Romanzo Criminale Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα, αυτή τη στιγμή είμαι κάτοχος Logitech x-530. Δεν είναι άσχημα, αλλά έχουν πολύ μπάσο. Ακόμα και ρυθμισμένο χαμηλά, δίνουν πόνο. Τέλος πάντων, τα έχω από το 2006 και θέλω να τα αντικαταστήσω. Περισσότερο τα θέλω για να ακούω μουσική και να βλέπω ταινιάκια με ωραίο ήχο. Τι θα προτείνατε; 2.1 ή 5.1 . Τόσα χρόνια τα 5.1 δεν τα αξιοποίησα ποτέ πλήρως και τα 5 ηχεία (δεν τα υποστήριζαν οι μέτριας ποιότητας ταινίας που κατέβαζα, ούτε τα mp3). Οπότε να υποθέσω πως πάω για 2.1. Μπάτζετ δεν έχω ορίσει. Σίγουρα κάτω από 100. Κάτι vfm.
teotsi21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 τι ειδος μουσικης ακους? αλλου πεφτει το βαρος στη ροκ, αλλου στην τραπ, αλλου στην κλασικη.
Romanzo Criminale Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Με σειρά προτίμησης: Jazz, Rock, Symphonic/Power Metal, Hip Hop
nickvas19 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 τα ηχεια που εχεις υστερουν πολυ σε μεσαιες...και γενικοτερα δεν ειναι για μουσικη.στα 100 δεν ξερω εαν θα σου προτεινα κατι να παρεις μιας και δεν εχω ακουσει κατι σε αυτο το κοστος. σιγουρα θα πας σε μονιτορ ηχεια εγω θα σου προτεινα αυτα:http://www.skroutz.gr/s/392904/Yamaha-HS50M.html σιγουρα το αυτι σου εχει συνηθισει διαφορετικα...δεν θα εχουν το μπασο που ειχες αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειναι και λαθος.το θεμα ειναι να ακους το κομματι οπως ειναι φλατ...χωρις πολλα μπασα ή πριμα και να υπαρχει μια σχετικη ισορροπια. τωρα υπαρχουν πολλα κατω απο 100 πχ τα m audio bx5 d2 τα οποια δεν ξερω εαν θα σου αρεσουν και δεν τα εχω ακουσει αλλα που μπορεις να δεις ειναι:denon sc-n5,edifier 1700t
Romanzo Criminale Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Βασικά τα θέλω μόνο για να ακούω μουσική. Δε θα χρησιμοποιώ fl. Οπότε γιατί να πάρω ηχεία που θα αναπαράγουν άχρωμο ήχο;
nickvas19 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 ε αμα τα θες για μουσικη μονο τοτε ειναι που πρεπει να παρεις μονιτορ ηχεια. ποιος ειπε οτι παραγουν αχρωμο ηχο;
Romanzo Criminale Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Είχα διαβάσει πως τα monitor αναπαράγουν τον ήχο ακριβώς όπως είναι και δεν τον χρωματίζουν, επομένως ενδείκνυται για παραγωγούς. Τώρα αν ήταν αναληθές αυτό, δε το γνωρίζω, μιας και δεν έχω κάποια γνώση επί του θέματος.
nickvas19 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) δλδ εσυ θες να ακους ενα κομματι διαφορετικα απο οτι γραφτηκε; να στο εξηγησω λιγο...δεν ειναι οτι θα ειναι αχρωμο.θα ειναι φλατ.ενα ζευγαρι ενεργων ηχειων μονιτορ στοχευουν στην ποιοτητα του ηχου.αντεχουν στον χρονο στην διαρκεια ακροασης ενω κατι αλλο θα εχει πιο πολυ εμπορικο σκοπο. Λοιπον οταν ο ηχος ειναι φλατ τοτε απο κει και περα το χρωματιζεις εσυ οπως θες με ενα equalizer(και εαν προκειται για ηχοσυστηματα ακομα και με καλωδια ηχου) οποτε μπορεις να το φερεις στα ακουσματα σου εαν και με την παροδο του χρονου θα διαπιστωσεις οτι το ιδανικο ειναι το φλατ...ενω απο την αλλη μερια εαν παρεις καποια εμπορικα ζευγαρια που θα παιζουν πχ πιο πολυ μπασο...εαν παιζεις ωρες μουσικη να σε κουρασει...και εαν πεις να αλλαξεις λιγο τον ηχο απο eq θα ειναι πιο μουντος ο ηχος και πιθανον να χασεις καποιες συχνοτητες.διοτι οσο βγαζεις συνηθως χανεις σε φασμα...και δεν κοβεις μονο μια συχνοτητα αλλα και αλλες γυρω απο αυτες...και γενικοτερα ξεκινας να στησεις τον ηχο σου λανθασμενα. ολα αυτα βεβαια ειναι για πιο προχωρημενους...αλλα εφοσον μπορεις με τα ιδια χρηματα η με λιγα παραπανω να παρεις κατι πιο σωστο γιατι να μην το κανεις;απο την αλλη εαν θες να ακους ενα γκαπαγκουπα αδιαφορωντας για τις μεσαιες και ψηλες συχνοτητες καλυτερα να παρεις ενα απο τα κοινα που διαφημιζονται. οπως και να χει εσυ επιλεγεις και μπορεις να κανεις καποιες ακροασεις για να καταληξεις. καλη αγορα και καλες ακροασεις. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2015 από nickvas19 1
angeloinsp Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 http://www.skroutz.gr/s/341113/Pioneer-S-31B-LR.html ή http://www.skroutz.gr/s/348877/M-Audio-Studiophile-AV40.html Έχουν μεγάλη διαφορά με τα yamaha που αναφέρθηκαν; Ρωτάω γιατί υπάρχουν σε περισσότερα καταστήματα κι όχι μόνο εντός Αθηνών.
nickvas19 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 τα πρωτα δεν τα συστηνω και δεν ξερω εαν ειναι ενεργα. τα 2α ειναι αναλογα των yamaha σε ποιοτητα-ιδιας φιλοσοφιας πλην ομως δεν γνωριζω πως ακουγονται.
discoboyminimal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 nickvas το παιδι ψαχνει vfm , στα ~100ευρο.. εσυ δινεις μια λυση στα 310+.. (αφου η τιμη και το link που παραθεσες ηταν για ενα τεμαχιο..) btw , τα studio monitor κανουν για ολες τις μουσικες εξαλου μπορεις να τα χρωματισεις οπως ακριβως τα θες εσυ!με ενα equalizer(soft or hard) φαντασου εναν καμβα..οσο πιο φθηνος , τοσο πιο προχειρος..οχι τοσο καθαρος(χρωματισμενος με χρωμα φαντασου..) σε περιοριζει σε 'συγκεκριμενες' ζωγραφιες... ενω ενας ακριβως , καθαρος , λευκος καμβας ειναι καλυτερος.. μπορεις να κανεις οτι ακριβως θελεις , και να παιξεις με ολα τα χρωματα..οτι βαψεις , αυτο θα δεις.. (τι παρομιοση εκανα....) μια λυση που προτεινα σε προηγουμενο ποστ ειναι τα m-audio av40 φαινονται αξιολογα και με καλες κριτηκες.. 1
nickvas19 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 οχι μουσικοφιλε...του ειπα μονιτορ πχ http://www.skroutz.gr/s/4518147/M-Audio-BX5-Carbon.html ή http://www.skroutz.gr/s/396649/M-Audio-Studiophile-BX5-D2.html αλλα και αυτα που ειπες εσυ...κατι αλλο σε αυτα τα χρηματα δεν βλεπω. το 2 ξεφευγουν κατα 20 ευρο.ομως δεν μπορω να πω τπτ δεν τα ξερω/δεν τα εχω ακουσει. ισως με 140-160 μπορει να παρει κατι πιο αξιολογο σορρυ δεν ειδα οτι ηταν ανα τεμαχιο και το ιδιο πανω κατω για το eq και τους χρωματισμους αναφερα και εγω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα