tetod17 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα Αντιμετωπίζω το έξης πρόβλημα ο οτε έκανε εγκατάσταση δορυφορικού internet σε έναν γνωστό μου, για να μην μακρολογώ το πρόβλημα είναι το εξής ότι ο εξοπλισμός έχει για τέτοιες εγκαταστάσεις modem και όχι modem/router σαν αποτέλεσμα η μία γραμμή Ethernet που έχει το modem να μην μπορεί να μπει πάνω σε switch για να δώσει σε περισσότερους από έναν υπολογιστή internet. Μία λύση που μου έδωσαν από τον οτε είναι ότι θα χρειαστεί ένα router (με θύρα wan) όχι modem/router για να μπορεί να μοιράσει internet σε άλλους υπολογιστές. Έχει αντιμετωπίσει κάνεις κάποια αντίστοιχή περίπτωση οποιαδήποτε βοήθεια για το στήσιμο του router ευπρόσδεκτή Ευχαριστώ εκ των προτέρων
jkoukos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Όπως σου είπαν, θα συνδέσεις το modem στη θύρα WAN του router. Προηγούμενα όμως θα το έχεις ρυθμίσει, ορίζοντας στο μενού του τα στοιχεία της κλήσης (username. password κλπ) και για την ασύρματη εκπομπή. Είναι πανεύκολο ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής, αν και όλες σχεδόν έχουν σχετικό wizard. Μην κοιτάς που τώρα όλοι σχεδόν οι πάροχοι δίνουν σε συνδέσεις xDSL μία συσκευή (modem/router). Το πρώτο καιρό έδιναν μόνο modem και είτε το συνδέαμε απευθείας στον υπολογιστή, είτε χρησιμοποιούσαμε ξεχωριστό router.
tetod17 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μια ερώτηση ακόμα Για να μπω στο interface του modem δίνω ip 192.168.100.1 και αυτό δίνει στον υπολογιστή τα παρακάτω Ip 10.169.68.xxx Mask 255.252.0.0 κτλ Για να μπορέσω να έχω internet το router θα πρέπει να το βάλω στην 192.168.100.2 για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι 2 συσκευές ? Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Η θύρα WAN του router θα πάρει αυτόματα ΙΡ. Εσύ θα συνδεθείς στο router σε μία θύρα LAN, στην ΙΡ που έχει εκ κατασκευής και αναφέρεται στο εγχειρίδιο. Αυτή μπορείς μετά να την αλλάξεις αν θέλεις. Ποιο router έχεις, για να δούμε τις οδηγίες;
tetod17 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 http://posnet.ekatalog.biz/zbozi/micronet-broadband-router-w-print-server-sp888bp/detail.aspx?p=z:78166 Eιναι λίγο παλίο αλλα αρκετα πρακτικό έχει print server επανω
jkoukos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2015 Από τη στιγμή που έχει WAN θύρα, θα δουλέψει. Λογικά πρέπει να μπει σε λειτουργία σύνδεσης Cable Modem. Στον υπολογιστή πως έκανες την σύνδεση; Είχες βάλει πουθενά στοιχεία χρήστη;
tetod17 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Αυτο ειναι το interface του router http://s30.postimg.org/8fg9fch35/router.jpg
ilove3dmax Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Αφού υποστιριζει και PPTP και l2tp αρχίζει να μου αρεσει.
tetod17 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 ok... ευχαριστώ πολυ δοκιμάζω και βλέπουμε
tetod17 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 τελικα δουλεψε μια χαρα με το router ευχαριστω πολυ για την βοήθεια
janpap08 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Επειδή ετοιμάζομαι να εγκαταστήσω δορυφορικό του ΟΤΕ,έχετε κάποιο router να μου προτείνετε? Κατα προτίμηση gigabit... edit:έχω το access point TL-WA801ND. Να πάρω ένα wi-fi router ή θα μπορούσα να πάρω ένα ενσύρματο και να το συνδέσω στο ap ?Στη λογική του μικρότερου κόστους αγοράς...
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Επειδή ετοιμάζομαι να εγκαταστήσω δορυφορικό του ΟΤΕ,έχετε κάποιο router να μου προτείνετε? Κατα προτίμηση gigabit... edit:έχω το access point TL-WA801ND. Να πάρω ένα wi-fi router ή θα μπορούσα να πάρω ένα ενσύρματο και να το συνδέσω στο ap ?Στη λογική του μικρότερου κόστους αγοράς... τα router ειναι ηδη φτηνα αλλα θα μπορουσες να παρεις ενα που να μην εχει wifi και να βαλεις το tp link πανω.value for money ειναι τα tp link.
janpap08 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 τα router ειναι ηδη φτηνα αλλα θα μπορουσες να παρεις ενα που να μην εχει wifi και να βαλεις το tp link πανω.value for money ειναι τα tp link. Οπότε με την λογική ότι δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις μου προτείνεις το οικονομικότερο gigabit TP Link? Αυτό πχ....
poulinos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 αυτο απλα ειναι adsl router αλλα παιζει και σαν router σκετο.εχει και wireless Πανω που μπορει να μην το θες. http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_TL-WR1043ND.html εχει και wifi n στα 450 αν θες να μην μπλεξεις να βαλεις και το tp link που εχεις. http://www.tp-link.com/en/products/details/cat-9_TL-WDR4300.html με ακομακαλυτερο Wifi.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα