kabouras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Περα απο τη συγκεκριμενη περιπτωση: Αν καποιος παρει δανειο απο την τραπεζα στην ουσια παιρνει απο τα λεφτα που εχω καταθεσει εγω και τα περιμενω πισω τοκισμενα. Το δανειο του εν μερη θα πληρωσει τους τοκους μου και το μισθο του τραπεζικου. Τωρα αν καποιος παρει δανειο και αντι να το επενδυσει το σπαταλησει σε διακοπες η ιφον γινεται το εξης: παιρνει τα λεφτα μου απο την τραπεζα και παραλληλα κανει και εμενα (τον καθενα) να εχω ενα λογο περιςςοτερο να παρω και εγω ιφον (οπου ιφον βαλε εξοδο που δεν μου ειναι απαραιτητο) Οταν τωρα δε πληρωσει και το δανειο τι γινεται: Η τραπεζα δεν εχει τα λεφτα μου, σε μια "ευνοικη" περιπτωση θα παρει πακετο στηριξης και θα πληρωσουμε ολοι μαζι για να τραβηξω τα λεφτα μου, και ο τυπος που πηρε το δανειο ειναι ο πιο μαγκας: Με το ετσι θελω τσιμπησε το ιφον που το πληρωνουμε ολοι, τσιμπισε και τη μπουζουκοβια γκομενα που της αρεσει να κανει εξοδα ο αντρας για αυτην για να δειξει ποσο τη θελει, εκανε και τις φιλες της να εχουν αναλογες απαιτησεις. Με λιγα λογια (και) με τετοιες πρακτικες το χρημα στην ελλαδα εχασε την αξια του και το ειχαν ολοι, τα εξοδα ανεβηκαν και ειχαν οι περισσοτεροι νοοτροπια σα να ειναι σελεμπριτις του μτβ Τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικαμας φαση
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Περα απο τη συγκεκριμενη περιπτωση: Αν καποιος παρει δανειο απο την τραπεζα στην ουσια παιρνει απο τα λεφτα που εχω καταθεσει εγω και τα περιμενω πισω τοκισμενα. Το δανειο του εν μερη θα πληρωσει τους τοκους μου και το μισθο του τραπεζικου. απο την πρωτη γραμμη και κατω εισαι λαθος.. πολυ λαθος... εσυ δινεις τα λεφτα σου στην ΤΡΑΠΕΖΑ.. οκ μεχρι εδω..? να το καταλαβουμε ολοι.. η τραπεζα τωρα.. τα δικα σου λεφτα τα επενδυει οπου γουσταρει.. π.χ δινοντας δανεια ή αγοραζοντας μετοχες ή αγοραζοντας ομολογα και με την μορφη επιτοκιου υποτιθεται οτι σε ξεπληρωνει... "που εχεις τα λεφτα σου εκει" δεν εχεις εσυ καμια σχεση ως καταθετης σε οποιαδηποτε σφαιρα της φαντασιας με καποιον που ειναι δανειοληπτης!
4saken Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Περα απο τη συγκεκριμενη περιπτωση: Αν καποιος παρει δανειο απο την τραπεζα στην ουσια παιρνει απο τα λεφτα που εχω καταθεσει εγω και τα περιμενω πισω τοκισμενα. Το δανειο του εν μερη θα πληρωσει τους τοκους μου και το μισθο του τραπεζικου. Τωρα αν καποιος παρει δανειο και αντι να το επενδυσει το σπαταλησει σε διακοπες η ιφον γινεται το εξης: παιρνει τα λεφτα μου απο την τραπεζα και παραλληλα κανει και εμενα (τον καθενα) να εχω ενα λογο περιςςοτερο να παρω και εγω ιφον (οπου ιφον βαλε εξοδο που δεν μου ειναι απαραιτητο) Οταν τωρα δε πληρωσει και το δανειο τι γινεται: Η τραπεζα δεν εχει τα λεφτα μου, σε μια "ευνοικη" περιπτωση θα παρει πακετο στηριξης και θα πληρωσουμε ολοι μαζι για να τραβηξω τα λεφτα μου, και ο τυπος που πηρε το δανειο ειναι ο πιο μαγκας: Με το ετσι θελω τσιμπησε το ιφον που το πληρωνουμε ολοι, τσιμπισε και τη μπουζουκοβια γκομενα που της αρεσει να κανει εξοδα ο αντρας για αυτην για να δειξει ποσο τη θελει, εκανε και τις φιλες της να εχουν αναλογες απαιτησεις. Με λιγα λογια (και) με τετοιες πρακτικες το χρημα στην ελλαδα εχασε την αξια του και το ειχαν ολοι, τα εξοδα ανεβηκαν και ειχαν οι περισσοτεροι νοοτροπια σα να ειναι σελεμπριτις του μτβ Τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικαμας φαση Απο τα πιο ασχετα ποστ που εχω διαβασει σε φορουμ χωρις παρεξηγηση....Αν εχει καποιος αλλος το κουραγιο να σου εξηγησει καλως,εγω δεν εχω το κουραγιο.... 2
kabouras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Φυσικα και εχω σχεση εγω ως καταθετης με το δανειοληπτη: Τα δικα μου λεφτα ως καταθετη θα δοθουν στον καθε δανειοληπτη, μεσω της τραπεζας π κανει τον μεσαζοντα και πληρωνεται γ αυτο. Αφου κ της προαλες μας το λεγανε: οι καταθετες στην τραπεζα ειναι στην ουσκα επενδυτες κ μπορει να χασουν τα χρηματα τους. Να τονισω εδω οτι δε κατηγορω σε καμια περιπτωση κανεναν δανειοληπτη, αυτος τοσα ηξερε τοσα εκανε!! Εννοειται ειναι ευθυνη τραπεζας κ κυβερνησεων που για μικροκομματικους λογους η ακομα και "για να μη του παρουν το σπιτι" κανει διακανονισμους και παραγραφες κ δε ξερω τι. Για να μη μιλησουμε γοα τα δανεια στα δικα μας παιδια που δινονται εν γνωση οτι η τραπεζα δε θα τα παρει ποτε πισω (αρα θα τα πληρωσουμε ολοι μαζι) Εχει τωρα διαφορα αν θα πληρωσουμε ολοι μαζι 300 ευρω η 300 μυρια? πολυ μικρη κατα τη γνωμη μου Αν ειναι ετσι να κανουμε διακανονισμο και στη γυναικα σου ρε μαγκα (δν αναφερομαι προσωπικα)
4saken Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εστω οτι ολοι οι δανειοληπτες πληρωνουν τα δανεια και τους τοκους στο επακρο. Μια μερα ολοι οι καταθετες αποφασιζουν να αποσυρουν τις καταθεσεις τους στο συνολο τους.Η τραπεζα θα μπορεσει να ανταπεξελθει στην υποχρεωση της να επιστρεψει στους "επενδυτες" της τα χρηματα τους?
Donalhioy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Φυσικα και εχω σχεση εγω ως καταθετης με το δανειοληπτη: Τα δικα μου λεφτα ως καταθετη θα δοθουν στον καθε δανειοληπτη, μεσω της τραπεζας π κανει τον μεσαζοντα και πληρωνεται γ αυτο. Αφου κ της προαλες μας το λεγανε: οι καταθετες στην τραπεζα ειναι στην ουσκα επενδυτες κ μπορει να χασουν τα χρηματα τους. Να τονισω εδω οτι δε κατηγορω σε καμια περιπτωση κανεναν δανειοληπτη, αυτος τοσα ηξερε τοσα εκανε!! Εννοειται ειναι ευθυνη τραπεζας κ κυβερνησεων που για μικροκομματικους λογους η ακομα και "για να μη του παρουν το σπιτι" κανει διακανονισμους και παραγραφες κ δε ξερω τι. Για να μη μιλησουμε γοα τα δανεια στα δικα μας παιδια που δινονται εν γνωση οτι η τραπεζα δε θα τα παρει ποτε πισω (αρα θα τα πληρωσουμε ολοι μαζι) Εχει τωρα διαφορα αν θα πληρωσουμε ολοι μαζι 300 ευρω η 300 μυρια? πολυ μικρη κατα τη γνωμη μου Αν ειναι ετσι να κανουμε διακανονισμο και στη γυναικα σου ρε μαγκα (δν αναφερομαι προσωπικα) βλεπω τα οικονομικα τα παιζεις στα δακτυλα... χαχαχαχαχαχα το βλεπω το ποστ να γινεται viral στο ιντερνετ.. οσο για τα λεγομενα στα bold.. μου θυμιζει αυτο
kabouras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εστω οτι ολοι οι δανειοληπτες πληρωνουν τα δανεια και τους τοκους στο επακρο. Μια μερα ολοι οι καταθετες αποφασιζουν να αποσυρουν τις καταθεσεις τους στο συνολο τους.Η τραπεζα θα μπορεσει να ανταπεξελθει στην υποχρεωση της να επιστρεψει στους "επενδυτες" της τα χρηματα τους? Καταλαβαινω το ποιντ σπυ και οχι, αλλα ετσι λειτουργει το οικονομικο μας συστημα. Αλλα δεν ειναι δυνατον να εχουμε ολοι την ιδια αγοραστικη δυναμη και ποσο μαλλον αυτοι που δεν εχουν να περνανε καλυτερα απο αυτους που τους δανειζουν για να αγοραζουν τις μαλακοες που θελουν κ δεν εδουν αναγκη.... Γοα τον ιδοπ λογο αμροβως ειναι σπασμενοι τωρα κ οι βορειοευρωπαιοι...
DrLo Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εστω οτι ολοι οι δανειοληπτες πληρωνουν τα δανεια και τους τοκους στο επακρο. Μια μερα ολοι οι καταθετες αποφασιζουν να αποσυρουν τις καταθεσεις τους στο συνολο τους.Η τραπεζα θα μπορεσει να ανταπεξελθει στην υποχρεωση της να επιστρεψει στους "επενδυτες" της τα χρηματα τους? Γιατί όχι ? (με το "πληρώνουν" εννοείς εξοφλούν ή εξυπηρετούν ??? ... γιατί αυτό το "στο έπακρο" είναι όπως το καταλάβεις)
GreyHorse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καταλαβαινω το ποιντ σπυ και οχι, αλλα ετσι λειτουργει το οικονομικο μας συστημα. Αλλα δεν ειναι δυνατον να εχουμε ολοι την ιδια αγοραστικη δυναμη και ποσο μαλλον αυτοι που δεν εχουν να περνανε καλυτερα απο αυτους που τους δανειζουν για να αγοραζουν τις μαλακοες που θελουν κ δεν εδουν αναγκη.... Γοα τον ιδοπ λογο αμροβως ειναι σπασμενοι τωρα κ οι βορειοευρωπαιοι... Ειλικρινά δεν έχεις την παραμικρή ιδέα του πως λειτουργεί το οικονομικό μας σύστημα, όχι μόνο το ελληνικό αλλά το παγκόσμιο. Δεν είναι δικό σου φταίξιμο αλλά κάποιων άλλων που αντί για μαθήματα οικονομίας στο σχολείο προτιμούν να προσθέτουν μαθηματάκια με μυθολογίες και φανταστικούς φίλους που μας δημιούργησαν. Αν στον κόσμο υπάρχουν πχ 100 τρις ευρω, τα 3 είναι σε τραπεζογραμμάτια (χρήμα που μπορείς να κρατάς στα χέρια) και τα υπόλοιπα 97 ιδεατά, στα κομπιούτερ, ομόλογα, μετοχές κτλ Όταν κάποιος πάει να πάρει ένα δάνειο από την τράπεζα, η τράπεζα δεν αφαιρεί λεφτά από κάπου, αλλά από το μηδέν δημιουργεί χρήμα. Αν πας αύριο και πάρεις 100.000 ευρώ για αγορά σπίτι, έχεις ξαφνικά από το πουθενά δημιουργήσει 100.000 ευρώ που πρέπει να τα ξεχρεώσεις σιγά σιγά. Με μερικά κλικ στον υπολογιστή ο υπάλληλος δημιουργεί 100.000 ευρώ τα οποία από τον υπολογιστή της δικής σου τράπεζας θα κατευθυνθούν στον υπολογιστή της τράπεζας του πρώην ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. 8
xifiassamsung Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Γιατί όχι ? (με το "πληρώνουν" εννοείς εξοφλούν ή εξυπηρετούν ??? ... γιατί αυτό το "στο έπακρο" είναι όπως το καταλάβεις) οπως περιεγραψαν παραπανω.η τραπεζα δεν ειναι κουμπαρας χειροπιαστου χρηματος.ας αρχισουμε με αυτο.μετα δες το βιντεο.
keravnos21 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εισαι τυχερος που πηρες τα λεφτα από τραπεζα και όχι από κανεναν τοκογλυφο γιατι τωρα δεν θα ειχες τέτοιες αποριες ..... ( προς τον topic starter ).
Baator Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Kabouras, καλύτερα άστο αδερφέ, μην το παιδεύεις άλλο. 10χρονο να ρωτήσεις, τόσες ΚΟΤΣΑΝΕΣ σχετικά με το πως δουλεύει το τραπεζικό σύστημα δεν θα ακούσεις. Βάζω λέει τα λεφτά μου και τα παίρνει ο άλλος και παίρνει Iphone και μετά δεν έχει να το ξεπληρώσει άρα εγώ δεν παίρνω τους τόκους μου, ό,τι να 'ναι πραγματικά, άρες μάρες κουκουνάρες. "δεν ειναι δυνατον να εχουμε ολοι την ιδια αγοραστικη δυναμη και ποσο μαλλον αυτοι που δεν εχουν να περνανε καλυτερα απο αυτους που τους δανειζουν για να αγοραζουν τις μαλακοες που θελουν κ δεν εδουν αναγκη.... Γοα τον ιδοπ λογο αμροβως ειναι σπασμενοι τωρα κ οι βορειοευρωπαιοι... " Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...Μετά γιατί ο κάθε Έλληνας νομίζει ότι αν γινόταν υπουργός οικονομικών θα είχε λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας σε μια μέρα. Περίεργο που δεν ακούσαμε και τίποτα για Illuminati στο σχόλιο, θα το απογείωνε πραγματικά. 2
defacer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 αυτα γινονται παντου ας σταματησει η καραμελα με το "να αυτα εγιναν ,γι αυτο φτασαμε εδω"... Δεν φτάσαμε βέβαια εδώ επειδή έπαιρνε κάποιος από τις τράπεζες (που βέβαια τώρα μας αρέσει να τις έχουμε για stick it to the man, όταν πριν 10-12 χρόνια όμως έδιναν καταναλωτικά στον κάθε πικραμένο μας άρεζε να τα τρώμε και δεν κράζαμε) δανεικά κι αγύριστα. Φτάσαμε εδώ (εν μέρει) επειδή όπως έχει ειπωθεί πρώτα πτωχεύσαμε ηθικά. Το αρχικό ποστ είναι όλο από την αρχή μέχρι το τέλος "πήρα κάτι και νομίζω ότι δε με είδε κανείς, να κάνω τώρα τον κινέζο;". Γι' αυτό φτάσαμε εδώ. Επειδή δε μας έβλεπε κανείς την ώρα που κάναμε τη δουλειά μας (είτε γιατί έτυχε είτε γιατί επίτηδες κοιτούσε από την άλλη) και μετά κάναμε τον κινέζο. Ή ακόμα χειρότερα, σε μια πραγματικά πολύ ειρωνική εξέλιξη για τη χώρα στην οποία δημιουργήθηκε η λέξη ύβρις, καυχιόμασταν κι όλας γι' αυτά που κάναμε. Μία δύο τρεις χίλιες δεκατρείς, όταν η μισή κοινωνία φέρεται μ' αυτό τον τρόπο κάποια στιγμή θα έρθει ο λογαριασμός και δε θα μας αρέσει. Είναι λεπτό το θέμα για να κραζετε ο ένας τον άλλο. Δε χρωστάνε όλοι από αναισθησία και γυφτια, υπάρχουν και άτομα που τους πήγαν όλά στραβά. Σαφώς. Αλλά διάβασες το πρώτο ποστ και συ, πώς σου φάνηκε; Ότι με τα 300 ευρώ πήραμε γάλα για να μην πεινάσουν τα παιδιά; Επιπλέον το γεγονός ότι η εν λόγω τράπεζα έδωσε 5Κ πιστωτικό όριο το 2008 κάτι πρέπει να μας λέει για τα οικονομικά του δανειολήπτη. 2
GreyHorse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...Μετά γιατί ο κάθε Έλληνας νομίζει ότι αν γινόταν υπουργός οικονομικών θα είχε λύσει όλα τα προβλήματα της χώρας σε μια μέρα. Περίεργο που δεν ακούσαμε και τίποτα για Illuminati στο σχόλιο, θα το απογείωνε πραγματικά. Να το πούμε καλύτερα... Αν είμαστε 10.000.000 έλληνες, οι 9.500.000 και ίσως παραπάνω νομίζουν ότι αν αύριο κάποιος βρεθεί και χαρίσει 300 δις στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα ξεχρεώσει. Μέχρι εδώ καλά. Αυτό που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν είναι το γεγονός ότι μέσα σε 1-2 μήνες το πολύ, η Ελλάδα πάλι 300 δις θα χρωστάει. Επίσης αδυνατούν να καταλάβουν γιατί αν τυπώσει αύριο η Ελλάδα 300 δις χρήμα όχι απλά δεν θα ξεχρεώσει, αλλά θα καταφέρει από την άλλη να εκτοξεύσει τον πληθωρισμό στα ύψη, και να χάσει το χρήμα την αξία του, η αξία των καταθέσεων να πάει στον πάτο, και οι τόκοι των χρωστούμενων να οδηγηθούν στα ύψη. Αλλά όπως είπα, όταν το σχολείο δεν φροντίζει για την στοιχειώδη παιδεία και προτιμούν να προσθέτουν παραμυθάκια χαλιμάς και πλύση εγκεφάλων για θαύματα και μαλακίες, αυτά είναι τα αποτελέσματα.. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα