Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογω καποιον συνθηκων αυτην την εποχη ψαχνω μια μικρη γκαρσονιερα για να μενω. Εχω στα υποψιν μου 2 σπιτια που μου εκαναν απλα επειδη δεν εχω ξαναμεινει μονος μου θα ηθελα να σας ρωτησω κατι για την ενοικιαση. 

Η δουλεια μου μεχρι στιγμης υπαρχει αλλα δεν μου λεει κανεις οτι σε 5 μηνες θα ισχυει το ιδιο με την κατασταση που επικρατει στην αγορα. Αν δω οτι δεν βγαινω οικονομικα θα γυρισω παλι πισω στο πατρικο μου. Θα ηθελα να μαθω τι γινεται σε αυτην την περιπτωση απο πλευρας συμβολαιου ενοικιασης. Υπαρχει περιπτωση να εχω κυρωσεις μιας και φευγω πιο νωρις; Ρωταω γιατι κανονικα βλεπω οτι κανονικα τα συμβολαια ειναι για 1-3 χρονια.

Δημοσ.

Τα συμβόλαια είναι για 3 χρόνια. Από εδώ, νομίζω πως μόνο η τελευταία γραμμή της 2ης παραγράφου ίσως σε καλύπτει.

Επίσης έχει κριθεί νομολογιακά ότι ο μισθωτής μπορεί να αποχωρήσει αν συντρέχει "σπουδαίος λόγος".

Φαντάζομαι είναι ανάλογα την περίπτωση και πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

Όποτε θες φεύγεις, θα κοστίσει πολύ περισσότερο στον ιδιοκτήτη να σε κυνηγήσει. Source: είμαι ιδιοκτήτης και βλαστημάω την ώρα και την στιγμή 

Δημοσ.

Όποτε θες φεύγεις, θα κοστίσει πολύ περισσότερο στον ιδιοκτήτη να σε κυνηγήσει. Source: είμαι ιδιοκτήτης και βλαστημάω την ώρα και την στιγμή 

Αυτο υπεθεσα και εγω, αλλωστε δεν ειμαι απο αυτους που τραβανε τα νοικια για τον αλλο μηνα αν εχουν προβλημα, αν δω οτι δεν τελος μιας και θελω να ειμαι σωστος.

Δημοσ.

Αν τον ειδοποιήσεις ένα δύο μήνες πριν φύγεις τότε λογικά δεν έχεις πρόβλημα..

Αν συμφωνεί ο ιδιοκτήτης μπορείτε να βάλετε και κάποιο όρο στο συμβόλαιο,οτι πχ σε περίπτωση αποχώρησης δεν έχεις καμία υποχρέωση αν τον ειδοποιήσεις 2 μήνες πριν.

Αλλιώς υπάρχει και ο ανήθικος δρόμος..

Σταματάς να τον πληρώνεις και μετά σε παρακαλάει να φύγεις για να γλιτώσει τα έξοδα της έξωσης τα οποία είναι πάνω απο 500 ευρώ.

Δημοσ.

Αν θες για λίγο καιρό συζήτα με τον ιδιοκτήτη αν δέχεται και συμφωνήστε ανάλογα.

Σε περίπτωση που "σπάσεις" το συμφ'ωνητικό νωρίτερα έχει δικαίωμα να μη σου επιστρέψει την εγγύηση και να διεκδικήσει τα υπόλοιπα ενοίκια.

Γενικά ΜΗ νοικιάσεις αν δεν είσαι σίγουρος πως θα μπορείς να πληρώνεις γιατί θα έχεις μπλεξίματα.

Αλλιώς υπάρχει και ο ανήθικος δρόμος..

Σταματάς να τον πληρώνεις και μετά σε παρακαλάει να φύγεις για να γλιτώσει τα έξοδα της έξωσης τα οποία είναι πάνω απο 500 ευρώ.

Η συγκεκριμένη τακτική είναι για παράσιτα της κοινωνίας και γύφτουλες.

Η έξωση κοστίζει 300 και όχι 500. Λίγοι την κάνουν, ξεχνάς πως οι καιροί είναι περίεργοι. Θα προτιμήσουν να τον διώξουν με τις κλωτσιές ή να τον κάνουν να φύγει νύχτα με διάφορους τρόπους.

Εκτός αυτού δε πρόκειται να κερδίσει κάτι παρά μόνο να φεσώσει τον ιδιοκτήτη και να του κάνει τη ζωή δύσκολη. Στο τέλος θα γίνει εκχώρηση όλων των ενοικίων στην εφορία και θα αναγκαστεί να τα πληρώσει όλά!

Δημοσ.

Εκδοση διαταγής απόδοσης μίσθιου, χωρίς διεξαγωγή δίκης

+

νομικη προστασια ανα ετος και ο ιδιοκτητης θα βρει τροπο..

• Super Moderators
Δημοσ.

[...]

Η έξωση κοστίζει 300 και όχι 500. Λίγοι την κάνουν, ξεχνάς πως οι καιροί είναι περίεργοι. Θα προτιμήσουν να τον διώξουν με τις κλωτσιές ή να τον κάνουν να φύγει νύχτα με διάφορους τρόπους.

[...]

Μια διόρθωση: Η έξωση (με διαταγή απόδοσης μίσθιου και όλα τα έξοδα κομπλέ, κοινοποιήσεις, αμοιβές κλπ κλπ κλπ) κοστίζει πολύ παραπάνω από 300 ευρώ. 

Δημοσ.

Δεν θα ηθελα στην παρουσα φαση να του πω οτι υπαρχει περιπτωση να φυγω και νωριτερα γιατι μπορει να προτιμησει καποιον αλλον. Επισης δεν ειναι σιγουρο απλα ειναι μια πιθανοτητα που εξεταζω για να ειμαι καλυμμενος και απο οτι καταλαβαινω δεν τον συμφερει να μπλεξει νομικα για μια γκαρσονιερα με ενοικιο 200 ευρω το μηνα. Φυσικα δεν θελω σε καμια περιπτωση να αρχισω να καθυστερω τον ανθρωπο με νοικια, θα προτιμησω να γυρισω πισω παρα να του πω θα παρεις τα λεφτα σου ενα μηνα μετα οποτε johnbond αυτη η λυση αποκλειεται αυτοματα.

Δημοσ.

Η έξωση κοστίζει 300 και όχι 500.

Κάνα κατοστάρι έχει μόνο το πρώτο εξώδικο..

Άμα έχεις βρει εσυ με 300 να κάνεις όλη τη διαδιακασία στείλε μου πμ..Με ενδιαφέρει.

Στην πραγματικότητα και τα 500 που έγραψα λίγα είναι..συνήθως πάει 600+

Στα υπόλοιπα που λες μαζί σου είμαι..Εγώ απλώς έγραψα όλες τις λύσεις που υπάρχουν.Δεν είπα οτι συμφωνώ με όσους το κάνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...