kirileman Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Ακόμα διαβάζω τον τίτλο "ειρηνική ζωή vs γάμος". 4
ikaruga24 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Γλυκια μου nenya δεν θα διαφωνησω σε αυτο που λες απλα να πω οτι η ολοκληρωση της ευτυχιας(εφοσον εισαι ανετη οικονομικα/τα εχεις βρει με τον εαυτο σου και εχεις και μια σοβαρη σχεση χρονια) θα ρθει με την αποκτηση παιδιων.Αυτο θεωρειτε οικογενεια και να ξερεις οτι η οικογενεια ειναι το παν σε αυτο τον κοσμο που ζουμε.Ουτε τα χρηματα φερνουν ευτυχια(συμβαλλουν αλλα δεν την φερνουν) ουτε τιποτα αλλο.Τιποτα αλλο δεν μενει οταν φευγουμε απο τη ζωη.Τωρα η γνωμη που εχετε δεν μπορω να σας την αλλαξω και ειναι δικαιωμα σας απλα εχω και εγω την δικια μου οπως καθε ανθρωπος και πιστευω πιο ειναι το σωστο και πιο το λαθος. Δεν υπάρχει ολοκλήρωση της ευτυχίας μέσα από την οικογένεια. Αυτό που λες ότι ΑΝ τα έχεις όλα αυτά και μετά κάνεις οικογένεια εγώ το λέω απλά φυσική εξέλιξη των πραγμάτων χωρίς όμως να είναι απόλυτο ότι ντε και καλά θα είσαι ευτυχισμένος αν κάνεις οικογένεια. Πόσες οικογένειες βλέπεις που όχι μόνο δεν τα έχουν καλά αλλά έχουν και σοβαρά προβλήματα τόσο σε επίπεδο σχέσης όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας; Εγώ το μόνο που λέω είναι για οτιδήποτε και να κάνει κάποιος απλά να σκεφτεί όσο γίνεται με λογικό τρόπο αυτά τα θέματα. Η πίεση είναι μεγάλη, τα χρόνια περνάνε και καλά και κακά παραδείγματα υπάρχουν παντού. Αν είναι να κάνεις κάτι τουλάχιστον κάνε το συνειδητοποιημένα χωρίς εξωτερικές πιέσεις τύπου "Καλά εσύ δεν παντρεύτηκες ακόμα; Είμαι 35 χρονών και ακόμα ούτε γυναίκα δεν έχω...Αμάν όλοι οι φίλοι μου παντρεύτηκαν!". 6
*nenya* Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Ακριβώς αυτό ρε συ King. Πάνω απ'όλα ώριμη σκέψη πριν από τόσο σοβαρές αποφάσεις. Και ναι εννοείται, δεν προσπαθεί κανείς να σου αλλάξει την άποψη. απλά την έννοια της ευτυχίας την βλέπουμε κάπως διαφορετικά. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2015 από *nenya* 1
Backpacker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Είμαι στα 29 μου...έχω ένα αξιοπρεπέστατο εισόδημα και δουλειά που γουστάρω να κάνω. Και όμως δεν πιστεύω ότι σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπος είμαι έτοιμος να παντρευτώ.Και δεν πιστεύω ότι θα θέλω και ποτέ πραγματικά να κάνω οικογένεια γιατί το θεωρώ μια τεράστια...την μέγιστη να είμαι ειλικρινής ευθύνη να κάνω οικογένεια και να είμαι υπεύθυνος για 1-2-3 ψυχές και την διαπαιδαγώγηση τους. Παρότι μου αρέσει το να έχω μια μόνιμη σχέση με κάποια την οποία ταιριάζουμε και νιώθουμε άνετα με το να είμαστε ο εαυτός μας μεταξύ μας. Δεν με γεμίζει δηλαδή καθόλου πλέον το να έχω είτε συντομότατες σχέσεις ή ακόμα περισσότερο ξεπέτες δεξιά και αριστερά. Δόξα το θεό τα έζησα και με το παραπάνω τα χρόνια που έπρεπε να τα ζήσω αυτά και τα έχω βγάλει από μέσα μου. Αλλά από κεί μέχρι τον γάμο για μένα προσωπικά πάντα μιλώντας είναι μια τεράστια απόσταση. Για μένα γάμος να εξηγήσω σημαίνει ότι παντρευόμαστε για να κάνουμε οικογένεια. Δηλαδή με το που παντρευόμαστε θέλουμε να κάνουμε και ένα παιδί. Το να παντρευτώ (όσο και να ταιριάζω με τον άλλον και να αγαπιόμαστε) χωρίς να θέλω να κάνω άμεσα παιδί προσωπικά για μένα είναι κάτι το τελείως αχρείαστο και ανούσιο. Γάμος=Οικογένεια για μένα (μιλάω καθαρά για θέμα προθέσεων και όχι φυσικά για περιπτώσεις που το ζευγάρι προσπαθεί και για κάποιο λόγο είτε υγείας είτε συγκυριών δεν του προκύπτει). Όπως και το ίδιο θεωρώ για τον αρραβώνα ο οποίος χωρίς μια ξεκάθαρη ημερομηνία για τον γάμο είναι κάτι το αχρείαστο και χωρίς το παραμικρό νόημα. Πιστεύω ότι λίγοι σχετικά το έχουν αυτό που λέμε το να κάνουν οικογένεια...απλά λόγω της κοινωνικής πίεσης και των ηλίθιων στερεοτύπων και βιολογικών ρολογιών αλλά κυρίως λόγω ανασφαλειών η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθεί αυτό τον δρόμο.
Iris_89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Να προσθέσω πως στο link που παρέθεσα κάπου υπάρχει ένα θέμα στο οτι μια γυναίκα έλεγε ανοιχτά πως είναι παντρεμένη πρόσφατα και προσπαθούν με προγραμματισμένες επαφές να μείνει έγκυος, αλλά αυτό που μου γύρισε τα μάτια είναι πως παραδεχόταν οτι "έκανε σεξ μόνο για εγκυμοσύνη" και πως δεν ήθελε να το καταλάβει ο άντρας της. Που είναι τα δικαιώματα των αντρών σε κάτι τέτοια? 4
headbanger Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 το σεξ είναι απόλαυση, δεν είμαστε ζώα να έχουμε ΜΟΝΟ το ένστικτο της αναπραγωγής . Αλλά πάλι εδώ που τα λέμε τα γουρούνια έχουν οργασμό που διαρκεί για ώρεςς (ίσως για αυτό το μπεηκον είναι τόσο νόστιμο...) 3
revolver1990 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Σεξ προγραμματισμένο,άτακτο,με γυναίκες,με άντρες,με σκυλιά αλλά και γατιά.Αν βέβαια στην συνέχεια έρθει και ο απόγονος δεν θα πεις όχι. 1
evabb Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Να προσθέσω πως στο link που παρέθεσα κάπου υπάρχει ένα θέμα στο οτι μια γυναίκα έλεγε ανοιχτά πως είναι παντρεμένη πρόσφατα και προσπαθούν με προγραμματισμένες επαφές να μείνει έγκυος, αλλά αυτό που μου γύρισε τα μάτια είναι πως παραδεχόταν οτι "έκανε σεξ μόνο για εγκυμοσύνη" και πως δεν ήθελε να το καταλάβει ο άντρας της. Που είναι τα δικαιώματα των αντρών σε κάτι τέτοια? γιατι να κανεις παιδι με εναν ανθρωπου με τον οποιο δεν θελεις να κανεις σεξ και το κανεις μονο μηχανικα; 1
Iris_89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 γιατι να κανεις παιδι με εναν ανθρωπου με τον οποιο δεν θελεις να κανεις σεξ και το κανεις μονο μηχανικα; Για την ασφαλεια και την οποια οικονομικη ανεση? Ή μαλλον επειδη δεν εβρισκαν αλλον... :/
Valerie_ Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 έχω διαβάσει ένα σωρό θέματα του εν λόγω φόρουμ και εντάξει η μαλακία που μας δέρνει έιναι απύθμενη. 1
whodatinsomniaK Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Το διαβάζω, την τελευταία 1.5 ώρα. Η πριγκηπέσσα θα κάνει εγγραφή και σε αυτό το φόρουμ, βαρέθηκα του κόσμο
redhotstef Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 γιατι να κανεις παιδι με εναν ανθρωπου με τον οποιο δεν θελεις να κανεις σεξ και το κανεις μονο μηχανικα; Για την ασφαλεια και την οποια οικονομικη ανεση? Ή μαλλον επειδη δεν εβρισκαν αλλον... :/ Μια τετοια γυναικα πρεπει να την αφησεις εγκυο και να την παρατησεις μετα να μεγαλωσει μονη της το παιδι, αφου αυτο ειναι ο στοχος της.. 1
Iris_89 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μια τετοια γυναικα πρεπει να την αφησεις εγκυο και να την παρατησεις μετα να μεγαλωσει μονη της το παιδι, αφου αυτο ειναι ο στοχος της.. Τι φταίει το παιδί όμως..
redhotstef Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Τι φταίει το παιδί όμως.. και μετα να γινεις κηδεμονας του παιδιου και να το μεγαλωνεις με την γκομενα σου.. 1
AntiCambeR Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μεταξυ μας καταλαβαινομαστε πανω κατω. Αντε ομως να τα εξηγησεις σε γονεις.Το αποτελεσμα θα ειναι να τους στεναχωρησεις η ακομα και να τσακωθεις. Ας υποθεσουμε οτι 1 ζευγαρι ειναι ωριμο και υπευθυνο για την αποκτηση οικογενειας.Ποσο ευχαριστη μπορει να ειναι η ζωη τους οταν δουλευουν και οι 2 με μισθο 600-700€.ο καθενας με κινδυνο ανα πασα στιγμη ο 1 απο τους 2 να χασει την δουλεια του?Και ακομα οταν μενουν σε ενοικιο? Στην θεωρια θα μπορουσα να περιγραψω το ποσο ομορφα ειναι να κανεις οικογενεια με αερολογιες του στυλ:Η οικογενεια ειναι το παν,τα παιδια ειναι ευτυχια,κλπ κλπ κλπ...Απλα χρειαζεται λιγη φαντασια.Στην πραξη ομως αλλαζουν πολλα "προβλεψιμα" που εχουμε σχεδιασει στο μυαλο μας σχετικα με το πως θα ειναι η ζωη μας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις