Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για δωσε μου λινκ 

η κατι τετοιο λεω η ξυλο 

τωρα απο τι δεν ξερω ...

θα το ερευνησω και θα σας πω :D ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατσε και φτιαξτου φορητη υδροψυξη να σε παραδεχτω..:Ρ....

Εγω παντως στον σταθερο μου επειδη ηθελα οπως λες και εσυ να κανω κατι δικο μου εφτιαξα δικη μου υδροψυξη και τι να λενε οι ετοιμες..:)

• Like 1
Δημοσ.

Μια και δεν μπορώ να κοιμηθώ είπα να βοηθήσω λίγο αν μπορώ

1. Τα νερά δεν έχουν σημασία γιατί απλά δεν φαίνεται, ωστόσο επειδή θες όταν βλέπεις την βάση να την χαίρεσαι θα πρότεινα κάποιο λεπτό ( 7 ή 9 mm) mdf Δρυ, δεσποτάκι, καρυδιά δες και διάλεξε, να το πάρεις από κάποιο ξυλουργείο.
2. Θες να το κολλήσεις σε πλακέτα ή απλά να το ενώσεις με καλώδια?
3. Σιτα ή κάποιο τούλι , θα κόψει λίγο ροη αλλά και σκόνη.
4. Διαστάσεις θα μετρήσεις εσύ την βάση του laptop και θα τις βρεις.

Προσωπικά θα την έφτιαχνα από plexi,  ένα ενιαίο κομμάτι που θα το λύγιζα για να κάνω τα “πόδια”, τα μπροστά εννοείτε πρέπει να είναι μικρότερα από τα πίσω, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το ύψος του ανεμιστήρα για να μην βρίσκει μπροστά (συνήθως είναι 25mm, γενικά 20-30mm), επίσης η θέση του ανεμιστήρα εννοείτε πρέπει να είναι κάτω από τις πιο καυτές περιοχές (π.χ. κάτω από τον σκληρό) αλλά δεν πρέπει να φράζει την εξαγωγή του αέρα αν έχει το λαπτοπ σε κάποιο σημείο από κάτω.

Αντί για δυο ανεμιστήρες θα προτιμούσα ένα μεγάλο 220mm ή 200mm.

Επειδή το φτιάχνεις μόνος δεν σημαίνει ότι θα βγει φτηνότερο (just saying).

Το υλικό που θα επιλέξεις δεν έχει καμία σημασία με την απόδοση της βάσης, η βάση δεν έρχεται σε επαφή με το laptop, την δουλεία την κάνει η ροή του αέρα από τους ανεμιστήρες.

Οι ανεμιστήρες είναι 12V άρα θα χρειαστείς και ένα τροφοδοτικό, κάτω από κάποια volt δεν θα ξεκινάνε καν 5-6v ανάλογα τον ανεμιστήρα, 1.5 Α θα είναι μια χαρά για δυο ανεμιστήρες.

Δημοσ.

Μια και δεν μπορώ να κοιμηθώ είπα να βοηθήσω λίγο αν μπορώ

1. Τα νερά δεν έχουν σημασία γιατί απλά δεν φαίνεται, ωστόσο επειδή θες όταν βλέπεις την βάση να την χαίρεσαι θα πρότεινα κάποιο λεπτό ( 7 ή 9 mm) mdf Δρυ, δεσποτάκι, καρυδιά δες και διάλεξε, να το πάρεις από κάποιο ξυλουργείο.

2. Θες να το κολλήσεις σε πλακέτα ή απλά να το ενώσεις με καλώδια?

3. Σιτα ή κάποιο τούλι , θα κόψει λίγο ροη αλλά και σκόνη.

4. Διαστάσεις θα μετρήσεις εσύ την βάση του laptop και θα τις βρεις.

Προσωπικά θα την έφτιαχνα από plexi, ένα ενιαίο κομμάτι που θα το λύγιζα για να κάνω τα “πόδια”, τα μπροστά εννοείτε πρέπει να είναι μικρότερα από τα πίσω, πρέπει να λάβεις υπόψιν σου το ύψος του ανεμιστήρα για να μην βρίσκει μπροστά (συνήθως είναι 25mm, γενικά 20-30mm), επίσης η θέση του ανεμιστήρα εννοείτε πρέπει να είναι κάτω από τις πιο καυτές περιοχές (π.χ. κάτω από τον σκληρό) αλλά δεν πρέπει να φράζει την εξαγωγή του αέρα αν έχει το λαπτοπ σε κάποιο σημείο από κάτω.

Αντί για δυο ανεμιστήρες θα προτιμούσα ένα μεγάλο 220mm ή 200mm.

Επειδή το φτιάχνεις μόνος δεν σημαίνει ότι θα βγει φτηνότερο (just saying).

Το υλικό που θα επιλέξεις δεν έχει καμία σημασία με την απόδοση της βάσης, η βάση δεν έρχεται σε επαφή με το laptop, την δουλεία την κάνει η ροή του αέρα από τους ανεμιστήρες.

Οι ανεμιστήρες είναι 12V άρα θα χρειαστείς και ένα τροφοδοτικό, κάτω από κάποια volt δεν θα ξεκινάνε καν 5-6v ανάλογα τον ανεμιστήρα, 1.5 Α θα είναι μια χαρά για δυο ανεμιστήρες.

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια αλλά έχω δύο ερωτήσεις πρώτον εννοείς να μην βάλω τους ανεμιστήρες κάτω από τις εξωχες του λαπτοπ?

Και δεύτερον από όλα αυτά τα ξύλα που είπες εσύ ποιο θα έπαιρνες και πόσα μέτρα ?

Δημοσ.

Είναι χάσιμο χρόνου να μένεις στη θεωρία για ένα τόσο απλό project.  Είσαι άπειρος στις κατασκευές οπότε πρέπει να μάθεις πως το πρωτότυπο που θα φτιάξεις είναι αυτό που θα σου φέρει τις ιδέες που σου λείπουν τώρα. Οπότε φτιάχνεις το πρώτο τσαπατσούλικα και τελειοποιείς την κατασκευή στην δεύτερη προσπάθεια όπου θα έχεις καταλήξει στην επιλογή των υλικών και τον σχεδιασμό.

• Like 1
Δημοσ.

Ζιο αυτο ακριβως το χει το media markt 29,90...!!!!!

Πρέπει να είναι κάποια προσφορά αυτό...δεν είναι κι άσχημο πάντως! :)

Δημοσ.

παιδια τελικα προσπαθησα αλλα αμα δειτε τα αποτελεσματα θα γελατε :( μου φανηκε δυσκολο (ουτε τα ξυλα δεβ μπορουσα να κοψω στην ευθεια ) πρεπει να μαθω τα κολπα  :-(

παιδια θελω να αγορασω ενα DREMEL ποιο προτεινεται ? εχετ?ειστε ικανοποιημενοι?

Δημοσ.

παιδια τελικα προσπαθησα αλλα αμα δειτε τα αποτελεσματα θα γελατε :( μου φανηκε δυσκολο (ουτε τα ξυλα δεβ μπορουσα να κοψω στην ευθεια ) πρεπει να μαθω τα κολπα  :-(

παιδια θελω να αγορασω ενα DREMEL ποιο προτεινεται ? εχετ?ειστε ικανοποιημενοι?

dremel για ξύλο better not, το ξέρω ότι έχει εξάρτημα αλλά και πάλι…

Δημοσ.

δηλαδη τι να παρω ?τοτε? θελω να κοψω ας πουμε πλαγια και δεν μπορω με τη σεγγα φοβαμαι μην κοπω 

((ξερω ,ξερω θα αρχισουν μερικοι δεν ξερεις εισαι απειρος να ,να ,να να 

κανεις δεν γεννηθηκε και να τα ηξερε ολα) αλλα οποιος εχει θελησει μαθαινει ))

επισης υπαρχει κανενα κολπο για να μπορω να κοψω ευθεια και να ειναι ισια οταν κοβω? γιατι μου φευγει λιηο  :-(

Δημοσ.

EnOFW.jpg

Έστω ότι θες να κόψεις πάνω στην διακεκομμένη γραμμή, βάζεις ένα ξύλο που να είναι ίσιο και λείο το πιάνεις με δυο σφιγκτήρες σε δυο σημεία Α και Β που να μην σε ενοχλούν, μην εμποδίζετε η κίνηση της σέγα και κόβεις ακουπόντας την βάση της σέγας στο ξύλο κατά μήκος, εννοείτε κοιτάς η λαμα της σέγας να είναι στο σημείο που θες να κόψεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...