Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα περισσότερα είναι κατάλοιπα της τουρκοκρατίας και ευτυχώς με τις νέες γενιές σταδιακά αποβάλλονται. Πέρα από αυτό, μη νομίζεις πως απουσιάζεις από τη λίστα των δυτικών χωρών που θα ήθελαν να χτυπήσουν οι εξτρεμιστές...

Εγώ προσωπικά στην Γαλλία κατοικώ, οπότε ούτε μιλάω εκ του ασφαλούς, ούτε με αγγίζει η τρομολαγνεία.

Τώρα κατάλοιπα 200 χρόνων που αποβάλλονται από τις νέες γενιές, χλωμό το βλέπω. Και προσωπικά γουστάρω να ακούω και να παίζω νταϊρέ και τουμπερλέκι, με χαλαρώνουν τα 9/8.

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω καν τι λες DrLo.

Δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. 

Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι δεν έχουν καμία σχέση ούτε με το Τεξας ούτε με την Σαουδική Αραβία, ούτε με τους εξτρεμιστές φονιάδες.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγώ τα αυτονόητα αλλά μερικές φορές πρέπει.

Δεν είπα ότι οι τεξανοί έχουν να κάνουν με του μουσουλμάνος, απλά το φέρνω σαν παράδειγμα μιας ακόμα περίπτωσης που δεν χαρακτηρίζονται όλα τα μέλη μιας ομάδας από ένα προφανές χαρακτηριστικό του συνόλου.

Για τη Σ. Αραβία δεν είμαι τόσο σίγουρος.

Μην προβάλλεις την δική σου αδυναμία να "ανεχτείς" στην δική μου εικόνα για τον κόσμο. Ο Έλληνας πως θεωρείται ευρωπαίος στον πολιτισμό δεν κατάλαβα καν.

Ο Έλληνας, το ελληνικό κράτος θεωρείται Ευρωπαίος γιατί ζει σε μια κοινωνία και ένα κράτος ταγμένο να λειτοργεί με βάση τον ευρωπαϊκό πολιστισμό, το ευρωπαϊκό δίκαιο και πολιτισμό.

Το κατά πόσο κάθε ένας μας το έχει καταφέρει ή όχι είναι άλλο ζήτημα (βλ. παραλληλισμό με Τεξανούς)

Τσιφτετέλια, μπουζούκια, μοιρολόγια, εθνικιστικά μοναστήρια, νταϊρέδες, τουμπερλέκια, γυναίκες στην κουζίνα, σουβλάκια μουσακάδες μπακλαβάδες καραγκιόζης.

Μπερδέυεις άσχετα πράγματα. Τι προσπαθείς να μου πεις ? ότι η ελληνική κουζίνα είναι πιο κοντά με την Μεσανατολική από ότι με τη Σουηδικη ? πχ ?

Ότι ακόμα και φυσιογνωμικά είμαστε πιο κοντά ?

ΟΚ, ναι ... τι σημαίνει αυτό ?

Πιο κοντά είσαι στον μουσουλμάνο παρά στον Ιταλό πολιτιστικά.

Θα σου "δώσω" την Σουηδία αλλά όχι τον Ιταλό.

Δεν τίθεται θέμα. Ρατσισμός είναι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για μία ομάδα ανθρώπων βασισμένος σε γενικεύσεις, αυθαίρετα συμπεράσματα και ψευδαισθήσεις ανωτερότητας. Αυτό βλέπω εδώ.

Δε διαφωνώ. Τι σχέση έχει αυτό?

• Moderators
Δημοσ.

αυτό θυμίζει τις γνωστές καραμέλες "σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλοί και κακοί", "δεν είμαστε όλοι το ίδιο", "φυσικά υπάρχουν και αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους" κλπ κλπ

Ναι , φυσικά δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι ψυχάκιδες, δολοφονοι, κανείς δε το λέει αυτό, η συντριπτική πλειοψηφία είναι φιλυσυχοι πολίτες που έχουν πάνω κάτω τις ίδιες αγωνίες με μένα και σένα. 

Όπως και κανείς δε λέει ότι όλοι οι τεξανοί είναι οπλόκαβλοι. 

Αλλά ...

δε μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί, σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν ο συγκεκριμένος κόσμος είναι "συμβατός", ως έχει σήμερα, με αυτό που θα λέγαμε ΕυρωπαΙκό πολιτισμό. Δε θα σου πω καλύτερος ή χειρότερος, δε με ενδιαφέρει να δείξω ότι η Ευρώπη είναι καλύτερη ... απλά αν οι δύο κόσμοι/κουλτούρες είναι συμβατες.

Γνώμη μου είναι πχ ότι τρόποι οργάνωσης και λειτουργίας σαν αυτόν της Σαουδικής αραβίας (πέρα από το θέμα βία) είναι ασύμβατος με την Ευρώπη ... άσχετα αν μπορούν να γίνονται business μεταξύ τους. Και εγώ μπορώ να έχω ένα μαγαζί και να ψωνίζει από μενα κάποιος που δεν τον πάω σε τίποτα, δεν λέει κάτι ... "business is business" ... όπως όμως δε θα μπορούσαμε να γίνουμε φίλοι με αυτόν έτσι και οι δύο κόσμοι απέχουν πολύ μεταξύ τους. Με το ζόρι να τους "ενώσεις" δεν γίνεται.

Έτσι ενώ με τον κάθε Χασάν, Μεχμέτ, Χουσειν μπορεί να μην μασ χωρίζει τίποτα και να ζούμε μια χαρά μαζί στην μεγάλη εικόνα όποιος δε μπορεί να δει το "κενό" ανάμεσα στις δύο κουλτούρες φοβούμενος να μην ανακαλύψει ότι δεν είναι τόσο ανέκτικός όσο νομίζει απλά στρουθοκαμιλίζει.

Και με τον κάθε redneck αμερικανό μια χαρά φιλαράκια μπορεί να είμαστε, αλλά η κουλτούρα "γουστάρω να κουβαλάω ένα Μ-16 πάνω μου" δε μπορεί να γίνεται "ανεκτή" με το ζόρι.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Και για να το πάω και παρακάτω αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι το σκεπτικό παραμονής κάποιου σε έναν τόπο με το οποίο δεν είναι «συμβατός».

Είσαι Έλληνας άνεργος στην Ελλάδα της κρίσης. Δεν έχεις δουλειά και φεύγεις για τη Σουηδία. Εκεί όμως τσαντίζεσαι, γιατί έχει έξι μήνες νύχτα και δεν έχει μπουζούκια. Τι κάνεις; Το βουλώνεις και κάθεσαι στα αυγά σου; Τα παρατάς και γυρνάς πίσω; Παίρνεις ένα καλάζνικοφ και καθαρίζεις καμιά δεκαριά Σουηδούς, γιατί έτσι;

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω, είσαι σε έναν τόπο που είναι σκατά και πας σε έναν άλλο διαφορετικό. Γιατί προσπαθείς να κάνεις τον διαφορετικό σαν τον τόπο που ήσουν και απλά δεν πας πίσω;

• Like 9
Δημοσ.

Οποιος σπερνει ανεμους θεριζει θυελλες.Τα κινητρα παντα ηταν και ειναι πολιτικοοικονομικα και οχι θρησκευτικα.Για τους υπολοιπους που νομιζουν οτι φτεει ο Αλαχχ ειναι βαθια νυχτωμενοι.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω, είσαι σε έναν τόπο που είναι σκατά και πας σε έναν άλλο διαφορετικό. Γιατί προσπαθείς να κάνεις τον διαφορετικό σαν τον τόπο που ήσουν και απλά δεν πας πίσω;

Μα μιλάτε για μουσουλμάνους και οι περισσότεροι γεννημένοι Γαλλία είναι, δεν είναι αλλού ο τόπος τους.

• Like 1
Δημοσ.

Μέχρι πριν 40 χρόνια ο παππούς σας έφερνε την γιαγιά σας γιατί έτσι, ποσο κοντοφθαλμο έθνος αυτό των ελληνων!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μα μιλάτε για μουσουλμάνους και οι περισσότεροι γεννημένοι Γαλλία είναι, δεν είναι αλλού ο τόπος τους.

Μα δεν αλλάζει το επιχείρημα.

Θες να χαίρεσαι τα προϊόντα του Δυτικού/Γαλλικού πολιτισμού; Σκάσε και δέξου ότι θα ζωγραφίζουν τον προφήτη.

Θες να ακολουθήσεις πιστά τη θρησκεία σου; Τράβα εκεί που ικανοποιείται καλύτερα το θρησκευτικό σου αίσθημα.

• Like 9
Δημοσ.

Οποιος σπερνει ανεμους θεριζει θυελλες.Τα κινητρα παντα ηταν και ειναι πολιτικοοικονομικα και οχι θρησκευτικα.Για τους υπολοιπους που νομιζουν οτι φτεει ο Αλαχχ ειναι βαθια νυχτωμενοι.

Δημοσ.

Μέχρι πριν 40 χρόνια ο παππούς σας έφερνε την γιαγιά σας γιατί έτσι, ποσο κοντοφθαλμο έθνος αυτό των ελληνων!

και πριν κατι αιωνες επισης ζουσαμε σε σπηλιες  ,τι θελεις να μας πεις οτι πρεπει να συγχωρουμε ετσι πραγματα ...

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.......

Εαν παω σε μια ξένη χώρα , θα πρέπει ΕΓΩ να προσαρμοστώ στους νόμους και τις συνήθειες της χώρας.

ΟΧΙ η χώρα στα δικά μου.

Μπορώ να κάνω μια ειρηνική διαμαρτυρία γιατί μου προσβάλλανε την θρησκεία μου, αλλά μέχρι εκει.

Εάν η εκάστοτε δημοκρατία , μου επιτρέπει να βάλω τον Ιησου ντυμένο αδερφή νοσοκόμα , τον Μωάμεθ με μια ψωλή στο χέρι ,

ή τις Καρυάτιδες να κάνουνε κωλόχερα(θυμάστε......?) , τότε εγώ θα το κάνω.

Εχεις πρόβλημα? Οκ , έλα για τσαμπουκά. Νομικό τσαμπουκα όμως έτσι?

Είσαι μουσουλμάνος? ΟΚ ....τι θες? να σου χτίσω τζαμί? Δεν παίζει....μαζέψτε λεφτά και χτίστε εκεί που θα επιτρέψω να χτίσετε.

Τι? Προσβάλεσαι επειδή ζωγράφισα τον Μωάμεθ να γαμεί μια κατσίκα? Οκ , στα @@ μου ! Τι μου το λες?

Δηλαδή αν ζωγραφίσω το τριφύλλι με 2 πουτσες και πω "Γ%$#% τον βάζελο" θα πάω φυλακή?

Παίζει να φάω ξύλο , ΟΚ , αλλά αυτό δεν γίνεται καθημερινά ρε παιδιά?

Οι τύποι αυτοί πρέπει να δικαστούνε ως δολοφόνοι και τρομοκράτες , και πρέπει να υπάρξει νόμος που να λέει , ότι ο εκάστοτε θρησκευόμενος , όποιας θρησκέιας και αν είναι , ότι έχουμε δημοκρατία!

Εαν οι τύποι ζούσανε στην Ταλιμπανία και νομίζουνε ότι θα κάνουνε και την Ευρώπη Ταλιμπανία , τι να πω...φταίμε εμεις!

• Like 8
Δημοσ.

Μα δεν αλλάζει το επιχείρημα.

Θες να χαίρεσαι τα προϊόντα του Δυτικού/Γαλλικού πολιτισμού; Σκάσε και δέξου ότι θα ζωγραφίζουν τον προφήτη.

Θες να ακολουθήσεις πιστά τη θρησκεία σου; Τράβα εκεί που ικανοποιείται καλύτερα το θρησκευτικό σου αίσθημα.

Oι περισσότεροι μουσουλμάνοι εδώ μια χαρά διασκεδάζουν και με Fluide Glacial και πέφτει χαβαλές και με τον αλλαχ κλπ. Για αυτούς τους φανατικούς εξτρεμιστές τους σημερινούς μαζί σου είμαι. Όχι όμως γενικεύσεις.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Oι περισσότεροι μουσουλμάνοι εδώ μια χαρά διασκεδάζουν και με Fluide Glacial και πέφτει χαβαλές και με τον αλλαχ κλπ. Για αυτούς τους φανατικούς εξτρεμιστές τους σημερινούς μαζί σου είμαι. Όχι όμως γενικεύσεις.

Μα δεν γενίκευσα κάτι. Είπα διαλέγεις το ένα ή το άλλο.

Το να σκοτώνεις δεν είναι επιλογή. Ή μάλλον είναι, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει δυσκολότερη η ζωή όλων των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω.......

Εαν παω σε μια ξένη χώρα , θα πρέπει ΕΓΩ να προσαρμοστώ στους νόμους και τις συνήθειες της χώρας.

ΟΧΙ η χώρα στα δικά μου.

Μπορώ να κάνω μια ειρηνική διαμαρτυρία γιατί μου προσβάλλανε την θρησκεία μου, αλλά μέχρι εκει.

(...)

Οι τύποι αυτοί πρέπει να δικαστούνε ως δολοφόνοι και τρομοκράτες , και πρέπει να υπάρξει νόμος που να λέει , ότι ο εκάστοτε θρησκευόμενος , όποιας θρησκέιας και αν είναι , ότι έχουμε δημοκρατία!

No shit... Γιατι μερικοί μιλάτε σα να απευθύνεστε στο μέσο μουσουλμάνο; Εχετε καταλάβει για τι άτομα μιλάμε;

Επίσης μη μπλέκετε θρησκείες με μετανάστευση. Δε ξέρουμε αν οι τρομοκράτες προέρχονται εκτός Γαλλίας. Πιθανώς να είναι και Γάλλοι. Μη ξεχνάμε ότι στις πρόσφατες δολοφονίες Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων ρεπόρτερ εμπλέκονται και Βρετανοί.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης μη μπλέκετε θρησκείες με μετανάστευση. Δε ξέρουμε αν οι τρομοκράτες προέρχονται εκτός Γαλλίας. Πιθανώς να είναι και Γάλλοι. Μη ξεχνάμε ότι στις πρόσφατες δολοφονίες Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων ρεπόρτερ εμπλέκονται και Βρετανοί.

:-D

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...