Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το οτι την πατησες εσυ/ο ταδε/ο δεινα με paypal δεν σημαινει οτι το να κανεις καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο ειναι ασφαλεστερος τροπος συναλλαγης. Προφανως και το paypal μονο του δεν σε διασφαλιζει 100%. Αλλα paypal σε συνδυασμο με ενα χρηστη με 100% θετικες αξιολογησεις μετα απο 1000δες αξιολογησεις, μαλλον σε διασφαλιζουν πολυ περισσοτερο απο την καταθεση στον τραπεζικο λογαριασμο του Μητσου απτα Τρικαλα που "Αδερφε, βαλε τα λεφτα στον λογαριασμο μου και την ιδια μερα θα σου στειλω την μητρικη με ACS, ο Μητσος ειμαι, δεν ειμαι και κανας απατεωνας να στα φαω".

Στο κατω-κατω στα δικα μου λογια ερχεσαι. Αν την εχεις πατησει με paypal, σκεψου απλα τα ρισκα που παιρνεις οταν πας να αγορασεις κατι με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το οτι την πατησες εσυ/ο ταδε/ο δεινα με paypal δεν σημαινει οτι το να κανεις καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο ειναι ασφαλεστερος τροπος συναλλαγης. Προφανως και το paypal μονο του δεν σε διασφαλιζει 100%. Αλλα paypal σε συνδυασμο με ενα χρηστη με 100% θετικες αξιολογησεις μετα απο 1000δες αξιολογησεις, μαλλον σε διασφαλιζουν πολυ περισσοτερο απο την καταθεση στον τραπεζικο λογαριασμο του Μητσου απτα Τρικαλα που "Αδερφε, βαλε τα λεφτα στον λογαριασμο μου και την ιδια μερα θα σου στειλω την μητρικη με ACS, ο Μητσος ειμαι, δεν ειμαι και κανας απατεωνας να στα φαω".

Στο κατω-κατω στα δικα μου λογια ερχεσαι. Αν την εχεις πατησει με paypal, σκεψου απλα τα ρισκα που παιρνεις οταν πας να αγορασεις κατι με καταθεση σε τραπεζικο λογαριασμο.

μιλω απο την οπτικη ενος πωλητη που εχει αρκετες αξιολογησεις εδωμεσα και ζητα καταθεση B) ,προτιμω συνηθως να αγοραζω απο αμαζον ωστοσο και aliexpress καποτε μικροπραγματα  γενικως αμα εισαι προσεκτικος ως αγοραστης δεν προκειται να την πατησεις,οι πλειστοι που την πατανε ειναι αυτοι που θελουν πχ να παρουν το iphone 5  στα 150ευρω κλπ.... what is too good to be true probably isnt...

Δημοσ.

Ερωτηση:

Αγοραζεις προιοντα κανοντας καταθεση;

Περα απο αυτο, ειναι γουστο σου και καπελο σου το πως κανεις αγοραπωλησιες και κανεις δεν μπορει να σου πει κουβεντα επ'αυτου, αλλα το ιδιο ισχυει και με εμενα. Ως εκ τουτου εγω εχω διαφορετικη αντιληψη απο σενα και αντιμετωπιζω με επιφυλακτικοτητα οποιον ζηταει πρωτα καταθεση. Οποιος και να ειναι αυτος. Το θεωρω τελειως ανασφαλες και δεν μπαινω καν στη διαδικασια, δεδομενου οτι στην πλειονοτητα των περιπτωσεων μπορω να βρω τα ιδια προιοντα σχεδον σε ιδιες τιμες απο αλλα σαιτ με καποιες δικλειδες ασφαλειας οπως πχ paypal και πιο αξιοπιστα συστηματα αξιολογησης απο το 20 θετικες / 0 αρνητικες του insomnia οπου ο καθενας κανει οσα alt account θελει και αξιολογει τον εαυτο του σε εικονικες δοσοληψιες.

Κατάθεση δεν έχω κάνει ποτέ γιατί δε μου ζητήθηκε..Ωστόσο αν έβλεπα ένα μέλος γραμμένο στο φόρουμ πριν 5-10 χρόνια ,με 10-20 αληθινές αξιολογήσεις και με ενεργή παρουσία στο φόρουμ θα έκανα κατάθεση και θα φοβόμουν ελάχιστα αν όχι καθόλου.

Επίσης αν βλέπεις τον άλλο να είναι σφιχτός και να μην κόβει ούτε 5 ευρώ δείχνει οτι δεν πάει να σε κοροιδέψει..Ο απατεώνας θα στο δώσει και μισή τιμή..

Οι πιο πολλές απάτες που έχω δει είναι κακοστημένες και την πατάν αφελείς αγοραστές.

Δε νομίζω να στήσει ο άλλος επιστημονική απάτη για να σου φάει 100-200 ευρώ.

• Like 5
Δημοσ.

έχω στείλει γύρω στα 20 πράγματα από τις αγγελίες του Insomnia. Ποτέ δεν μου έτυχε στραβή , εκτός από μια φορά ;όπου από μαλακία τον ΕΛΤΑ πήγε ένα ταμπλετάκι (της πλάκας, 60 euro το είχα δώσει) σπασμένο και απλά μοιραστήκαμε την χασούρα. Συνήθως κοιτάζω την παρουσία του στο φορουμ , αν είναι ενεργός δεν το σκέφτομαι ότι θα μου κάνει απατεωνιά. Σε "inactive" account συνήθως μετά από τλφ καταλαβαίνεις τον άλλον.

Δημοσ.

Κατάθεση δεν έχω κάνει ποτέ γιατί δε μου ζητήθηκε..Ωστόσο αν έβλεπα ένα μέλος γραμμένο στο φόρουμ πριν 5-10 χρόνια ,με 10-20 αληθινές αξιολογήσεις και με ενεργή παρουσία στο φόρουμ θα έκανα κατάθεση και θα φοβόμουν ελάχιστα αν όχι καθόλου.

Αυτό βασικά. Μου έχει τύχει να πουλήσω κάτι και να μου κάνουν κατάθεση πριν το στείλω χωρίς καν να ζητήσω εγώ κάτι τετοιο.

Αντίστοιχα, αν μου ζητούσε κατάθεση ο midi για κάτι που πουλούσε, θα του τα έβαζα γιατί θα ήξερα πως δεν θα με φάει.

(κι ας έχουμε πλακωθεί για πολιτικά 800 φορές εδώ μέσα). :P

Tην παρουσία στο φόρουμ την θεωρώ πολύ σημαντικότερη από 850 θετικές αξιολογήσεις ενός account με μηδενικό post count.

• Like 6
Δημοσ.

2 φορες πηρα κατι απο αγγελια στο insomnia και τις 2 εκανα καταθεση ολο το ποσο(155 και 110) και τις 2 ολα μια χαρα.Οι αξιολογησεις η παρουσια στο φορουμ και το πως μιλαει ο αλλος στο πμ μετρανε πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω μεχρι στιγμης δεν ειχα ποτε προβλημα...Γενικα παντως σε μεγαλα σχετικα ποσα 200-300 δεν βαζω ευκολα χρηματα αν δεν ειναι καιρο ενεργο μελος.....Αλλα περιεργοι υπαρχουν πολλοι...Ελεγα σε εναν να του βαλω τα μισα χρηματα μπροστα και τα υπολοιπα αφου παραλαβω και δεν δεχοταν επειδη δεν με εμπιστευοταν...Βεβαια μπορει να κανω εγω λαθος στην προκειμενη περιπτωση...Αλλα εγω γιατι να σε εμπιστευτω ρε αδερφε....Ασε που βλεπουμε εμεις 3-4 αξιολογησεις και μπορει να ειναι απο αλλα account-φιλοι και αλλα τετοια.....Τλς θελει λιγο προσοχη....

• Super Moderators
Δημοσ.

Να πω κι εγώ την άποψή μου, κι ας μη δραστηριοποιούμαι στις αγγελίες, όμως τις βλέπω από τη μεριά του συντονιστή:

Θεωρώ πως η συμμετοχή είναι ο καλύτερος δείκτης, σε επίπεδο διασφάλισης. Απόλυτη διασφάλιση δεν υπάρχει, όμως ειλικρινά δυσκολεύομαι να θυμηθώ περίπτωση που να μας ήρθε αναφορά για πρόβλημα με χρήστη που τον γνωρίζω από τη συμμετοχή του, είτε στο μπλα-μπλα, είτε στα games ή και κάποιες άλλες ενότητες που παρακολουθώ. Πολύ συχνότερα είναι τα προβλήματα με χθεσινούς, κυριολεκτικά, ή μηδενικούς λογαριασμούς.

Βασικά, οι αγγελίες στο insomnia έτσι ξεκίνησαν, για να εξυπηρετούνται οι χρήστες, τα μέλη της κοινότητας. Αναπόφευκτα, λόγω δημοφιλίας και δωρεάν ανάρτησης αγγελιών, μαζεύτηκαν και άλλοι, που δεν είναι ενεργά μέλη της κοινότητας. Δεν είναι κακό να εξυπηρετείται ο άλλος από ένα χώρο που συγκεντρώνει κόσμο, να δίνει κάποια πράγματα σε καλή τιμή και να επωφελούνται όλοι, απλά γνώμη μου είναι ότι κι ο ίδιος θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερο, να ωφελήσει και να ωφεληθεί. Και, τελικά, να κάνει τη δουλειά του -αγορά ή πώληση- καλύτερα.

Αυτό δε σημαίνει πως κάποιος που γράφει από ελάχιστα έως καθόλου στο insomnia είναι εξ ορισμού ύποπτος, σε καμία περίπτωση, όμως όταν μόνη "εγγύηση" είναι οι αξιολογήσεις, τα πράγματα μπερδεύονται.

Ένας χρήστης που είναι καθημερινά εδώ μέσα, συμμετέχει, ανταλλάσσει απόψεις, δίνει και δέχεται συμβουλές, δύσκολα θα κάνει λαδιά, να φάει χρήματα από τον άλλο. Ξέρω ανθρώπους δέκα χρόνια εδώ μέσα, μπορεί να μη συμφωνούμε ή να μην ταιριάζουν τα χνώτα μας, αλλά δεν πιστεύω πως θα δημιουργούσε κανείς τους πρόβλημα σε συναλλαγή. Πέρα από το ότι έχουν ένα "όνομα" και μια φήμη εδώ, τον βλέπεις τον άλλο τι άνθρωπος είναι, κι ας μην τον έχεις συναντήσει ποτέ από κοντά.

Και αυτό το λέω και στους χρήστες που δραστηριοποιούνται πολύ στις αγγελίες, αλλά όχι στο υπόλοιπο forum: η συμμετοχή μετράει πολύ παραπάνω από δέκα θετικές αξιολογήσεις. Δύο θετικές εντυπώσεις από μέλη με καμία άλλη συμμετοχή στο insomnia (δε μιλάω για πλαστούς λογαριασμούς, εκεί είναι απάτη) μετράνε πολύ λιγότερο από ό,τι να μπεις σε ένα νήμα, να πεις πέντε πράγματα ουσιαστικά ή τουλάχιστον με σεβασμό στους υπόλοιπους. Να σε μάθουν οι άλλοι.

• Like 7
Δημοσ.

Πολυ σωστα αυτα που ειπωθηκαν... Προσωπικά πριν χρόνια την εφαγα μια φορά με αντικαταβολη απο εδώ και άλλες δύο φορές απο το emarket και τη σταματησα σα τροπο συναλλαγης. Χερι χερι οποιος θέλει, δεν εχω να φοβηθώ τιποτα, παντα συναλλαγη σε δημόσιο χώρο με κόσμο και ποτε δεν ειχα πρόβλημα ισα ισα γνώρισα 2-3 καλα άτομα στις 22-23 συναλλαγές μου που καλιστα θα εβγαινα και για καφε μαζί τους.

Νομίζω οτι η καταθεση ειναι αποδεκτή (είτε σαν πωλητής είτε σαν αγοράστης) εφόσον θα παει σε χρήστη με background. Μετα απο οσα εχουν δει τα ματια μου εδω μεσα με συναλλαγες με εντικαταβολή (συνήθως) είμαι ξεκαθαρα βέβαιος οτι δε θα την προτιμήσω σα διαδικασία και οποιοις θελει συνεργάζεται, οποιος δεν θέλει ας παει στον επομενο.

Παντα δινω ομως στον αγοραστη 2-3 επιλογες για συναντηση (ωστε να τον εξυπηρετησω οσο το δυνατόν καλυτερα) και φυσικά την επιλογή για ελεγχο μεσω skype εφόσον μου τη ζητήσει και εν συνεχεία αποστολή και ποτε κανενας δεν ειχε παραπονο (εγω ειχα μικρα παραπονα απο συναλλαγες μου αλλα δεν εριξα αρνητικη ακομα)

Δημοσ.

Μην βαζετε ποτε πριν χρηματα σε λογαριασμο  για τον απολουστατο λογο πως αν ειναι απατεωνας ο αλλος δεν μπορειτε να βρειτε με τιποτα ακρη μετα ! η εισαγγελια εχει γεμισει υποθεσεις με απατες ηλεκρονικου εγκληματος και ασχολουντε μονο με παρα πολυ σοβαρες ! αυτο ειναι κατι που το ξερω απο μεσα , πιο μεσα δεν γινεται !!!
με αγγελιες δεν ασχολουμε καθολου , καταθεση ομως δεν θα εκανα ποτε απορω με καποιους εδω που λενε πουλανε μονο αν τους κανετε καταθεση ειλικρινα  απορω με αυτους που πανε κι βαζουν λεφτα σε λογαριασμους , δεν καταλαβαινουν οτι με  την αφελεια τους κανουν τσαμπα μαγγες καποιους απατεωνες τεμπελιδες που το εχουν κανει επαγγελμα ?
τα ενεργα  acc  δεν λενε πολλα πραγματα μιας και το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο εδω μεσα εχει απο 2 και 3  !

Δημοσ.

Κατάθεση σε λογαριασμό ή αντικαταβολή (είτε ΕΛΤΑ ή courier) δε δίνουν καμία απολύτως ασφάλεια. Η υποτιθέμενη ασφάλεια των αντικαταβολών είναι απλή ψευδαίσθηση.

Χέρι με χέρι (αν εμπιστεύεσαι να βρεθείς με τον άλλον) είναι λίίίγο καλύτερο.

PayPal ή αντίσοτιχη υπηρεσία, είναι ακόμα καλύτερο!

Τέλος, escrow υπηρεσία σε συνδυασμό φυσικά με εγγυημένη επίδοση (tracked) είναι ότι πιο ασφαλές υπάρχει, καθότι υπάρχει δέσμευση και από τις δύο μεριές. Αλλά δείξτε μου έναν στη χώρα μας που πουλάει ή αγοράζει με escrow.

Δημοσ.

Εν συντομία:

Ο αγοραστής πληρώνει στο escrow, το οποίο δεσμέυει τα χρήματα και δεν τα δίνει στον πωλητή χωρίς το "οκ" του αγοραστή. Ο αγοραστής έχει την ασφάλεια ότι τα λεφτά του δε φεύγουν πριν βεβαιωθεί ότι το προϊόν έχει έρθει και είναι εντάξει. Ο πωλητής έχει την ασφάλεια ότι ο άλλος πλήρωσε και τα λεφτά είναι διαθέσιμα γι αυτόν, πριν στείλει το προϊόν. Τα λεφτά είναι δεσμευμένα στο escrow, όχι στο χέρι του αγοραστή.

Φυσικά, και αυτό παρακάμπτεται, αλλά πολύ πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα. Αλλά λόγω του ότι είναι περίπλοκη διαδικασία, συνήθως χρησιμοποιείται για εμπορικές συναλλαγές σχετικά μεγάλης αξίας.

• Like 1
Δημοσ.

Κατάθεση σε λογαριασμό ή αντικαταβολή (είτε ΕΛΤΑ ή courier) δε δίνουν καμία απολύτως ασφάλεια. Η υποτιθέμενη ασφάλεια των αντικαταβολών είναι απλή ψευδαίσθηση.

Χέρι με χέρι (αν εμπιστεύεσαι να βρεθείς με τον άλλον) είναι λίίίγο καλύτερο.

PayPal ή αντίσοτιχη υπηρεσία, είναι ακόμα καλύτερο!

Τέλος, escrow υπηρεσία σε συνδυασμό φυσικά με εγγυημένη επίδοση (tracked) είναι ότι πιο ασφαλές υπάρχει, καθότι υπάρχει δέσμευση και από τις δύο μεριές. Αλλά δείξτε μου έναν στη χώρα μας που πουλάει ή αγοράζει με escrow.

Διασφαλίζεσαι κάπως αν ο άλλος σου στείλει χαλασμένο προϊόν ας πούμε?

Δημοσ.

Escrow what?... Εδώ ακόμα τα μισά μαγαζιά κοιμούνται και δε λένε να βάλουν το πασίγνωστο paypal εν έτη 2015 + ούτε ιδιώτες το δέχονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...