VBprogrammer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα Παιδια κανουμε στην σχολη μου C++ και το επωμενο εξαμηνο θα κανουμε Java να ρωτησω κατι?...γιατι μαθαινουμε C++ και δεν μπενουμε κατευθειαν στην Java που εχει και δουλεια εξω γιατι η C++ εξω δεν την ζηταει κανενας στην Ελλαδα..ουτε να βρεις δουλεια καπου που προγραμματιζουν σε C++
lion2486 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2015 Μην το λες τόσο απόλυτα αυτό. Φαντάζομαι έχετε ξεκινήσει με C, οπότε είναι πολύ καλό παράδειγμα για να δείτε κάποιες ένοιες σε πιο οικοίο περιβάλλον και κάποιες δυνατότητες/ανέσεις που ξεφεύγουν. Εμείς για παράδειγμα (ΕΚΠΑ) δεν κάνουμε καθόλου μάθημα Java, αλλά με τις σωστές βάσεις μπορείς να δεις όποια γλώσσα θες μετά μόνος σου. Καλές Σπουδές!
arc Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 c βάση για λογική προγραμματισμου για πάρα πολλές γλώσσες. Η c++ ειναι μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση (και πιο ευκολη) της c. Άρα με τη c++ θα μάθετε να διαβάζετε, να ξεχωρίζετε τα χρώματα, τα σχήματα και να σκέφτεστε σαν προγραμματιστές. java αν την κάνεις απευθείας χωρίς να ξέρεις c (ή c++) θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να καταλάβεις και να προγραμματίσεις. Ομοίως για πάρα πολλές άλλες γλώσσες.
VBprogrammer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 δηλαδη η C++ εχει μελλον αν την μαθεις καλα? η το μονο που θα σε βοηθησει ειναι το να μαθεις καποια αλλη αντικειμενοστραφη γλωσσα?
arc Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Όταν με το καλό τελειώσεις και το επομενο εξάμηνο, ελα πάλι να διαβάσεις τι εγραψες και γράψε και τοτε ενα σχολιο. 1
tr3quart1sta Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 java αν την κάνεις απευθείας χωρίς να ξέρεις c (ή c++) θα δυσκολευτείς πάρα πολύ να καταλάβεις και να προγραμματίσεις. Ομοίως για πάρα πολλές άλλες γλώσσες. νταξ, υπερβαλεις τωρα λιγο... 1
gon1332 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 c βάση για λογική προγραμματισμου για πάρα πολλές γλώσσες. Η c++ ειναι μια πιο ολοκληρωμένη έκδοση (και πιο ευκολη) της c. Άρα με τη c++ ... ... Δε νομίζω να είναι τόσο εύκολη. Η C έχει πολύ πιο απλές έννοιες σε σχέση με τη C++. Η Java είναι πιο εύκολη από τη C++. 2
arc Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Η Java είναι πιο εύκολη από τη C++. Σε αυτό συμφωνουμε Δε νομίζω να είναι τόσο εύκολη. Η C έχει πολύ πιο απλές έννοιες σε σχέση με τη C++. Εδω διαφωνουμε. Η c++ εχει ενσωματώσει μια σειρά απο εργαλεία που για απλά πράγματα κάνουν τη ζωή του προγραμματιστή πιο ευκολη. Οπως π.χ. στο αυτοκίνητο αντικαταστάθηκε το χειροκίνητο χερουλι για το τζάμι και κουμπι για ηλεκτρικά παράθυρα.
defacer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 @VBProgrammer: Όλες οι γλώσσες που διδάσκονται ευρέως έχουν πολύ σοβαρές προοπτικές. Απλά είναι διαφορετικός ο δρόμος και ο προορισμός. @gon, arc: Η C++ είναι πιο εύκολη (βάζω το ρήμα στην πρόταση) να τη μάθεις... για κάποιον ορισμό του "μάθεις". Αν μιλάμε για να μάθεις τη γλώσσα σα σύνολο τότε είναι απείρως πιο δύσκολη από τη C. Αν μιλάμε για std::vector::push_back τότε OK, είναι πιο εύκολη. 2
VBprogrammer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα παιδιά προγραμματιζω σε περιβαλλον visual studio και βλεπω visual c++ είναι ακριβως η c++ που ξερουμε ? αν όχι τι καινουργια πραγραματα κανει? π.χ μπορούμε να κανουμε windows application με visual c++ η όχι?
VBprogrammer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 με την C++ δηλαδη μπορεις να κανεις windows applications?
VBprogrammer Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2015 επειδει την κανουμε στην σχολη και προχωρησει αρκετα πιστευω...υπαρχει καποιο καλο βιβλιο σε μορφη pdf για windows forms με C++?
migf1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ... Εδω διαφωνουμε. Η c++ εχει ενσωματώσει μια σειρά απο εργαλεία που για απλά πράγματα κάνουν τη ζωή του προγραμματιστή πιο ευκολη. Οπως π.χ. στο αυτοκίνητο αντικαταστάθηκε το χειροκίνητο χερουλι για το τζάμι και κουμπι για ηλεκτρικά παράθυρα. Το μεγάλο ερώτημα είναι το τι θα κάνει ο προγραμματιστής εάν και όταν κληθεί να αντιμετωπίσει πράγματα που δεν άπτονται του "έτοιμου απλού" (το οποίο "έτοιμο απλό" μπορούν και το χειρίζονται όλοι... συνήθως προγραμματιστές αλλά ενίοτε και μη προγραμματιστές). Η C++ παίζει να είναι μια από τις δυσκολότερες γλώσσες προγραμματισμού (αν όχι η δυσκολότερη) κυρίως λόγω των άπειρων χαρακτηριστικών που ενσωματώνει, ιδιαίτερα για oop. Η δική μου άποψη είναι πως για καμία multi-paradigm γλώσσα δεν είναι απλή υπόθεση η εκμάθησή της, ιδιαίτερα όταν επιχειρεί κάποιος να την μάθει μόνος του (ιδιαίτερα ως 1η γλώσσα) διότι συνήθως καταλήγει να χρησιμοποιεί/εντυπώνει bad-practices ταυτόχρονα από όλα τα paradigms που υποστηρίζει η γλώσσα, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ότι το κάνει. EDIT: Τι "μανία" είναι αυτή τελευταίως στο φόρουμ να παραλληλίζεται ο προγραμματισμός με τα αυτοκίνητα; "Θα πηδηχτώ από το παράθυρο"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα