Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι διαφορετικός τύπος πυκνωτή (μάρκα κτλ) οπότε ακόμα και το ίδιο ζόρι να είχαν τραβήξει δεν σημαίνει ότι χαλάσανε. Καλό θα ήταν να αλλαχτεί με την ευκαιρία, αλλά μην σκοτίζεσαι τώρα.

Εξάλλου με κάθε επέμβαση στο pcb αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά! ;)

Αν παρατηρησεις στην πρωτη φωτο,οι πυκνωτες φαινονται να ειναι της ιδιας μαρκας και να εχουν ιδια χαρακτηριστικα,εξαλλου σε αυτο το σημειο συνηθιζεται να τοποθετουνται παραλληλα ή σε σειρα ιδιας χωρητικοτητας πυκνωτες.

Μπερδευεσαι με την δευτερη φωτο οπου αλλαχτηκαν και οι καινουργιοι ειναι αλλης μαρκας.

Στις τελευταιες φωτο φαινεται να εχει πασαλειφθει το board απο σολντερινη απο τον ανθρωπο που εκανε την αλλαγη,φαινεται χαρακτηριστικα και δακτυλια απο σολντερινη.

Δεν εχει κανενα προβλημα,καθαρισε το με οινοπνευμα.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To κόψιμο είδα (το ένα έχει "Κ" και το άλλο "Χ"), για την μάρκα μπορεί η ίδια...

Νομίζω λέει ότι η "κόλλα" ήταν εκεί πριν την αλλαγή. Μπορεί εκ κατασκευής! :D

Δημοσ.

Σοβαρά τώρα η σολντερίνη ή ότι άλλο είναι αυτό, υπήρχε πριν την αλλαγή! Εξάλλου την φωτογραφία αυτή την έβγαλα μόλις αφαίρεσα την motherboard από το κουτί πριν πάω να αλλάξω τους πυκνωτές!

Όσο για τους πυκνωτές κι εμένα μου φαίνεται ότι δεν είναι όλοι ίδιοι(τουλάχιστον από αυτούς που βλέπω στην δεξιά άκρη της φωτογραφίας).

Δημοσ.

Ή θα μπει ένα καινούργιο τελειώς απλό τροφοδοτικό ή ένα καινούργιο rairdmax aurora rx-580f(θα το επιλέξω αν έχει 8pin βύσμα για χρήση σε μελλοντική αναβάθμιση).

Δημοσ.

Είχα πάθει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Αραιά και που σταμάταγε να μου βλέπει τον SSD και είχα ανυσυχήσει.

Παρόλο που το τροφοδοτικό μου ήταν Cosrair η οποία και είναι γνωστή για την ποιότητά της, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο βίσμα τροφοδοσίας που κούμπωνα στον SSD. Για κάποιο λόγο δεν έκανε καλή επαφή....

Κούμπωσα στον SSD ένα άλλο βίσμα τροφοδοσίας (απο το ίδιο τροφοδοτικό εννοείται) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε δια παντός.

Το χειρουργείο πέτυχε, μένει να γίνει αύριο η αγορά τροφοδοτικού για να δω αν ο ασθενής επιβίωσε.

Οι πυκνωτές στις mobo είναι παντα low impedance (χαμηλής εμπαίδησης). Απο την τιμή που είπες πως πήρες τους δικούς σου πολύ αμφιβάλλω αν έβαλες τετοιους....

Είναι σημαντικό να βάλεις σωστούς και όχι πυκνωτές απλούς γιατί θα σκάσουν.

Τσέκαρε απο το μοντέλο τι ήταν οι σκασμένοι και αν ήταν low impedance.

Δημοσ.

Είχα πάθει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Αραιά και που σταμάταγε να μου βλέπει τον SSD και είχα ανυσυχήσει.

Παρόλο που το τροφοδοτικό μου ήταν Cosrair η οποία και είναι γνωστή για την ποιότητά της, το πρόβλημα εντοπίστηκε στο βίσμα τροφοδοσίας που κούμπωνα στον SSD. Για κάποιο λόγο δεν έκανε καλή επαφή....

Κούμπωσα στον SSD ένα άλλο βίσμα τροφοδοσίας (απο το ίδιο τροφοδοτικό εννοείται) και το πρόβλημα εξαφανίστηκε δια παντός.

Οι πυκνωτές στις mobo είναι παντα low impedance (χαμηλής εμπαίδησης). Απο την τιμή που είπες πως πήρες τους δικούς σου πολύ αμφιβάλλω αν έβαλες τετοιους....

Είναι σημαντικό να βάλεις σωστούς και όχι πυκνωτές απλούς γιατί θα σκάσουν.

Τσέκαρε απο το μοντέλο τι ήταν οι σκασμένοι και αν ήταν low impedance.

Πως βλέπω αν είναι low impedance;

Οι πυκνωτές που είχε η μητρική γράφουν πάνω LZ 105C 631P(M) G-LUXON 16v 470μF.

Αυτοί που πήρα γράφουν RGA 105C 16v 470μF H301(M) και είναι οι παρακάτω:

http://venieris.com/%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%97%CE%9B%CE%95%CE%9A%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%91/%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%95%CE%AF%CE%B4%CE%B7/tabid/122/CategoryID/1882/List/0/Level/a/ProductID/39139/Default.aspx

Δημοσ.

Λοιπόν έριξα μια ματιά και όντως η σειρά LZ της LUXON είναι Low ESR and high frequency.

Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να αντικατασταθούν με τέτοιους και όχι με φτηνούς πυκνωτές των 7 λεπτών σαν αυτούς που έβαλες, και μάλιστα το συντομότερο. Μην δουλεύεις το σύστημα με αυτούς επάνω γιατί θα υπερθερμανθούν και θα σκάσουν, low esr δεν είναι.

Μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερης τάσης (όχι απαραίτητα 16V) αφού η τάση δηλώνει μέχρι πόσα V αντέχει ο πυκνωτής, ΑΛΛΑ απαραίτητα ίδιας χωρητικότητας δηλαδή 470uF. Kαλό είναι επίσης να πας σε γνωστή μάρκα πυκνωτών (Rubycon, Nichicon, Nippon, Panasonic κλπ)

Εγώ για τέτοια ψωνίζω από ebay.co.uk. 

πχ εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν έριξα μια ματιά και όντως η σειρά LZ της LUXON είναι Low ESR and high frequency.

Όπως καταλαβαίνεις πρέπει να αντικατασταθούν με τέτοιους και όχι με φτηνούς πυκνωτές των 7 λεπτών σαν αυτούς που έβαλες, και μάλιστα το συντομότερο. Μην δουλεύεις το σύστημα με αυτούς επάνω γιατί θα υπερθερμανθούν και θα σκάσουν, low esr δεν είναι.

Μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερης τάσης (όχι απαραίτητα 16V) αφού η τάση δηλώνει μέχρι πόσα V αντέχει ο πυκνωτής, ΑΛΛΑ απαραίτητα ίδιας χωρητικότητας δηλαδή 470uF. Kαλό είναι επίσης να πας σε γνωστή μάρκα πυκνωτών (Rubycon, Nichicon, Nippon, Panasonic κλπ)

Εγώ για τέτοια ψωνίζω από ebay.co.uk. 

πχ εδώ

Θελεις να βαλουμε τετοιους πυκνωτες πανω σε ενα motherboard και να τρεξουμε συνεχομενα burning tests για πεντε μερες?Ολα πανω στο motherboard μπορει να γινουν μαρμελαδα και οι πυκνωτες δεν θα παθουν τιποτα.

Να εχουν τεχνικη βαση αυτα που ποσταρετε.

Αλλο το οτι ειναι φθηνοι και αλλο οτι δεν ειναι low esr.

Καλο βεβαια ειναι να προτιμουμε γιαπωνεζικους επωνυμους πυκνωτες,γιατι πολυ απλα ειναι καλυτερης ποιοτητας και αντεχουν πολυ περισσοτερο στο χρονο ή μαλλον στα χρονια.Εσυ τον προτρεπεις να τους βγαλει και να μην το δουλευει ετσι αμεσα,δεν υπαρχει λογος πανικου.Οσο αντεξουν,δυο-τρια χρονια,ισως και πιο πολυ,εξαρταται την συντηρηση του συστηματος.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ μίλησα, τώρα ας κάνει ότι νομίζει. Το low esr έχει σημασία για να ανταποκρίνεται ο πυκνωτής σε υψηλές ταχύτητες εναλλαγής (συχνότητες), να λειτουργεί όπως απαιτείται από το κύκλωμα και να μη θερμαίνεται. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι οι πυκνωτές στα mobo low esr, δεν τους βάζουν για πλάκα και δεν είναι ο μόνος λόγος να αντέξουν πολλά χρόνια.

Μια χαρά τεχνική βάση έχουν όλα όσα έγραψα και η τιμή τους έχει σημασία. Δεν υπάρχουν low esr στα 7 λεπτά γιατί απλά τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι πολύ υψηλότερων προδιαγραφών απο τους απλούς, ανεξάρτητα από το αν είναι Γιαπωνέζικοι ή όχι.

Δημοσ.

Πήρα καινούργιο τροφοδοτικό το rairdmax aurora rx-580f(ναι βρήκα σφραγισμένο εν έτη 2015!) που είναι το παρακάτω:

http://www.motherboards.org/reviews/hardware/1573_2.html

και εδώ και λίγη ώρα -αφού πρώτα έκανα εκ νέου format- δουλεύει μια χαρά. Τώρα αν οι πυκνωτές που έβαλα αντέξουν π.χ. 3 χρόνια δεν με πειράζει, αφού μέχρι τότε κατα πάσα πιθανότητα θα έχει αλλαχτεί το μηχάνημα. Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να δω αν το μηχάνημα είναι σταθερό και αν θα δουλέψει σωστά τις επόμενες ώρες και φυσικά να είμαι σίγουρος ότι οι πυκνωτές που έβαλα είναι οι σωστοί.

Δημοσ.

Εγώ μίλησα, τώρα ας κάνει ότι νομίζει. Το low esr έχει σημασία για να ανταποκρίνεται ο πυκνωτής σε υψηλές ταχύτητες εναλλαγής (συχνότητες), να λειτουργεί όπως απαιτείται από το κύκλωμα και να μη θερμαίνεται. Δεν είναι τυχαίο το ότι είναι οι πυκνωτές στα mobo low esr, δεν τους βάζουν για πλάκα και δεν είναι ο μόνος λόγος να αντέξουν πολλά χρόνια.

Μια χαρά τεχνική βάση έχουν όλα όσα έγραψα και η τιμή τους έχει σημασία. Δεν υπάρχουν low esr στα 7 λεπτά γιατί απλά τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους είναι πολύ υψηλότερων προδιαγραφών απο τους απλούς, ανεξάρτητα από το αν είναι Γιαπωνέζικοι ή όχι.

Aναφερεις οτι αυτοι οι πυκνωτες θα σκασουν και θα πρεπει να τους βγαλει αμεσα χωρις να το λειτουργει.

Πως το προσδιοριζουμε οτι θα σκασουν,σε δυο μερες,ενα μηνα,ενα χρονο?

Εκει εγω εχω ενσταση.

Το οτι το εργοστασιο χρησιμοποιει low esr capacitors φυσικα και εχει γινει μελετη και θα πρεπει να χρησιμοποιηθουν αυτοι,αλλα παρολαυτα και με κοινους πυκνωτες την διαφορα δεν ειναι δυνατον να την αντιληφθουμε ,ουτε ασταθεια θα εχουμε,ολα αυτα μετα απο πολλες ωρες δοκιμων και εργασιων πανω σε αλλαγμενα motherboards

Δημοσ.

Αστάθεια μπορεί να μη βλέπεις ακόμα και με φουσκωμένο ή σκασμένο πυκνωτή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το συστημα είναι και ΟΚ. Αν πχ λιγο πιο κάτω χαλάσει η μνήμη ή κάτι άλλο, εσύ δεν θα το αποδόσεις ευθέως στον πυκνωτή αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι αυτός η αιτία.

Το πότε θα χαλάσει (ο πυκνωτής ή κάποιο άλλο εξάρτημα στο mobo) όχι δε μπορείς να το προβλέψεις με ακρίβεια. Αλλά όπως καταλαβαίνεις όταν ο πυκνωτής τραβάει ζόρια που δεν είναι φτιαγμένος να αντέχει, ε δεν είναι και ότι καλύτερο ούτε για τον πυκνωτή αλλά ούτε και για το mobo.

Εγώ προσωπικά αν δεν έβαζα τους κατάλληλους πυκνωτές δεν θα το λειτουργούσα το σύστημα, τώρα ο καθένας κάνει ότι νομίζει και παίρνει και τα ανάλογα ρίσκα.

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την βοήθειά σας!

Αφού πω ότι για την ώρα το μηχάνημα συνεχίζει να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και ότι αν ξανασκάσουν θα πάρω τους παρακάτω*, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πραγματάκια:

1)low impedance και low esr είναι το ίδιο πράγμα;

2)γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω από τους ίδιους τους πυκνωτές αν είναι low impentance/esr ή ο μόνος τρόπος είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο;

*

http://www.ebay.com/itm/300841406728?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και την βοήθειά σας!

Αφού πω ότι για την ώρα το μηχάνημα συνεχίζει να δουλεύει χωρίς πρόβλημα και ότι αν ξανασκάσουν θα πάρω τους παρακάτω*, θα ήθελα να ρωτήσω δύο πραγματάκια:

1)low impedance και low esr είναι το ίδιο πράγμα;

2)γενικά υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω από τους ίδιους τους πυκνωτές αν είναι low impentance/esr ή ο μόνος τρόπος είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο;

*

http://www.ebay.com/itm/300841406728?_trksid=p2060778.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

1. Ναι είναι το ίδιο πράγμα.

2. Μόνο με ψάξιμο, μάρκα και series πχ LUXON LZ series. Συνήθως χρυσό χρώμα σημαίνει και low esr αλλά έχω δει και ασημί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...