d.r.o.p Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Τις προαλλες μου καναν μηνυση επειδη τραγουδουσα στο μπανιο. 4
kfyros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Η απόφαση ρε παιδιά απλώς λέει στην αεπι ότι δεν θα βάλει όλους τους isp's να κόψουν sites από το DNS επειδή έτσι γουστάρει, ακόμα και ας χρησιμοποιούνται εν μέρει για ΚΛΟΠΉ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Αυτή είναι η κατηγορία όταν κάποιος εξυπνακιας πάει στο δικαστήριο, μην τα ξαναλέμε). Φυσικά είναι παράλογο αυτό που ζητάει η αεπι. Ο μόνος τρόπος να πετύχει κάτι είναι να κάνει μηνύσεις σε σαιτς (του εξωτερικού προφανώς) στις χώρες που βρίσκονται (σήμερα Ρωσία, αύριο Βιετνάμ, μεθαύριο Ταϊβάν κλπ.). Καλά να πάθουν οι χιτλερισκοι. Είμαι εναντίον της πειρατείας. Αλλά είμαι και εναντίον της αισχροκερδειας, των μάρκετινγκ σχημάτων που σου φέρνουν μια σειρά μετά από δύο χρόνια από τότε που βγήκε για να τη δεις, και ενάντια σε αυτή τη βρωμερή εταιρία την αεπι, που χρεώνει πχ. νταβατζιλικι ακόμα και τη χρήση τηλεοράσεων στα ξενοδοχεία ως δημόσια προβολή ΑΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ και όχι ανά κράτηση, σε στυλ ΕΝΦΙΑ. Για να βλέπει ο πελάτης σε χιλιοστη επανάληψη το Κωνσταντίνου και Ελένης.. Και να εισπραττει χρήματα που κανείς δεν ξέρει που πάνε, και για ανθρώπους που δεν βλέπει κανείς αυτά που έχουν φτιάξει ή δεν έχουν περάσει ποτέ από εκεί, η έχουν πεθάνει. Σα να λέμε ότι η αεπι γνωρίζει τα κληρονομικα το Καζαντζιδη ή του Γαβαλα και τους δίνει μερίδιο. 2
deninho Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 αν είναι παράνομο να κατεβάζουμε ταινίες, μουσική και βιβλία από το νετ, τότε τι στο διάολο πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα όταν αγοράζουμε χαρτί εκτύπωσης, cd & dvd; 2
pcos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 η οποιαδηποτε μορφης λογοκρισια δημιουργει προβληματα γενικοτερα. θα υπαρχουν αλλοι τροποι οπως ανεφεραν μερικοι ηδη, αλλα σε τετοια ζητηματα απαγορευσεων και επιβολης παντα μου ερχεται στο νου ο μυθος του αισωπου με τον ηλιο και τον ανεμο!
telis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλό το παραμύθι με τους κακούς χρήστες που δεν σέβονται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών. Αυτοί βέβαια που πραγματικά δεν τα σέβονται και κονομάνε αισχρά ποσά είναι οι εταιρίες που τα αγοράζουν από τους δημιουργούς, και τα χρεώνουν ότι τους @#%$@! για να τα αγοράζουμε εμείς σαν πρόβατα σε εξωφρενικές τιμές. Και φυσικά οι μανατζαραίοι των εταιριών για αυτές τις υπηρεσίες κυκλοφορούν με ιδιωτικά αεροπλάνα και μπόνους εκατομμυρίων. Να γίνουν τα πράγματα πιο ορθολογικά και να τα αγοράζω. Αλλιώς θα τα "αγοράζω" 4
qsis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 αν είναι παράνομο να κατεβάζουμε ταινίες, μουσική και βιβλία από το νετ, τότε τι στο διάολο πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα όταν αγοράζουμε χαρτί εκτύπωσης, cd & dvd; είναι και αυτός ένας τρόπος να θεωρούμαστε όλοι κλέφτες και αυτός ο νόμος καλό θα ήταν να αλλάξει, αλλά δεν υπάρχει από πίσω κάποια εταιρεία που να θίγονται τα συμφεροντά της (όπως έγινε με τη περίπτωση των παρόχων), ώστε να το πάνε δικαστικά και να κοπεί αυτή η βλακεία άκου εκεί να παίρνεις Α4 για τη δουλειά σου και να πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα αλλά στην ελλάδα έτσι είμαστε, να δουλεύουν οι πολλοί για να πληρώνουν τις συντεχνίες (θυμίζω αγγελιόσημα για παράδειγμα) και τους δυ
eko13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Ξερουν πολυ καλα οτι αν κανουν καμμια κινηση να περιορισουν το ιντερνετ θα χασουν οι εταιριες... Και παλια δεν υπηρχε to dsl αλλα υπηρχαν οι αφρικανοι με τα cd και dvd. Οσο υπαρχει αυτη η ασυδωσια με τις τιμες των cd μουσικης/ταινιων/παιχνιδιων θα υπαρχει και η πειρατεια... Μας ελεγαν ειναι το τυπωμα, μεταφορικα κτλ που ειναι τοσο ακριβα, αλλα σε ονλαην εκδοσεις παραμενουν ιδιες τιμες ή και ακριβοτερες... Οσο για την ΑΕΠΙ ειναι ενα τσουρμο μαυραγοριτων... Το οτι ζητανε δικαιωματα ακομα και για εκτελεση δημοτικων τραγουδιων τα λεει ολα... 5
Johnbin Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εν τω μεταξυ στελνουν και την αστυνομια να σε παει αυτοφωρο για τη μουσική αμα δε πληρώσεις το νταβατζιλικι τους, Το οποιο οποτε τους έρχεται το αυξάνουν, οι δε πολιτικη χρεωσης, ουτοπική πχ οπως περιγραφει ο φιλος απο πανω με τις τηλεορασεις Ανα δωμάτιο. Καραγκιόζηδες 1
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 την πειρατεια αν θελουν μπορουν να τη περιορισουν στο μεγιστο ειναι ευκολο, ουτε block ip, dns ουτε τιποτα απλα καταργωντας το απεριοριστο adsl internet και βαζοντας πολιτικη ορθης χρησης 10gb το μηνα σαν τις εταιριες κινητης στο mobile internet,αυτο δεν ειναι μακρινο το ειχε προτινει σε 1 παλιο αρθρο η Deutsche Telekom της γερμανιας, οποτε αν αλλαξει πολιτικη η ελληνικη Deutsche Telekom (οτε) καταλαβαινετε τι θα κατεβαζει ο καθενας μας Αυτό ήταν η μεγαλύτερη μπούρδα που διάβασα. Δηλαδή άμα αγοράσω ένα παιχνίδι απ το Steam, όπως το Wolfenstein που είναι 50gb, τι ? Θα μου κόβει το download ο ISP κάθε μήνα, και θα κάνω 5 μήνες για να το παίξω ? Τι άλλες μ#%#ς θα ακούσουμε... 5
TZANNSPY Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 ... Το κεφάλαιο περί ελευθερίας του λόγου... Αν ξεκινάς με λάθος δεδομένα καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα... Το σωστό είναι: Ο λόγος περί ελευθερίας του κεφαλαίου... ;-) 3
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Αυτό ήταν η μεγαλύτερη μπούρδα που διάβασα. Δηλαδή άμα αγοράσω ένα παιχνίδι απ το Steam, όπως το Wolfenstein που είναι 50gb, τι ? Θα μου κόβει το download ο ISP κάθε μήνα, και θα κάνω 5 μήνες για να το παίξω ? Τι άλλες μ#%#ς θα ακούσουμε... κάλιστα μπορούν να το κάνουν στα φτηνότερα πακέτα πάντως και αν θες unlimited όπως τώρα να πληρώνεις extra... 1
Alithinos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 (άρθρο 19 Σ), δεδομένου ότι μέσω αυτών καταστέλλονται, αδιακρίτως, όχι μόνον παράνομες αλλά και νόμιμες πράξεις και ως εκ τούτου συνιστούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στις τελευταίες, που ενώ δεν σχετίζονται με την διακίνηση έργων (προστατευόμενων και μη), καταλήγουν να υποβαθμίζονται, και δεν πληρούν (τα αιτούμενα μέτρα) τα ειδικότερα κριτήρια της αναγκαιότητας και της καταλληλότητας για την έστω και εν μέρει επίτευξη του επιδιωκόμενου ως άνω σκοπού. Σταματήστε μερικοί να νομίζετε ότι οπωσδήποτε torrent = πειρατία. Διαβάστε ξανά αυτό το κομμάτι. Στα torrents υπάρχουν και αρχεία τα οποία διακινούνται νόμιμα και αυθεντικά. Σκεφτείτε το εξής σενάριο: Κάποιος φτιάχνει κάτι, και θέλει να το μοιραστεί με άλλους ανθρώπους, χωρίς να θέλει να το εκμεταλλευτεί εμπορικά. Δύο τινά υπάρχουν: α) Να το ανεβάσει σε ειδικό server, πληρόνωντας κάθε μήνα ενοίκιο του server. β) Να κάνει το αρχείο torrent, με μηδενικά έξοδα. Απ τη στιγμή που ο δημιουργός αυτός δεν βγάζει έσοδα, από που θα πληρώνει server ? Η λύση για τη περίπτωση του είναι η β. Αν η επιλογή β δεν είναι εφικτή, ίσως και να μην μπει καν στο κόπο να φτιάξει αυτό που έφτιαχνε, και έτσι η έλλειψη του β να δρασει αντιπαραγωγικά, και περιοριστικά στην ελεύθερη διακίνηση προσωπικών δημιουργημάτων. Το τι δημιούργησε αυτός ο τύπος δεν μας ενδιαφέρει, μπορεί να είναι mod για ένα παιχνίδι, open source πρόγραμμα, βιντεάκι που τράβηξε με το κινητό του,κτλπ... 9
Twoface Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που ειστε οκ με το τζαμπε πραγμα, και οταν πανε να σας το παρουν αντιδρατε, δεν μπορω να το καταλαβω. Μαλλον επειδη ειμαστε στο Ελλαδισταν γινετε αυτο. Ουτε εγω μπορω να καταλαβω εσενα που μαλλον πρεπει να εισαι παντελος ασχετος με το τι εστι ΑΕΠΙ !! Εχω 4 δικαστήρια επειδη ακουω Ραδιόφωνο στην δουλεια μου που θεωρείτε δημόσιος χωρος οπως και το ταξι για παράδειγμα. Οταν σου σκανε 4 απο τις 6 εταιριες και ζητουν χρηματα για να ακουσεις τα είδη πληρωμένα ( απο τους σταθμους ) τραγουδια !! Η μια εταιρια για πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών ( ορισμένων μαλιστα οχι ολων ) η αλλη εταιρια για τους υπόλοιπους και η αλλη για τους ΣΥΓΓΕΝΕΊΣ των καλλιτεχνών... Και εσυ αντι να χαίρεσαι που βγηκε μια λογικη ( σπανιο για την ελλαδα ) αποφαση κάθεσαι με ειρωνικό υφακι και την λες στα αλλα μέλη. Να φανταστώ οταν το cd του καθε καλλιτέχνη ειχε φτασει στα 30€ ( Αντώνης Ρέμος 28€ ηταν η τελευταια φορα που μπηκα σε δισκοπωλείο ) εσυ τα αγόραζες θες να μας πεις !! Καλα να παθουν και το χαιρομαι που πλεον τα χαρίζουν σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σιγα μην κλαιω για τον πλουσιους καλλιτέχνες 10
forgotten Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 λοιπον μια και το θεμα τεθηκε ,να πω και εγω το δικο μου κομματι, πριν μερικα χρονια οντας αποφοιτος πανεπιστημιου εκδωσα διαδυκτιακα στο scribd καποιες μεταφρασεις δικες μου το υπογραμιζω στη νεοελληνικη καποιων δικανικων λογων με δικαιωμα οποιος θελει να τις κανει οτι επιθυμει χωρις κανενα οφελος προς εμενα,μετα απο 3 μηνες μου στειλε μηνυμα το scribd οτι καποιοι καταγγειλαν το υλικο ως παρανομο και οτι δεν ηταν πνευματικη ιδιοκτησια δικη μου, αναγκαστικα και σκαναρα τα χειρογραφα μου στα οποια ειχα ευτυχως και ημερομηνια και επανανεβηκαν ,αργοτερα εμαθα οτι την καταγγελια την εκαναν καποιοι οικοι που κυκλοφορουσαν δικες τους μεταφρασεις των κειμενων και δεν ηθελαν να υπαρχουν ελευθερα στο διαδυκτιο οι δικες μου μεταφρασεις οι οποιες ηταν απλες μεταφρασεις χωρις αναλυσεις συντακτικου και γραμματικης.... Το θεμα ειναι οτι καποιοι καπιλευονται πχ το συγραφικο υλικο αρχαιων συγγραφεων και κονομανε μεταφρασεις ή οτι αλλο θες και σου κραδαινουν και το λαβαρο των χαμενω λογω πειρατειας... 6
GrandGamer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Αυτο που ειστε οκ με το τζαμπε πραγμα, και οταν πανε να σας το παρουν αντιδρατε, δεν μπορω να το καταλαβω. Μαλλον επειδη ειμαστε στο Ελλαδισταν γινετε αυτο. Αυτό που μερικοί ακούνε/διαβάζουν torrent και αμέσως σκέφτονται παράνομο και κατακρίνουν δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον επειδή είμαστε στο Ελλαδιστάν γίνεται αυτό. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα