Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παντως απορω πως γινεται να θεωρειτε ως αξιοπιστη λυση το χερι με χερι...

Παω να παρω μια οθονη χερι με χερι...

ως συνηθως η συναλλαγη γινεται στο δρομο...

συναντιεμαι... την βλεπω... ολα οκ.. να την δοκιμασω σαν οθονη στη μεση του δρομου δεν γινεται...

του δινω τα χρηματα.. παω σπιτι... και ο λαλα!

Η οθονη ειναι χαλασμενη!

τωρα?? δεν εχω κανενα στοιχειο του τυπου... ουτε διευθυνση... ουτε επιθετο... μονο ενα ονομα κ αυτο μπορει να ειναι λαθος και ενα τηλεφωνο...

τι κανω εγω?

δλδ τι μου εξασφαλιζει ασφαλεια στην συναλλαγη χερι με χερι? που θα τον δω? και?

αντιθετα στην αντικαταβολη, μπορει οκ να ζηταω σκληρο δισκο και να μου στειλει πατατες...αλλα εχω μια διευθυνση στα χερια μου καθως και πληρες ονοματεπωνυμο γιατι προφανως αυτα χρειαζονται 100% για να παρει αυτος πισω τα χρηματα...

και στην τελικη που ξερει κ αυτος με ποιον εχει να κανει και δεν πεσει σε κανα τρελαμενο να του τη στησει μπροστα απο το σπιτι του??

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αντιθετα στην αντικαταβολη, μπορει οκ να ζηταω σκληρο δισκο και να μου στειλει πατατες...αλλα εχω μια διευθυνση στα χερια μου καθως και πληρες ονοματεπωνυμο γιατι προφανως αυτα χρειαζονται 100% για να παρει αυτος πισω τα χρηματα...

και στην τελικη που ξερει κ αυτος με ποιον εχει να κανει και δεν πεσει σε κανα τρελαμενο να του τη στησει μπροστα απο το σπιτι του??

Γιατί είσαι σίγουρος 100% ότι η διεύθυνση που δηλώνει ο αποστολέας στο δέμα ότι είναι πραγματική, όχι και εκεί υπάρχει ένα ρίσκο να σου έχει στείλει λάθος διεύθυνση  λάθος στοιχειά μαζί με της πατάτες στο δέμα.

Άπλα στην συναλλαγή χέρι με χέρι γλυτώνεις την περίπτωση της πατάτας βλέποντας αυτό που αγοράζεις, τώρα όσο αφορά την λειτουργικότητα του προϊόντος πάντα επιλέγεις να αγοράζεις προϊόντα που να βρίσκονται σε εγγύηση, να υπάρχει  η αρχική συσκευασία τους και η απόδειξη αγοράς τους,  έτσι κατά την γνώμη μου μειώνεις της πιθανότητες στο ελάχιστο να χάσεις τα χρήματα σου.  

• Confused 1
Δημοσ.

Γιατί είσαι σίγουρος 100% ότι η διεύθυνση που δηλώνει ο αποστολέας στο δέμα ότι είναι πραγματική, όχι και εκεί υπάρχει ένα ρίσκο να σου έχει στείλει λάθος διεύθυνση  λάθος στοιχειά μαζί με της πατάτες στο δέμα.

Άπλα στην συναλλαγή χέρι με χέρι γλυτώνεις την περίπτωση της πατάτας βλέποντας αυτό που αγοράζεις, τώρα όσο αφορά την λειτουργικότητα του προϊόντος πάντα επιλέγεις να αγοράζεις προϊόντα που να βρίσκονται σε εγγύηση, να υπάρχει  η αρχική συσκευασία τους και η απόδειξη αγοράς τους,  έτσι κατά την γνώμη μου μειώνεις της πιθανότητες στο ελάχιστο να χάσεις τα χρήματα σου.  

ή και poste restande, παλι μοναχα ονοματεπώνυμο+κινητό θα εχει αντε και το καταστημα που τον βολευει (οχι απαραίτητα το κοντινότερο του)

Δημοσ.

βάζεις τον αγοραστή να πληρώσει courrier να έρθει να πάρει το προϊόν από εσένα, το πάει στον αγοραστή όπου πληρώνει για να το παραλάβει και η εταιρεία courrier κάνει κατάθεση το ποσό σε λογαριασμό σου

αυτό βέβαια σε προϊόντα κάποιας αξίας αφού τα έξοδα κυμαίνονται γύρω στα 15-20 ευρώ

edit...βλέπω ότι αναφέρθηκε ήδη

Δημοσ.

Παντως απορω πως γινεται να θεωρειτε ως αξιοπιστη λυση το χερι με χερι...

Παω να παρω μια οθονη χερι με χερι...

ως συνηθως η συναλλαγη γινεται στο δρομο...

συναντιεμαι... την βλεπω... ολα οκ.. να την δοκιμασω σαν οθονη στη μεση του δρομου δεν γινεται...

του δινω τα χρηματα.. παω σπιτι... και ο λαλα!

Η οθονη ειναι χαλασμενη!

τωρα?? δεν εχω κανενα στοιχειο του τυπου... ουτε διευθυνση... ουτε επιθετο... μονο ενα ονομα κ αυτο μπορει να ειναι λαθος και ενα τηλεφωνο...

Όταν πρόκειται για συσκευές που θέλουν ρεύμα καλό είναι η συνάντηση να γίνεται σε κάποιο σπίτι για να γίνεται δοκιμή.

Εγώ όταν πουλάω κάτι ηλεκτρονικό ζητώ πάντα απο τον αγοραστή να το ελέγξει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κατόπιν εορτής.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν πρόκειται για συσκευές που θέλουν ρεύμα καλό είναι η συνάντηση να γίνεται σε κάποιο σπίτι για να γίνεται δοκιμή.

Εγώ όταν πουλάω κάτι ηλεκτρονικό ζητώ πάντα απο τον αγοραστή να το ελέγξει για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις κατόπιν εορτής.

Πόσο ασφαλές είναι αυτό που λες να φέρεις έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι σου για να γίνει συναλλαγή δοκιμή στο προϊών που πουλάς η πουλάει εγώ πάντως το αποφεύγω γιατί δεν ξέρω ποιον έχω απέναντι μου.

• Confused 1
Δημοσ.

Πόσο ασφαλές είναι αυτό που λες να φέρεις έναν άγνωστο μέσα στο σπίτι σου για να γίνει συναλλαγή δοκιμή στο προϊών που πουλάς η πουλάει εγώ πάντως το αποφεύγω γιατί δεν ξέρω ποιον έχω απέναντι μου.

Έχεις δίκιο,αλλά κάποιες φορές είναι απαραίτητο..Δεν μπορείς πχ να πουλήσεις τηλεόραση στο δρόμο.

Δημοσ.

Διεύθυνση έχεις. Να την κάνεις τι; :) Για νόμιμα μέσα μιλάω πάντα, όχι να του τη στήσεις απ' έξω με ρόπαλο. Δε μπορείς να κάνεις τίποτα.

Και στην επί τόπου συναλλαγή, δε μπορεί να ελεγχθεί μια οθόνη ή ένας σκληρός δίσκος, αλλά μια χαρά ελέγχεται ένα κινητό.

Δημοσ.

Και σκληρό δίσκο μπορείς να ελέγξεις επί τόπου αρκεί να έχεις ένα λάπτοπ και μια θήκη μετατροπής. Δεν θα πάρει πάνω από 5 λεπτά.

Γενικότερα όπως ειπώθηκε και στις προηγούμενες σελίδες κοιτάω πάντα είτε σαν αγοραστής είτε σαν πωλητής ποιον έχω απέναντι μου , πόσο ενεργό μέλος είναι , πότε έκανε εγγραφή , πόσες αξιολογήσεις έχει ΚΑΙ από ποιους.

• Like 1
Δημοσ.

να την κανω τι τη διευθυνση???

φυσικα και δεν μπορω να κανω κατι νομιμο αλλα πιστευεις οτι καποιος που ειναι απατεωνας αισθανεται ανετα να εχει καποιος την διευθυνση του σπιτιου-μαγαζιου του?

η οποια και πρεπει να ειναι αληθινη, πως αλλιως θα ειδοποιηθει να παραλαβει τα χρηματα?

εκτος αν μεσα στο κολπο ειναι και τα ελτα, τον ξερουν ειναι γνωστος τους και αφηνουν παραλαβη χρηματων χωρις ταυτοτητα.

Νταξει τωρα να υπαρχει εγγυηση, να υπαρχει αποδειξη, να υπαρχει συσκευασια, να εξεταζεται το αντικειμενο σε σπιτι, να κουβαλας μαζι σου ανταπτορες να ελεγχεις τον δισκο, να ειναι αναδρομος ο ερμης... ε σορρυ κιολας αλλα τοτε μην αγοραζεις κατι δευτερο χερι, δωσε αλλα 50-100 ευρω και παρτο καινουργιο.

μεγαλυτερη ανωνυμια απο το χερι με χερι δεν υπαρχει... για αυτο και αλλωστε χερι με χερι γινονται συναλλαγες "αλλου τυπου" σε στενα και πλατειες...

και δειτε και εδω μεσα στο insomnia, ποσες αρνητικες υπαρχουν για προιον πατατα σε αντικαταβολη? μπορει και καμια... αντιθετα το πιο συνηθες ειναι το "το εστειλα και δεν τον πηρε","με εστησε στο ραντεβου","το πηρα και δεν δουλευε και αρνουταν να το παρει πισω"...

Η πιο αξιοπιστη λυση ειναι το feedback του πωλητη...

Θα αγοραζατε κατι πανω απο 100 ευρω χερι με χερι με καποιον με 0 feedback? εγω θα το ξανασκεφτομουν...

ακομα και να το κανετε ξερετε μεσα σας οτι θα εμπεριεχει μεγαλο ρισκο...

Δημοσ.

Συνήθως τα περισσότερα περιστατικά που αναφέρονται εδώ μέσα είναι για  συναλλαγή εξαποστάσεως και όχι χέρι με χέρι

• Confused 1
Δημοσ.

να την κανω τι τη διευθυνση???

φυσικα και δεν μπορω να κανω κατι νομιμο αλλα πιστευεις οτι καποιος που ειναι απατεωνας αισθανεται ανετα να εχει καποιος την διευθυνση του σπιτιου-μαγαζιου του?

η οποια και πρεπει να ειναι αληθινη, πως αλλιως θα ειδοποιηθει να παραλαβει τα χρηματα?

Βεβαίως και αισθάνεται άνετα. Για να κάνει την απατεωνιά, το έχει ψάξει το θέμα.

Επίσης μπορεί η «διεύθυνση» να είναι θυρίδα ή ακόμα καλύτερα, poste restante (το πιο απλό & εύκολο). Ή να είναι μια αποθήκη. Ή να είναι μια υπηρεσία προώθησης αλληλογραφίας. Απλά να έρθει στα χέρια του το ειδοποιητήριο πρέπει, δεν είναι απαραίτητο να πάει ... σπίτι του.

Δημοσ.

Σαν πωλητής πάντα στέλνω αντικαταβολή, δεν θέλω να έχω πάρει τα λεφτά και ο άλλος να μην έχει τίποτα στα χέρια του.

Σαν πωλητής ποτέ δεν είχα πρόβλημα, τον τελευταίο καιρό έχω πουλήσει πάνω από 600 ευρώ πράγματα και όλα πήγαν καλά.

Καλό είναι να μην είμαστε καχύποπτοι με όλους, υπάρχουν απατεώνες αλλά δεν πρέπει εξαιτίας τους να ταλαιπωρούμε και τους, κατα πολύ περισσότερους, καλούς (drm μου θυμίζει αυτό :P).

Μια φορά μόνο την πάτησα, σαν αγοραστής, από emarket όπου αγόρασα, δήθεν, καινούργια οθόνη αλλά ήταν εμφανέστατα μεταχειρισμένη ( αν και πλήρως λειτουργική χωρίς σπασίματα κλπ).

Τα post δεν είναι σοβαρός δείκτης, εγώ διαβάζω κάθε μέρα τα φόρουμ αλλά βαριέμαι τα ποστ κλπ.

Δημοσ.

εδω σχεδον ολοι οι επαγγελματιες στελνουν αντικαταβολη.

Προχθες παιρνω ενα καταστημα, του λεω στελνεις? -βεβαιως!δωσε στοιχεια.

Οταν παρελαβα το δεμα ειχε περιπου 6 ευρω σε γραμματοσημα... αν δεν το επαιρνα τα φεσωνοταν.

και που με ηξερε για να στειλει? μια τηλ επικοινωνια 2 λεπτων ειχαμε...

Δημοσ.

κοιταμε πρωτα καλο feedback,μονο ετσι στελνω αντικαταβολη,αλλιως ζηταω καταθεση,πιστευω αν εχεις καλες αξιολογησεις το δικαιουσαι.

το χερι με χερι θελει προσοχη,πρωτον δημοσιος χωρος και δευτερον καλο θα ειναι να εχεις καποιον μαζι..

εδω θεσσαλονικη ειμαστε καλα ακομα,κατω ειναι λιγο δυσκολα..

εδω σχεδον ολοι οι επαγγελματιες στελνουν αντικαταβολη.
Προχθες παιρνω ενα καταστημα, του λεω στελνεις? -βεβαιως!δωσε στοιχεια.

Οταν παρελαβα το δεμα ειχε περιπου 6 ευρω σε γραμματοσημα... αν δεν το επαιρνα τα φεσωνοταν.
και που με ηξερε για να στειλει? μια τηλ επικοινωνια 2 λεπτων ειχαμε...

το ιδιο και γω σημερα,φυσικα θα παραλαβω αυριο.τον ρωταω δε θελεις καταθεση,οχι μου λεει αυριο στον κουριερ..

οκ,δε σκεφτονται ολοι σαν και μας..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...