kabouras Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Η αληθεια ειναι οτι κ εγω απο ελληνικες φυλλαδες το διαβασα αλλα δε χρειαστηκε να ψαξω κ πολυ http://www.jpost.com/International/Analysis-The-victory-of-Syriza-in-Greece-is-bad-news-for-Israel-388960 Επισης σας προκαλω να διαβασετε τα σχολια που αφηνουν αναγνωστες σε εφημεριδες τυπου economist, wsj κτλπ, οπου τελοσπαντων υπαρχουν σχολια σε θεματα σχετικα με την ελλαδα.. Για να δειτε ποσο διατεθημενοι ειναι να μας χαρισουν τα λεφτα τους. Και δε τους νοιαζει ποιος εχει δικιο κ ποιος αδικο, απλα θελουν τα €€€ τους (λογικο)
Unabomber Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Jerusalem Post…. ????????? Ok, no comment…. Καλη συνεχεια……
GreyHorse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Και όμως η Ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί..Πριν αρχίσει η κρίση στην Ελλάδα είχαμε τεράστια πρωτογενή ελλείματα. Το ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα αυτό σημαίνει!!!Ότι έχουμε περισσότερα έσοδα απ'ότι έξοδα. Μπορεί να επιτεύχθηκε με μεγάλες θυσίες του λαού,και υψηλή φορολογία αλλά επιτεύχθηκε και δε μπορείς να το αμφισβητήσεις. Το οτι χρειάζεται πραγματική ανάπτυξη με παραγωγικές δραστηριότητες είναι αλήθεια αλλά είναι άλλο θέμα.. Οι δανειστές κοιτούν αν έχεις έλλειμα...Αυτό είναι που τους νοιάζει. Γιατί νομίζεις οτι ξαφνικά σταμάτησαν να μας δανείζουν μόλις ήρθε ο παπανδρέου; Οσο ήταν ο Καραμανλής και έλεγε οτι έχουμε ελλειμα 4-4.5% μας δανείζανε κανονικά.. Μόλις ήρθε ο ΓΑΠ και είπε οτι το έλλειμα είναι 15-20% σταματήσανε όλοι να μας δανείζουν.. Δεν άλλαξε η πραγματική οικονομία μέσα σε μία νύχτα.ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΛΛΑΞΑΝ!!! Παραθέτω και το βίντεο όπου ο Σαμαράς μιλούσε για το έλλειμα.. Σοβαρά τώρα, η Ελλάδα έχει περισσότερα έσοδα από έξοδα;Σε μεσημεριανό ή βραδυνό όνειρο το είδες αυτό; Και ο Καραμανλής γι'αυτό έφυγε, γιατί ήξερε ότι θα έβγαιναν ότι θα σταματούσαν να μας δανείζουν και θα έβγαιναν οι μαλακίες στην επιφάνεια, όχι ότι ξαφνικά φιλοτιμήθηκε κάποιος και είπε την αλήθεια και μας χαντάκωσε.. Φιλε μου, το βιντεακι δε λεει αυτο - λεει οτι αν στην τραπεζα εχεις καταθεσει 10.000, η τραπεζα μπορει να δανισει τις 9.000 και πρεπει να εχει 1.000 αποθεμα. Απο τα λιγα που ξερω και εχω διαβασε, "ιδεατο" χρημα δε δημιουργει κανεις (εκτος αν δεν εχω καταλαβει τι εννοεις με το ιδεατο) και δεν μπορει να αυξανεται στο απειρο. Εδω μπορει να κανω και λαθος. Και τουλαχιστον απο αυτο που καταλαβα απο το βιντεακι, λεει ακριβως το ιδιο που λεει και ο kabouras - παιρνει απο τα χρηματα των καταθετων και δινει στους δανειοληπτες. Δεν καταλαβα γιατι ενας φιλος απο πανω ελεγε οτ δεν εχω σχεση με τους δανειοληπτες - αφου εμμεσα τα χρηματα τα δικα μου τα εχουν αυτοι. Αν δεν ειμαι λαθος πειτε το μου να ξαναδω το βιντεο και να προσπαθησω να το καταλαβω παραπανω. Είπα εγώ ότι αυτό λέει το βιντεάκι; Είπα ότι δεν το είδε.Η αναλογία είναι 1 προς 9. Βάση νόμων για κάθε 10 ευρώ κατάθεσης μπορεί να δανείσει άλλα 90. Αυτό που είδες στο βιντεάκι, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να το κάνει άλλες 8 φορές, όχι μόνο μία. Το πρόβλημα σε όλο το σύστημα παρουσιάζεται αν κάποιος πάει και τραβήξει τα λεφτά του και τα κρύψει στο στρώμα, οπότε σταματά ο κύκλος δημιουργίας. Και το κραχ γίνεται, ο εφιάλτης κάθε τραπεζίτη, όταν πάνε όλοι μαζί οι καταθέτες και ζητήσουν τα λεφτά τους. Που αν γίνει σε μια τράπεζα, έρχεται η κεντρική τράπεζα και ρίχνει χρήμα για υποστήριξη ρευστότητας. Αν γίνει όμως ταυτόχρονα σε όλες τις τράπεζες, δες αμερική και κραχ 1929. Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζεις ότι τα λεφτά των καταθετών μένουν στην τράπεζα ή ότι τα παίρνουν οι δανειολήπτες. Η μόνη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην κατάθεση και στον δανεισμό, είναι, βάση καταθέσεων, τα πόσα δάνεια έχει η τράπεζα δικαίωμα να δώσει. Και το 1 προς 9 έχει γίνει για λόγους ασφαλείας γιατί την έχουν πατήσει πολλοί στο παρελθόν.
johnbond Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Σοβαρά τώρα, η Ελλάδα έχει περισσότερα έσοδα από έξοδα; Σε μεσημεριανό ή βραδυνό όνειρο το είδες αυτό; Ξέρω γω; Οι Ευρωπαίοι έτσι λένε..Λες να μας λυπήθηκαν και λένε ψευδώς οτι έχουμε πλεόνασμα; Έχεις εσύ στοιχεία για το αντίθετο;
Praetorianos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Και τουλαχιστον απο αυτο που καταλαβα απο το βιντεακι, λεει ακριβως το ιδιο που λεει και ο kabouras - παιρνει απο τα χρηματα των καταθετων και δινει στους δανειοληπτες. Δεν καταλαβα γιατι ενας φιλος απο πανω ελεγε οτ δεν εχω σχεση με τους δανειοληπτες - αφου εμμεσα τα χρηματα τα δικα μου τα εχουν αυτοι. Αν δεν ειμαι λαθος πειτε το μου να ξαναδω το βιντεο και να προσπαθησω να το καταλαβω παραπανω. Δεν ισχύει αυτό και ο kabouras κάνει λάθος. Δεν παίρνει η τράπεζα χρήματα από καταθέσεις. Αν ξαφνικά έχει η τράπεζα 90% κόκκινα δάνεια, όντως επηρεάζει την ρευστότητα της, αλλά ο kabouras έχει τελείως λάθος αντίληψη για το "δικές μου καταθέσεις που δανείζεται ο τάδε κι αν δεν τις αποπληρώσει, τις χάνω εγώ". Για όποιον θέλει σύντομη περίληψη ορίστε βίντεο από την Τράπεζα της Αγγλίας, ούτε συνομωσίες, ούτε Zeitgeist ούτε Illuminati ούτε σιωνισμοί και μαύρες στοές και για όποιον έχει όρεξη να μάθει, please find Bank of England pdf attached: http://www.bankofengland.co.uk/publications/Documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneycreation.pdf http://www.bankofengland.co.uk/publications/Documents/quarterlybulletin/2014/qb14q1prereleasemoneyintro.pdf ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ξέρω γω; Οι Ευρωπαίοι έτσι λένε..Λες να μας λυπήθηκαν και λένε ψευδώς οτι έχουμε πλεόνασμα; Έχεις εσύ στοιχεία για το αντίθετο; Δεν. Ξεχνω: Καταγγελία για παρέμβαση στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ Παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) καταγγέλλει η Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής (ΣΟΕΠ) στην ετήσια έκθεσή της για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα ότι επιδιώχθηκε από «στελέχη του Δημοσίου» στο τέλος του 2014, προκειμένου να καθυστερήσει η εργασία της αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος. http://www.kathimerini.gr/798471/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/kataggelia-gia-paremvash--sto-ergo-ths-elstat 1
GreyHorse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν, πως λειτουργεί η πυραμίδα. Πάω εγώ αύριο και καταθέτω 10.000 ευρώ. Από αυτά η τράπεζα μπορεί να δανείσει τα 9.000 Την άλλη μέρα δανείζει σε κάποιον 9.000. Πάει ο κάποιος και αγοράζει ένα αμάξι. Δάνειο 9.000 Γίνεται κατάθεση στο λογαριασμό του πωλητή 9.000 Από αυτά η τράπεζα έχει δικαίωμα να δανείσει το 90%. Την άλλη μέρα δανείζει σε κάποιον 8.100 ευρώ. Πάει αυτός αγοράζει κάτι και γίνεται κατάθεση στο λογαριασμό του πωλητή 8.100 ευρώ. Από αυτά η τράπεζα έχει δικαίωμα να δανείσει το 90%, δηλαδή τα 7.290 τα οποία τα δανείζει σε κάποιον, κτλ κτλ Αν τα προσθέσει κάποιος μέχρι το τέλος βγαίνουν 100.000 Δηλαδή, από μία και μόνο κατάθεση 10.000 ευρώ δημιουργήθηκαν από το πουθενά άλλα 90.000. Αν δεν έχει γίνει καμιά άλλη συναλλαγή στην τράπεζα και είναι η μοναδική στην πόλη, έχει μέσα στα συρτάρια της 10.000 ευρώ (ρευστό χρήμα που το πιάνεις), αλλά καταθέσεις αξίας 100.000 (ιδεατό χρήμα 90.000 συν τα 10.000 σε ρευστό) και δάνεια αξίας 90.000. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει αν όλοι οι καταθέτες αποφασίσουν να ζητήσουν ταυτοχρόνως τα λεφτά τους, ή αν οι δανειζόμενοι σταματήσουν να πληρώνουν. Η τράπεζα δεν είναι κουμπαράς και όσο κι αν φαίνεται κουφό σε κάποιους, τη στιγμή που κάνεις κατάθεση στην τράπεζα τα λεφτά σου της ανήκουν. Το μόνο που σου δίνει η τράπεζα είναι η υπόσχεση της επιλογής της πιθανής μελλοντικής απόσυρσης των χρημάτων σου. Αλλά ακόμα και αυτό δεν εναι ποτέ εγγυημένο 100%. Ξέρω γω; Οι Ευρωπαίοι έτσι λένε..Λες να μας λυπήθηκαν και λένε ψευδώς οτι έχουμε πλεόνασμα; Έχεις εσύ στοιχεία για το αντίθετο; Εγώ θα σου δώσω στοιχεία; Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο.
johnbond Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εγώ θα σου δώσω στοιχεία; Το βάρος της απόδειξης επιβαρύνει τον ισχυριζόμενο. Θέλει και απόδειξη κάτι που το γνωρίζει ολος ο κόσμος; http://www.reuters.com/article/2014/04/23/greece-primary-idUSB5N0N100B20140423 Το λέει και η λαγκάρντ.. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=KChEKE_6iNU&x-yt-ts=1422579428 Απο την εποχή των γερμανών το '43 είχε να συμβεί!!!
Omnigeek Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καταγγελία για παρέμβαση στο έργο της ΕΛΣΤΑΤ Παρέμβαση στο έργο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) καταγγέλλει η Συμβουλευτική Επιτροπή Ορθής Πρακτικής (ΣΟΕΠ) στην ετήσια έκθεσή της για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα ότι επιδιώχθηκε από «στελέχη του Δημοσίου» στο τέλος του 2014, προκειμένου να καθυστερήσει η εργασία της αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος. http://www.kathimeri...ergo-ths-elstat Σπουδαία απόδειξη, τα εσωτερικά παιχνιδάκια και οι κόντρες της πλάκας. Από την μια κατηγορούμε την τρόϊκα των κακών αδυσώπητων "τοκογλυφοδανειστών" που δεν χαρίζουν κάστανα και από την άλλη λέμε ότι μπορούμε να τους κοροιδέψουμε με παιδικά κολπάκια.
GreyHorse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Θέλει και απόδειξη κάτι που το γνωρίζει ολος ο κόσμος; http://www.reuters.com/article/2014/04/23/greece-primary-idUSB5N0N100B20140423 Το λέει και η λαγκάρντ.. https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=85114404&v=KChEKE_6iNU&x-yt-ts=1422579428 Απο την εποχή των γερμανών το '43 είχε να συμβεί!!! Συγγνώμη, τα στοιχεία που παραθέτεις είναι ένα άρθρο του ρόιτερς που δεν έχεις καταλάβει το παραμικρό για το τι ακριβώς λέει, ή μια συνέντευξη που απομόνωσες 12 δευτερόλεπτα και δεν έχουμε ιδέα για το τι ακριβώς έλεγε πριν και μετά ή τι στοιχεία παρουσιάζονται; Θέλεις κι εσύ να μπεις στην λίστα μου με τους τρολάροντες της συζητήσεως και να πάψω να απαντώ και σε εσένα; Πολύ ευχαρίστως, μέχρι να μου δείξεις σοβαρές αποδείξεις που παρουσιάζουν ολοκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα έσοδα από ότι έξοδα. Δηλαδή μόνο και που το γράφω αναρωτιέμαι σε ποιο παράλληλο σύμπαν ξαφνικά διατινάχθηκα και δεν το πήρα χαμπάρι.
johnbond Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Είναι προφανές οτι εσύ τρολάρεις... Απέδειξα όλα τα λεγόμενα μου!! Σου παραθέτω άλλα δυο links και αποσύρομαι απο τη συζήτηση γιατί χάνω το χρόνο μου.. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/899575/ypoik-protogenes-pleonasma-37-dis-euro-sto-11mino http://ti-einai.gr/protogenes-pleonasma/ Adios!
GreyHorse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Είναι προφανές οτι εσύ τρολάρεις... Απέδειξα όλα τα λεγόμενα μου!! Σου παραθέτω άλλα δυο links και αποσύρομαι απο τη συζήτηση γιατί χάνω το χρόνο μου.. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/899575/ypoik-protogenes-pleonasma-37-dis-euro-sto-11mino http://ti-einai.gr/protogenes-pleonasma/ Adios! Έλα, πάρε και ακόμη ένα, φρεσκότατο κιόλας http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=389023&catID=1 και μετά καλό ψάξιμο στο να καταλάβεις με τι λογιστικά κολπάκια μαγειρεύονται τα νούμερα...ξέρεις παρόμοια με αυτά που έμπασαν την νοσηρότατη οικονομία μας στην ευρωζώνη.
hashashin Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν, πως λειτουργεί η πυραμίδα. Πάω εγώ αύριο και καταθέτω 10.000 ευρώ. Από αυτά η τράπεζα μπορεί να δανείσει τα 9.000 Την άλλη μέρα δανείζει σε κάποιον 9.000. Πάει ο κάποιος και αγοράζει ένα αμάξι. Δάνειο 9.000 Γίνεται κατάθεση στο λογαριασμό του πωλητή 9.000 Από αυτά η τράπεζα έχει δικαίωμα να δανείσει το 90%. Την άλλη μέρα δανείζει σε κάποιον 8.100 ευρώ. Πάει αυτός αγοράζει κάτι και γίνεται κατάθεση στο λογαριασμό του πωλητή 8.100 ευρώ. Από αυτά η τράπεζα έχει δικαίωμα να δανείσει το 90%, δηλαδή τα 7.290 τα οποία τα δανείζει σε κάποιον, κτλ κτλ Αν τα προσθέσει κάποιος μέχρι το τέλος βγαίνουν 100.000 Δηλαδή, από μία και μόνο κατάθεση 10.000 ευρώ δημιουργήθηκαν από το πουθενά άλλα 90.000. Αν δεν έχει γίνει καμιά άλλη συναλλαγή στην τράπεζα και είναι η μοναδική στην πόλη, έχει μέσα στα συρτάρια της 10.000 ευρώ (ρευστό χρήμα που το πιάνεις), αλλά καταθέσεις αξίας 100.000 (ιδεατό χρήμα 90.000 συν τα 10.000 σε ρευστό) και δάνεια αξίας 90.000. Φανταστείτε τώρα τι θα γίνει αν όλοι οι καταθέτες αποφασίσουν να ζητήσουν ταυτοχρόνως τα λεφτά τους, ή αν οι δανειζόμενοι σταματήσουν να πληρώνουν. Η τράπεζα δεν είναι κουμπαράς και όσο κι αν φαίνεται κουφό σε κάποιους, τη στιγμή που κάνεις κατάθεση στην τράπεζα τα λεφτά σου της ανήκουν. Το μόνο που σου δίνει η τράπεζα είναι η υπόσχεση της επιλογής της πιθανής μελλοντικής απόσυρσης των χρημάτων σου. Αλλά ακόμα και αυτό δεν εναι ποτέ εγγυημένο 100%. Κανείς όμως δεν σε υποχρεώνει να καταθέσεις τα χρημάτα σου οπότε δεν καταλαβαίνω το προβλημα.Ο τροπος που η τράπεζα λειτουργει και δημιουργει χρήμα ειναι πλεον γνωστος σε ολους.(σχεδον ) Ξερω οτι σε πολλους δεν αρεσει αυτο αλλα οι τραπεζες ειναι ο κυριος λογος που εχει εξελιχθει η οικονομια ολων των ανεπτυγμενων χωρων.Αν δηλαδη ζυγιζαμε τα θετικα και τα αρνητικα των τραπεζων απο την αρχη της υπαρξης τους νομιζω οτι τα θετικα ειναι πολυ περισσοτερα. Τελειο συστημα δυστυχως δεν υπαρχει και στις καπιταλιστικες οικονομιες καταρευση των τραπεζων=χαος οπως ακριβως το 1929, αν δεν γινοταν ο ΒΠ πολεμος κιολας η κριση θα κρατουσε πολυ περισσοτερο. Παντως σωστος δανεισμος,με μετρο δηλαδη μπορει να οδηγησει σε ευκαιριες που αλλιως δεν θα ηταν διαθεσιμες.πχ 2 συγγενεις μου με μικρο ποσοστο απο δικα τους κεφαλαια και τα υπολοιπα απο δανειο εχουν ανοιξει επιχειρηση στο εξωτερικο και πανε καλα.Αν δεν δανειζοντουσαν δεν θα μπορουσαν ποτε να υλοποιησουν τα σχεδια τους.
Donalhioy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Έλα, πάρε και ακόμη ένα, φρεσκότατο κιόλας αφου το ειπε ο κυρτσος της νδ... νταξ.. πρεπει να παμε πασο..
Praetorianos Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Σπουδαία απόδειξη, τα εσωτερικά παιχνιδάκια και οι κόντρες της πλάκας. Από την μια κατηγορούμε την τρόϊκα των κακών αδυσώπητων "τοκογλυφοδανειστών" που δεν χαρίζουν κάστανα και από την άλλη λέμε ότι μπορούμε να τους κοροιδέψουμε με παιδικά κολπάκια. Μισό, σου δίνει κάποιος είδηση απο αξόπιστη πηγή και η αντίδραση είναι το "σπουδαία απόδειξη" με μηδενικό αντεπιχείρημα? Επειδή παρακολουθώ το συγκεκριμένο γεγονός από το 2011, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι έγινε και αν όντως ισχύουν οι καταγγελίες παραποίησης στοιχείων. Νομίζω κάποια στιγμή η υπόθεση έκλεισε, αλλά μετά ξανάνοιξε γιατί βρέθηκαν νέα στοιχεία. Αν έχεις νεότερη ενημέρωση, let me know να μάθουμε και κάτι. Από κει και πέρα, δεν χρειάζονται υπόγειες στοές και συμφωνίες για να βγάλει μια χώρα ελλείματα/πλεονάσματα. Υπάρχουν άπειρα χρηματοπιστωτικά εργαλεία (λέγε με swaps, βλέπε παρακάτω**) και λογιστικές μέθοδοι για να μεταθέσεις/προεξοφλήσεις δαπάνες σε επόμενες χρονιές, να μην συμπεριλάβεις συγκεκριμένους λογαριασμούς στον υπολογισμό του ελλείματος κτλ. Προσοχή, δεν λέω ότι μπορείς με τερτίπια να βγάλεις την Ελλάδα πλεονασματική οικονομικά για 30 χρόνια, ούτε θέλω να προκαλέσω απαξίωση των οικονομικών και να φτάσουμε καφενόβιοι παππούδες να λένε ότι "ό,τι θέλουν βγάζουν τα νούμερα", λέω ότι μπαλώματα από δω κι από κει γίνονται ανάλογα τις πολιτικές επιρροές κι επιλογές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Και πάμε στο πρωτογενές πλεόνασμα που έχει αναφερθεί τόσες φορές εδώ μέσα. Ωραία, έχουμε (τώρα πλέον όχι, αλλά ας δεχτούμε ότι ναι). Εγώ βγάζω ως deliverας 150 ευρώ το μήνα, και έχω δόση δανείου της BMW μου 750 ευρώ. Το φαί μου κοστίζει 50 ευρώ και μένω στη μάνα μου. Έχω πρωτογενές πλεόνασμα. Να βγω να το πανηγυρίσω στο Σύνταγμα? Σίγουρα νιώθω καλά που δεν κοστίζει το φαί μου 200 ευρώ, αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- **δεν ξέρω πόσοι θυμούνται, but I'm going to leave it here for educational purposes: Goldman Sachs: «Λάθος μας το swap με την Ελλάδα το 2001» Τη διαβεβαίωση ότι η Goldman Sachs δεν θα συνομολογούσε ξανά μια άλλη παρόμοια συμφωνία, όπως το παράγωγο που πούλησε στην Ελλάδα το 2001 και με το οποίο συγκαλύφθηκε το χρέος της χώρας προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ παρέσχε χθες σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Καναλιού 4 της βρετανικής τηλεόρασης ο αντιπρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας κ. Μάικλ Σέργουντ. Η διαφορά των 2,8 δισ. ευρώ έγινε ένα έμμεσο δάνειο της Goldman στην Ελλάδα, ως ένα ακόμα swap, που δεν θα φαινόταν στο χρέος και θα αποπληρωνόταν το 2019 Το άμεσο κέρδος της Goldman Sachs [...] 600 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει ποσοστό περίπου 12% επί των εσόδων ύψους 6,35 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Goldman Sachs από trading και επενδύσεις το 2001 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=541605 http://www.euro2day.gr/specials/topics/article/683371/to-mystiko-daneio-ths-goldman-sachs-sthn-ellada.html Πάμε και στο καλύτερο τώρα: Η κ. Fiona Laffan, εκπρόσωπος της εταιρείας στο Λονδίνο, δήλωσε πως οι συμφωνίες εκτελέστηκαν με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές που παρείχε η Eurostat. «Η Ελλάδα πραγματοποίησε τις συναλλαγές των swaps για να μειώσει το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ, διότι όλα τα κράτη-μέλη ήταν υποχρεωμένα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ να δείξουν βελτίωση των δημοσιονομικών τους», ανέφερε σε e-mail της η κ. Laffan. «Τα swaps ήταν μία από τις πολλές τεχνικές που πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν για να ανταποκριθούν στους όρους της Συνθήκης», τόνισε. και καπάκι καλύπτουν και τους πισινούς τους: Η Eurostat δήλωσε πως η Ελλάδα δεν γνωστοποίησε τις συναλλαγές με την Goldman Sachs το 2008, όταν η στατιστική υπηρεσία είπε στις χώρες να αναθεωρήσουν τους λογαριασμούς τους. Καλό ε? Κατά τα άλλα greek statistics και "συγκλονισμένοι" οι Ευρωπαίοι από τα κρυφά χρέη της Ελλάδας. @@ λαδορίγανη λέω γω. 3
Omnigeek Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μισό, σου δίνει κάποιος είδηση απο αξόπιστη πηγή και η αντίδραση είναι το "σπουδαία απόδειξη" με μηδενικό αντεπιχείρημα? Επειδή παρακολουθώ το συγκεκριμένο γεγονός από το 2011, ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι έγινε και αν όντως ισχύουν οι καταγγελίες παραποίησης στοιχείων. Νομίζω κάποια στιγμή η υπόθεση έκλεισε, αλλά μετά ξανάνοιξε γιατί βρέθηκαν νέα στοιχεία. Αν έχεις νεότερη ενημέρωση, let me know να μάθουμε και κάτι. Από το 11 που παρακολουθείς το θέμα όπως λες, δεν πήρε ποτέ το αυτί σου για τις κόντρες, τις καταγγελίες που πηγαινοέρχονται και τα παιχνίδια εκεί μέσα; Δύσκολο το βλέπω, μάλλον έχεις βγάλει την απόφασή σου οπότε τσάμπα κόπος να κάθομαι να ψάχνω. Από κει και πέρα, δεν χρειάζονται υπόγειες στοές και συμφωνίες για να βγάλει μια χώρα ελλείματα/πλεονάσματα. Υπάρχουν άπειρα χρηματοπιστωτικά εργαλεία (λέγε με swaps, βλέπε παρακάτω**) και λογιστικές μέθοδοι για να μεταθέσεις/προεξοφλήσεις δαπάνες σε επόμενες χρονιές, να μην συμπεριλάβεις συγκεκριμένους λογαριασμούς στον υπολογισμό του ελλείματος κτλ. Άρα μου λες τώρα ότι η πιο πολυσυζητημένη και στενά παρακολουθούμενη οικονομία του κόσμου τα τελευταία 4 χρόνια, η οικονομία που έχουν βγει τα άπλυτα της στην φόρα και έχει εκτεθεί όσο καμία άλλη στην ιστορία, που αξιολογείται μερικές φορές τον χρόνο από την πιο αυστηρή επιτροπή αξιολόγησης που ίσως έχει υπάρξει συστημένη από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του πλανήτη (όλο το G8 μέσω IMF, και ολάκερη η Ευροζώνη μέσω ECB, Eurogroup), η οικονομία που αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο μοντέλο επίλυσης κρίσεων της Ευροζώνης, μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της! Προσοχή, δεν λέω ότι μπορείς με τερτίπια να βγάλεις την Ελλάδα πλεονασματική οικονομικά για 30 χρόνια, ούτε θέλω να προκαλέσω απαξίωση των οικονομικών και να φτάσουμε καφενόβιοι παππούδες να λένε ότι "ό,τι θέλουν βγάζουν τα νούμερα", λέω ότι μπαλώματα από δω κι από κει γίνονται ανάλογα τις πολιτικές επιρροές κι επιλογές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού. Και πάμε στο πρωτογενές πλεόνασμα που έχει αναφερθεί τόσες φορές εδώ μέσα. Ωραία, έχουμε (τώρα πλέον όχι, αλλά ας δεχτούμε ότι ναι). Εγώ βγάζω ως deliverας 150 ευρώ το μήνα, και έχω δόση δανείου της BMW μου 750 ευρώ. Το φαί μου κοστίζει 50 ευρώ και μένω στη μάνα μου. Έχω πρωτογενές πλεόνασμα. Να βγω να το πανηγυρίσω στο Σύνταγμα? Σίγουρα νιώθω καλά που δεν κοστίζει το φαί μου 200 ευρώ, αλλά έχω πολύ δρόμο ακόμα. Τερτίπια είναι το ισοζύγιο τρεχουσών και το εμπορικό ισοζύγιο; Και αν αναλάβει κάποιος να σου αγοράσει το δάνειο και να σου πει, μεγάλε σου δίνω όσα σου λείπουν (που δεν σου δίνει κάνεις άλλος σώος τας φρένας στον πλανήτη), ουσιαστικά άτοκα, με έναρξη αποπληρωμής σε 20 χρόνια, και αν μαζέψεις λίγο τα ασυμμάζευτα χάλια σου βλέπουμε για παραπάνω (δηλαδή στην πραγματικότητα όταν πολιτικά επιτρέπεται θα πάρεις μια άπειρη παρατασούλα, οι ιδιώτες ενδιαφέρονται για την μεγιστοποίηση των αποδόσεων τους και κουρεύουν χρέη, οι πολιτικοί νοιάζονται μόνο για το face value, εξού και η αντίδρασή τους στις μπαρούφες), τότε ναι, να βγεις να το πανηγυρίσεις στο Σύνταγμα. Αντί να χαιρόμαστε όλοι που άρχισε να μαζεύεται πρώτη φορά στην ιστορία μας το χάλι μας, και μας το λένε και οι ξένοι που δεν έχουν κανένα λόγο να μας επιβραβεύσουν, καθόμαστε και μεμψιμοιρούμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα