Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τελειώσει Ι.Ε.Κ. Πληροφορικής (Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, Αυτοματισμού Γραφείου και Δικτύων, έψαχνα για εργασία στον τομέα μου, πήγα σε ένα σορό συνεντεύξεις και πάντα προσλαμβάνανε άτομα που είχαν τελειώσει κάποιο Πανεπιστήμιο και κατά προτίμηση από εξωτερικό.

Μετά από αυτόν τον ανταγωνισμό πήρα την απόφαση και έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις.

Πέρασα Μηχανικός Αυτοματισμού στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά.

Όλοι και κυριότερα φοιτητές από το συγκεκριμένο τμήμα λέγανε τα καλύτερα για την συγκεκριμένη ειδικότητα. Ότι υπάρχει χρήμα, ότι είναι η καλύτερη σχολή, ότι υπάρχει λίγη ανεργία κτλ κτλ.

Όμως:

• Η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν έχει επαγγελματικα δικαιώματα, γιατί: Ως αυτοματιστης κατεχεις τις βασικές γνώσεις πληροφορικής, μηχανολογίας, ηλεκτρολογιας, ηλεκτρονικής.

Πουθενά εξειδίκευση σε κάτι

• Παρόλα αυτά που λένε, αυτοματιστες αυτοματιστες δεν είμαστε, είμαστε Βιομηχανικοι Αυτοματιστες. Βιομηχανίες στην Ελλάδα κλείνουν ή μεταφέρονται.

Στο εξωτερικό σίγουρα ίσως είναι καλύτερα τα πράγματα για την ειδικότητα αυτή.

Η Ελλάδα δυστυχώς όσο αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει μπουχτίσει από ειδικότητες και Πανεπιστήμια και όσο αφορά Μηχανικούς που πλέον στην αγορά δεν υπάρχουν εργασίες σε συγκεκριμενες ειδικότητες και δεν τις καταργούν. Γιατί δεν υπάρχει σωστή οργάνωση, δεν υπάρχει σωστή έρευνα και μελέτη στην αγορά εργασίας για ποιες ειδικοτητες υπάρχει ζήτηση και κυριότερα να βγάζουν τζίρο καποιοι συγκεκριμένοι

Το χειρότερο απ όλα είναι πως πολλά λαμπρά παιδιά δώσανε κόπο, αγώνα, χρόνο και ενέργεια για τις σπουδές τους και έχουν τέτοια αντιμετώπιση στην Ελλάδα

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To ξαναλεω , στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δουλειες παραμονο για μηχανικους λογισμικου , οποτε δωσε βαση στις γλωσσες προγραμματισμου.

Δημοσ.

To ξαναλεω , στην Ελλαδα δεν υπαρχουν δουλειες παραμονο για μηχανικους λογισμικου , οποτε δωσε βαση στις γλωσσες προγραμματισμου.

Δεν χρειάζεται πτυχίο για να γίνεις προγραμματιστής. Αλλά ακόμη και αν το έχεις δεν σημαίνει ότι είσαι προγραμματιστής.

Επίσης δεν συμφωνώ με τη νοοτροπία "μην γίνεις μηχανικός, δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα". Με την ίδια λογική τι να γίνει;

Ως ηλεκτρολόγος θα βρει δουλειά; Ως πωλητής; Ως deliveras; Ως μπάρμαν;

Η μισή Ελλάδα σπουδάζει πληροφορική γιατί τους είπε κάποιος ότι «είναι το επάγγελμα του μέλλοντος». Ούτε εκεί είναι ρόδινα τα πράγματα.

• Like 1
Δημοσ.

Δίκιο έχεις φίλε μου αλλά ένας φοιτητής έχει πολλά περισσότερα εφόδια για να αποκτήσει τις γνώσεις που θέλει

Δημοσ.

Παρόλα αυτά που λένε, αυτοματιστες αυτοματιστες δεν είμαστε, είμαστε Βιομηχανικοι Αυτοματιστες. Βιομηχανίες στην Ελλάδα κλείνουν ή μεταφέρονται.

Τι εννοείς ας "αυτοματιστής αυτοματιστής" ...

δε ξέρω πως το ορίζεις αλλά τι άλλο εκτός από "βιομηχανικός" μπορεί να είναι ένας αυτοματιστής ?

- Καλλιτεχνικός αυτοματιστής ????

στη δουλειά μου , στο κλαδο μου ένας ΚΑΛΟΣ βιομηχανικός αυτοματιστής δε θα πάει χαμένος, παγκόσμια απασχολούμενος και αν είναι καός με καλή ανθρωπο-ώρα.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πτυχίο για να γίνεις προγραμματιστής. Αλλά ακόμη και αν το έχεις δεν σημαίνει ότι είσαι προγραμματιστής.

Επίσης δεν συμφωνώ με τη νοοτροπία "μην γίνεις μηχανικός, δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα". Με την ίδια λογική τι να γίνει;

Ως ηλεκτρολόγος θα βρει δουλειά; Ως πωλητής; Ως deliveras; Ως μπάρμαν;

Η μισή Ελλάδα σπουδάζει πληροφορική γιατί τους είπε κάποιος ότι «είναι το επάγγελμα του μέλλοντος». Ούτε εκεί είναι ρόδινα τα πράγματα.

Ισχυει γενικως με ολα τα επαγγελματα. Αν δεν δουλεψεις πανω στο αντικειμενο και δεν μαζεψεις γνωσεις δεν εισαι τιποτα. Αν δεν εχεις προγραμματισει σοβαρα σε εταιρια η αν δεν εχεις βγαλει μια εφαρμογαρα για την παρτυ σου δεν εισαι προγραμματιστης, και παει λεγοντας. Υπαρχει αββυσαλεα διαφορα στην θεωρητικη και πρακτικη γνωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...