Προς το περιεχόμενο

Το δικαστήριο απέρριψε ασφαλιστικά μέτρα της ΑΕΠΙ κατά εγχώριων ISPs για να μπλοκάρουν torrent sites


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε γαμ$!€€÷ λεω εγω !! Και εσυ αντι να χαίρεσαι που βγηκε μια λογικη ( σπανιο για την ελλαδα ) αποφαση κάθεσαι με ειρωνικό υφακι και την λες στα αλλα μέλη. Να φανταστώ οταν το cd του καθε καλλιτέχνη ειχε φτασει στα 30€ ( Αντώνης Ρέμος 28€ ηταν η τελευταια φορα που μπηκα σε δισκοπωλείο ) εσυ τα αγόραζες θες να μας πεις !! Καλα να παθουν και το χαιρομαι που πλεον τα χαρίζουν σε κυριακάτικες εφημερίδες. Σιγα μην κλαιω για τον πλουσιους καλλιτέχνες

 

Δεν αναφερομουν αποκλειστικα στο αρθρο, πραγματικα ουτε που το διαβασα. Πηγα απλα στις απαντησεις και ειδα καποιες που αναφεροντουσαν στα torrents.

 

Οσο για την παραπανω φραση, δεν θα σου απαντησω ισαξια επειδη θα πρεπει να πεσω και επιπεδο. Εχω και εγω μαγαζι και ξερω τι ειναι να πληρωνεις μουσικη κτλ.

 

Και δεν ειπα ποτε οτι αγοραζω cd. Ναι οντως τα βρισκω πανακριβα, αλλα στο spotify τα δινω τα 7 ευρω/μηνα μιας και ειναι μια λογικα τιμη για το τι μου προσφερει.

Eμπρός λοιπόν καλό μου uTorrent!

 

 

Αρχίσαμε τα καλά των ΗΠΑ; και μερικοί ρωτάνε γιατί να ψηφίσουμε πειρατές... 

 

 

Ολοι λοιπον Cyta αφου δεν ηταν στο team τους!

 

 

Να εξηγήσουμε σε όσουν χαρούμενους downloaders πανηγυρίζουν ότι η απόφαση δεν σημαίνει ότι παύει να είναι παράνομο το κατέβασμα και ο διαμοιρασμός αρχείων που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα ή αφορούν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα.

 

 

Δε μας νοιάζει Johnnie (σε απαντηση στο απο πανω)

 

 

Αυτό που μερικοί ακούνε/διαβάζουν torrent και αμέσως σκέφτονται παράνομο και κατακρίνουν δεν μπορώ να το καταλάβω. Μάλλον επειδή είμαστε στο Ελλαδιστάν γίνεται αυτό.

 

Ηξερα γιατι το εγραψα και μπορεις να δεις τα quotes παραπανω για να καταλαβεις οτι πολλοι ετσι σκεφτονται.

 

Εννοειτε οτι δεν λεω οτι ειναι παντα παρανομο, υπαρχουν και αυτοι που οι ιδιοι δημιουργουν και μοιραζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

την πειρατεια αν θελουν μπορουν να τη περιορισουν στο μεγιστο ειναι ευκολο, ουτε block ip, dns ουτε τιποτα απλα καταργωντας το απεριοριστο adsl internet και βαζοντας πολιτικη ορθης χρησης 10gb το μηνα σαν τις εταιριες κινητης στο mobile internet,αυτο δεν ειναι μακρινο το ειχε προτινει σε 1 παλιο αρθρο η Deutsche Telekom της γερμανιας, οποτε αν αλλαξει πολιτικη η ελληνικη Deutsche Telekom (οτε) καταλαβαινετε τι θα κατεβαζει ο καθενας μας

Αυτό που λες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Στην Γερμανία εδώ και χρόνια όποιος έχει σύνδεση κινητού με 25 - 30 ευρώ πάγιο το μήνα έχει απεριόριστο 3G - 4G.Μπορούνε να ακούνε οι Έλληνες εκεί ελληνικό ραδόφωνο μέσω π.χ. Tune In ακόμα και στο αυτοκίνητο συνεχώς...Εδώ είμαστε ακόμα Ουγκάντα στο Mobile Internet.Πειρατία υπάρχει παντού...Αλλά να ξέρετε ότι στη Γερμανία όπου οι άνθρωποι έχουν διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς, τα CD και οι δίσκοι βινυλίου είναι 30-50% φθηνότερα από την Ελλάδα και παίζουν πολλές προσφορές , πραγματικές προσφορές , οπότε υπάρχει πολύς κόσμος που αγοράζει την  μουσική του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ο ανταγωνισμός θα επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση σε dt.Οτιδήποτε άλλο είναι καρτέλ.

ανταγωνισμός όπως στην κινητή τηλεφωνία για παράδειγμα? :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ποια μουσικά cd δεν θέλουν να κατεβάζουμε ....αυτά που βγάζουν οι καλλιτέχνες κάθε 2 χρονια ,είναι μάπα και τα έχουν στις εφημερίδες με ένα ευρώ !!! Πάρε καλέ κοσμάκη ένα cd ...τζάμπα πράμα !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχω αγοράσει το cd του καλλιτέχνη, το να μου ζητάνε επιπλέον αμοιβή (και μάλιστα αυθαίρετη και μεταβλητή) για τη "δημόσια εκτέλεση" το θεωρώ καταχρηστικό. Το αγόρασα, είναι δικό μου, το κάνω ό,τι γουστάρω. Το βάζω στο cd player και το παίζω για να το ακούω εγώ, οι φίλοι μου, οι πελάτες μου στο μαγαζί. Αν γουστάρουν, ας έχουν δύο τιμές στο cd: Μια για προσωπική χρήση, μια για δημόσια εκτέλεση. Ο κάθε δημιουργός πληρώνεται από την πώληση του προϊόντος (του cd) μια κι έξω. Οχι κάθε χρόνο για το ίδιο προϊόν. Συνδρομή υπάρχει στα προϊόντα που εξακολουθούν να προσφέρονται συνεχόμενα, δηλαδή αν αγοράζεις το ίδιο cd κάθε χρόνο, δηλαδή άκυρο. Εγραψε ένας παπάρας ένα τραγούδι, εκδόθηκε σε cd μια χρονιά και θέλει από αυτό να πληρώνεται εφ'όρου ζωής;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ολα σωστα, εκτος απο αυτο, διοτι ακομη και αν δηλωσω οτι παιζω μουσικη καλιτεχνων που δεν ειναι στην ΑΕΠΙ, ο δημος δε μου δινει αδεια μουσικης αν δεν εχω χαρτι απο την αεπι, συνεπως με γραφει. Οποτε ειμαι αναγκασμενος ειτε να πληρωσω, ειτε να μην παιξω καθολου μουσικη.

 

Φίλε μου καλησπέρα δεν είναι το πρόβλημα μου τα δικαιώματα προφανώς και να τα πληρώσω άπλα η εταιρεια είναι σάπια προτιμώ να πληρώσω τον καλλιτέχνη απευθείας.

Παράδειγμα απο μαγαζί που εργάζομαι παιζουμε βραζιλιανικη μουσική ΜΟΝΟ ώσπου μια μέρα ερχετε μήνυση οτι παίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ (συγκεκριμενο καλλιτέχνη) δίχως να έχουμε πληρώσει αεπι και μας τρέχαν στα δικαστήρια η σάπια τακτική τούς με ενοχλεί και οχι η πληρωμή. Φιλικά Πάνος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να προσέξουν οι φίλοι μαγαζάτορες να μην έχουν σκύλο στο μαγαζί γιατί γαυγίζει ανεξέλεγκτα και θα τους χρεώσουν για λαικό ρεπερτόριο (Πάολα κτλ). :P

 

Το video του Βαξεβάνη λέει ελάχιστα, όσα μπορούν να χωρέσουν σε μια εκπομπή. Το θέμα ΑΕΠΙ είναι τεράστιο και χαρακτηριστικό της μαφιόζικης νοοτροπίας που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να καταθεσω και εγω την μαρτυρια μου.Φιλος εχει ψαροταβερνα-καλο μαγαζι και με καλο πελατολογιο-.Απο την αρχη και επειδη δεν γουσταρε τα νταβατζιλικια της ΑΕΠΙ δεν εβαλε καθολου μουσικη.Ουτε στη κουζινα για να ακουει ο μαγειρας.Καθε λιγο και λιγακι του κανουν μπουκα κατι μαθητευομενα δικηγορακια που πληρωνονται με το κοματι μπας και τον πιασουν να εχει μουσικη.Ε 5 χρονια τωρα περνουν τα αρ@@@ια του.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.aepi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=722&Itemid=137

 

 

 

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διατάχθηκε η λήψη τεχνολογικών μέτρων παρεμπόδισης της πρόσβασης χρηστών σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων διακινούνται παράνομα ψηφιακά έργα προστατευόμενα με δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεκριμένα, στις 16 Μαΐου 2012 δημοσιεύθηκε η απόφαση 4658/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκανε δεκτό αίτημα οργανισμών συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων επί μουσικών και οπτικοακουστικών έργων να υποχρεωθούν εκτός άλλων οι ελληνικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών σύνδεσης στο διαδίκτυο να λάβουν τεχνολογικά μέτρα προκειμένου να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση των συνδρομητών τους σε διαδικτυακές τοποθεσίες μέσω των οποίων πραγματοποιείται παράνομη παρουσίαση και ανταλλαγή έργων. Η απόφαση εφαρμόζει ουσιαστικά για πρώτη το άρθρο 64 Α του ν. 2121/1993 που ενσωματώνει πρόβλεψη Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δυνατότητα λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά των διαμεσολαβητών (παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου), οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή του δικαιώματος του δημιουργού ή συγγενικού δικαιώματος. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί σε άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποσκοπούν στην προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των χρηστών.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης μπορείτε να το βρείτε εδώ (απόφαση 4658/2012 Πρωτοδικείου Αθηνών).

   
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Γεια σου Drop

 

Ειμαι ενας απο αυτους τους μερικες χιλιαδες μουσικους που γραφουνε τραγουδια στην Ελλαδα και ζουν την οικογενεια τους απο τα πνευματικα δικαιωματα που πληρωνονται απο την ΑΕΠΙ.

 

Παραγω ενα ''προιον'' που απαιτει σπουδες ολη μου τη ζωη,πολυ δουλεια και κοπο, το οποιο το πουλαω , δε το χαριζω σε κανεναν, ουτε παραχωρω  το  δικαιωμα να εκμεταλλευετε τη μουσικη μου και να κερδιζει απο αυτο.

 

Οτι αφορα τα μαγαζια.

 

Αν εσυ εχεις ενα Ελληναδικο-club που εκει μεσα παιζεις τη μουσικη μου και γουσταρει ο κοσμος και εσυ κερδιζεις απο αυτο τοτε πρεπει να με πληρωσεις γιατι χρησιμοποιεις το ''προιον'' μου το οποιο δε σου το παραχωρησα ουτε στο χαρισα.

Εκει ερχετε η αεπι και απαιτει να με πληρωσεις γιατι  εμενα εκπροσωπει,εγω της παραχωρησα το δικαιωμα.

---------------------------

Αν δε θες να πληρωσεις  τοτε, μπορεις να παιξεις στο μαγαζι σου μουσικη,καλλιτεχνες και τραγουδια που δεν ειναι μελη της αεπι.

Τοσο απλα!

----------------------------

Η μουσικη  ειναι  το πιο πολυτιμο εργαλειο σε ενα club.Δε πρεπει να πληρωθω απο αυτο το μαγαζι που δεν μπορει να λειτουργησει χωρις το δικο μου προιον?

Δηλαδη τη καβα με τα ποτα  δε τη πληρωνει?

Τα φρουτα ,τους ξηρους καρπους δε τους πληρωνει?

Εμενα που γραφω τη μουσικη που παιζει ολη νυχτα στο μαγαζι του γιατι δε πρεπει να με πληρωσει?

 

Ειναι ενα προιον που παραγω εγω ,που δε του το χαριζω αλλα το πουλαω προς χρησην.

Αν θες μη το χρησιμοποιεις,αλλα μη μου το κλεβεις κι ολας γιατι ζω απο αυτο που παραγω.

 

 

 

Οτι αφορα τωρα τα torrents sites

 

Δεν ειμαι εταιρεια,αλλα παραγωγος με ενα πολυ μικρο ποσοστο επι των πωλησεων απο καθε νεα μου κυκλοφορια.

Δηλαδη πληρωνομε ΜΟΝΟ αν πουλησει το προιον μου,

 

Τον δικο μου τομεα τον εχει καταστρεχει η πειρατεια.

Ακομα και μια μεγαλη επιτυχια να κανω  δεν υπαρχει πια κερδος καθως με 2 κλικ σε ενα τορρεντ σιτε και το χεις στο σκληρο σου...Συνεπως μεγαλο προβλημα για τις εταιρειες αλλα για μενα τιθεται τεραστιο προβλημα επιβιωσης,,,

 

Ακομα και στο youtube να ακους τη μουσικη που σ αρεσει ειναι καλυτερο για τους δημιουργους ,καθως εκει θα εχουν ενα ελαχιστο κερδος απο τις διαφημησεις.

 

Ακομα καλυτερα

Με 0.99 μπορεις να κατεβασεις το αγαπημενο σου τραγουδι και θα βοηθησεις  παρα πολυ κοσμο που ειναι πισω απο τα φωτα και εχει κοπιασει πολυ για να φτασει το προιον στα χερια σου

Τεχνικους,ηχοληπτες,μουσικους και αλλους πολλους.

 

Δεν ειναι ολοι οι δημιουργοι  μαιντανοι στα καναλια,,ουτε ολοι γραφουνε φτηνα σκυλοτραγουδα...Πισω απο τη μουσικη που παραγετε υπαρχει παρα πολυς κοσμος που κοπιαζει σκληρα και τρωει ολη του τη ζωη στις σπουδες στη μελετη και στη κλεισουρα του στουνιο για να μπορεσει να επιβιωσει μεσα σε αυτες τις πολυ δυσκολες καταστασεις που περναμε ολοι.

 

Ειναι θεμα παιδειας να τους στηριξεις εστω και με 1 download το μηνα 0,99Ε σε κατι που σ αρεσει πολυ ετσι δειχνεις καποιο σεβασμο στη τη προσπαθεια που εγινε απο πολυ κοσμο για να φτασει στα χερια σου ενα τραγουδακι αγαπημενο.

 

Πολυ φιλικα!

 

 

 

Εισαι τοσο λαθος, που κατανταει αστειο. 

 

Το club μπορει να εχει αγορασει νομιμα το cd σου και να το παιζει. Για ποιο λογο να σε πληρωνει εξτρα, ενω εσυ εισαι σπιτι και ξυνεις να μην πω τι.  Τον υδραυλικο τον πληρωνεις καθε φορα που χρησιμοποιεις τη βρυση σου? Δεν νομιζω. Εσενα λοιπον γιατι να σε πληρωνουμε με το ετσι θελω? Οταν αγορασω ενα cd το μοιραζομαι με οποιον θελω, οσο θελω, οποτε θελω, οπου θελω οπως διαολο θελω. Ολα τα αλλα ειναι λαλακιες, και οποιος τα υποστηριζει (σαν εσενα καλη ωρα) τον θεωρω παρασιτο. Και πριν ξαναπεις την καραμελα "μα το club βγαζει εσοδα απο το cd μου", ναι, το club βγαζει εσοδα και απο τον υδραυλικο που του φταιξε τη βρυση, αλλα παρολαυτα τον πληρωνει ΜΙΑ φορα. Εσυ ζητας απτο 1 τραγουδι που εβγαλες να πληρωνεσαι εφορου ζωης, και το θεωρεις και λογικο μαλιστα. Kαι βεβαια, ξεχνας να πληρωσεις και συ το club που σε εκανε δημοφιλη. Επρεπε να σε χρεωνει ανα ατομο που ακουσε το τραγουδι σου, να δεις τη γλυκα. Και εν τελει, αφου δεν σε πληρωνουν οπως λες, απαγορεψε τους να παιζουν τα τραγουδια σου. Go ahead, να δω μετα ποσα εσοδα θα βγαζεις και ποιος θα σε ξερει. Στη συναυλια σου θα ειστε εσυ και οι συγγενεις σου. Ελεος δηλαδη

 

Καλα για τα αλλα που ειεπς για τα ποτα και αν τα πληρωνει, τι να σχολιασω. Επιπεδο Δημοτικου στην καλυτερη. Πρωτον, τα ποτα δεν τα πληρωνει ΕΞΤΡΑ επειδη του αποφερουν κερδη, ισα ισα τα αγοραζει φτηνοτερα (λογω μεγαλης παραγγελιας) απο οτι τα πληρωνω εγω. Επισης το να φτιαξει η Johny Walker το ποτο κοστιζει, και αρα ΑΝΑΓΚΑΣΙΤΚΑ το χρεωνει, αλλιως θα φαλιριζε. Δεν ειναι διαρκες αγαθο, αντιθετα με τη μουσικη σου, που εσυ θες να κατσεις σπιτι, να ξυνεσαι, με μηδενικα εξοδα να βγαζεις λεφτα απο ενα τραγουδι που μπορει να γραψες και πριν 20 χρονια. Σορρυ φιλε, καλωσηρθες στον πραγματικο κοσμο

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προιόντα είναι. Εαν ο δημιουργός βάζει ©, τοτε πληρω ή αγνόησε το.

 

Το πρόβλημα με την αεπι είναι οτι γραφεί και ακτιβιστές. (Έχουμε ακούσει να γράφουν μαγαζιά τα οποία παιζουν μη © μουσική)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχω αγοράσει το cd του καλλιτέχνη, το να μου ζητάνε επιπλέον αμοιβή (και μάλιστα αυθαίρετη και μεταβλητή) για τη "δημόσια εκτέλεση" το θεωρώ καταχρηστικό. Το αγόρασα, είναι δικό μου, το κάνω ό,τι γουστάρω. Το βάζω στο cd player και το παίζω για να το ακούω εγώ, οι φίλοι μου, οι πελάτες μου στο μαγαζί. Αν γουστάρουν, ας έχουν δύο τιμές στο cd: Μια για προσωπική χρήση, μια για δημόσια εκτέλεση. Ο κάθε δημιουργός πληρώνεται από την πώληση του προϊόντος (του cd) μια κι έξω. Οχι κάθε χρόνο για το ίδιο προϊόν. Συνδρομή υπάρχει στα προϊόντα που εξακολουθούν να προσφέρονται συνεχόμενα, δηλαδή αν αγοράζεις το ίδιο cd κάθε χρόνο, δηλαδή άκυρο. Εγραψε ένας παπάρας ένα τραγούδι, εκδόθηκε σε cd μια χρονιά και θέλει από αυτό να πληρώνεται εφ'όρου ζωής;

 

εγώ γιατί νόμιζα ότι 'δημόσια εκτέλεση' εννοούσε το να μαζέψεις μια μπάντα να παίξει το τραγούδι live στη θέση του δημιουργού ? :/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...