Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει δωθεί ποτέ απάντηση στην ερώτηση "γιατί απαγορεύεται η συζήτηση περί πολιτικής;"

Το ξέρω ότι δεν έχει κανείς υποχρέωση να απαντήσει, απλά αναρωτιέμαι γιατί;

Μπορεί να πέσουν μηνύσεις;

Μπορεί να πέσουν οι server;

τι;

Δημοσ.

Τζάμπα γράφω, μου φαίνεται.

Προφανώς δεν είμαι αρκετά έξυπνος ώστε να εκμαιεύσω την απάντηση απ'τα λεγόμενά σου..

Αν έχεις την καλοσύνη και διαθέση, απάντησέ μου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τι να σου απαντήσω;

Ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει, κρίνει ότι θα ρίξει το επίπεδο του forum. Το συζητήσαμε, μάλιστα του προτείναμε να το αφήσουμε, είπε όχι.

Και, στο βαθμό που σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, έχει αποδειχτεί περίτρανα όχι μία, αλλά πολλές φορές, πως έχει εκείνος δίκιο.

Εδώ στο νήμα της ΑΕΚ, με το σκάλωμα του γηπέδου με την εκλογή νέας δημοτικής ηγεσίας, και είχαμε ιστορίες ("τράβα να πάρεις το μεροκάματό σου", "υπερασπίζεσαι το λαθρέμπορα", "μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑιος να απολογηθεί"). Να τα αφήσει ανοιχτά, γιατί;

Κλειδώθηκαν τα νήματα ΟΣΦΠ και ΠΑΟ γιατί γινόταν της trollης, πάλι, και πήγαν να μεταφέρουν την κόντρα τους στο νήμα του ΠΑΟΚ. Δεν τα ξέρεις; Τι λέγαμε χθες;

Ξεπερνά κάθε όριο αισιοδοξίας (ορθότερα, κινείται στο βασίλειο της μνημειώδους αφέλειας) το να πει κανείς πως αφήνοντας ελεύθερες τις πολιτικές συζητήσεις δε θα είχαμε πρόβλημα (πόσω μάλλον θα "ανεβαίναμε επίπεδο", όπως φαίνεται ότι υποστηρίζουν ορισμένοι).

• Like 5
Δημοσ.

Τζάμπα γράφω, μου φαίνεται.

Αφήνεις να εννοηθεί ότι για τα υπόλοιπα ποστ σου εδώ πέρα πληρώνεσαι..;ρ

• Like 3
Δημοσ.

Νταξει μη τσακωθουμε τώρα, δεν φταίει και τίποτα ο Snoob, ίσα ίσα ασχολήθηκε..

Είμαι και απο κινητό δεν μπορω να γράψω αρκετά.. Εγώ δεν είπα ποτε οτι το επίπεδο του Μπλα Μπλα έχει πεσει, αλλά το οτι θα ηταν υψηλότερο αν δεν υπήρχε αυτός ο "φόβος" του κλειδώματος των topic και λες γιατί να γράφω σαν βλάκας αφού θα κλειδωθεί μετα εξαιτίας αυτών που τρολλαρουν..

Οπως και στην Αμφίπολη, γραφαμε τα δικά μας, ειχαμε τις διαφωνιες μας και γραφανε κάποιοι ακυροι ανα 10 σελιδες "Ναι παιδιά ο Μέγας είναι μέσα χαχα", " η Κυβέρνηση τον σουφρωσε", κλπ.. Το προστατεψατε όμως το thread δεν είπε κανεις το αντίθετο..

Η προσωπική μου γνώμη είναι όταν το εισόδημα σου, τα εξοδα σου, η καθημερινότητα σου εξαρτάται κατα ενα μεγαλο βαθμο απο την πολιτικη σκηνή εδώ που φτασαμε, ναι κάποια σημαντικα κοινωνικά θέματα θα την περιέχουν.

Οχι να αρχισεις για αριστερούς και δεξιούς και άντε απο δω κλπ.. Αλλα αναφορά και κριτική στις πολιτικές ως πολιτικές και όχι ως χώρους ίσως να γινόταν, και έχει γίνει σε περιπτωσεις ξεχειλωματος των κανόνων του φόρουμ.

Τσπ η γνωμη μου είναι αυτή, τους κανόνες τους ξέρουμε όλοι.. Θα μπορούσαν να είναι αλλιώς βέβαια, με περισσότερη δουλεια απο τους Admin και δική μας, αλλά εμείς οι Ελληνες είμαστε λίγο περίεργοι, πρόεδροι, πρωθυπουργοί, ποδοσφαιριστές, ξερολες, κλπ

Δημοσ.

Τι να σου απαντήσω;

Ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει, κρίνει ότι θα ρίξει το επίπεδο του forum. Το συζητήσαμε, μάλιστα του προτείναμε να το αφήσουμε, είπε όχι.

Και, στο βαθμό που σε ενδιαφέρει η γνώμη μου, έχει αποδειχτεί περίτρανα όχι μία, αλλά πολλές φορές, πως έχει εκείνος δίκιο.

Εδώ στο νήμα της ΑΕΚ, με το σκάλωμα του γηπέδου με την εκλογή νέας δημοτικής ηγεσίας, και είχαμε ιστορίες ("τράβα να πάρεις το μεροκάματό σου", "υπερασπίζεσαι το λαθρέμπορα", "μπήκε ο ΣΥΡΙΖΑιος να απολογηθεί"). Να τα αφήσει ανοιχτά, γιατί;

Κλειδώθηκαν τα νήματα ΟΣΦΠ και ΠΑΟ γιατί γινόταν της trollης, πάλι, και πήγαν να μεταφέρουν την κόντρα τους στο νήμα του ΠΑΟΚ. Δεν τα ξέρεις; Τι λέγαμε χθες;

Ξεπερνά κάθε όριο αισιοδοξίας (ορθότερα, κινείται στο βασίλειο της μνημειώδους αφέλειας) το να πει κανείς πως αφήνοντας ελεύθερες τις πολιτικές συζητήσεις δε θα είχαμε πρόβλημα (πόσω μάλλον θα "ανεβαίναμε επίπεδο", όπως φαίνεται ότι υποστηρίζουν ορισμένοι).

Με κάλυψες

Δημοσ.

Και πολυ σωστα κρινει κατα την αποψη μου, σε αλλα φορουμ που εχω δει πολιτικές συζητήσεις το θέαμα ειναι λυπηρό απλα.

Δημοσ.

Σαν χρόνια enthusiast user μπορω να πω με σιγουριά οτι τα τελευταια 2 χρόνια έχει πάψει να υπαρχει αξιόλογη και εποικοδομητική συζήτηση πανω στην τεχνολογία και γενικά στα hw/sw threads. Πολλοι χρήστες "ψαγμενοι" και χρόνια στον χώρο των υπολογιστών έχουν εγκαταλήψει το φόρουμ γιαυτό το λογο . τρολλς και πολλοί ημιμαθείς οι οποίοι επιμένουν στις λάθος απόψεις στους και όταν πας να τους δείξεις οτι δεν είναι σωστο/γνωριζουν αυτό που λένε σου πουλάνε και ηρωνια.

Παρολαυτά είμαι συναισθηματικα δεμένος με το ινσο, απλα σταμάτησα να γράφω στο hw section και βρήκα την ψυχική μ ηρεμία :P

Δημοσ.

Το insomnia είναι γενικό ενημερωτικό τεχνολογικό site για όλο τον κόσμο.

Δεν είναι το παρόμοιο με το experts exchange.

Εκεί για παράδειγμα οι experts παίρνουν πόντους για τις απαντήσεις ενώ οι απλοί χρήστες πληρώνουν συνδρομή για τις εξειδικευμένες απαντήσεις.

Κάτι παρόμοιο επίσης το technet χωρίς συνδρομές αλλά και αποκλειστικό για τεχνικά θέματα microsoft.

Μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα και η έλλειψη ιντερνετικής παιδείας.

Παλιότερα ήμουν μέλος σε ένα ξένο φόρουμ... εκεί σου την έλεγε ο admin σε περίπτωση που άνοιγες θέμα που υπήρχε και παλιότερα. Εδώ όλοι ανοίγουν το ίδιο θέμα ξανά και ξανά ειδικά στην ενότητα hardware-οθόνες-αναβάθμιση...

Πολλές φορές απαντάς σε ένα θέμα και αντί να σε ευχαριστήσουν σου την λένε και από πάνω γιατί δεν το έγραψες ακόμη πιο αναλυτικά.

Ολοι ζητάνε έτοιμες λύσεις χωρίς να χρειαστεί να ψάξουν ή να σκεφτούνε.

Γι' αυτό και πολλές φορές το σκέφτομαι σοβαρά αν πρέπει να βοηθήσω ή όχι κάποιους.

Γιατί να χάσω μισή ώρα από την ζωή μου για να γράψω μια τυφλοσύρτη no-brainer απάντηση;

• Like 1
Δημοσ.

Πολλές φορές απαντάς σε ένα θέμα και αντί να σε ευχαριστήσουν σου την λένε και από πάνω γιατί δεν το έγραψες ακόμη πιο αναλυτικά.

Γι' αυτό και πολλές φορές το σκέφτομαι σοβαρά αν πρέπει να βοηθήσω ή όχι κάποιους.

Γιατί να χάσω μισή ώρα από την ζωή μου για να γράψω μια τυφλοσύρτη no-brainer απάντηση;

QFE

Ειδικά το bold. Πχ μπες στο Software sub-forum, στο θέμα με τον Chrome. Γράφουμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και κανένας δεν ψάχνει να βρει τη λύση στις προηγούμενες σελίδες. Εντάξει θα μου πεις είμαστε forum για αυτό υπάρχουν τα forum, αλλά να έχει αναφερθεί λύση για το ίδιο πρόβλημα στη προηγούμενη σελίδα και να ρωτάς πάλι το ίδιο; Μετά λογικό είναι να σκέφτεσαι άμα θα απαντήσεις αφού στην ουσία είναι ένας φαύλος κύκλος και γίνεται συνέχεια το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Εμένα με στεναχωρεί οτι όποτε ρώτησα κάτι λίγο πιο δύσκολο δεν πήρα απάντηση..

Χωρις να μπορω να κρινω αφου δεν ξερω τι ρωτουσες, μηπως θα επρεπε να ψαξεις σε πιο εξειδικευμενα φορουμ για κατι πιο δυσκολο?

Δημοσ.

Παλιότερα ήμουν μέλος σε ένα ξένο φόρουμ... εκεί σου την έλεγε ο admin σε περίπτωση που άνοιγες θέμα που υπήρχε και παλιότερα. Εδώ όλοι ανοίγουν το ίδιο θέμα ξανά και ξανά ειδικά στην ενότητα hardware-οθόνες-αναβάθμιση...

Mηπως ηταν λιγο σφιχτοκωλος η το φορουμ ειχε μερικες χιλιαδες μελη ? Η τεχνολογια καλπαζει ,μετα απο μερικους μηνες ενα θεμα μπορει να ειναι ακυρο,αλλος θελει να στησει υπολογιστη η εχει δει καποια προσφορα και βιαζεται,θα περιμενει νεες απαντησεις σα παλιο θεμα ? Καλη η αναζητηση αλλα οποιος δεν κινειται χορτιαριαζει  :P

Δημοσ.

Το insomnia είναι γενικό ενημερωτικό τεχνολογικό site για όλο τον κόσμο.

Δεν είναι το παρόμοιο με το experts exchange.

Εκεί για παράδειγμα οι experts παίρνουν πόντους για τις απαντήσεις ενώ οι απλοί χρήστες πληρώνουν συνδρομή για τις εξειδικευμένες απαντήσεις.

Κάτι παρόμοιο επίσης το technet χωρίς συνδρομές αλλά και αποκλειστικό για τεχνικά θέματα microsoft.

Εγώ πάλι παρατήρησα ότι και κσένοι είναι ένα μάτσο χάλια στο θέμα τούτο.

Άφθονοι τεμπελχανάδες που βαριούνται να ψάξουν,πολλά θέματα με ψώνια που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα,τρόλινγκ σε απίθανες ποσότητες(ιδίως όταν κοιμούνται οι μοντς),ρατσισμός(συγκεκαλυμένος ή μη) και φυσικά e-peen μοδς.

Από εκεί και πέρα οι ΕΛ είναι απλά στον μέσο όρο χρηστών και το ινσο είναι ένα πάνω-από-το-μέσο φόρουμ(έως τώρα τουλάχιστον).Υπάρχουν μιλούνια πολύ χειρότερα και λίγα πολύ καλύτερα στην ΕΛ σκηνή(που και εκείνα με τον καιρό ξεφτίζουν).

Όταν έρχονται οι "μάζες" το επίπεδο πάντα πέφτει,όπου και να είσαι και ότι φόρουμ και να έχεις.Όπως και ότι κάθε φόρουμ έχει μια διάρκεια ζωής με ανάπτυξη,ακμή και παρακμή.

Αυτά είναι δεδομένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...