liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Καλημέρα σε όλους του συμφορουμίτες. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όσους ασχολούνται με τα τραπεζικά και μπορεί να έχουν κάποια εμπειρία. Το περιστατικό δεν περιλαμβάνει εμένα, αλλά την ηλικιωμένη μητέρα μου που λαμβάνει κάθε τέλος του μήνα την σύνταξή της. Αναλυτικότερα : Έστω σύνταξη 1000€, και έστω καταναλωτικό δάνειο με υπόλοιπο 3000€ που έχει παγώσει η αποπληρωμή του.Το αρχικό του κεφάλαιο έχει αποπληρωθεί, αλλά οι τόκοι συνεχίζουν. Εδώ και δύο χρόνια, στο χαμό των μνημονίων και των περικοπών η μητέρα μου παραπονιόταν ότι της έχουν περικόψει την σύνταξη. Συγκεκριμένα περί τα 240€. Εγώ θεώρησα ότι είναι γενικό το φαινόμενο λόγω όλων όσο συμβαίνουν τώρα. Μετά από 2 χρόνια κάποιος υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς την παίρνει τηλέφωνο να της πει ότι είχε μία ανάληψη ποσού από το κατάστημα στο ΑΤΜ. Να τονίσω ότι μιλάμε για άτομο 83 ετών, που ούτε κάρτα ανάληψης έχει, ούτε μπορεί να χειριστεί το ΑΤΜ. Καθίσαμε λοιπόν μαζί και κοιτάξαμε το βιβλιάριο καταθέσεων, και παρατηρήσαμε ότι την ημέρα κατάθεσης των χρημάτων της σύνταξης υπάρχει ταυτόχρονη ανάληψη από το ΑΤΜ της τράπεζας, με σταθερό ποσό 240€. Αθροιστικά, όλο το παρακρατούμενο ποσό στη διάρκεια των 2 ετών είναι περίπου στα 5500€. Απευθυνθήκαμε στο κατάστημα και μας είπαν ότι όντως είναι ανάληψη από το ΑΤΜ και όχι κάποια περικοπή της σύνταξης ή κρατήσεις, αλλά καλύτερα να επικοινωνήσουμε στα κεντρικά γραφεία προκειμένου να κάνουμε αμφισβήτηση συναλλαγής. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικός με τα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς, όπου μας καθησύχασαν ότι είναι τελικώς κρατήσεις του ΙΚΑ, και είναι φυσιολογικές αυτές οι χρεώσεις. Παρόλα αυτά η καχυποψία είχε ήδη μπει, και η μητέρα μου αποφάσισε να αλλάξει τράπεζα κατάθεσης σύνταξης. Και αυτό που συνέβη είναι το πιο περίεργο από όλα. Στη νέα τράπεζα, η σύνταξη μπήκε με όλο το ποσό! Και με τα 240€ που έλειπαν τόσο καιρό. Οπότε υπάρχει κάτι περίεργο εδώ πέρα... Είναι δυνατόν τόσο καιρό να ήταν η μητέρα μου, ένα ευπαθές και ευάλωτο άτομο, σε μία μορφή απάτης της τράπεζας? Αν δεν είχε κάποιο άτομο να ελέγξει τα στοιχεία συναλλαγής, αυτό θα συνεχιζόνταν εσαεί κατηγορώντας κυβερνήσεις και τρόικες? Είναι δυνατόν η τράπεζα να έκανε παρακράτηση λόγω του ανεξόφλητου δανείου και να μην ενημέρωνε για τη χρέωση; Εμείς αυτό που βλέπαμε ήταν μία ξερή χρέωση ΑΤΜ, σαν κάποιος να έχει πάρει μια κάρτα και να τραβάει λεφτά. Όντως πιστέψαμε ότι είναι εξαιτίας του ΙΚΑ, γιατί οι χρεώσεις του συνήθως δικαιολογούνται ως αναλήψεις. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της νέας κυβέρνησης του Σύριζα να επανέφερε άμεσα τις συντάξεις σε προ-μνημονιακά επίπεδα, αλλά αυτό μου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο. Να τονίσω κλείνοντας, ότι χρησιμοποιώ αρκετά χρόνια την τράπεζα Πειραιώς και είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο των υπηρεσιών της, ιδιαίτερα το ηλεκτρονικό κομμάτι όπου το χρησιμοποιώ κατά κόρον. Δεν μπορώ να καταλάβω αν όλο αυτό είναι μία μεγάλη παρεξήγηση ή μία στοχευμένη απάτη με δόλο.
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ετσι αυθαιρετα δεν μπορει κανεις να βγαλει συμπερασματα, μονος τροπος για να μαθεις τι ακριβως παιχτηκε ειναι να απαιτησεις απο την προηγουμενη τραπεζα ολο το ιστορικο κινησης του τραπεζικου λογαριασμου αναληψεις_καταθεσεις των τελευταιων 2 ετων σε λιστα, αν σου αρνηθουν περι προστασιας απορρητου κ.λ.π τοτε κινησε νομικα 1
liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ετσι αυθαιρετα δεν μπορει κανεις να βγαλει συμπερασματα, μονος τροπος για να μαθεις τι ακριβως παιχτηκε ειναι να απαιτησεις απο την προηγουμενη τραπεζα ολο το ιστορικο κινησης του τραπεζικου λογαριασμου αναληψεις_καταθεσεις των τελευταιων 2 ετων σε λιστα, αν σου αρνηθουν περι προστασιας απορρητου κ.λ.π τοτε κινησε νομικα Μα έχουμε το βιβλιάριο. Από εκεί είδαμε τις περίεργες αναλήψεις.
DrLo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Το αρχικό του κεφάλαιο έχει αποπληρωθεί, αλλά οι τόκοι συνεχίζουν. ξεκινάμε παρατηρώντας ότι αυτό δεν ισχύει. Μάλλον εννοείς , "έχω πληρώσει σε πληρωμή τόκων και κεφαλαίου ποσό, συνολικ'α, ίσο με το αρχικό δάνειο".
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μα έχουμε το βιβλιάριο. Από εκεί είδαμε τις περίεργες αναλήψεις. το βιβλιαριο δε δειχνει προς απο σε ποιους σε τραπεζικους λογαριασμους κινηθηκαν οι περιεργες αναληψεις, ενω αν ζητησεις λιστα ιστορικου θα σου δειχνει και σε ποιους τραπεζικους λογαριασμους κινηθηκαν καθως και σε ποιον η ποιους ανηκουν, γιαυτο και σε ανεφερα αν αρνηθουν περι προστασιας απορρητου περι δημοσιευση ιδιωτικων δεδομενων που λογικα θα ειναι νομικα κατοχυρωμενοι οποτε μονο νομικα μπορεις να κινηθεις με οτιδηποτε κοστος συνεπαγεται αυτο
DrLo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της νέας κυβέρνησης του Σύριζα να επανέφερε άμεσα τις συντάξεις σε προ-μνημονιακά επίπεδα, αλλά αυτό μου φαίνεται υπερβολικά τραβηγμένο. Με κίνδυνο να απαντώ σε πολιτικό ποστ ... ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. το έχει πει ΜΟΝΟ για την κατώτατη σύνταξη. ontopic: Μήπως δεν "κρατήσεις" αλλά κάποια μορφή πληρωμής "εις χείρας τρίτου" για χρέη προς το ΙΚΑ ? Σε αυτή τη περίπτωση μπορώ να φανταστώ ότι το ΙΚΑ θα πρέπει να επαναλαβει τη διαδικασία για τη νέα τράπεζα γι' αυτό ίσως δεν γίνεται εκεί. Είχε ποτέ η μάνα σου πάρε-δώσε προς το ΙΚΑ (όχι δικές τις εισφορές)
liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ξεκινάμε παρατηρώντας ότι αυτό δεν ισχύει. Μάλλον εννοείς , "έχω πληρώσει σε πληρωμή τόκων και κεφαλαίου ποσό, συνολικ'α, ίσο με το αρχικό δάνειο". Ναι, και πολύ πιθανό να έχει ξεπεράσει και το ποσό του αρχικού δανείου κατά πολύ. Αυτό φυσικά δεν είναι δικαιολογία για να μην είσαι τυπικός στις υποχρεώσεις σου, πράγμα που προσπαθώ να επιτύχω στην παρούσα φάση, με συμμάζεμα των οικονομικών του σπιτιού, αλλά μιλάμε για υπερήλικο άτομο, δίχως κάποιο αρχείο και με ασθενή μνήμη. το βιβλιαριο δε δειχνει προς απο σε ποιους σε τραπεζικους λογαριασμους κινηθηκαν οι περιεργες αναληψεις, ενω αν ζητησεις λιστα ιστορικου θα σου δειχνει και σε ποιους τραπεζικους λογαριασμους κινηθηκαν καθως και σε ποιον η ποιους ανηκουν, γιαυτο και σε ανεφερα αν αρνηθουν περι προστασιας απορρητου περι δημοσιευση ιδιωτικων δεδομενων που λογικα θα ειναι νομικα κατοχυρωμενοι οποτε μονο νομικα μπορεις να κινηθεις με οτιδηποτε κοστος συνεπαγεται αυτο Στο βιβλιάριο φαίνεται ότι ήταν απλή ανάληψη από ΑΤΜ τράπεζας. Ρώτησα αν είχε εκδώσει ή υπογράψει τίποτα περίεργο για κάρτα ανάληψης αλλά δεν θυμόταν για να απαντήσει. Με κίνδυνο να απαντώ σε πολιτικό ποστ ... ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. το έχει πει ΜΟΝΟ για την κατώτατη σύνταξη. Δεν με ενδιαφέρουν τα πολιτικά, απλά προσπαθώ να εξαντλήσω όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό πάντως που βλέπω ως πιθανό ενδεχόμενο, είναι ότι όντως είναι κάποια χρέωση του ΙΚΑ και όταν δεν εισπράξουν τα χρήματά τους από τον λογαριασμό της Πειραιώς, θα έρθει λογικά ειδοποιητήριο στο σπίτι.
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δες και τις κινήσεις που γίνονται στο καταναλωτικό της, μπορεί να είναι απο εκει, αλλιως αν δεν χρωσταει εφορίες, ικα κλπ, ε τοτε πρέπει να δεις και την απάτη
liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δες και τις κινήσεις που γίνονται στο καταναλωτικό της, μπορεί να είναι απο εκει, αλλιως αν δεν χρωσταει εφορίες, ικα κλπ, ε τοτε πρέπει να δεις και την απάτη Δεν θα έγραφε κάτι περισσότερο επεξηγηματικό αν ήταν από το καταναλωτικό, πέρα από "Ανάληψη ΑΤΜ" ? 1
mylo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 ο κωδικός του ατμ ποιος είναι? φαινεται στο βιβλιαριο, αν είναι σε άσχετο μέρος πχ ορεστιάδα κάτι περίεργο τρέχει.
liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) ο κωδικός του ατμ ποιος είναι? φαινεται στο βιβλιαριο, αν είναι σε άσχετο μέρος πχ ορεστιάδα κάτι περίεργο τρέχει. Αν θυμάμαι καλά, είναι σίγουρα εντός Αθήνας και συγκεκριμένα το ΑΤΜ EDIT(ανήκει στο υποκατάστημα) που πήγαινε και έπαιρνε τη σύνταξή της EDIT(στο ταμείο). Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2015 από liakos356
torq Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 φίλε μη το κουράζεις. άσε το βιβλιάριο και ζήτα από την τράπεζα αναλυτική κίνηση. το να καθόμαστε και να λέμε θεωρίες δε βοηθάει σε τίποτα 1
pOLoS Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 <p>Αν θυμάμαι καλά, είναι σίγουρα εντός Αθήνας και συγκεκριμένα το ΑΤΜ που πήγαινε και έπαιρνε τη σύνταξή της.</p> στο αρχικό σου ποστ γράφεις ότι η μάνα σου ούτε κάρτα έχει, ούτε ξέρει να χρησιμοποιεί atm 1
liakos356 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 στο αρχικό σου ποστ γράφεις ότι η μάνα σου ούτε κάρτα έχει, ούτε ξέρει να χρησιμοποιεί atm Σόρυ, λάθος εγώ. Το ΑΤΜ ανήκει στο υποκατάστημα που η μάνα μου πήγαινε στο ταμείο και έπαιρνε τη σύνταξή της.
mylo Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Αφου η μαμα σου δεν έχει βγάλει κάρτα ατμ θα φαίνεται στα χαρτια όταν ανοιξε το λογαριασμο. ρε μηπως τη κανει τη δουλεια κανενας απο μέσα????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα