Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εψαξα εν τελει και εφερα υδραυλικο!ηταν χαλασμενη η ηλεκτροβανα και πρεπει να βαλω καινουργια :-\

Τουλαχιστον το προλαβα να μην με χρεωσει αρκετα γιατι εντελει χρεωνε κανονικα.

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους!

Αποστολή από το 6036Y με τη χρήση Insomnia App

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

πρόβλημα με την βάνα είναι είχε συμβεί και σε μένα.

Πιθανόν ΔΕΝ χρεώνεσαι (δεν τρέχει ο μετρητής στο λέβητα)  αλλα πρέπει να το φτιάξεις γιατι ΔΕΝ θα ήθελες να σου κάνουν το ίδιο..

edit το εφτιαξες μεγειά και μπράβο σου. Λογικά θα σου πε και ο υδραυλικός οτι δεν χρεώνεσαι.

Δημοσ.

γιατί την βαλβίδα του διαμερίσματος την χρησιμοποιούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα;

οχι αλλα ειναι κοινοχρηστο υλικο της πολυκατοικίας (και την αυτονομία που κανατε στα κοινοχρηστα δε τη βαλατε; ετσι και αυτό)

Δημοσ.

Δεν βρίσκω λόγο να μην μετράει ο μετρητής στον πίνακα από τη στιγμή που η ηλεκτροβάνα έδινε εντολή να ξεκινήσει ο λέβητας. Οπότε θεωρητικά χρεωνώσουν.

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση ο πινακας της θερμανσης να μην ξερει αν η ηλεκτροβανα ειναι ανοιχτη ή οχι και το μονο που κανει ειναι να την ανοιγοκλεινει (παλιοτερες εγκαταστασεις). Και το ρολοι γραφει την ωρα που ειναι ανοιχτος ο θερμοστατης.

Καποιοι μαλακες τις ανοιγαν με το χερι και τις αφηναν ετσι ολο τον χειμωνα (τσαμπα ζεστη)

Δημοσ.

Αν ομως ο πινακας δεν επαιρνε εντολη απο την ηλεκτροβανα τοτε δε θα ξεκιναγε σε περιπτωση προβληματος της. Ετσι δεν ειναι;

Δημοσ.

οχι αλλα ειναι κοινοχρηστο υλικο της πολυκατοικίας (και την αυτονομία που κανατε στα κοινοχρηστα δε τη βαλατε; ετσι και αυτό)

κοινόχρηστο είναι κάτι που έχει κοινή χρήση όπως ο λέβητας, ο πίνακας αυτονομίας, το κάθετο υδραυλικό δίκτυο και ο συλλέκτης. Η βαλβίδα, το οριζόντιο υδραυλικό δίκτυο, τα σώματα και ο θερμοστάτης χρησιμοποιούνται μόνο από ένα διαμέρισμα.

Δημοσ.

κοινόχρηστο είναι κάτι που έχει κοινή χρήση όπως ο λέβητας, ο πίνακας αυτονομίας, το κάθετο υδραυλικό δίκτυο και ο συλλέκτης. Η βαλβίδα, το οριζόντιο υδραυλικό δίκτυο, τα σώματα και ο θερμοστάτης χρησιμοποιούνται μόνο από ένα διαμέρισμα.

Τι να σου πω. Εμάς που άρχισαν να χαλάνε λόγω ηλικίας τις βάζουν στα κοινόχρηστα και μου φαίνεται λογικο...

Δημοσ.

Δεν βρίσκω λόγο να μην μετράει ο μετρητής στον πίνακα από τη στιγμή που η ηλεκτροβάνα έδινε εντολή να ξεκινήσει ο λέβητας. Οπότε θεωρητικά χρεωνώσουν.

αν η ηλεκτροβάνα κολλήσει ανοιχτή δίνοντας κανονικά την εντολή για να ανάψει/σβήσει ο λέβητας, τότε ζεσταίνεσαι σε τυχαίες ώρες που ανάβει κάποιος άλλος τον λέβητα.

Δημοσ.

Οι ηλεκτροβάνες κολλάνε αρκετά συχνά.. Και φυσικά είναι δαπάνη κοινοχρήστων όπως και όλο το σύστημα των καλοριφέρ που είναι κοινόχρηστη εγκατάσταση.

Πχ. αν τρυπήσει καμιά σωλήνα και γίνουν μπουρδέλα διαμερίσματα από υγρασίες, οι δαπάνες αποκατάστασης θα μπουν στα κοινόχρηστα.

Και δεν χρειάζονται πάντα αντικατάσταση. Τις βγάζεις από το ρεύμα και ξεκολλάνε συνήθως..
Ή θέλουν λίγο χτύπημα για να ξεκολλήσουν.

Σε σχέση με τα θέματα χρεώσεων. Αν κολλήσει ανοιχτή η ηλεκτροβάνα και δίνει εντολή στον λέβητα να ζεστάνει, μπορεί να μη χρεώνεσαι τις μονάδες, αλλά το 30% που είναι το πάγιο θα πάει σε όλους και όλοι θα δουν αυξημένα κοινόχρηστα αν ο λέβητας δούλεψε πολλές ώρες και αυξήθηκε πολύ η κατανάλωση.

Δεν ξέρω βέβαια αν η κολλημένη ηλεκτροβάνα δίνει κι εντολή , ή απλά παίρνεις κι εσύ ζεστό νερό όταν το ανάβουν κάποιοι άλλοι.

Επειδή έτυχε πρόσφατα και στην πολυκατοικία μας , νομίζω δίνει εντολή , γιατί δούλευε ο λέβητας σε ζεστές μέρες που θεωρώ ότι δεν θα άναβε κανείς θέρμανση..

Δημοσ.

Οι ηλεκτροβανες είναι ιδιωτικες και όχι κοινόχρηστες,εκτος και αν ο κανονισμος αναφερει ότι είναι κοινόχρηστες.Οσους κανονισμους εχω δει τις αναφερουν ως ιδιωτικες.Καμια εταιριεα διαχειρισης πολυκατοικιών δεν τις χρεωνει στα κοινόχρηστα,καθως και την ιδια αποψη εχουν όλα τα φορουμ που ασχολούνται με διαχειριση πολυκατοικιών.

Μια ηλεκτροβανα χαλαει συνηθως όταν πεσει πανω της νερο,πχ διαρροη από καποια σωληνα ειτε από πολυκαιρια(υπαρχουν ηλεκτροβανες 35+ χρονων που λειτουργουν ακομα).Αν την ωρα που πεσει  νερο δεν δουλευει,όταν στεγνωσει μπορει να μην εχει χαλασει,αλλα αν δουλευει βραχυκυκλωνει.Οταν χαλασει μπορει να μεινει ειτε στο κλειστο,ειτε στο ανοικτο.Για ασφαλεια πανω στο ηλεκτρικο κομματι της ηλεκτροβανας μπορει να μπει μια πλαστικη κατασκευη για να την προφυλασει από το νερο.Από την εμπειρια μου οι καλυτερες ηλεκτροβανες είναι οι Comap.

Σε πολλες πολυκατοικιες αρκετοι πειραζουν τις ηλεκτροβανες,σηκωνουν το ηλεκτρικο κομματι και με μια πενσα γυριζουν τη βανα στο ανοικτο με αποτέλεσμα να ζεσταινοντε δωρεαν εις βαρος οποιων αναβουν το καλοριφέρ.

Το σωστο είναι σε κάθε οροφο τα κουτια των ηλεκτροβανων αφου ελεχθουν στη συνεχεια να κλειδωθουν από τον διαχειριστη και να εχει μονο αυτός τα κλεδια.

Δημοσ.

Οι ηλεκτροβάνες κολλάνε αρκετά συχνά.. Και φυσικά είναι δαπάνη κοινοχρήστων όπως και όλο το σύστημα των καλοριφέρ που είναι κοινόχρηστη εγκατάσταση.

όλο το σύστημα είναι κοινόχρηστο; πες μου που μένεις να έρθω να νοικιάσω γιατί θέλω να πάρω κάτι super-duper θερμοστάτες με δορυφορική λήψη από το υπερπέραν και οθόνη 4D που κάνουν και espresso, α επειδή είμαι αλλεργικός στον χάλυβα και αλουμίνιο τα σώματα μου τα θέλω από τιτάνιο. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα να πληρώσεις έτσι δεν είναι;

• Like 1
Δημοσ.

όλο το σύστημα είναι κοινόχρηστο; πες μου που μένεις να έρθω να νοικιάσω γιατί θέλω να πάρω κάτι super-duper θερμοστάτες με δορυφορική λήψη από το υπερπέραν και οθόνη 4D που κάνουν και espresso, α επειδή είμαι αλλεργικός στον χάλυβα και αλουμίνιο τα σώματα μου τα θέλω από τιτάνιο. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα να πληρώσεις έτσι δεν είναι;

Αηδίες..

Διάβασε τον κανονισμό της πολυκατοικίας σου και τα ξαναλέμε.

Για σωληνώσεις λέμε και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Επίσης, και τα σώματα τοποθετούνται με μηχανολογική μελέτη και δεν βάζεις ότι σου γουστάρει από τη στιγμή που είναι κεντρική η εγκατάσταση.

Αν βάλεις μεγαλύτερα σώματα πρέπει να αλλάξουν τα χιλιοστά θέρμανσης.

Λεπτομέρειες , θα μου πεις. ΟΧΙ σου απαντώ..

Πάντως, ο δικός μας κανονισμός, που επισυνάπτεται στο συμβόλαιο όταν αγοράσαμε το διαμέρισμα, δεν αναφέρεται σε ηλεκτροβάνες κλπ.

Αναφέρει όμως ότι η συντήρηση των δικτύων του κτιρίου είναι κοινόχρηστη δαπάνη. Δλδ. ύδρευση - αποχέτευση - ηλεκτροδότηση κλπ.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αν τρυπήσει σωλήνα ύδρευσης σε κάποιο τοίχο και γαμ..... τρεις ορόφους από υγρασίες, η επισκευή τους μπαίνει στα κοινόχρηστα.

Και όταν λέμε επισκευή εννοούμε την επαναφορά τους στις προδιαγραφές του κατασκευαστή και του κτιρίου.

Το τι έχει βάλει πρόσθετα ο καθένας στο σπίτι του δεν αφορά τους υπολοίπους.

Τέλος, οποιαδήποτε προσαρμογή - μετασκευή στο κτίριο απαιτεί συναίνεση της συνιδιοκτησίας και δεν μπορεί ο καθένας να γκρεμίσει ,να σκάψει ή να κάνει αλλαγές χωρίς μελέτη και έγκριση..

Στην πράξη, όλα τα κτίρια στην Ελλάδα είναι παράνομα αν πάρουμε τα αρχικά αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά σχέδια.

Αυτά περιλαμβάνουν ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες - δίκτυα κλπ. όχι μόνο κατόψεις και στατικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...