georgetziker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα σας έχω ένα pc γραφείου με τα παρακάτω χαρακτηριστικά Το pc δουλευει μόνο office internet και τρέχει σε windows xp Το πρόβλημα όμως είναι ότι έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να τρέχει και ψάχνομαι λίγο στα μεταχειρισμένα για αλλαγή επεξεργαστή και μητρικής εάν είναι απαραίτητο αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς θα πρέπει να κοιτάξω, θα μπορούσα να έχω τη βοηθειά σας?
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 φιλε μου, σε τοσο παλια συστηματα, δεν ειναι μονο το τριπτυχο Μητρικη-Επεξεργαστης-Μνημη, που χρειαζεται αλλαγη..!! θα πρεπει να δεις και τι δισκους-DVD εχεις...!!! αν εχεις IDE συνδεσεις, να ξερεις οτι τα νεοτερα συστηματα, ΔΕΝ εχουν IDE θυρες, παρα μονο SATA...!!!! κοιταξε το αυτο..!!
georgetziker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Οι συνδέσεις μου είναι ide απλά υπολόγιζα στην αλλαγή επεξεργαστή
driftingcris Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 σε αυτο το socket δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση. για αλλαγη μητρικης-cpu που ειπες, εχει στο νου σου οτι θα χρειαστεις και ram. για δισκους και drive που λεει το παλικαρι απο πανω, αν πας σε κανενα μεταχειρισμενο s775/am2 δεν θα εχει θεμα. αν πας σε καινουργιο, ναι θα πρεπει να τα αλλαξεις.
georgetziker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 σε αυτο το socket δεν μπορεις να κανεις αναβαθμιση. οπότε σταματάω να σκέφτομαι οποιαδήποτε αναβάθμιση Σας ευχαριστώ πολύ
nikos903 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Τις υπόλοιπες καρτέλες (Mainboard,Memory,SPD,Graphics) μπορείς να τις ανεβάσεις; Μπας και δέχεται εκεί καμια μικρή αναβάθμηση; Για κανονική όντως όπως σου είπαν θέλει πολύ πράμα....
driftingcris Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 οχι πολυ πραμα. με ενα 60αρι μπορει να παει σε σετ μητρικη-cpu-ram s775(μτχρσμν)
nikos903 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Άμα κάνει αναβάθμηση καλύτερα να πάει σε 1150 ή σε τίποτα AMD αλλά καινούργιο... Παραπάνω χρήματα αλλά πολύ περισσότερες δυνατότητες και αναβαθμίσιμο στο μέλλον... Για 775 δεν ξέρω, βλέπω κάτι τιμές στις μητρικές που είναι πιο ακριβές και απο καινούργες... Μόνο κάτι παλιές δίνουν στα 20-30... Επεξεργαστής 20ρι μνήμες 20ρι και αν χρειαστεί κάρτα γραφικών βράστα...
georgetziker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Εαν είναι να φτάσω νούμερα όπως 60-70-80-90-100 ευρώ δίνω 150Ε και αγοράζω ένα πολύ αξιόλογο μεταχειρισμένο pc οπότε δε νομίζω πως υπάρχει λόγος για να σκέφτομαι την αναβάθμιση
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανεις...!! αν με 60-70€, μπορεις να πας σε νεοτερο (=καλυτερο) πακετακι, εστω και μεταχειρισμενο, μην το σκεφτεσαι καν..!! το πισι που εχεις, ηδη ειναι λιγο, ακομα και για σερφαρισμα στο ιντερνετ. κι αν σου φαινεται περιεργο αυτο που σου λεω, στο λεω γιατι αυτη τη στιγμη σου γραφω απο ενα πισι που ειναι πιο δυνατο απο το δικο σου, με 775 μητρικη 1ης γενιας, με 1.5gb DDR1 και επεξεργαστη PENTIUM D820 2πυρηνο, και ηδη εχει "βαρυνει" στο σερφαρισμα...!! φανταζομαι το δικο σου...!!!
georgetziker Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 ολα εξαρτωνται απο την χρηση που κανεις...!! αν με 60-70€, μπορεις να πας σε νεοτερο (=καλυτερο) πακετακι, εστω και μεταχειρισμενο, μην το σκεφτεσαι καν..!! το πισι που εχεις, ηδη ειναι λιγο, ακομα και για σερφαρισμα στο ιντερνετ. κι αν σου φαινεται περιεργο αυτο που σου λεω, στο λεω γιατι αυτη τη στιγμη σου γραφω απο ενα πισι που ειναι πιο δυνατο απο το δικο σου, με 775 μητρικη 1ης γενιας, με 1.5gb DDR1 και επεξεργαστη PENTIUM D820 2πυρηνο, και ηδη εχει "βαρυνει" στο σερφαρισμα...!! φανταζομαι το δικο σου...!!! κάπως έτσι πράγματι πιο προγραμματάκι μπορω να τρέχω για να βλέπω την τρέχον ταχύτητα του cpu kai ths ram πέρα από το cpu&ram meter?
cabdik Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2015 απλα, την "καταναλωση" cpu + ram, μπορεις να την βλεπεις και απο την διαχειριση εργασιων των windows. αλλιως, με το speccy που προτεινε ο benign, μπορεις να δεις και πιο αναλυτικα στοιχεια..!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα