Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, υπάρχει μια περίπτωση να δουλέψω σε μια καφετέρεια (νόμιμα) αλλα έχω την εξής απορία : Η οικογένεια μου δεν έχει βιβλιάριο υγείας(ούτε ατομικό ούτε οικογενειακό)είμαστε ανασφάλιστοι, ούτε εγώ προσωπικά έχω ξαναδουλέψει ποτε επομένως θα ήθελα να ρωτήσω αν για τον εργοδότη είναι επιπλέον "κόπος" αυτό το γεγονός ή δεν τον "συμφέρει" κ.τ.λ. Σας ευχαριστώ εκτων προτέρων.

Δημοσ.

Τον εργοδότη δε τον ενδιαφέρει είσαι ασφαλισμένος κάπου. Τον ενδιαφέρει να έχεις βιβλιάριο εργαζομένου σε χώρους εστίασης, άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που δεν εχεις βιβλιαριο ΙΚΑ, ισως παιδευτεις λιγο να κανεις τις εξετασεις. Εγω ειχα γινει μπαλακι σε ολα τα ΙΚΑ ακτινας 20 χλμ για να τις κανω, γιατι επρεπε να γινουν απο κρατικο φορεα και χωρις ασφαλιση δεν με δεχοντουσαν. Ηταν catch 22, για να βγαλω βιβλιαριο υγειονομικου ηθελε βιβλιαριο υγειας που ηθελε ενσημα που ηθελε να δουλεψω που ηθελε βιβλιαριο υγειονομικου. Τελικα με λυπηθηκαν και μου τις εκαναν. Ημουν και 16 χρονων και δεν ειχα καν τον τσαμπουκα να ρωτησω πως δεχονται ολους τους παρανομους μεταναστες/γυφτους χωρις προβλημα αλλα εγω επρεπε να παρακαλαω επι ενα μηνα περιπου ολους τους υπαλληλους μεχρι να φιλοτιμηθει καποιος.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας παιδιά! Διαβάζω στο internet ότι το ατομικό βιβλιάριο ΙΚΑ που αγόραζες αρχικά από περίπτερο / βιβλιοπωλείο κτλ κτλ έχει αντικατασταθεί από το Πιστοποιητικό υγείας. Ξέρεις αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο και αν ο εργοδότης θα μου ζητήσει τίποτα άλλο πέρα από αυτό και την άδεια εργασίας?Σας ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα σου δώσει ένα χαρτί ο εργοδότης για να βγάλεις αριθμό μητρώου ΙΚΑ. 
Επίσης, θα σου δώσει ένα χαρτί που θα λέει τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις για να βγάλεις πιστοποιητικό υγείας. 

Αυτές οι εξετάσεις πρέπει να έχουν υπογραφή γιατρού δημόσιου φορέα (μπορείς πχ να κάνεις τις εξετάσεις σε ιδιωτική κλινική, αλλά μετά πρέπει να υπογράψει γιατρός από δημόσιο).

Εάν δεν έχεις τα χρήματα για να κάνεις τις εξετάσεις, μην ντραπείς να ζητήσεις να μπουν στην εφορία σου (τα πληρώνεις δλδ μαζί με τη φορολογική σου δήλωση). είναι γύρω στα 100 ευρώ οι εξετάσεις. Για αυτό στο λέω :)

Δημοσ.

Είναι όντως 100 ευρώ οι εξετάσεις??!! Σε site με προσφορές  βρήκα από ιδιωτική κλινική πακέτα για πιστοποιητικό υγείας με 30 ευρώ  : Ακτινογραφία Θώρακος , Καλλιέργεια κοπράνων ,Παρασιτολογική Ανάλυση κοπράνων και  Εξέταση και Γνωμάτευση από Ειδικό Παθολόγο . Εύχομαι να μην δώσω τα υπόλοιπα 70 στο γιατρό του δημοσίου!!  :-D

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται πλέον νά πας στο δημόσιο πας έξω τα κάνει πας σε ένα παθολόγο ιδιώτη τα βλέπει σου βγάζει ένα ειδικό έντυπο και το πας στο υγειονομική υπηρεσία και παίρνεις το πιστοποιητικο υγείας.

Δημοσ.

Είναι όντως 100 ευρώ οι εξετάσεις??!! Σε site με προσφορές  βρήκα από ιδιωτική κλινική πακέτα για πιστοποιητικό υγείας με 30 ευρώ  : Ακτινογραφία Θώρακος , Καλλιέργεια κοπράνων ,Παρασιτολογική Ανάλυση κοπράνων και  Εξέταση και Γνωμάτευση από Ειδικό Παθολόγο . Εύχομαι να μην δώσω τα υπόλοιπα 70 στο γιατρό του δημοσίου!!  :-D

κάποιες ιδιωτικές τα κάνουν με πολύ καλές τιμές. μπες και στο doctor anytime να δεις κατευθείαν τιμές. 

Απλά αν δεν έχεις χρήματα, τα κάνεις στο δημόσιο έτσι ώστε να σου πάνε στην εφορία και να τα πληρώσεις μετά. 

Στον γιατρό δεν πληρώνεις κάτι νομίζω. Δεν ξέρω σίγουρα γιατί τελικά δεν μου χρειάστηκε. 

Ήταν να βγάλω το καλοκαίρι αλλά τελικά δεν έβγαλα. 

Δημοσ.

Είναι όντως 100 ευρώ οι εξετάσεις??!! Σε site με προσφορές βρήκα από ιδιωτική κλινική πακέτα για πιστοποιητικό υγείας με 30 ευρώ : Ακτινογραφία Θώρακος , Καλλιέργεια κοπράνων ,Παρασιτολογική Ανάλυση κοπράνων και Εξέταση και Γνωμάτευση από Ειδικό Παθολόγο . Εύχομαι να μην δώσω τα υπόλοιπα 70 στο γιατρό του δημοσίου!! :-D

28 ευρω αν θυμαμαι καλα ειχα δωσει σε ιδιωτικη κλινικη και για τις δυο εξετασεις θωρακος και κοπρανων.Στην συνεχεια πηγα τις εξετασεις με την γνωματευση στο υγειονομικο μαζι με μια εγχρωμη φωτογραφια και σε 2 μερες η καρτελα ηταν ετοιμη αφου πρωτα μου εκανε μια οπτικη εξεταση 10 δευτερολεπτων η γιατρος του υγειονομικου πριν βαλει την τζιφρα της.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...