Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας δουλέψει σε κατασκευές, αποφάσισα να γίνω επιστήμονας.

lego?

Βασικα πολλοι θα ηθελαν (οσοι δουλεψαν σε χειρωνακτικη εργασια) να ειχαν διαβασει και να ειχαν σπουδασει ωστε να γινουν επιστημονες και να μην κουραζονται, αυτοι, ή τα παιδια τους.

Το διαβασμα (στο σχολειο και μετα) ειναι κουραστικο ή απλως βαρετο; Γιατι δεν διαβαζει ο κοσμος (σε συνθηκες οπου αναγκες οπως στεγη φαγητο οικονομικες κτλ ειναι καλυμενες); Αν διαβαζε ολος ο κοσμος τοτε δεν θα υπηρχαν εργατες, αλλα καποιες εργασιες θα απαιτουνταν να γινουν (δεν γινεται δηλαδη να βαζουμε συνεχεια τους πακιστανους να τις κανουν). Οποτε οι χειρωνακτικες εργασιες παντα θα υπαρχουν, απλως επιλεγεις το αν θα εισαι το αφεντικο ή ο υπαλληλος..

Ως επιστημονας, θα ασχοληθεις με κατι δικο σου, η θα δουλεψεις αλλου?..

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσο και να σου αρέσει κάτι η ρουτίνα σε κουράζει και το σιχαίνεσαι.

ΔΕΝ είναι όμως όλες οι δουλειές το ίδιο κουραστικές. Υπάρχουν άτομα που στη δουλειά τους δε κάνουν και δε προσφέρουν τίποτα.

Χωρίς να έχω κάνει ποτέ χειρωνακτική εργασία σίγουρα θα έχει ψυχολογική κούραση εκτός από σωματική.

Γενικά, είναι πως έχει μάθει κάποιος και τι αντοχές έχει. Σίγουρα έχετε παρατηρήσει οικοδόμους να είναι άνετοι μετά τη δουλειά τους και άλλους σε γραφέιο που τα φτύνουν.

Αν αυτός με τη δουλειά γραφείου δούλευε πριν ως οικοδόμος σίγουρα θα εκτιμούσε τη δουλειά που έχει τώρα. Απλά όταν κάποιος κάνει μια ζωή "χαλαρές" δουλειές λόγο βύσματος πνίγεται σε μια σταγόνα νερό.

Τέλος,  είναι στη φύση μας να θέλουμε πάντα κάτι καλύτερο και ποτέ να μην είμαστε ευχαριστημένοι.

• Like 2
Δημοσ.

Ανάλογα την περίσταση. Την ψυχολογική κούραση, πίεση να το πω καλύτερα, μπορεί να την κουβαλάς και εκτός δουλειάς.

Γιατι, τον χρονιο πονο στη μεση ή στα χερια κλπ, δεν τον κουβαλας και εκτος δουλειας;

• Like 3
Δημοσ.

Γιατι, τον χρονιο πονο στη μεση ή στα χερια κλπ, δεν τον κουβαλας και εκτος δουλειας;

Και τα ζαλισμενα @ρχιδια να προσθεσω..

Μικρος πιστευα πως με αυτες δουλειες γυμναζεται το σωμα και ειναι καλο. Αλλα τελικα διαπιστωνω πως το μονο που γυμναζεις ειναι συνηθως μονο το ενα χερι, μονο το ενα ποδι, στην καλυτερη κανουμε squat για τα ποδια..

Δημοσ.

Εχεις χρονο για γραψεις ποστ (αφου πρωτα διαβασες το θεμα) σε ακυρο site, ενω δουλευεις; Δημοσιος, ε;

Αυτο οχι, δεν μπορω να το καταλαβω.. Εγω ξεσκιστηκα σημερα στη δουλεια και εκανα διαλειμμα δυο δεκαλεπτων μονο, μεσα σε 7 ωρες. Θα προτιμουσα να ειμαι στην θεση σου, οχι επειδη μονο εχεις χρονο να μπορεις να βαρεθεις, αλλα και επειδη σιγουρα θα παιρνεις τριπλασια χρηματα απ οσα παιρνω εγω..

Ούτε καν 8ώρο? Και πόσα διαλείμματα έπρεπε να κάνεις στις 7 ώρες? :P

(πλάκα κάνω, δεν ξέρω για τι δουλειά πρόκειται  :) )

Δημοσ.

2 φόρες δούλεψα σε χειρωνακτικές εργασίες και είναι κάτι που δεν θέλω να επαναλάβω. :-)

Πρώτη σε χωράφι με καπνά-καυσόξυλα ένα καλοκαίρι φουλ τάημ και 2 άλλα μόνο για συγκεκριμένες ώρες/μέρες.Εκεί πάρθηκε η απόφαση ότι πρέπει να σπουδάσουμε/εκπαιδευτούμε σε κάτι. :lol:

Πριν φύγω για την αλλοδαπή σε εργοστάσιο που κατασκεύαζα-μετέφερα ηλεκτρικά καλώδια.55-60 ώρες την εβδομάδα,μισθός χώμα,ανοικτή αποθήκη-παρασκευαστήριο χειμώνα χώρος εργασίας και ένας καλός λόγος να είσαι αποφασισμένος να φας κάθε σκ@το του εξωτερικού ώστε να πετύχεις.

1000 φορές την πνευματική κούραση σε ένα ωραίο γραφείο με ζεστούλα και καφεδάκι παρά να σε τρώει το αγιάζι-υγρασία/λιοπύρι για 7-10 ώρες με ένα μικρό διάλειμμα.

Btw:Το ποιο γαμάτο είναι όταν δούλευα στο εργοστάσιο ήταν ένα κομματόσκυλο πρώην συμμαθήτρια "υπάλληλος γραφείου" και ήρθε δύο φορές και είπε κατά λέξη: Λοιπόν τάδε την έχεις πολύ καλά,εδώ είναι το καλύτερο πόστο.Σε ζηλεύω. 

Πρώτη φορά μίσησα άνθρωπο... :rolleyes:

• Like 5
Δημοσ.

Btw:Το ποιο γαμάτο είναι όταν δούλευα στο εργοστάσιο ήταν ένα κομματόσκυλο πρώην συμμαθήτρια "υπάλληλος γραφείου" και ήρθε δύο φορές και είπε κατά λέξη: Λοιπόν τάδε την έχεις πολύ καλά,εδώ είναι το καλύτερο πόστο.Σε ζηλεύω. 

Πρώτη φορά μίσησα άνθρωπο... :rolleyes:

μπουκέτο στη μούρη ή έστω φτύσιμο στη μάπα σε τέτοια ζώα 

• Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω ότι δεν μπορείς να καθορίσεις την δυσκολία ενός επαγγέλματος, από την σωματική ή πνευματική καταπόνηση.

Από την εμπειρία μου, η δυσκολία καθορίζεται από την ευθύνη , συνθήκες εργασίας, επικινδυνότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Οπως ειπαν και αλλοι, υπαρχει η σωματικη κουραση, και υπαρχει και η πνευματικη κουραση.

Καποτε πηγα να δουλεψω σε τηλεπωλησεις, εκει που παιρνουν το κοσμο τηλεφωνα και τον ζαλιζουν να αγορασει διαφορες αρλουμπες. Τη 1η μερα σηκωθηκα και εφυγα. Δεν αντεξα. Μου ειπαν στη ψυχρα οτι θα λεω ψεματα στο κοσμο, και μου φεραν ενα ντοσιε με φωτοτυπιες για να διαβασω, για το πως να ψευδομαι καλυτερα. Οι λιστες με τα τηλεφωνα ακυρα τελειως.

Το παραμυθακι που μας ειπαν να λεμε ηταν "ειστε ο κυριος ταδε ? κερδισατε το ταδε, αλλα για να το παρετε πρεπει να αγορασετε αυτο".

Παιρνω ενα τηλεφωνο και ζηταω τον κυριο ταδε, του οποιου το ονομα ηταν στη λιστα που μου εφεραν. Με ρωταει μια φωνη "τον κυριο ταδε ?τι τον θελετε τον κυριο ταδε ?" και μολις ειπα οτι κερδισε σε διαγωνισμο μου απαντησε η φωνη: "ο κυριος ταδε εχει πεθανει εδω και 5 χρονια" :shock:  και αρχισε να με βριζει, δικαιολογημενα κιολας.  :X

Εχω δουλεψει και χειρονακτικη εργασια, συγκεκριμενα πεθαμενατζης.  Λιγοι ανθρωποι ξερουν τι ειναι να κουβαλας στον ωμο σου 15-20-30 κιλα, και να ανεβοκατεβαινεις ανηφορες σε ανωμαλο εδαφος, μεσα σε χαλαζια και βροχες τους χειμωνες, η κατω απο Ηλιο με 40 βαθμους τα καλοκαιρια. Εν το μεταξυ τα χερια σου κατελλειμενα, δε μπορεις πχ να κρατας ομπρελα, τα ρουχα σου συγκεκριμενα, τι κι αν κρυωνεις η βραζεις ? πρεπει να φορας επισημη ενδυμασια - τελος. ουτε στο κοινοβουλιο δεν εχουν τετοια επισημοτητα. Ασε που δε τραβα λαθη αυτη η δουλεια. Αμα παραπατησεις μια φορα θα πεσει το φερετρο να σε πλακωσει, και θα χασεις τη δουλεια σου στανταρ, ενω αν γλιτωσεις και το λιντσαρισμα απο τους συγγενεις θα πρεπει να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο. Πολλοι που κανουν αυτη τη δουλεια τη παραταν πριν τη συνταξη, με προβληματα στη μεση. Το κακο ομως ειναι πιστευω, οτι δεν αναγνωριζεται απ τον κοσμο οσο θα πρεπε αυτο το επαγγελμα. Πολυς κοσμος εχει τη λανθασμενη εντυπωση πως τα 'κορακια' τα 'κονομαν χοντρα'. Μπουρδες. Το μεγαλυτερο ποσοστο των εξοδων μιας κηδειας παν στον Δημο ειτε ως αδειες, ειτε ως μπουρμπουαρ των δημοσιων υπαλληλων. Το επομενο μεγαλυτερο μεριδιο κρατα ο ιδιοκτητης ενος γραφειου τελετων, και αυτοι που τραβαν το παλουκι παιρνουν 400 με 500 ευρω το μηνα τωρα ποια.

• Like 2
Δημοσ.

Οπως ειπαν και αλλοι, υπαρχει η σωματικη κουραση, και υπαρχει και η πνευματικη κουραση.

Καποτε πηγα να δουλεψω σε τηλεπωλησεις, εκει που παιρνουν το κοσμο τηλεφωνα και τον ζαλιζουν να αγορασει διαφορες αρλουμπες. Τη 1η μερα σηκωθηκα και εφυγα. Δεν αντεξα. Μου ειπαν στη ψυχρα οτι θα λεω ψεματα στο κοσμο, και μου φεραν ενα ντοσιε με φωτοτυπιες για να διαβασω, για το πως να ψευδομαι καλυτερα. Οι λιστες με τα τηλεφωνα ακυρα τελειως.

Το παραμυθακι που μας ειπαν να λεμε ηταν "ειστε ο κυριος ταδε ? κερδισατε το ταδε, αλλα για να το παρετε πρεπει να αγορασετε αυτο".

Παιρνω ενα τηλεφωνο και ζηταω τον κυριο ταδε, του οποιου το ονομα ηταν στη λιστα που μου εφεραν. Με ρωταει μια φωνη "τον κυριο ταδε ?τι τον θελετε τον κυριο ταδε ?" και μολις ειπα οτι κερδισε σε διαγωνισμο μου απαντησε η φωνη: "ο κυριος ταδε εχει πεθανει εδω και 5 χρονια" :shock:  και αρχισε να με βριζει, δικαιολογημενα κιολας.  :X

Εχω δουλεψει και χειρονακτικη εργασια, συγκεκριμενα πεθαμενατζης.  Λιγοι ανθρωποι ξερουν τι ειναι να κουβαλας στον ωμο σου 15-20-30 κιλα, και να ανεβοκατεβαινεις ανηφορες σε ανωμαλο εδαφος, μεσα σε χαλαζια και βροχες τους χειμωνες, η κατω απο Ηλιο με 40 βαθμους τα καλοκαιρια. Εν το μεταξυ τα χερια σου κατελλειμενα, δε μπορεις πχ να κρατας ομπρελα, τα ρουχα σου συγκεκριμενα, τι κι αν κρυωνεις η βραζεις ? πρεπει να φορας επισημη ενδυμασια - τελος. ουτε στο κοινοβουλιο δεν εχουν τετοια επισημοτητα. Ασε που δε τραβα λαθη αυτη η δουλεια. Αμα παραπατησεις μια φορα θα πεσει το φερετρο να σε πλακωσει, και θα χασεις τη δουλεια σου στανταρ, ενω αν γλιτωσεις και το λιντσαρισμα απο τους συγγενεις θα πρεπει να θεωρεις τον εαυτο σου τυχερο. Πολλοι που κανουν αυτη τη δουλεια τη παραταν πριν τη συνταξη, με προβληματα στη μεση. Το κακο ομως ειναι πιστευω, οτι δεν αναγνωριζεται απ τον κοσμο οσο θα πρεπε αυτο το επαγγελμα. Πολυς κοσμος εχει τη λανθασμενη εντυπωση πως τα 'κορακια' τα 'κονομαν χοντρα'. Μπουρδες. Το μεγαλυτερο ποσοστο των εξοδων μιας κηδειας παν στον Δημο ειτε ως αδειες, ειτε ως μπουρμπουαρ των δημοσιων υπαλληλων. Το επομενο μεγαλυτερο μεριδιο κρατα ο ιδιοκτητης ενος γραφειου τελετων, και αυτοι που τραβαν το παλουκι παιρνουν 400 με 500 ευρω το μηνα τωρα ποια.

Αυτή την ταινία την έχεις δει? :)

http://www.imdb.com/title/tt1599913/

4M.K.posterGR500x71213173874598.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ο οικοδομος πχ ειναι πιο δυσκολο επαγγελμα ? απο εναν πωλητη στο Κωτσοβολο πχ, η εναν τεχνικο δικτυων, η εναν γραμματεα σε μια εταιρια; Μηπως ενας δικηγορος η λογιστης κουραζεται ποιο ευκολα; Ενας γιατρος πχ, μετα απο ετη διαβασματος, περνα ξεκουραστα την εργασια του στο νοσοκομειο; 

κανε ενα μεροκαματο οικοδομη και μετα ζητα να σου σβησουν το topic

• Like 5
Δημοσ.

Ειμαι 17 το καλοκαίρι δουλευα μαγειρας Γ(με μεσο)σε ξενοδοχιο 4 αστερων για να δω την δουλεια ,12-14 ωρες την ημερα με κανενα ρεπο (ασχετα που στα χαρτια τα ρεπο ηταν κανονικα)..οταν τελιωνα την δουλεια δεν ενιωθα κουραση αλλα μονο ικανοποιηση..καθοντας τρογωντας και πίνοντας μια παγομενη μπυρα στο τελος με τους φιλους συναδελφους μου δημιουργουσε ενα απο τα καλητερα συναισθηματα ου εχω νιωσει...Αμα σου αρεσει μια δουλεια δεν ειναι κουραστικη,απλος πορονεσε και οι ωρες περνουν χωρις να το καταλαβεις. :-)  :-D

Δημοσ.

Εχω δουλεψει και σε οικοδομη και σε βενζιναδικο και σε ιντερνετ καφε και συνεχως σε χωραφια(ελιες/σταρια/βερικοκα).Σιγουρα η δουλεια στο ιντερνετ καφε ηταν full ξισιμο αλλα επεφτε τρελη βαρεμαρα και τα χρηματα ηταν λιγα.Σε χειρωνακτικη εργασια αν δεν εισαι ψημενος το πολυ δευτερη-τριτη μερα εχεις φυγει(υπαρχουν πολλοι τετοιοι ειδικα στις πολεις που θελουν δουλεια γραφειου).

Σε αγροτικες δουλειες που ειναι κυριως με χειρωνακτικη εργασια μπορει 100 μερες το χρονο να βαρας 12ωρα για πλακα με βαρια εργασια αλλα υπαρχουν και 100μερες που χαλαρωνεις χωρις να κανεις τιποτα.

Επισης υπαρχουν ατομα που προτιμανε δυσκολη δουλεια απο δουλεια γραφειου.Η δουλεια γραφειου σε πνιγει ολη μερα σε μια καρεκλα μπροστα σε εναν υπολογιστη.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...