Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα,

έχω ΠΟΛΎ σοβαρό πρόβλημα με τον θόρυβο από την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού από το διπλανό διαμέρισμα.Έφτασα σε σημείο να ζητήσω από την διαχείριση τον αριθμό του ιδιοκτήτη γιατί η κοπέλα που το νοικιάζει και της ζητάω επανειλημμένα από τον Οκτώβριο να επικοινωνίσει μαζί του με γράφει εντελώς!Δεν το κλείνει ΟΎΤΕ τις ώρες κοινής ησυχίας!Δεν μπορώ ούτε να κοιμηθώ ούτε να διαβάσω σε σημείο να έχω χάσει την μισή εξεταστική!Ο ιδιοκτήτης μου είπε πως θα επικοινωνίσει με την εταιρία του κλιματιστικού αλλά σήμερα τον παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάει :evil:  :evil: 

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:

η μονάδα που σας ανέφερα είναι τοποθετημένη στον τοίχο που βρίσκεται το μπαλκόνι της ο οποίος τοίχος όμως είναι του δικού μου διαμερίσματος!! Να διευκρινίσω ότι το μπαλκόνι είναι ενιαίο και χωρίζεται με πλαστικό/γυάλινο χώρισμα αλλά επαναλαμβάνω ο τοίχος είναι του διαμερίσματος που νοικιάζω εγώ. Να φανταστείτε ότι όταν το έχει αναμμένο(σχεδόν συνέχεια δλδ) νοιώθω την δόνηση(κραδασμό??) στον τοίχο μου!!!

1.Είναι νόμιμη η τοποθέτηση της μονάδας στο σημείο που προανέφερα??

2.Γνωρίζεται αν η διαχείριση έχει κάποιο έγγραφο(καταστατικό?) που να αναφέρεται σε τέτοιες περιπτώσεις??

3.Μπορώ να κάνω καταγγελία στην αστυνομία τις ώρες κοινής ησυχίας?

4.Μπορώ να απευθυνθώ κάπου αλλού για αυτό το θέμα πχ Συνήγορος του πολίτη ή κάτι τέτοιο??

Δημοσ.

νομιζω δε μπορεις να κανεις κατι.

ειναι παλια μοναδα;

μηπως εχουν χαλαρωσει βιδες και τρανταζεται ολο, για αυτο και η φασαρια;

αν βαλεις καπου λαστιχενιες βιδες δε θα ειναι καλυτερα;

Δημοσ.

νομιζω δε μπορεις να κανεις κατι.

ειναι παλια μοναδα;

μηπως εχουν χαλαρωσει βιδες και τρανταζεται ολο, για αυτο και η φασαρια;

αν βαλεις καπου λαστιχενιες βιδες δε θα ειναι καλυτερα;

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, :-)

Η μονάδα τοποθετήθηκε πέρσι το χειμώνα.Απ όσο έχω δει δεν τραντάζεται το όλο το κουτί κ απ ότι κατάλαβα πρέπει να φταίει αυτό που γυρίζει μέσα(αυτό που είναι σαν ανεμιστήρας) ή να ακουμπάει κάπου..Το θέμα μ δεν έχει να κάνει τόσο με τ τεχνικό κομμάτι γιατί πιστεύω αν έρθει ο ψυκτικός θ βρεί το πρόβλημα..Το θέμα είναι ότι δεν άκουσα πολύ πρόθυμο τον ιδιοκτήτη για να κάνει κάτι γι αυτό ρωτάω περί νομιμότητας και αστυνομίας.

Να του πεις να βαλει αντικραδασμικα στην εξωτερικη μοναδα.Μηδαμινο κοστος.

http://taramanidis.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

Μου είπε ότι ΘΑ καλέσει την εταιρεία του κλιματιστικού και ΘΑ στείλουν κάποιον..Τα αντικραδασμικά να υποθέσω όμως ότι δεν κάνουν κάτι για την φασαρία έτσι..? Ένας ψυκτικός που ρώτησα μου είπε ότι φταίει και το σημείο που είναι τοποθετημένο γιατί ο θόρυβος "περνάει" ουσιαστικά μέσα από απ το τοίχο μου και για αυτό θα ήταν καλό να τοποθετηθεί κάπου στο μπαλκόνι..

Δημοσ.

εαν ειναι στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ και δεν κανουν κατι για να σταματήσει Ή δεν εχουν προθεση να το μετακινησουν στο δικο τους τοτε μια λυση υπαρχει

10401548.jpg

ξεβιδώνεις λιγο τη σωληνα απο την εξωτερική μοναδα αδειαζει το φρεον και θα φερουν αναγκαστικά μαστορά και δε θα τον αφηνεις να μπει για να το φτιάξει εαν δε το μετακινησει στο μπαλκονι του ιδιοκτήτη

• Like 6
Δημοσ.

Οταν τοποθετούνται σε τουβλότοιχο και μάλιστα λεπτό - παλιό τότε κάνουν αυτούς τους έντονους κραδασμούς, κυρίως άμα δεν είναι και κανένα μηχάνημα της προκοπής. Τό είχα και σε σπίτι που νοίκιαζα αυτο το πρόβλημα, ενοχλούσε τους δίπλα που κοιμόντουσαν νωρίς. Πήγα πήρα 4 silent block σαν αυτά που αναφέρει το παλικάρι, με βοήθησε και ο γείτονας να τα βάλω και λύθηκε το πρόβλημα.

Παίξε λιγο μπλοφα και απείλησε τον οτι θα κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία για παράνομη τοποθέτηση κλιματιστικου αν δεν το φτιαξει σε 5 μέρες. Αν δεν πίασει πάνε αγόρασε μονο σου τα λάστιχα και πέρασε τα να ξεμπερδευεις, δεν αξίζει για 10-15Ε να χαλάς την ζαχαρένια σου με τον κάθε μ@λ@κα.

Δημοσ.

εαν ειναι στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ και δεν κανουν κατι για να σταματήσει Ή δεν εχουν προθεση να το μετακινησουν στο δικο τους τοτε μια λυση υπαρχει

10401548.jpg

ξεβιδώνεις λιγο τη σωληνα απο την εξωτερική μοναδα αδειαζει το φρεον και θα φερουν αναγκαστικά μαστορά και δε θα τον αφηνεις να μπει για να το φτιάξει εαν δε το μετακινησει στο μπαλκονι του ιδιοκτήτη

Χαχαχαχα να 'σαι καλά!Μόλις πάτησα "Show" στην εικόνα δεν φαντάζεσαι τι γέλιο έριξα!!Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση γιατί είναι μεν στον τοίχο μ αλλά στο δικό της μπαλκόνι..

Δημοσ.

Οταν τοποθετούνται σε τουβλότοιχο και μάλιστα λεπτό - παλιό τότε κάνουν αυτούς τους έντονους κραδασμούς, κυρίως άμα δεν είναι και κανένα μηχάνημα της προκοπής. Τό είχα και σε σπίτι που νοίκιαζα αυτο το πρόβλημα, ενοχλούσε τους δίπλα που κοιμόντουσαν νωρίς. Πήγα πήρα 4 silent block σαν αυτά που αναφέρει το παλικάρι, με βοήθησε και ο γείτονας να τα βάλω και λύθηκε το πρόβλημα.

Παίξε λιγο μπλοφα και απείλησε τον οτι θα κάνεις καταγγελία στην πολεοδομία για παράνομη τοποθέτηση κλιματιστικου αν δεν το φτιαξει σε 5 μέρες. Αν δεν πίασει πάνε αγόρασε μονο σου τα λάστιχα και πέρασε τα να ξεμπερδευεις, δεν αξίζει για 10-15Ε να χαλάς την ζαχαρένια σου με τον κάθε μ@λ@κα.

Οκ αν δεν έρθει κάποιος από την εταιρία άμεσα θα πάρω τα silent block και ελπίζω η διπλανή μου να δεχτεί να τα τοποθετησουμε γιατί την τελευταία που μιλήσαμε μόνο π δεν μ έβρισε. Για την πολεοδομία το σκέφτηκα κ εγώ αλλά δεν ξέρω αν είναι σίγουρα παράνομη η τοποθέτηση.. 

Δημοσ.

ΝΟΚ, Αρθρο 16

10. Κλιματιστικά στοιχεία και επίτοιχοι λέβητες αερίου
για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στις
όψεις των νέων κτιρίων, μετά τη δημοσίευση του παρό−
ντος, οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προ−
εξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου.
Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι
πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να
τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να το−
ποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέ−
τρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη
κατάλληλης απορροής των συμπυκνωμένων υδρατμών,
για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και
η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια
ηχητικής ρύπανσης. Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπεται
η εγκατάσταση μετρητικών και ρυθμιστικών διατάξεων
φυσικού αερίου
.

Οποτε χρησιμοποίησε το για μπλόφα, γιατι αμα κανεις καταγγελία μέχρι να εξεταστεί θα χάσεις και την υπόλοιπη εξεταστικη. Αλλοιος κανε τον κομάντο και μη δίνεις σημασία στην γειτόνισσα...

• Like 1
Δημοσ.

ΝΟΚ, Αρθρο 16

10. Κλιματιστικά στοιχεία και επίτοιχοι λέβητες αερίου

για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στις

όψεις των νέων κτιρίων, μετά τη δημοσίευση του παρό−

ντος, οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προ−

εξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου.

Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι

πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να

τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να το−

ποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέ−

τρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη

κατάλληλης απορροής των συμπυκνωμένων υδρατμών,

για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και

η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια

ηχητικής ρύπανσης. Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπεται

η εγκατάσταση μετρητικών και ρυθμιστικών διατάξεων

φυσικού αερίου.

Οποτε χρησιμοποίησε το για μπλόφα, γιατι αμα κανεις καταγγελία μέχρι να εξεταστεί θα χάσεις και την υπόλοιπη εξεταστικη. Αλλοιος κανε τον κομάντο και μη δίνεις σημασία στην γειτόνισσα...

Αν δεν γίνει κάτι άμεσα θα το κάνω κι αυτό αναγκαστικά..Δεν μου αρέσει να προκαλώ εντάσεις αλλά ειλικρινά δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση...

Δημοσ.

Ο θόρυβος από την δόνηση της εξωτερικής μονάδας λόγω του μοτέρ διαχέεται εντός των δομικών στοιχείων, τα αντικραδασμικά είναι απαραίτητα για να μειώνεται ένα μέρος του θορύβου, αν η μονάδα έχει τοποθετηθεί σε δικό σου τοίχο ακόμη χειρότερα.

Δημοσ.

Χαχαχαχα να 'σαι καλά!Μόλις πάτησα "Show" στην εικόνα δεν φαντάζεσαι τι γέλιο έριξα!!Δυστυχώς δεν έχω πρόσβαση γιατί είναι μεν στον τοίχο μ αλλά στο δικό της μπαλκόνι..

Πως γίνεται ο τοίχος σου να είναι στο δικό της μπαλκόνι;

Δημοσ.

το διαχωριστικό που έχουν βάλει δε το έβαλαν σε ένωση τοίχου με τοίχου (εκεί που χωρίζονται τα δύο διαμερίσματα από έναν κοινό τοίχο) αλλά περισσότερο στον δικό του τοίχο.

Δημοσ.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: πας στη δ/νση υγειας της πόλης σου και κάνεις καταγγελία (συμπληρώνεις κανονικά αίτηση με αρ πρωτοκόλου) και κινούνται οι διαδικασίες για ηχομέτρηση απο μηχανικό της περιφέρειας. αν υπάρχει ηχορύπανση όπως λες θα αναγκαστεί να το διορθώσει -μετακινίσει - απομακρύνει... η αστυνομία δε νομίζω να κάνει κάτι παραπάνω απο συστάσεις.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...