Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εχει τελιωσει ιεκ μαγειρικης και θελει να παει στο εξωτερικο να δουλεψει και να μηνει μονιμα.Δεν εχει αποφασισει ομως σε ποια χωρα θα παει..Ποιες χωρες προτεινετε? εγω του ειπα να μην φυγει αλλα δεν θελει να μινει με τιποτα εδω :cry:

Δημοσ.

Ενας φιλος μου εχει τελιωσει ιεκ μαγειρικης και θελει να παει στο εξωτερικο να δουλεψει και να μηνει μονιμα.Δεν εχει αποφασισει ομως σε ποια χωρα θα παει..Ποιες χωρες προτεινετε? εγω του ειπα να μην φυγει αλλα δεν θελει να μινει με τιποτα εδω :cry:

Το θεμα μεταναστευση δεν ειναι ετσι απλο σηκωνομαι φευγω παω σε μια αλλη χωρα και ολα ειναι ταμαμ. Πρεπει να εχει συγγενεις φιλους και να υπαρχει ζητηση του αντικειμενου εκει στο μερος που θα παει. Και να εχει καμια καβατζα με χρηματα. Εδω δεν ξερει σε πιο μερος θα παει μου φαινεται μαλλον για μεγαλο ναυαγιο. Αν ψαχτει καλυτερα στα ξενοδοχεια τα μεγαλα στην Ελλαδα κατι μπορει να κουτσο κανει. Αλλιως για εξωτερικο τον βλεπω κατι διακοπες μηνα και μετα οπ ξανα πισω. Μακαρι να βρει αλλα δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα. Πολυ τα ειπανε λιγοι τα κανανε.!

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα μεταναστευση δεν ειναι ετσι απλο σηκωνομαι φευγω παω σε μια αλλη χωρα και ολα ειναι ταμαμ. Πρεπει να εχει συγγενεις φιλους και να υπαρχει ζητηση του αντικειμενου εκει στο μερος που θα παει. Και να εχει καμια καβατζα με χρηματα. Εδω δεν ξερει σε πιο μερος θα παει μου φαινεται μαλλον για μεγαλο ναυαγιο. Αν ψαχτει καλυτερα στα ξενοδοχεια τα μεγαλα στην Ελλαδα κατι μπορει να κουτσο κανει. Αλλιως για εξωτερικο τον βλεπω κατι διακοπες μηνα και μετα οπ ξανα πισω. Μακαρι να βρει αλλα δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα. Πολυ τα ειπανε λιγοι τα κανανε.!

Εννοειτε πως εχει μαζεψει λευτα στην ακρη.Μου ειπε οτι στην χωρα που θα παει,θα κατσει για 2-3 μηνες με τα λευτα που εχει και αμα δεν βρει θα ξαναρθει.Βρισκουν ευκολα δουλεια οι μαγειρες?

Δημοσ.

H δουλειά του μάγειρα στην μην νομίζετε πως είναι η πλέον καλοπληρωμένη, ειδικά στην ευρώπη. Σε σχέση με τη δουλειά και το στρες που τραβάς οι μισθοί είναι σχεδόν τραγικοί. Και μιλάω από προσωπική εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.

Εννοειτε πως εχει μαζεψει λευτα στην ακρη.Μου ειπε οτι στην χωρα που θα παει,θα κατσει για 2-3 μηνες με τα λευτα που εχει και αμα δεν βρει θα ξαναρθει.Βρισκουν ευκολα δουλεια οι μαγειρες?

Γιατι δεν ξεκεινα να στελνει αιτησεις απο Ελλαδα; Και γενικως γιατι δεν το ψαχνει λιγο πριν παει ; Δεν ειναι απλα τα πραγματα το να πας εξωτερικο και να βρεις δουλεια, και αν υποθεσουμε οτι μιλα μονο Αγγλικα μονο Αγγλια μπορει να σκεφτει σοβαρα.

Και θεωρώντας οτι εχει το αγγλικο λεξιλογιο για την μαγειρικη, αμα δεν ας κρατησει τα ευρω που θα ξοδεψει χωρις λογο. Μην νομιζει κιολας οτι οι δουλειες σε αλλες χωρες τον περιμενουνε αμα δεν ειναι πολυ καλος και δεν δειξει οτι θα δωσει το 110% του.

• Like 1
Δημοσ.

Η μαγειρική έχει αρκετά γαλλικό λεξιλόγιο/τεχνικες φράσεις κλπ. Δούλεψα πχ, Ολλανδία και ολοι στο ξενοδοχείο μιλούσαμε Αγγλικά, οποτε δνε ειναι απόλυτο αλλά ειναι ενα τεράαααστιο συν να μιλας τη γλώσσα της χώρας που βρίσκεσαι.

Δημοσ.

Είναι η καλύτερη εποχή για να κλείσει δουλειά στην Ελλάδα (σεζόν σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο). Ας κοιτάξει πρώτα εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Είναι η καλύτερη εποχή για να κλείσει δουλειά στην Ελλάδα (σεζόν σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο). Ας κοιτάξει πρώτα εδώ

το καλοκαιρι βρισκει ευκολα δουλεια,το θεμα του ειναι οι χειμωνες,θα κοψουν και το εποχιακο επιδομα.

Δημοσ.

το καλοκαιρι βρισκει ευκολα δουλεια,το θεμα του ειναι οι χειμωνες,θα κοψουν και το εποχιακο επιδομα.

Επειδή ακόμα ψάχνεται ίσως είναι καλύτερα έτσι. Να δουλέψει μια σεζόν, να μαζέψει κάποια χρήματα συν την εμπειρία και να δει μετά που θα πάει

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάει κάποιες γλώσσες? Με το κρύο πώς τα πάει? Μακριά από σουβλάκι μπορεί?  :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Είναι απλά αποφοιτος ΙΕΚ ή έχει και κάποια επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο ?

Αν όχι, μπορείς να σκεφτείς και να μας πεις 1 λόγο γιατί ένα ξενοδοχείο/εστιατόριο κλπ στην Ολλανδία πχ που αναφέρθηκε να ενδιαφερθεί να τον προσλάβει ? (να το πω αλλιώς, μπορείς να σκεφτείς 1 λόγο ένα ελληνικό ξενοδοχείο να προσλάβει έναν απόφοιτο ενός Σλοβάκικου πχ ΙΕΚ μαγειρικής ?)

• Like 2
Δημοσ.

Μιλάει κάποιες γλώσσες? Με το κρύο πώς τα πάει? Μακριά από σουβλάκι μπορεί? 

μιλαει γαλλικα και αγγλικα.σουβλακι με κουριερ

Είναι απλά αποφοιτος ΙΕΚ ή έχει και κάποια επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο ?

Αν όχι, μπορείς να σκεφτείς και να μας πεις 1 λόγο γιατί ένα ξενοδοχείο/εστιατόριο κλπ στην Ολλανδία πχ που αναφέρθηκε να ενδιαφερθεί να τον προσλάβει ? (να το πω αλλιώς, μπορείς να σκεφτείς 1 λόγο ένα ελληνικό ξενοδοχείο να προσλάβει έναν απόφοιτο ενός Σλοβάκικου πχ ΙΕΚ μαγειρικής ?)

αμα μπεις σε κουζινα ξενοδοχειου και ιδιαιτερα εστιατοριου-ταβερνας πιο πολους ξενους θα δεις ,χωρις καποιο χαρτι που απλος ειναι φθηνοι παρα ελληνες(στην ελλαδα μονο αυτα)..μου φαίνεται εχει δουλεψει 2 καλοκαιρινες σεζον σε ξενοδοχειο.

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει «της μόδας» η μετανάστευση. Είναι πολλοί που απλά δε θέλουν να κάτσουν εδώ, χωρίς όμως να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Φεύγουν. Και φυσικά, το 80% αυτών γυρνάνε πίσω με την ουρά στα σκέλια. Το "έξω" δεν είναι η γη της επαγγελίας. Ούτε υπάρχει κάποια εγγύηση για το αν θα είναι καλύτερα από ότι εδώ ή όχι. Με αυτά στο μυαλό, πάμε:

- Αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης; Δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα για φαγητό, νερό, στέγη, με ουσιαστικό κίνδυνο στον ορίζοντα; Ή απλά "δε βγαίνει";

Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε:

- Έχει κομπόδεμα μαζεμένο; Αρκετό;

- Έχει φίλους ή συγγενείς στη χώρα που σκέφτεται να πάει;

- Είναι έτοιμος να αντιμετωπιστεί σαν μετανάστης;

Εάν απαντάει ναι σε όλα, ας προχωρήσει. Αλλιώς ας το ξανασκεφτεί. Το μονοπάτι της μετανάστευσης είναι πολύ δύσκολο και στρωμένο και δυσκολίες, κινδύνους, παγίδες. Δε τον περιμένει κανείς έξω με ανοιχτή την αγκαλιά. Ακόμα και με μεγάλες δυσκολίες, ίσως να είναι καλύτερα εδώ.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...