C.Steve Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Στην ελλάδα μέλλον 0 έτσι? Απλά του χρόνου θα κάνω 10% , έχω ως πρώτη επιλογή ημμυ και μετα σκέφτομαι για μηχανικός η/υ και πληροφορικής στο πολυτεχνείο Πατρας . Αλλά είναι πολύ μακριά η Πατρα ρε γαμώτο , οπότε ψάχνω κι γι άλλες σχολές , ενδιαφέρον να υπάρχει! ΗΜΜΥ στον Βόλο φιλε μου?
PavlaraS18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 ΗΜΜΥ στον Βόλο φιλε μου? Μάλιστα , αλλά ούτε πέρυσι το έπιασα και το βρίσκω και φέτος χλωμό να το πιάσω με 10%...
PavlaraS18 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Εγώ βόλο πέρασα, αν θέλεις τίποτα ρωτά. Έχω μάθει ότι με αφορούσε , πέρυσι ήταν πρώτη επιλογή και ήμουν 1000 μόρια πάνω απο τη βάση του '13.. Τελικά ξέρεις πόσο ανέβηκε .....!!!
C.Steve Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Έχω μάθει ότι με αφορούσε , πέρυσι ήταν πρώτη επιλογή και ήμουν 1000 μόρια πάνω απο τη βάση του '13.. Τελικά ξέρεις πόσο ανέβηκε .....!!! Δεν θυμάμαι ακριβώς, νομίζω περίπου 1400 μόρια.
michanikaros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πολιτεία: 1) Να δημοσιευθούν τα προεδρικά διατάγματα της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν. 4663/1930 για τα επαγγελματικά δικαιώματα πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων και τοπογράφων 2) Να δημοσιευθούν τα προεδρικά διατάγματα της παρ. 2 του άρθρου 4Α του ν. 3982/2011 για τα επαγγελματικά δικαιώματα σχετικά με τις ηλεκτρικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις 3) Να δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 29 του ν. 4067/2012 για τη συγκρότηση του μητρώου μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών 4) Να δημοσιευθούν τα προεδρικά διατάγματα της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4067/2012 για το μητρώο συντελεστών ιδιωτικών έργων 5) Να δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα των παραγράφων 2 & 3 του άρθρου 59 του ν. 4278/2014 για τα κατώτατα όρια προϋπολογισμού και προεκτιμώμενων αμοιβών. 6) Να δημοσιευθούν τα προεδρικά διατάγματα του μέρους β΄ του ν 4281/2014: - Κανονισμός ανάθεσης συμβάσεων δημόσιων έργων - Κανονισμός εκτέλεσης συμβάσεων δημόσιων έργων - Κανονισμός ανάθεσης συμβάσεων μελετών δημόσιων έργων - Κανονισμός εκτέλεσης συμβάσεων μελετών δημόσιων έργων 7) Να δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων του άρθρου 4 του ν. 3843/2010 Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2015 από michanikaros
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέχρι πότε θα περιμένουμε το κράτος να δημιουργεί τεχνητή ζήτηση για υπηρεσίες μηχανικού (και άπό ότι καταλαβαίνω το ανιλαμβάνεσαι μηχανικός=οικοδομή). δεν φτάνουν * Τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης * ΟΙ αλλεπάλληλες "τακτοποιήσεις" αυθαιρέτων * Οι ημιυπαίθριοι * Η πολυπλοκότητα στις αδειοδοτήσεις κλπ
kirileman Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Ο πολιτικός μηχανικός αναλαμβάνει τις στατικές μελέτες επι των έργων δόμησης, υπολογισμό διατομών και διαστασιολόγηση των δοκών και των λοιπών μεταλλικών στοιχείων αλλά και των οικοδομικών υλικών που απαρτίζουν ένα δομικό έργο (κτίριο, γέφυρα, έργα υποδομής και μεγάλης κλίμακας κοκ) επίσης προβαίνει στην κοστολόγηση όλων αυτών. Στην Ελλάδα μπορεί να εκπονεί τόσο αρχιτεκτονικές μελέτες, όσο και τοπογραφικά. Το ότι δεν έχει σπουδάσει τίποτα από αυτά, δεν έχει καμιά σημασία. Ακόμα και έτσι, πρέπει να είναι εντελώς χαζός κάποιος για να γίνει μηχανικός σήμερα.
Papakaliati Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Γερμανικα σαν δευτερη γλωσσα( οπως αναφερθηκε και απο εναν φιλο παραπανω Αγγλικα να μιλας πολυ καλα ειναι το δεδομενο, το βαζουμε σαν πρωτη γλωσσα) ειναι η λογικη επιλογη, πιανεις Γερμανια, Αυστρια, μεγαλυτερο ποσοστο Ελβετιας, Λουξεμβουργο και καταλαβαινεις και Ολλανδικα εως ενα βαθμο.
andreapaog328 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 οσοι πηγατε εξω για δουλεια πειτε λιγο τι διαδικασια ακολουθησατε. χαρτουρα, αδεια ασκηση κτλ
evabb Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Με ενδιαφέρει και εμένα το ανάλογο θέμα , μιας και του χρόνου θα κάνω 10% (πρώτη επιλογή ηλεκτρολόγους και μετά ceid πάτρα) . Ιδιαίτερα για το εξωτερικό , γιατί χωρίς να θέλω να φανώ κακός , αν μου δινόταν η ευκαιρία θα την άφηνα την ελλάδα προ πολού σε ότι αφορά εργασία και τεχνολογία! Και επίσης με τι πτυχία ξενων γλωσσών πήγατε στο εξωτερικό? με τπτ ενα lower στα αγγλικα με Β. ετσι κι αλλιως σε γαλλοφωνη/ολλανδοφωνη χωρα ειμαι. εμαθα γαλλικα με τον δυσκολο τροπο «κατευθειαν στα βαθια»
michanikaros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέχρι πότε θα περιμένουμε το κράτος να δημιουργεί τεχνητή ζήτηση για υπηρεσίες μηχανικού (και άπό ότι καταλαβαίνω το ανιλαμβάνεσαι μηχανικός=οικοδομή). δεν φτάνουν * Τα πιστοποιητικά ενεργειακής απόδοσης * ΟΙ αλλεπάλληλες "τακτοποιήσεις" αυθαιρέτων * Οι ημιυπαίθριοι * Η πολυπλοκότητα στις αδειοδοτήσεις κλπ Δυστυχώς αυτό που λέμε "ελεύθερο επάγγελμα μηχανικού" στην Ελλάδα έχει πεθάνει και θα παραμείνει πεθαμένο για πολλά χρόνια εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα. Η πολιτεία θέσπισε αυτές τις επαγγελματικές δραστηριότητες έτσι ώστε να παίρνει λεφτά από τους ιδιώτες (πρόστιμο τακτοποίησης/μονιμοποίησης αυθαιρέτων, ημιυπαίθριων χώρων, ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων κλπ.) και για να έχουν οι μηχανικοί ένα στοιχειώδες αντικείμενο για να φυτοζωούν, αλλιώς δεν θα έχουν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές και θα μπει λουκέτο στο ΤΣΜΕΔΕ. Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Αν χειροτερέψει η κατάσταση οι συντάξεις του ΤΣΜΕΔΕ θα γίνουν 300 ευρώ για 40 χρόνια ασφάλισης.
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Το ΤΣΜΕΔΕ είναι θέμα χρόνου να κλείσει, ή το 2016-17 κατά κάποιες πληροφορίες που είχα διαβάσει θα απορροφηθεί από τον ΟΑΕΕ σε ένα ενιαίο ταμείο αυτοαπασχολούμενων.
DrLo Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Εντάξει σωστά μπορεί να είναι όα αυτά, αλλά πόσο "κατάντια" μπορεί να είναι όταν μιλάει κάποιος σε νέους μηχανικούς/επαγγελματίες για τη δουλειά τους αυτό που να τους τονίζει να είναι η σύνταξη ... δε λέω ΟΚ, φυσικά είναι ένα σημαντικό θέμα αλλά όταν θες να πείσεις κάποιον 20ρη-25αρη ή να τον εμπνεύσεις, να "ελπίζει" ... είναι "κάπως" να γυρνάει η συζήτηση γύρω από τη σύνταξη στα 62-65-67
michanikaros Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ο 25άρης-30άρης θα πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για τα 40-45 χρόνια που θα δουλεύει και πρέπει να ξέρει τι τον περιμένει όταν θα μπει στο επάγγελμα. Δεν είναι καθόλου κατάντια να ξέρει πόσα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει στο κράτος. Το πιο πιθανό σενάριο για το ασφαλιστικό σύστημα είναι η ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων κύριας σύνταξης σε ένα, όπως έγινε με την επικουρική ασφάλιση (ίδρυση Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης-ΕΤΕΑ) και με την ασφάλιση για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας-ΕΟΠΥΥ). Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2015 από michanikaros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα