Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

chrlie_exofyllo.jpg

Καταδικάσαμε και καταδίκασα την επίθεση των Ισλαμιστών στη Γαλλία, αλλά συμφωνείτε με το νέο εξώφυλλο που πρόκειται να βγει αύριο (μεταφρασμένο και σε άλλες χώρες)  σε 1.000.000 αντίτυπα και απεικονίζει τον Προφήτη με τη μορφή γελοιογραφίας;

Μήπως ξεφύγαμε από τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης, του τύπου και της σάτυρας και πάμε σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις;

Πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξουν κι άλλα αντίποινα;

Ας μην μπούμε στο τρυπάκι του σχολιασμού των θρησκειών τόσο όσο στη κίνηση δημοσίευσης του νέου εξωφύλλου και του σκοπού του.

Επίσης:

Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου προειδοποίησε σήμερα τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo να μην δημοσιεύσει μια νέα γελοιογραφία του Προφήτη Μωάμεθ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν μια ρατσιστική πράξη που θα υποκινούσε το μίσος και θα αναστάτωνε μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

Η Charlie Hebdo πρόκειται να δημοσιεύσει αύριο, Τετάρτη, στην πρώτη σελίδα της μια γελοιογραφία του Προφήτη, στο πρώτο φύλλο που θα εκδώσει μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη ένοπλοι ισλαμιστές στα γραφεία της εβδομαδιαίας εφημερίδας στο Παρίσι, η οποία είχε αποτέλεσμα το θάνατο 12 ανθρώπων.

«Η έκδοση αυτή θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μίσους στη γαλλική και τη δυτική κοινωνία γενικά και αυτό που κάνει το περιοδικό δεν εξυπηρετεί τη συνύπαρξη ή ένα διάλογο μεταξύ πολιτισμών», αναφέρει σε δήλωσή του το γραφείο του Μεγάλου Μουφτή Σάουκι Άλαμ, ενός από τους μουσουλμάνους ιερωμένους με τη μεγαλύτερη επιρροή.

«Αυτό είναι μια αδικαιολόγητη πρόκληση κατά των αισθημάτων των μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο», προστίθεται στη δήλωση.

Ο Μεγάλος Μουφτής χαρακτήρισε τρομοκρατική την επίθεση εναντίον του Charlie Hebdo και το ισλαμικό πανεπιστήμιο Αλ-Άζχαρ της Αιγύπτου, ένας θεσμός ηλικίας 1.000 ετών, αναφέρθηκε στην επίθεση ως εγκληματική πράξη. Ωστόσο επέκριναν επίσης τις γελοιογραφίες του Προφήτη που είχαν προκαλέσει διαμαρτυρίες όταν είχαν πρωτοδημοσιευθεί το 2005.

Το γραφείο του Μεγάλου Μουφτή καλεί τη γαλλική κυβέρνηση να απορρίψει αυτό που χαρακτηρίζει «ρατσιστική πράξη εκ μέρους του Charlie Hebdo», κατηγορώντας την εφημερίδα ότι επιδιώκει να προκαλέσει «θρησκευτική διαμάχη και να βαθύνει το μίσος»

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ δεν θα πω αν θα γίνει τπτ και λοιπα , αλλά θα σας πω ότι αν νομίζεται ότι δεν υπάρχει λογοκρισία και στην Ευρώπη , πλανάστε πλάνην οικτράν.

Στην Ελλάδα φυλακίζετε κόσμος για τον Παστιτσιο , αλλα δεν είδα κανέναν να μιλάει τότε , και ξαφνικά όλοι βγήκανε και Je suis Charlie.....

Στα διαλα......

• Like 21
Δημοσ.

Μήπως ξεφύγαμε από τα όρια της ελευθερίας της έκφρασης, του τύπου και της σάτυρας και πάμε σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις;

Μηπως θα πρεπει να σταματησουμε να πιστευουμε σε φαντασματα καποια στιγμη; Μηπως θα πρεπει να μην εκμεταλευομαστε την θρησκεια για τις τρομοκρατικες μας επιθεσεις και να αμαυρωνουμε την εικονα ολοκληρων λαων; Mήπως άραγε; Πότε;
Δημοσ.

Μήπως να έβγαζες το σκίτσο για να μην έχουμε προβλήματα με την εδώ μουσουλμανική κοινότητα;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=38786

To πολυ πολυ να δωσω την ip και διευθυνση σου στον Μαχμουτ, τον Μουσταφα και τον Αχμεντ που ξερω και δεν παιρνουν απο πλακες περι Ισλαμ...

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέχνη ή σάτιρα.

Οταν ένας άνθρωπος ζει σε μια πιο ελεύθερη κοινωνία και αναπολεί το καταπιεστικό καθεστώς λόγω του οποίου έφυγε από την χώρα του μάλλον δεν πάει καλά.

Ειδικά όταν βλέπει ότι και η σάτιρα ενάντια στην τοπική θρησκεία είναι το ίδιο ισχυρή αν όχι περισσότερο από αυτή που γίνεται στην δική του πίστη.

Υ.Γ : Είναι προφανές βέβαια ότι το έγκλημα αυτό που συνέβη στο charlie hebdo, το εκμεταλλεύονται και οι ευρωπαίοι ταλιμπαν οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν την υποτιθέμενη ανωτερότητα της  δικής τους θρησκείας έναντι του «κακού Ισλάμ»...

• Like 3
Δημοσ.

Ηθελα να ηξερα αν γινοταν αυτος ο χαμος αν βριζανε τον Χριστο πχ

Ας το δοκιμασουμε 

Τη μπαναγια σου! :P

• Like 5
Δημοσ.

Μια φορά πιτσιρικάς ήμουν στο καθρέφτη και φώναζα "κριστοφ βαζέχα" και γυρίζει η γιαγια μου και μου λεει "μη βρίζεις το χριστούλη δεν είναι σωστό". Τρέχα γύρευε.

• Like 3
Δημοσ.

Το ερώτημά σου έχει ήδη απαντηθεί.

o-CHARLIE-HEBDO-UNE-CATHOLIQUES-facebook

Εγώ δεν θα πω αν θα γίνει τπτ και λοιπα , αλλά θα σας πω ότι αν νομίζεται ότι δεν υπάρχει λογοκρισία και στην Ευρώπη , πλανάστε πλάνην οικτράν.

Όντως

Δημοσ.

#JeSuisHypocrite

Μήπως να έβγαζες το σκίτσο για να μην έχουμε προβλήματα με την εδώ μουσουλμανική κοινότητα;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=38786

Καλα, εδω στην Ελλαδα μας...ψεκαζουν. Θα γλιτωναν απο το ...ραντισμα οι μουσουλμανοι της Ελλαδας;

• Moderators
Δημοσ.

Ή άμα τον δείχνανε γκέη σε θεατρική παράσταση ξέρω 'γω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...