Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό ξοδεύω πολύ χρόνο για μελέτη για την εξεταστική μου, έχω παρατηρήσει ότι έχω δυσκολία στο να μπορώ να συγκεντρώνομαι και να μην σκέφτομαι άλλα πράγματα της καθημερινότητας μου  ή αλλά άκυρα.

Θα ήθελα αν γίνεται να μου προτείνετε λύσεις είτε μέσω φαρμάκων είτε μέσω διατροφής οι οποίες θα μπορέσουν να με βοηθήσουν στο να μπορέσω να συγκεντρώνομαι καλύτερα.

Σίγουρα πολλά άτομα μπορεί να είναι έναντι στα φάρμακα σαν λύση αλλά μην ξεχνάτε πως πολλοί φοιτητές συνδυάζουν το διάβασμα τους με υπερκατανάλωση καφέ, ενεργειακών ποτών, τσιγάρων, φαγητού που ούτε κι αυτές λύσεις

Δημοσ.

Καλή διατροφή, μακριά από λιπαρά/τηγανητά, τρέξιμο ή γυμναστική, ανάλογα τα γούστα σου και ύπνος 8 ώρες το βράδυ! Οτιδήποτε άλλο θα σου προκαλέσει προβλήματα, και θα χαλάσει την σωστή χημεία του εγκεφάλου σου. Γενικά, αν βάλεις σωστό πρόγραμμα και επιμείνεις σε αυτό χωρίς υπερβολές, θα τα πας μια χαρά :)

• Like 1
Δημοσ.

Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον καλό ύπνο. Αν κοιμάσαι λίγο θα είσαι κουρασμένος.

Μια ελαφριά και καλή διατροφή θα σε βοηθήσει γιατί θα μειώσει την υπνηλία.

Φρούτα, λαχανικά, ψάρια (ω3 λιπαρά) είναι χρήσιμα ενώ και ο καφές βοηθάει αν δεν το παρακάνεις.

Δημοσ.

ναι ρε μαν χαλαρα.φτιαξε μια φραπεδια το πρωι κ ξεκινα το διαβασμα.

κυριως νασαι σε ησυχο δωματιο οχι με ατομα να μπαινοβγαινουν κ τους δικους σου να σου μιλανε κ να σου φωναζουν για ασχετα καθε τοσο.βασικο αυτο.κλεισε τη πορτα κ πες μανα διαβαζω.τα λεμε σε 10 ωρες.

απο κει κ επειτα ναχεις κοιμηθει νορμαλ το βραδυ,κ ξυπνας το πρωι αερατος με τη φραπα σου κ αρχιζεις.

παραλληλα αν γραφεις σε ενα χαρτι διπλα σου οτι νομιζεις σος η παραδειγματα,θα σε βοηθησει κ αλλο.οπως λενε πολλοι κανοντας σκονακια εμαθα το μαθημα κ δε χρειαστηκε να τα βγαλω.δε το επικροτω αλλα καταλαβαινεις οτι με το γραψιμο αφομοιωνεις το αντικειμενο.

εννοειται φιλοι βολτες γκομενικα κ καθε καμμενη που θελει να περασει την ωρα της το μπουλελε εννοειται.δε σηκωνεις τηλεφωνα δε μπαινεις φβ.

αν το νιωσεις οτι εχεις μια αλφα προοδο,εννοειται βγαινεις λιγο εξω μια γυρα να σε δει ο ηλιος.

αν εισαι γραμμενος σε γυμ πας γυμ.πολυ καλο.

• Like 2
Δημοσ.

αν θες να ξελαμπικαρεις, δεν ανοιγεις TV, PC. Καλυτερα να πας μια βολτα εξω να ξελαμπικαρεις ή να πιεις εναν χαλαρο καφε, να σε φυσηξει ο αερας και να ξεκουρασουν τα ματια σου.

Αν σε βοηθαει η καφεινη, δοκιμασε και το τσαι, δινει παρομοιο (λιγοτερο αποτομο ομως) boost

μουσικη παιζει να βοηθησει, καλυτερα κατι σε φαση ambient χωρις πολλους στιχους και τεχνικα σημεια που θα σε σκαλωνουν. Για να μην ασχολεισαι με playlist μπορεις να βαλεις κανα ραδιο.

Γενικοτερα ο ανθρωπος ξεκουραζεται πιο σωστα το βραδυ και αποδιδει καλυτεα το πρωι, αλλα πρεπει να το δεις αυτο γιατι ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Αλλα οτι και να κανεις κρατα οσο το δυνατον πιο σταθερο προγραμμα.

Μετα απο ενα γευμα, πολυ αιμα ασχολειται με την διαδικασια της πεψης, γι αυτο και νιωθεις υπνηλια μετα απο κραιπαλες. Οχι βαρια και λιπαρα γευματα. Ισως βοηθησουν και βιταμινες χαπακια, αλλα συχνα σνακ με φρουτα θα κανουν καλυτερη δουλεια

Και μονο που οργανωνεις την υλη για να την εχεις σκονακι, κανει πολυ καλο, χωρια η ψυχολογικη ανεση του να εισαι φορτωμενος. Ελαχιστες φορες εχει χρειαστει να βγαλω σκονακι, παρολο που ειχα τα παντα μαζι μου

Μην καεις στο διαβασμα, γιατι θα στη βαρεσει και παιζει να τα παρατησεις. Αν δεις πχ οτι αυτην την εβδομαδα εχει παει καλα, παρε μια μερα day off να γουσταρεις. Την επομενη θα διαβασεις πιο αποδοτικα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα περισσότερα τα είπαν οι απο πάνω αλλα για εμένα το βασικότερο είναι να το πάρεις απόφαση. Όταν έχεις δουλειά ψάχνεις να βρείς ένα εκατομμύριο δικαιολογίες για να σηκωθείς απο την καρέκλα.

Εμένα για να λειτουργήσω γενικά με βοηθάει ένα δροσερό μπάνιο με το που ξυπνάω, πολύ νερό, τρέξιμο το βραδάκι και το βασικότερο να βρεις ενδιαφέρον σε αυτό που διαβάζεις. Εγω ένα απίστευτα βαρετό μάθημα για να καταφέρω να μην κοιμηθώ στο 10λεπτο μόνο δεήσεις στον σατανά δεν έκανα. Ευτυχώς που ήταν ένα αλλιώς δεν θα τελείωνα ποτέ.

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό ξοδεύω πολύ χρόνο για μελέτη για την εξεταστική μου, έχω παρατηρήσει ότι έχω δυσκολία στο να μπορώ να συγκεντρώνομαι και να μην σκέφτομαι άλλα πράγματα της καθημερινότητας μου  ή αλλά άκυρα.

Θα ήθελα αν γίνεται να μου προτείνετε λύσεις είτε μέσω φαρμάκων είτε μέσω διατροφής οι οποίες θα μπορέσουν να με βοηθήσουν στο να μπορέσω να συγκεντρώνομαι καλύτερα.

Σίγουρα πολλά άτομα μπορεί να είναι έναντι στα φάρμακα σαν λύση αλλά μην ξεχνάτε πως πολλοί φοιτητές συνδυάζουν το διάβασμα τους με υπερκατανάλωση καφέ, ενεργειακών ποτών, τσιγάρων, φαγητού που ούτε κι αυτές λύσεις

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τί θα βοηθήσει εσένα. Οι λύσεις είναι διαφορετικές και εξαρτούνται ανά άτομο.

Κάνωντας τέτοια παράθεση εδώ μέσα, δείχνει ότι είσαι πολύ αγχωμένος, και αν δεν αποβάλεις αυτό το άγχος τίποτα δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Θα συνεχίζεις να έχεις άγχος, και αντί να σκέφτεσαι αυτά που μελετάς, θα σκέφτεσαι για το άγχος.

Μέχρι να το αποβάλεις αυτό, θα είσαι στο ίδιο κύκλο συνέχεια.

Δημοσ.

Ε γιαυτό του είπα τρέξιμο. Το τρέξιμο βοηθάει στο να διώξει την ένταση και φτιάχνει και την διάθεση (εκρύνονται κάποιες ουσίες). Εμένα με βοηθάει φουλ.

Και γενικά το διάβασμα θέλει χαλάρωμα, οχι 100 κιλά καφεΐνης. Εγω πολυ καφεΐνη πέρνω όταν είμαι στα τελειώματα, το κατέχω το μάθημα και απλα λιώνω στο να λύνω δύσκολες ασκήσεις. Εκεί την θες την ένταση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...