Ultimategr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 http://www.oodegr.co/neopaganismos/romi/romi.htm http://www.hellinon.net/NeesSelides/Autokratores.htm http://www.oodegr.co/oode/genesis/kiti1.htm
evabb Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 κατα τ αλλα ο θεος μας βλεπεις και δεν πρεπει να τραβαμε μαλακια 1
DrLo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 http://www.oodegr.co/oode/genesis/kiti1.htm Αυτό το «και», διαχωρίζει τα κήτη (ή δράκοντες, ή τέρατα για να ακριβολογούμε μεταφραστικά), από τα υπόλοιπα ερπετά που βγήκαν στη γη.
Ultimategr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Αυτό το «και», διαχωρίζει τα κήτη (ή δράκοντες, ή τέρατα για να ακριβολογούμε μεταφραστικά), από τα υπόλοιπα ερπετά που βγήκαν στη γη. Δεν βλεπω κατι το περιεργο στην παραπανω προταση.Δρακοντες και τερατα μπορει να ονομαζει τους δεινοσαυρους.Αλλωστε ο δρακος του Κομοντο που υπαρχει ακομα και σημερα είναι ενας μακρινος απόγονος των δεινοσαυρων.
DrLo Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν βλεπω κατι το περιεργο στην παραπανω προταση.Δρακοντες και τερατα μπορει να ονομαζει τους δεινοσαυρους.Αλλωστε ο δρακος του Κομοντο που υπαρχει ακομα και σημερα είναι ενας μακρινος απόγονος των δεινοσαυρων. πάμε ξανά ... για να ακριβολογούμε μεταφραστικά εντάξει .... δεν ήμουν ο καλύτερος στα νέα ελληνικά .... but still ....
dioskouros88 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Καλά τα είπες ως που μας πέταξες λινκ από το πιο αξιόπιστο site ever. Το έχω ξαναπετύχει αυτό με τους "οργονίτες" lol και δεν πίστευα πως θα το ξαναεπισκεφθώ ποτέ μου. Ε ενταξει ρε nahock μην κολλας εκει χαχα εχει παρα πολλα site απλα ειχα διαβασει το αρθρο απο εκει και μου αρεσε γιατι τα ειχε ολα μαζεμενα επειδη τα εχω διαβασει και απο αλλες πηγες... Μεχρι και βιβλια ολοκληρα υπαρχουν μονο που ειναι στο περιθωριο για προφανης λογους... Το θεμα ειναι και απλα να το σκεφτεις χωρις να κατσεις να ψαχτεις για ωρες, ειναι δυνατον οι Αρχαιοι Ελληνες να πιστευαν τοσες χιλιαδες χρονια στον δωδεκαθεισμο και σε ολα αυτα που πιστευαν και ξαφνικα μεσα σε λιγα χρονια να πειστηκαν ετσι απλα και να ειπαν αααα τι ωραια αυτος ο χριστιανισμος φαινεται η ιδανικη θρησκεια και τι ωραια μας τα λεει αυτος ο αποστολος (δεν θυμαμαι ποιος ειχε παει τοτε στους αρχαιους) φαινεται τοσο αληθοφανης αυτη η θρησκεια ας γραψουμε στα τετοια μας τον Δια και τους αλλους και ας αρχισουμε να πιστευουμε στο καινουργιο αυτον θεο... Εννοειται πως ΔΕΝ εγιναν ετσι τα πραγματα και ο χριστιανισμος επιβληθηκε δια της βιας και της αναγκαστικοτητας οχι μονο στην Ελλαδα τοτε αλλα και σε αλλες χωρες... Οι περισσοτεροι που εχουν στοιχειωδης γνωσεις παγκοσμιας ιστοριας γνωριζουν και ξερουν τι σφαγες και εγκληματα γινοντουσαν τοτε για της θρησκειες και δεν μιλαω μονο για τον χριστιανισμο... Και παμε λιγο στην εποχη μας... Για να μου πει καποιος χριστιανος... Η θρησκεια που πιστευει σημερα την διαλεξε να την πιστευει αυτοβουλως με συνεση και μετα απο πολυ ωριμη σκεψη μελετωντας και ξεκοκαλιζοντας ωρες ατελειωτες βιβλια του χριστιανισμου και παρομοιων θρησκειων Ή του επιβληθηκε απο την κοινωνια να πιστευει εκει γιατι αυτη ειναι η επισημη θρησκεια της χωρας μας δεχομενος συνεχης πλυση εγκεφαλου απο τοτε ακομα που ηταν στα πρωτα χρονια της ζωης του και τον επαιρνε η γιαγια απο το χερακι να πανε να αναψουνε κερακι στην εκκλησια...? Ειναι κανενας που ξυπνησε μια μερα στα 15,16,17,18 του χρονια και ειπε ''ααα ενταξει μετα απο πολυ μελετη και αφου μελετησα και ολες τις αλλες μεγαλες γνωστες θρησκειες τελικα κατεληξα στον χριστιανισμο αυτη ειναι η θρησκεια που με εκφραζει πιστευω αυτος ειναι ο αληθινος θεος''... Δηλαδη συμφωνα με την λογικη σας και την θρησκεια σας ολοι οι αλλοι λαοι που πιστευουν σε αλλες θρησκειες αυτοματως θα πανε ολοι στη κολαση γιατι οι αλλες ειναι fake θρησκειες μονο ο χριστιανισμος ειναι η αληθινη (δεν μπορουσε δηλαδη ας πουμε να ειναι ο μωαμεθ ο γιος του θεου)...? Γιατι στο σχολειο εγω να μην διδασκομαι και τον βουδισμο και τον ιουδαισμο και τον ινδουισμο και ολες τις αλλες μεγαλες θρησκειες και μετα με ωριμη και σωστη σκεψη να επιλεξω εγω απο μονος μου που θελω να πιστευω χωρις να μου το επιβαλουνε και στο σχολειο και στην κοινωνια και στην οικογενεια και παντου...? Με το ζορι βαπτιστηκατε χριστιανοι και στις ταυτοτητες σας γραφει χριστιανος ορθοδοξος οχι γιατι το επιλεξατε... Ξυπνηστε ρε σεις Ελληνες ενταξει εχετε φαει τοσα χρονια πλυση μηνιγγιων αλλα καποια στιγμη πρεπει να το δειτε και λιγο αλλιως το θεμα... Η ανθρωποτητα για 3 πραγματα εχει αντιπαραθεσεις παντα για τις θρησκειες για τα πολιτικα κομματα και για τις ομαδες(οτι ομαδα και αν ειναι αυτη δεν μιλαω μονο για τις ποδοσφαιρικες)... Μην σας πιανει λοιπον φανατισμος και πορωση με κατι ιστοριουλες που διαβασατε σε βιβλια ή απλα σας τα εχουν μεταφερει αλλοι... Μακαρι ο κοσμος η τελος παντων οι χωρες να ενωνοντουσαν καποια στιγμη ολοι γιαν εναν κοινο καλο σκοπο και να μην ξαναυπηρχαν ποτε αντιπαλοτητες και αντιαπαραθεσεις(αλλα τετοια ζωα και τετοιο μισος που εχουν μεσα τους οι ανθρωποι προφανως δεν θα γινει ποτε αυτο χαχα ουτε σε ταινιες που λενε δεν γινονται αυτα). Και αντε ο χριστιανισμος παλι καλα ειναι, εδω οι αλλοι οι κατεστραμενοι πανε σε αλλες χωρες και σκοτωνουν κοσμο στην ψιχρα ολοι ξερετε τι εννοω... Βασικα βαρεθηκα γιατι τα γραφω ολα αυτα αφου εγω τα γραφω εγω τα ακουω που λενε φοβαμαι οτι η πλυση ειναι τοσο βαθεια που εχει φτασει μεχρι την υποφυση... Απλα το μονο που θελω να πω απο την αρχη ειναι μην σκυβετε κεφαλι και κλεινετε αυτια και ματια και λετε ετσι ειναι οπως μου τα εμαθαν και δεν ισχυει τιποτα αλλο ανοιξτε λιγο τα μυαλα σας και δειτε το και απο μια διαφορετικη γωνια σε ολα και στα κομματικα και στα ποδοσφαιρικα και παντου... Αυτα, και ξαναλεω για να μην παρεξηγουμαστε ο καθενας μπορει να πιστευει οπου θελει και εγω ακομα και αν δεν ειμαι συμφωνος θα υπερασπιστω καθε του δικαωμα να το κανει....
Ultimategr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Γιατι στο σχολειο εγω να μην διδασκομαι και τον βουδισμο και τον ιουδαισμο και τον ινδουισμο και ολες τις αλλες μεγαλες θρησκειες Εγω παντως στα θρησκευτικα της γ λυκειου όχι μονο διδακτικα για τις άλλες θρησκείες(ιδνουισμο,βουδισμο,ισλαμισμο) αλλα τα εδωσα και σε πανελλήνιες.Τοτε τα θρησκευτικα του λυκειου β+γ (14 χρονια περιπου πριν) εστιαζαν κυριως στις άλλες θρησκείες και ειχαν μια απλη αναφορα στον χριστιανισμο,αλλα το 70% τοις εκατο περιπου της υλης αφορουσε άλλες θρησκείες. Οι σφαγες που εχουν γινει από αθειστες είναι περισσοτερες από αυτές που εχουν γινει στο ονομα της θρησκειας. (δεν μπορουσε δηλαδη ας πουμε να ειναι ο μωαμεθ ο γιος του θεου)...? Όχι,ο Μωαμεθ υπηρξε ο προφήτης του Αλλαχ που στάλθηκε για να αποσαφηνίσει τις Γραφές στους πιστούς Με το ζορι βαπτιστηκατε χριστιανοι και στις ταυτοτητες σας γραφει χριστιανος ορθοδοξος οχι γιατι το επιλεξατε... Εχει καταργηθεί εδώ και χρονια η αναγραφη του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τα ιδια θα μπορουσε να ισχυριστεί καποιος για την θεωρια της εξέλιξης.Για παράδειγμα παλια ένα βιβλιο της Γ Λυκειου Βιολογιας Γενικης Παιδειας εγραφε ότι οι καμηλοπαρδάλεις απεκτησαν τον μακρυ λαιμο με την παροδο των χρονων.Αρχικα καποιος πληθυσμος από καμηλοπαρδάλεις ο οποιος δεν ειχε τοσο μακρυ λαιμο ειχε απομονωθεί σε καποιο χωρο και για να φτανουν τους καρπους των δεντρων τεντωναν το κεφαλ-λαιμο τους και ετσι με την παροδο των χρονων απεκτησαν τον μακρυ λαιμο που εχουν σημερα. Με την ιδια λογικη και και το μοριο του αντρα επρεπε να είναι σαν του αλογου γιατι από αρχαιοτατων χρονων επιδίδεται με την παλαμη του στην παλινδρομική κίνηση ισχύος, επι καθέτου άξονος, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 υπαρξιακά θέματα να σε πιάσουν ; με ένα βίντεο ; δεν νομίζω... 1
dioskouros88 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 1) Νταξει αγαπητε, μου παραθετεις συνεχεια link απο την Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας χαχαχα πιο πλυση εγκεφαλου πεθαινεις εσυ θα εχεις ποτησει μεχρι τα ακροδαχτυλα του ποδιου, αλλα αν και θα προτιμουσα να συζητησω με ενα πολυ πιο ανοιχτομυαλο ατομο, θα σου απαντησω... Καταρχην εσυ συνεχεια προσπαθεις να αποδιξεις κατι και υποστηριζεις με νυχια και με δοντια την θρησκεια σου. Εγω δεν προσπαθω να αποδειξω κατι, την γνωμη εκφραζω και κανω γενικες ερωτησεις οπως ειδες... Ποιος ειπε οτι και καλα οποιος δεν πιστευει στις υπαρχουσες θρησκειες ειναι αθεος... Μπορει να μην με καλυπτει καμια γιατι πρεπει να συμπεριληθφω καπου... Εχω θρησκεια και ονομαζεται η θρησκεια της επιστημης... Για πες τωρα τι εχεις να πεις για την θρησκεια μου... Για εμενα Θεος μπορει να ειναι ο Αινσταιν ή ο Τεσλα... Οσον αφορα αυτο που λες εγω δεν θυμαμαι να διδαχτικα κατι τετοιο αλλα δεν με ενδιαφερει και πολυ... Φαντασου τωρα εγω να εβγαινα σε αυτην την κλειστοφοβικη και γεματη ταμπου κοινωνια και να ελεγα π.χ. αν μου αρεζε ο ινδουισμος οτι ειμαι ινδουιστης? Ποιο ρατσιστικα και απο τον τελευταιο μεταναστη θα με εβλεπαν μη σου πω θα με εδιωχναν και οι γονεις απο το σπιτι χαχαχα η μπορει ακομα και να με αντιμετωπιζαν ολοι σαν τρομοκταρη.. Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι δεν εχεις το χωρο και την ελευθερια να ανασανεις και να πιστευεις και να εχεις γνωμη γενικα οπως εσυ θελεις παντα θα τρως κρητικη... 2) Ενταξει εσυ στον μωαμεθ κολλησες πιστευω καταλαβες τι εννουσα δεν νομιζω να εισαι χαζος, εκτος αν προσπαθεις συνεχεια να πιαστεις απο καπου για να μου την πεις.... 3) Ααμμμ μπραβο για ελα εδω φιλε μου αγαπητε χριστιανε και μιας και ανεφερες την θεωρια της εξελιξης για απαντησε μου τι ειναι ολα αυτα τα οστα που εχουν βρεθει και τι εχεις να μας πεις για τους Neanderthal τον Homo habilis, τον Homo Floresiensis , τον Homo Εrectus και ολους αυτους τους (κατ' εμενα) προγονους μας, μηπως γραφει και για αυτους η θρησκεια σου...? Για να δω εδω τι link θα που παραθεσεις... Και πραγματικα αμα βρεις και εδω κατι τοτε παραιτουμαι σηκωνω τα χερια ψηλα, τοτε θα ειμαι απολυτος βεβαιος οτι η θρησκεια σας εχει φροντισει και προσπαθησει να δωσει εξηγησεις για ολα τα θεματα προς ικανοποιηση των πιστων της...
Ultimategr Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Δεν προσπαθω να σου την πω,την γνωμη μου απλα ανεφερα και παρεθεσα καποιες πηγες όπως παρεθεσες και συ.Πουθενα δεν ανεφερα ότι εισαι αθεος,ουτε προσπαθω να αποδειξω κατι.Ανοιξες ένα ποστ με υπαρξιακα θεματα και ξαφνικα στο ποστ σου #6 ανεφερες για τον Χριστο και τους Χριστιανούς,οποτε ειπα να γραψω και γω την γνωμη μου. Για να είμαι ανοικτόμυαλος πρεπει να είμαι αναγκαστικα αθρησκος-αθεος που είναι πολύ της μοδας τωρα τελευταια? Παρολο που είμαι φυσικος πιστευω στον Χριστο και είμαι Χριστιανος Ορθόδοξος. Αν θελεις να σε πιασουν τα υπαρξιακα διαβασε την Κομη της Βερενίκης του Γραμματικακη ή Το περι Αστερων και Συμπαντων του Βασιλη Ξανθοπουλου που είναι εκλαικευμενη φυσικη. Αν θελεις κατι πιο επιστημονικο διαβασε Κβαντομηχανική του Στεφανου Τραχανα ή την Αστροφυσική: Δοµή και εξέλιξη του Σύµπαντος του Frank Shu 1
dioskouros88 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2015 Χαχα και εγω ενταξει ισως να πηρα λιγο φορα αλλα οκ ισως να μην θεωρω οτι δεν εισαι ανοικτομυαλος αλλα απλα πιστευω οτι ισως εισαι λιγο κολλημενος και κατα την γνωμη μου δεν ειναι απαραιτητο οτι φταις εσυ ο ιδιος, ετσι μεγαλωσαμε ολοι μας σε αυτην την κοινωνια... Εγω παντως εχω να σου οτι ειμαι πολυ υπερ της ενοτητητας με οτι μπορει να σημαινει αυτο, και θλιβομαι οταν βλεπω Ελληνες να πλακωνονται για κομματα για θρησκειες και για ποδοσφαιρικες μακακιες... Ωραια οκ ειπα την γνωμη μου εγω την ειπες και εσυ, εγω δεν θα ηθελα να προσθεσω κατι αλλο σε αυτο... Να εισαι καλα και ευχαριστω και για τις προτασεις των βιβλιων χιλιες φορες να διαβασω αυτα παρα κατι θρησκευτικο.... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα