Feygatos... Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά, πριν λίγες μέρες πήρα ένα παζλ ravensburger 3000 κομμάτια και έχω μερικές ερωτήσεις, αρχικά επειδη δεν έχω χώρο να το έχω μόνιμα στημένο, σκέφτομαι γι τα παζλ roll που μαζεύεται Αυτό που σκέφτομαι θαναι άνετο για καθημερινο μάζεμα ασπούμε ή είναι πιο πολύ για μια στο τόσο άμα βαρέθηκες πχ ένα διάστημα. Επίσης στο τέλος σκέφτομαι να το κολλήσω σε ξύλο mdf 6mm και να του βάλω και μια κορνίζα περιμετρικά. Κάθε γνώμη δεκτή, βρήκα και ένα παλιο θέμα αλλα δεν μπορώ να απαντήσω μιας και περάσαν χρόνια
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Για το πρώτο δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά πιστεύω ότι αν το κανείς συνέχεια κάτι θα χαλάσει η θα χάσεις τίποτα. Για το κόλλημα πάρε το mdf(πάρε παραπάνω για να έχει κενό περιμετρικά) και μια κόλα για παζλ κόλλα το και μετα βλέπεις για κορνιζα Γιατί είναι λίγο ακριβές. Ανάλογα και το μέγεθος πάντα. Εγώ ήθελα να κάνω τονισμό μου που είναι 9000 αλλα ήταν πολλά τα λεφτά για κορνίζα οπότε είναι κολλημένο σε μδφ και καρφωμένο στο τοίχο
Adon1s Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Εγω αυτο που κανω ειναι: Πρωτα μαζευω σε ενα χεχωριστό σακουλάκι τα περιφερειακα κομματια,μιας που ειναι ευκολο να τα ενωσεις.Τα αφηνω για το τελος. Επειτα προσπαθω να φτιαξω μεγαλες περιοχες του παζλ ολοκληρωμενα,πχ σε μεγεθος 1,5 παλάμης. Το καθε τετοιο ολοκληρωμενο κομματι το κολλαω . Φανταζομαι ξερεις οτι δε κολλας τα κομματια απευθειας στον πχ πινακα αλλα πρώτα μεταξύ τους . Κυκλοφορουν κόλλες με σφουγγαρι στρογγυλο και η κολλα μπαινει απο τη μερια του παζλ που βλέπεις,οχι απο την πισω του χαρτονιού γιατι θα μουλιάσει. Ολα αυτα τα κομματια που εχω φτιαξει ως τωρα,τα στιβαζω σε ενα χαρτινο κουτι απο παππουτσια που εχω και τα αποθηκευω. Ε αφου εχω κανει καμια 10ρια τετοια και εχω βρει μερος και χωρο που θα μπει το παζλ ολοκληρο , τα ενωνω μεταξυ τους , το κορνιζαρω και ετοιμο.
Moderators Spect~ Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 δεν ρωταει τροπο πως να το φτιαξει. οσο για την τεχνικη συνηθως κανεις το περιγραμμα και επειτα ξεκινας με βαση χρωμα ή κατι αλλο που μπορει να ξεχωριζει στο σχεδιο! Πχ στο μεγαλο που ειχα κανει το περιγραμμα ηταν αδυνατο να γινει πρωτο! οποτε ηταν το τελευταιο που εγινε.
Adon1s Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Αποτι καταλαβα τον απασχολεί το θέμα "αποθήκευση" οπότε και πρότεινα εναλλακτική. Αποκεί καιβπέρα ο καθένας οτι τον βολεύει,προσωπικά πάντα αφηνω περίγραμμα για το τέλος μιας που ειναι απο τα ευκολα μερη του παζλ.
Feygatos... Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2015 Ναστε καλά για τις απαντήσεις, ναι ξέρω για τις κόλλες, όντως παίζει να το κάνω και κομμάτι κομμάτι δεν ξέρω, πχ σε καμια 6-8 κομμάτια όλο το παζλ, χώρο για να τοχω μόνιμα δεν έχω οποτε ή το κάνω κομμάτι κομμάτι, ή κάνω το τρόπο που αναφέρω πιο πάνω, ή παίρνω 2 ξύλα mdf βαζω ενα μπρος ένα πίσω με κλιψάκια περιμετρικά και το σηκώνω μην πιάνει χώρο, αλλά αυτός ο τρόπος είναι ο πιο επικίνδυνος μιας και θαναι μεγάλο το παζλ μην ανοίξουν λίγο στη μέση και διαλυθεί. Το παζλ που θα κάνω είναι εύκολο σχετικά, είναι το παρακάτω.
ntTriantafillos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2015 Με ενδιαφέρει να μου πείτε τρόπους για να γίνει το παζλ κορνίζα. Έχω ένα έτοιμο με 2000 κομμάτια (98χ75cm) και δεν ξέρω τι να το κάνω. 3 μικρότερα (1000-1500 κομμάτια) τα κόλλησα ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ πλευρά με ζελατίνα για βιβλία και τα πέρασα σε κορνίζα. Λόγω μεγέθους τώρα δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο όμως και ψάχνομαι.
marios_geo Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μετά από χρόνια, πήρα ένα puzzle 1000 κομμάτια. Μου πήρε 3 ώρες να κάνω την περίμετρο, είναι ένας πίνακας τουjheronimus Bosch, αρκετά αλοκοτος για να βγάλεις άκρη. Πώς να προχωρήσω στο κόλλημα; Θα ήθελα να το φτιάξω πρώτα, και μετά. Γίνεται ή θα παιδευτώ; Αν το βάλω σε κάδρο με τζάμι, η πίεση από το γυαλί δεν θα είναι αρκετή για να το κρατήσει;
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Πρώτα το τελειώνεις και μετά το μεταφέρεις στην επιφάνεια που είναι Α το βάλεις. Το είχα κάνει σε 9000 κομμάτια οπότε σε 1000 είναι παιχνιδάκι. Πρέπει να πας σε ένα μαγαζί με κορνίζες με τις διαστάσεις και να μιλήσεις εκεί για το τι και πώς. 2
pournaras Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2016 Μετά από χρόνια, πήρα ένα puzzle 1000 κομμάτια. Μου πήρε 3 ώρες να κάνω την περίμετρο, είναι ένας πίνακας τουjheronimus Bosch, αρκετά αλοκοτος για να βγάλεις άκρη. Πώς να προχωρήσω στο κόλλημα; Θα ήθελα να το φτιάξω πρώτα, και μετά. Γίνεται ή θα παιδευτώ; Αν το βάλω σε κάδρο με τζάμι, η πίεση από το γυαλί δεν θα είναι αρκετή για να το κρατήσει; Τα 1000 κομματια λογικα ειναι αρκετα μικρο. Οποτε οταν με το καλο το τελειωσεις, θα παρεις ενα φυλλο χαρτονι απο βιβλιοπωλειο (αυτα τα λεπτα που απο τη μια ειναι ασπρα), και μια κολλα για παζλ. Περνας το χαρτονι απο κατω, και μετα απλωνεις την κολλα (ειναι με σφουγγαρι οπως τα γυαλιστικα παπουτσιων), απο την πανω μερια του παζλ, και αυτη θα εισχωρησει μονη της στις ραφες και θα το κολλησει. Μετα του βαζεις κι ενα καδρο. 1
Joanna000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, πριν λίγες μέρες πήρα ένα παζλ ravensburger 3000 κομμάτια και έχω μερικές ερωτήσεις, αρχικά επειδη δεν έχω χώρο να το έχω μόνιμα στημένο, σκέφτομαι γι τα παζλ roll που μαζεύεται Αυτό που σκέφτομαι θαναι άνετο για καθημερινο μάζεμα ασπούμε ή είναι πιο πολύ για μια στο τόσο άμα βαρέθηκες πχ ένα διάστημα. Επίσης στο τέλος σκέφτομαι να το κολλήσω σε ξύλο mdf 6mm και να του βάλω και μια κορνίζα περιμετρικά. Κάθε γνώμη δεκτή, βρήκα και ένα παλιο θέμα αλλα δεν μπορώ να απαντήσω μιας και περάσαν χρόνια Καλησπερα. Εαν το εχεις τελειωσει καντο μια ωραια κορνιζα και συναμα ενα ωραιο καδρο αμα ειναι και ωραιο σχεδιο Διαφορετικα ειναι παιδεμα να το ξεκινας και να μην εχεισ χωρο.
weissheit Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Δημοσ. 19 Απριλίου 2016 Να δώσω κι εγώ μια ιδέα στους χομπίστες.. εγώ τα χρησιμοποιώ και ως "σεμεδάκια". 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα