Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ.Το θέμα του τίτλου.Θα αλλάξω την μητρική της υπογραφής με την Asus Sabertooth rev 2.0.Ιδιο chipset έχουν θα έχω πρόβλημα???Δεν έχω όρεξη για φορματ και πάλι!!!!!!Υπάρχει κάτι να κάνω για να το αποφύγω???

• Like 1
Δημοσ.

Φορμάτ όπως και δήποτε από εμένα ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη. Παρόλο που είναι το ίδιο chipset μόνο και μόνο επειδή σίγουρα υπάρχουν ορισμένες διαφορές μεταξύ των drivers asus και msi κάνε φορμάτ για να πατήσουν σωστά οι νέοι drivers σε νέο φυσικά λειτουργικό. Επιτέλους πας σε μια μητρική της προκοπής για oc και φυσικά με llc σε αντίθεση με την 990fx gd80 που δεν έχει. Επειδή είδα ότι στην msi τον πήγες 4.9 με 1.504, πιστεύω πως στην sabertooth θα τον έχεις στα 4.9 με λιγότερο ρεύμα, καθώς μην ξεχνάς ότι οι 8370 είναι καλύτεροι στο oc από τους αντίστοιχους 8350 και ως γνωστόν στην sabertooth έχει περισσότερες ελπίδες για να τον πας πιο ψηλά. Οπότε αν σκεφτείς ότι είναι καλύτερο overclockers οι 8370, η msi θα σε έκοβε σίγουρα μερικά mhz. Αυτό είναι δική μου σκέψη και δεν ξέρω μπορεί τελικά και να μην ισχύει. Μόλις την πάρεις την sabertooth θέλουμε benchmarks (θα διαπιστώσεις μόνος σου τις ικανότητές της στο oc και θα βγάλεις συμπεράσματα σε σχέση με την msi)  :-D.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά αυτό εννοείται πως θα τεσταριστεί στο έπακρο.Με έκοβε σίγουρα η msi.Να πω την αλήθεια έψαχνα για την asrock extreme 9 αλλα την βρήκα σχεδόν καινούργια την sabertooth στα 140 και την χτύπησα το βράδυ την περνάω.Βέβαια επειδή ξεκίνησα το διαβασμα για την αλλαγή είδα πως αφαιρόντας τους drivers της τωρινής ισως να μην έχω πρόβλημα με τα windows 7

Υδρόψυξη μου μένει και όλα κομπλέ!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ στην θέση σου θα έκανα το φορμάτ έστω προληπτικά. Αν για παράδειγμα έχουν μείνει κατάλοιπα των παλιών drivers ακόμα και αν τους καθαρίσεις τελείως υπάρχει το ενδεχόμενο δυσλειτουργίας. Οπότε για να μην παιδεύεσαι στο μέλλον αν τύχει, κάνε ένα φορμάτ μια και καλή και θα είσαι οκ. Η sabertooth είναι δοκιμασμένη και πλήρως λειτουργική έτσι ; Δεν αξίζει να μπαίνεις πάλι στο τρυπάκι των αλλαγών στα μεταχειρισμένα όπως έπαθες τότε με τον 8350. Η degrade είχε φάει o 8350 ή ακόμα μπορεί να είχε και κάποιο σπασμένο ή στραβό πινάκι το οποίο δεν φαινόταν. Μέσα στον χαμό των πινς θέλει προσοχή για να βρεις το σπασμένο.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σωστά ; Ή μήπως έχει χρησιμοποιηθεί και έχει σφραγιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται καινούρια ; Αγοράστηκε από άτομο εμπιστοσύνης φαντάζομαι και όχι από τον πρώτο τυχόντα. Σου κάνω τέτοιες ερωτήσεις για να δω αν έκανες καλή αγορά ώστε να μην έχεις ξανά τρέξιμο.

Δημοσ.

κοιταξε να δεις, εγω οσες φορες αλλαξα μητρηκη ακομα και λαπτοπ σε windows 7, με το πρωτο boot βρίσκουν drivers κανουν ενα restart και ειναι ετοιμα, δεν το εχω τεσταρει με win8 αλλα πιστευω πως θα ειναι το ιδιο.

θυμάμαι εναν ide παλιο με win 7 πανω να τον εχω βαλει σε 3 διαφορετικούς υπολογιστές

ειναι 100% σιγουρο πως θα δουλέψει απροβλημάτιστα;

nope.

μπορει να σου αναψει μια χαρα και μετα απο ενα διάστημα να παθουν τραλαλα τα windows.

αν σ'αρεσει να ζεις επικίνδυνα μην κανεις format, αλλιώς το σωστό ειναι να κανεις.

ζήσε την ζωή σου στο έπακρο

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα την μητρική δουλεύει για αρχή απροβλημάτιστα.Μπήκα πρώτα σε safe mode για μπλέ οθόνες.Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πως στο bios γίνεται της μουρλής.Θέλει πολύ ψάξιμο.Ολα auto μέχρι να βρώ άκρη.Aπό drivers τους μόνους που δεν βρήκε ήταν για κάποια από τα usb στα άλλα όλα κομπλέ.

Δημοσ.

γενικα, απο τα 7 και μετα, τα φορματ δεν ειναι αναγκαια, οταν αλλαζεις οποιοδηποτε hardware, ακομα και μητρικη..!!  δεν "κλειδωνουν" πανω σε συγκεκριμενες συσκευες, οπως τα XP..! 

ΟΜΩΣ......, αν εχεις υποψη σου να στησεις ενα πισι, για OC και να κανεις και διαφορα benches, με αυτο, τοτε θα συμφωνησω να κανεις clean install τα win, ωστε να μην εχεις την παραμικρη υποψια, τυχον conflicts απο παλιους drivers..!  

Δημοσ.

Καλησπερα 

Όταν αλλάζω μητρική ή ssd-hdd πάντα κάνω format.Τώρα αν είναι σωστό ή όχι δεν το γνωρίζω.Αλλά δυο φορές τον χρόνο το χρειάζεται ο υπολογιστής.

Αυτή είναι και η φτωχική μου άποψη.

Δημοσ.

αυτο ισχυε, παλιοτερα..!  

τωρα πλεον τα λειτουργικα, "εξαρτωνται" λιγοτερο απο τις συσκευες..!!!  δλδ, μπορεις να αλλαξεις συσκευες, χωρις να κανεις φορματ..!!! 

για το 2 φορες το χρονο φορματ, ειδικα αν δεν αλλαζεις κομματια, το βρισκω -πλεον- υπερβολη.....!!! 

Edit:  εγω παντως απο τοτε εχω να κανω φορματ...!!!

post-121902-0-39001100-1422129499_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Η μητρική η συγκεκριμένη έχει το ιδιο chipset με την παλιά οπότε δεν υπάρχει θέμα.Μέχρι στιγμής όλα ρολόι πάντως

• Like 2
Δημοσ.

Τώρα μπορείς ελεύθερα να λιώσεις τον 8370 σε overclock έχοντας ένα μάτσο χρήσιμες επιλογές στο bios κατάλληλες για αυτή τη δουλειά  B). Αυτή η μητρική μαζί με την crosshair v formula z είναι σαν να σου λένε θέλουμε oc  :-D.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα 

Όταν αλλάζω μητρική ή ssd-hdd πάντα κάνω format.Τώρα αν είναι σωστό ή όχι δεν το γνωρίζω.Αλλά δυο φορές τον χρόνο το χρειάζεται ο υπολογιστής.

Αυτή είναι και η φτωχική μου άποψη.

Δυο φορες το χρονο?Αν δεν κολλησεις κανενα virus,υπερβολικοτατο μου φαινεται.Εγω ειχα 2.5 χρονια τα windows 7 στον ssd και πηγαιναν σφαιρα,ειχα βαλει και 20 παιχνιδια τουλαχιστον σε αυτα τα 2.5 χρονια.Στα xp οντως ηθελε αρκετα συχνα φορματ,μια φορα το χρονο τουλαχιστον,αρχιζανε και σερνοντουσαν,απο 7αρια και πανω δεν υπαρχουν τετοια θεματα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...