Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι αν φτασεις κοντα στο να το κανεις δετοχουν σε τιποτα να πεσουν βομβες... Κ αν δε πληρωσεις το χρεος σου προς τους αυστριακους, σλοβακους λιθουανους γερμανους κλπ δε το εχουν σε τιποτα ν κατεβουν με τα ποδια να παρουν οτι εχει αξια μαζι κ τη γυναικα σ κ να ξαναγυρισουν στα χωρια τους. Και καλα θα κανουν κιολας. Κ εγω αν καποιος μου χρωστουσε προσωπικα το ιδιο θακαμα, κ μπνο για την ευχαριστιση του να το κανω

Κ αν μου πεις οτι τρολαρω,αυτο ειναι κατι που διαχρονικα στην καταγεγραμμενη ιστορια εχει γινει ολειστες φορες

Και τελικα: αν υποθεσουμε οτι οι τραπεζες ειναι κοινωνικοι οργανισμοι τοτε αυτες εχουν την ευθυνη που δανεισαν ατομα η χωρες που δε μπορουν να ξεχρεωσουν.

Αν υποθεσουμε οτι οι τραπεζες ειναι επιχειρησεις τοτε καλα εκαναν κ δανεισαν τον οποιονδηποτε, κ καλα θα κανουν να παρουν πισω με τη βια η οποιον αλλο τροπο αυτα που τους χρωστουνται

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατι αν φτασεις κοντα στο να το κανεις δετοχουν σε τιποτα να πεσουν βομβες... Κ αν δε πληρωσεις το χρεος σου προς τους αυστριακους, σλοβακους λιθουανους γερμανους κλπ δε το εχουν σε τιποτα ν κατεβουν με τα ποδια να παρουν οτι εχει αξια μαζι κ τη γυναικα σ κ να ξαναγυρισουν στα χωρια τους. Και καλα θα κανουν κιολας. Κ εγω αν καποιος μου χρωστουσε προσωπικα το ιδιο θακαμα, κ μπνο για την ευχαριστιση του να το κανω

200w_s.gif

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δε μου εξηεις τι ειναι βαρυτητα...

Συνοπτικα μου λες οτι η ποσοτητα του χρηματος που υπαρχει τεινει στο απειρο και επαγωγικα αυτο συνεπαγεται οτι μπορουμε ολοι να παρουμε οσα δανεια θελουμε (και να δημιουργηθει κ αλλο χρημα) και να αγορασουμε οτι θελουμε και να παιρνουμε δανεια για να πληρωνουμε και τους τοκους μας... Free moneyΚαι επειδη τι χρημα αντιπροσωπευει (και αγοραζει) εργασια δανειζεσαι και βαζεις ολο τον κοσμο να δουλεβει για εσενα.

Οκ αν εισαι η αμερικη το κανεις. Αν εισαι η ελλαδα η ο μητσος δε το κανεις. Δε θα αλλαξεις εσυ τους κανονες του παιχνιδιου

Δεν μπορείς να πάρεις όσα δάνεια θέλεις.

Όπως επίσης και οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν όσα δάνεια γουστάρουν.

Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκα να γράψω τις δυο παραπάνω προτάσεις αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν το ψαξες, ούτε το πεντάλεπτο βιντεάκι δεν είδες της προηγούμενης σελίδας.

Η αναλογία νομίζω είναι 1 προς 9 των τραπεζών, που σημαίνει για κάθε ποσό κατάθεσης 10.000 η τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει ιδεατό χρήμα αξίας 90.000 χιλιάδων, σύνολο 100.000. Μπορεί να είναι παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος.

Και επίσης, αν δεν υπάρχει τουλάχιστον τωρινή εγγύηση ότι μπορείς να ξεχρεώσεις το μελλοντικό σου δάνειο, δάνειο δεν παίρνεις. Ξεκνα να καταλαβαίνεις αυτό και ίσως αν σε πιάσουν οι καλές σου και κάτσεις να μελετήσεις, να καταφέρεις να το πιάσεις.

Δημοσ.

Με χαμηλά επιτόκια δεν υπάρχει περίπτωση να δανειστείς γιατί η οικονομία σου είναι σε μαύρα χάλια.

Αν έρθει κάποιος και χαρίσει 300 δις στην Ελλάδα, την ίδια στιγμή η Ελλάδα θα πάει να δανειστεί πχ 50 δις για τις εσωτερικές της ανάγκες (άσχετα των χρημάτων που ήδη έχει και των εισοδημάτων που περιμένει). Με την μία δημιουργεί χρέος 50 δις συν τόκους. Έρχεται ο άλλος μήνας, το ίδιο, (δεν ξέρω πόσα ακριβώς είναι τα ποσά). Από την άλλη, κανείς δεν θα εμπιστεύεται τα ομόλογά της και δεν θα μπορεί να δανείζει σε άλλους. Γιατί; Γιατί έχει μηδέν ανάπτυξη και οικονομία για τον π@ύτσο και ένα ισχυρότατο νόμισμα που δεν ανταποκρίνεται ούτε στα πιο τρελά της όνειρα στην οικονομία της.

Μπορεί το 1-2 μήνες να ήταν υπερβολικό, αλλά μέσα σε ένα χρόνο είναι σίγουρο ότι θα χρωστά όσα και σήμερα.

Αν έχεις 0% χρέος(όχι απο χρεοκοπία) και 0% έλλειμα οι αγορές σίγουρα θα σου δανεισουν και μάλιστα πάρα πολύ φτηνά..

Αυτά τα νούμερα είναι που κοιτούν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης.

Η ανάπτυξη (τουλάχιστον με τον τρόπο που την μετρούν μέσω ΑΕΠ ) ήταν πολύ κοντά στο να επιστρέψει το 2015..

Το αν παράγουμε ή δεν παράγουμε είναι άλλο θέμα,που όμως δεν απασχολεί κανέναν..

Όσο έχεις τα νούμερα σου σωστά είναι βασιλιάς!

Δημοσ.

Κ αν μου πεις οτι τρολαρω,αυτο ειναι κατι που διαχρονικα στην καταγεγραμμενη ιστορια εχει γινει ολειστες φορεςΚαι τελικα: αν υποθεσουμε οτι οι τραπεζες ειναι κοινωνικοι οργανισμοι τοτε αυτες εχουν την ευθυνη που δανεισαν ατομα η χωρες που δε μπορουν να ξεχρεωσουν.

Αν υποθεσουμε οτι οι τραπεζες ειναι επιχειρησεις τοτε καλα εκαναν κ δανεισαν τον οποιονδηποτε, κ καλα θα κανουν να παρουν πισω με τη βια η οποιον αλλο τροπο αυτα που τους χρωστουνται

Ωχ, τώρα το διάβασα...

Αν δεν τρολάρεις και δεν μας δουλεύεις, είσαι όχι μόνο άσχετος αλλά και τεμπέλης να κάτσεις να το ψάξεις.

Δεν ξανασχολούμαι μαζί σου, νόμιζα ότι μιλώ σε άνθρωπο με σοβαρές απορίες και ελλείψεις γνώσεων, αλλά είσαι το αντίθετο τουλάχιστον στην προκειμένη συζήτηση.

Δημοσ.

200w_s.gif

Τι σαυ γουατ? ποσες επιδρομες εχουν γινει κατα τ διαρκεια της ιστοριας?

Κ προσφατα..

Γιατι επιτεθηκαν στο χιτλερ?

Στον κανταφι?

Ολοι αυτοι αψηφουςαν/ θελαν να αλλαξουν το υπαρχον συστημα κ τομωρηθηκαν απαυτο. Για ανθρωπιστικους λογους νομιζεις τους επιτεθηκαν?

Ωχ, τώρα το διάβασα...

Αν δεν τρολάρεις και δεν μας δουλεύεις, είσαι όχι μόνο άσχετος αλλά και τεμπέλης να κάτσεις να το ψάξεις.

Δεν ξανασχολούμαι μαζί σου, νόμιζα ότι μιλώ σε άνθρωπο με σοβαρές απορίες και ελλείψεις γνώσεων, αλλά είσαι το αντίθετο τουλάχιστον στην προκειμένη συζήτηση.

Αμφιβαλλεις οτι θα ελθει ο σλοβακος με τα ποδια εδω και θα θελει 100 ευρω απο τν πρωτο ελληνα που θα βρει περνοντας τα συννορα?

Δημοσ.

Το 2008 τα επιτόκια της ΕΚΤ ήταν πολύ υψηλότερα απ' ότι σήμερα. Όπως και τα διατραπεζικά.

yep, έχεις δίκιο, η διαφορά ειναι στην ρευστοτητα και στον αυξημένο κινδυνο που έχουν τα δάνεια σημερα σε σχεση με το 2008

Δημοσ.

Αν έχεις 0% χρέος(όχι απο χρεοκοπία) και 0% έλλειμα οι αγορές σίγουρα θα σου δανεισουν και μάλιστα πάρα πολύ φτηνά..

Αυτά τα νούμερα είναι που κοιτούν οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης.

Η ανάπτυξη (τουλάχιστον με τον τρόπο που την μετρούν μέσω ΑΕΠ ) ήταν πολύ κοντά στο να επιστρέψει το 2015..

Το αν παράγουμε ή δεν παράγουμε είναι άλλο θέμα,που όμως δεν απασχολεί κανέναν..

Όσο έχεις τα νούμερα σου σωστά είναι βασιλιάς!

Μα αν κάποιος σου χαρίσει το χρέος δεν σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί η οικονομία σου ούτε ότι έχεις ανάπτυξη και σίγουρα δεν μπορείς να υποστηρίξεις το πανίσχυρο νόμοσμά σου. Σε περίπτωση που κάποιος σου χαρίσει το χρέος, θα εκτοξευτούν οι τόκοι δανεισμού σου στα ύψη.

Δημοσ.

Μα αν κάποιος σου χαρίσει το χρέος δεν σημαίνει ότι έχει βελτιωθεί η οικονομία σου ούτε ότι έχεις ανάπτυξη και σίγουρα δεν μπορείς να υποστηρίξεις το πανίσχυρο νόμοσμά σου. Σε περίπτωση που κάποιος σου χαρίσει το χρέος, θα εκτοξευτούν οι τόκοι δανεισμού σου στα ύψη.

Αν είμαστε 10.000.000 έλληνες, οι 9.500.000 και ίσως παραπάνω νομίζουν ότι αν αύριο κάποιος βρεθεί και χαρίσει 300 δις στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα ξεχρεώσει.

Αυτά τα δύο που έγραψες δεν είναι το ίδιο..

Άλλο να μας χαρίσουν το χρέος με μορφή διαγραφής και άλλο να βρεθεί κάποιος(πχ Ομπάμα ή Πούτιν ή κάποιος Χ) να χαρίσει 300δις στην Ελλάδα ώστα να αποπληρώσουμε όλα τα χρέη..Αν πληρώσεις κανονικά τα ομόλογα σου είσαι άρχοντας..

Απο το αρχικό σου μήνυμα εγώ καταλαβαίνω το δεύτερο..

Δημοσ.

Τι σαυ γουατ? ποσες επιδρομες εχουν γινει κατα τ διαρκεια της ιστοριας?

Κ προσφατα..

Γιατι επιτεθηκαν στο χιτλερ?

Στον κανταφι?

Ολοι αυτοι αψηφουςαν/ θελαν να αλλαξουν το υπαρχον συστημα κ τομωρηθηκαν απαυτο. Για ανθρωπιστικους λογους νομιζεις τους επιτεθηκαν?

Αμφιβαλλεις οτι θα ελθει ο σλοβακος με τα ποδια εδω και θα θελει 100 ευρω απο τν πρωτο ελληνα που θα βρει περνοντας τα συννορα?

Εσυ πιστευεις οτι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα ε ?

Δημοσ.

Άλλο να μας χαρίσουν το χρέος με μορφή διαγραφής και άλλο να βρεθεί κάποιος(πχ Ομπάμα ή Πούτιν) να χαρίσει 300δις στην Ελλάδα ώστα να αποπληρώσουμε όλα τα χρέη..Αν πληρώσεις κανονικά τα ομόλογα σου είσαι άρχοντας..

Απο το αρχικό σου μήνυμα εγώ καταλαβαίνω το δεύτερο..

Και στις δύο περιπτώσεις, πληρωμή από άλλον ή διαγραφή, έχει βελτιωθεί η δική σου οικονομία;

Όχι.

Στην περίπτωση πληρωμής από άλλον, είσαι άρχοντας μόνο αν υπάρχει εγγυητής ότι θα πληρώνει το χρέος σου. Αλλιώς ποιος θα σου δανείσει γνωρίζοντας ότι τα προηγούμενά σου χρέη τα πλήρωσε άλλος και δεν έχεις εγγύηση για μελλοντικά;

Δες το ατομικά, αν και σε ατομικό επίπεδο δεν λειτουργεί ακριβώς παρόμοια.

Έχω χρέος 100.000 ευρώ, δεν μπορώ να το αποπληρώσω. Οπότε δεν μπορώ να δανειστώ.

Μου διαγράφουν το χρέος, ποιος τρελός θα μου ξαναδανείσει;

Μου πληρώνει άλλος το χρέος, δεν χρωστώ δεκάρα, αλλά ταυτόχρονα δεν έχω εισόδημα. Είμαι άρχοντας, δεν χρωστώ πουθενά, αλλά ως άνεργος δεν θα μου δανείσει κανείς.

Αν δεν παταχθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, στα ίδια σκατά θα βρισκόμαστε και μετά από 500 χρόνια.

Και υπενθυμίζω ότι το οικονομικό σύστημα είναι έτσι φτιαγμένο, που ακόμα και η χώρα να έχει άπειρους τόνους χρυσού, πετρελαίου, ασημιού, διαμαντιών, κτλ κτλ, πάλι θα πάει να δανειστεί για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, δεν θα χρησιμοποιήσει τα έσοδά της ούτε τις αποταμιεύσεις της. Τουλάχιστον κάποιο μέρος από αυτές.

Δημοσ.

Και στις δύο περιπτώσεις, πληρωμή από άλλον ή διαγραφή, έχει βελτιωθεί η δική σου οικονομία;

Όχι.

Και όμως η Ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί..Πριν αρχίσει η κρίση στην Ελλάδα είχαμε τεράστια πρωτογενή ελλείματα.

Το ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αυτό σημαίνει!!!Ότι έχουμε περισσότερα έσοδα απ'ότι έξοδα.

Μπορεί να επιτεύχθηκε με μεγάλες θυσίες του λαού,και υψηλή φορολογία αλλά επιτεύχθηκε και δε μπορείς να το αμφισβητήσεις.

Το οτι χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη με παραγωγικές δραστηριότητες είναι αλήθεια αλλά είναι άλλο θέμα..

Οι δανειστές κοιτούν αν έχεις έλλειμα...Αυτό είναι που τους νοιάζει.

Γιατί νομίζεις οτι ξαφνικά σταμάτησαν να μας δανείζουν μόλις ήρθε ο παπανδρέου;

Οσο ήταν ο Καραμανλής και έλεγε οτι έχουμε ελλειμα 4-4.5% μας δανείζανε κανονικά..

Μόλις ήρθε ο ΓΑΠ και είπε οτι το έλλειμα είναι 15-20% σταματήσανε όλοι να μας δανείζουν..

Δεν άλλαξε η πραγματική οικονομία μέσα σε μία νύχτα.ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝ!!!

Παραθέτω και το βίντεο όπου ο Σαμαράς μιλούσε για το έλλειμα..

https://www.youtube.com/watch?v=2rZXPVnGsHw

• Like 1
Δημοσ.

Εσυ πιστευεις οτι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα ε ?

Τοδιο ειναι... Αν προσεξεις με το που ορκιστικε ο τσιπρας στην αμερικη τον βγαλαν αντισοωνιστη... Που πρωτον γιατι ειναι κακο να ειναι κανεις εναντοα του εθνικισμου των εβραιων? και δευτερον... Ποιον τον τσιπρα... Που οι αποψεις του σε μεγαλο βαθμο ταυτιζονται με αυτες που θελει να επιβαλλει στα αλλα κρατη ο σιονιςμος

Δημοσ.

Δεν μπορείς να πάρεις όσα δάνεια θέλεις.

Όπως επίσης και οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν όσα δάνεια γουστάρουν.

Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκα να γράψω τις δυο παραπάνω προτάσεις αποδεικνύει ότι όχι απλά δεν το ψαξες, ούτε το πεντάλεπτο βιντεάκι δεν είδες της προηγούμενης σελίδας.

Η αναλογία νομίζω είναι 1 προς 9 των τραπεζών, που σημαίνει για κάθε ποσό κατάθεσης 10.000 η τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει ιδεατό χρήμα αξίας 90.000 χιλιάδων, σύνολο 100.000. Μπορεί να είναι παραπάνω, δεν είμαι σίγουρος.

Και επίσης, αν δεν υπάρχει τουλάχιστον τωρινή εγγύηση ότι μπορείς να ξεχρεώσεις το μελλοντικό σου δάνειο, δάνειο δεν παίρνεις. Ξεκνα να καταλαβαίνεις αυτό και ίσως αν σε πιάσουν οι καλές σου και κάτσεις να μελετήσεις, να καταφέρεις να το πιάσεις.

Φιλε μου, το βιντεακι δε λεει αυτο - λεει οτι αν στην τραπεζα εχεις καταθεσει 10.000, η τραπεζα μπορει να δανισει τις 9.000 και πρεπει να εχει 1.000 αποθεμα. Απο τα λιγα που ξερω και εχω διαβασε, "ιδεατο" χρημα δε δημιουργει κανεις (εκτος αν δεν εχω καταλαβει τι εννοεις με το ιδεατο) και δεν μπορει να αυξανεται στο απειρο. Εδω μπορει να κανω και λαθος.

Και τουλαχιστον απο αυτο που καταλαβα απο το βιντεακι, λεει ακριβως το ιδιο που λεει και ο kabouras - παιρνει απο τα χρηματα των καταθετων και δινει στους δανειοληπτες. Δεν καταλαβα γιατι ενας φιλος απο πανω ελεγε οτ δεν εχω σχεση με τους δανειοληπτες - αφου εμμεσα τα χρηματα τα δικα μου τα εχουν αυτοι.

Αν δεν ειμαι λαθος πειτε το μου να ξαναδω το βιντεο και να προσπαθησω να το καταλαβω παραπανω.

Δημοσ.

Τοδιο ειναι... Αν προσεξεις με το που ορκιστικε ο τσιπρας στην αμερικη τον βγαλαν αντισοωνιστη... Που πρωτον γιατι ειναι κακο να ειναι κανεις εναντοα του εθνικισμου των εβραιων? και δευτερον... Ποιον τον τσιπρα... Που οι αποψεις του σε μεγαλο βαθμο ταυτιζονται με αυτες που θελει να επιβαλλει στα αλλα κρατη ο σιονιςμος

Και μετα ηρθαν τα νεφελιμ….. Για να σοβαρευτουμε λιγακι…..

Την κυριακη των εκλογων, ετυχε να ειμαι NY, και για ολη σχεδον την εβδομαδα για δουλειες.

Ε, πουθενα δεν ειδα, διαβασα αυτο που λες για τους σιωνιστες κλπ….. σε σοβαρα εντυπα εννοειται και οχι σε κιτρινες φυλλαδες.

Τωρα τι μεταδιδουν τα ελληνικα μεσα ειναι αλλη ιστορια…..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...