Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:

Προσληφθηκα στις 14/4 μεχρι τις 31/12 του 14 σε μια εταιρία συντήρησης- απολύμανσης καδων.

Παραλληλα εκανα και αλλες δουλειες.

Συνολο 59 ενσημα (φανταζομαι οτι μου εχει φαει καποια ετσι οπως τα εγραφα και γω)

Γιατι καποιες μερες δουλευα 2 ωρες μονο και πληρονωμουν κανονικα το 8ωρο μου, ηταν η φυση της δουλειας τετοια βεβαια και μαλλον θεωρησε αφου μου τα δινει και δεν μου κανει σκαντζα στο μεροκαματο, να μην μου βαζει το ενσημο εκεινων των ημερων)

Τεσπα αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, φταιω και γω που δεν τα κυνήγησα...

Στο ζουμι τωρα, παω ΟΑΕΔ σημερα βγαζω την καρτα ανεργειας κανονικα και κανω αιτηση για το βοήθημα το οποιο χτρειαζεται 60 ενσημα, επειδη στο συστημα φαινοταν μεχρι του Οκτώβριου τα ενσημα, οπως τα υπολογισα εγω λεω θα ειναι 60+ συνολο. Εφοσον με ρωτησε και η υπαλληλος αν δουλεψα εκεινους τους μηνες και της απαντησα καταφατικα μου λεει σιγουρα το παιρνεις ελα στις 30/4 με το IBAN φωτοτυπια να πληρωθεις.

Οπως βγαινω εξω, κατι μου καθεται στο μυαλο και λεω δεν παιρνω και ενα τηλεφωνο το αφεντικο να ρωτησω που τα εχει γραμμενα. Συνολο 59, τρελαθηκα, τρελαθηκε μου ειπε γιατι δεν μου το πες νωρίτερα να σου εβαζα ενα ενσημο κτλπ. Τωρα δεν μπορει να βαλει συμπληρωματικο γιατι εχει κλεισει ΦΠΑ η εταιρια για το '14 

Μονος δρομος ακουσα η ενσταση.

1)Εχεις κανεις εμπειρια με ενσταση στον ΟΑΕΔ με τετοια θεματα;

2) Εγκρινουν για ενα ενσημο;

3)Ποτε γινεται (χρονικα)

4) Συνηθως το απορρίπτουν;

Δημοσ.

Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης:

Προσληφθηκα στις 14/4 μεχρι τις 31/12 του 14 σε μια εταιρία συντήρησης- απολύμανσης καδων.

Παραλληλα εκανα και αλλες δουλειες.

Συνολο 59 ενσημα (φανταζομαι οτι μου εχει φαει καποια ετσι οπως τα εγραφα και γω)

Γιατι καποιες μερες δουλευα 2 ωρες μονο και πληρονωμουν κανονικα το 8ωρο μου, ηταν η φυση της δουλειας τετοια βεβαια και μαλλον θεωρησε αφου μου τα δινει και δεν μου κανει σκαντζα στο μεροκαματο, να μην μου βαζει το ενσημο εκεινων των ημερων)

Τεσπα αυτα ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, φταιω και γω που δεν τα κυνήγησα...

Στο ζουμι τωρα, παω ΟΑΕΔ σημερα βγαζω την καρτα ανεργειας κανονικα και κανω αιτηση για το βοήθημα το οποιο χτρειαζεται 60 ενσημα, επειδη στο συστημα φαινοταν μεχρι του Οκτώβριου τα ενσημα, οπως τα υπολογισα εγω λεω θα ειναι 60+ συνολο. Εφοσον με ρωτησε και η υπαλληλος αν δουλεψα εκεινους τους μηνες και της απαντησα καταφατικα μου λεει σιγουρα το παιρνεις ελα στις 30/4 με το IBAN φωτοτυπια να πληρωθεις.

Οπως βγαινω εξω, κατι μου καθεται στο μυαλο και λεω δεν παιρνω και ενα τηλεφωνο το αφεντικο να ρωτησω που τα εχει γραμμενα. Συνολο 59, τρελαθηκα, τρελαθηκε μου ειπε γιατι δεν μου το πες νωρίτερα να σου εβαζα ενα ενσημο κτλπ. Τωρα δεν μπορει να βαλει συμπληρωματικο γιατι εχει κλεισει ΦΠΑ η εταιρια για το '14 

Μονος δρομος ακουσα η ενσταση.

1)Εχεις κανεις εμπειρια με ενσταση στον ΟΑΕΔ με τετοια θεματα;

2) Εγκρινουν για ενα ενσημο;

3)Ποτε γινεται (χρονικα)

4) Συνηθως το απορρίπτουν;

εγώ είχα κάνει ένσταση γιατι μου είχαν φάει ενα επίδομα ... απο ξεκάθαρο λάθος του προσωπικού .

Ανέβηκα στην διευθύντρια και με απαξιωτικό ύφος μου λέει ας διάβαζες τους όρους. Της είπα τους διάβασα αλλά ο υπάλληλος μου είπε οτι δεν χρειάζεται στις τάδε του μήνα να παραστώ  ..

Εκανα ένσταση αλλα δεν παραδόθηκε μάλλον ποτέ σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ .. 

ελπίζω να έχουν πάρει πόδι όλοι απο τον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου και ειδικά ολοι των γραφείων πάνω.

Δεν στα λέω για να σε αποθαρρύνω. Κάνε την ένσταση σου απλά φρόντισε να την στείλουν γιατι ειναι βολεμένα βρωμόσκυλα μερικοί.

• Like 1
Δημοσ.

δε γίνεται να κάνει μια τροποποιητική ΑΠΔ και να σου βάλει άλλο ένα ένσημο το πρώην αφεντικό σου;

μπελαλίδικη φάση βέβαια..

έχω στο νου περίπτωση τύπου που από λάθος δε του μπήκε ένα ένσημο και έπρεπε να γίνει τροποποιητική για να πάρει απαλλαγή από τον οαεε, αλλιώς δε δέχονταν με τίποτα να του τη δώσουν

φυσικά και έγινε βέβαια, αλλιώς οι εισφορές του οαεε θα τον έσκιζαν

Και δεν έχει σχέση με τον ΦΠΑ , άντε το πολύ πολύ να τυπώσει ξανά βιβλία για να αλλάξει τη καταχώρηση των μισθών..

Δημοσ.

εγω παντως πηρα σημερα τα 360 ευρουλακια απο το επιδομα γεναρη.

Και αυτό πως βοηθά το πρόβλημα του ts;

Κατάσταση «ζήλια-ψώρα» και έτσι;

• Like 13
Δημοσ.

Ένα ένα. Καταρχήν το έχει κλείσει ΦΠΑ η εταιρεία τι σημαίνει; Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΦΠΑ και ΑΠΔ. Κάπου τα μπέρδεψες ή σου τα είπαν μπερδεμένα. Το πράγμα είναι απλό. Θα πάνε να κάνουν μια συμπληρωματική ΑΠΔ, θα σου βάλουν 2 ένσημα ακόμη για να φτάσεις τα 61(και ένα καβάντζα) και θα πληρώσουν 3% επί αυτών των εισφορών. Μιλάμε δηλαδή για ζήτημα <1 ευρώ επιβάρυνση (πέραν των εισφορών). Θα τα πληρώσεις εσύ που καίγεσαι και όλα καλά. 

• Like 2
Δημοσ.

με τον οαεδ ακρη δεν εβγαλε ποτε κανεις..

ρωτα αν μπορεις να το εξαγορασεις ή τιποτα ενσυμα απο στρατο και τετοια.. αλλιως ο οαεδ να δωσει ετσι απλα .. δεννννννν

Δημοσ.

Ένα ένα. Καταρχήν το έχει κλείσει ΦΠΑ η εταιρεία τι σημαίνει; Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ ΦΠΑ και ΑΠΔ. Κάπου τα μπέρδεψες ή σου τα είπαν μπερδεμένα. Το πράγμα είναι απλό. Θα πάνε να κάνουν μια συμπληρωματική ΑΠΔ, θα σου βάλουν 2 ένσημα ακόμη για να φτάσεις τα 61(και ένα καβάντζα) και θα πληρώσουν 3% επί αυτών των εισφορών. Μιλάμε δηλαδή για ζήτημα <1 ευρώ επιβάρυνση (πέραν των εισφορών). Θα τα πληρώσεις εσύ που καίγεσαι και όλα καλά. 

Oχι εχεις δικαιο ΑΠΔ εκαναν. Γινεται συμπληρωματικη; Αυτο δεν μου ειπαν... παιρνω τηλεφωνο το αφεντικο τωρα.

Δημοσ.

Κανονικότατα. Το προηγούμενο μήνα έκανα και μάλιστα για έναν σερβιτόρο ο οποίος έχει τεκμαρτή ασφάλιση (δηλαδή άσχετα με το τι παίρνει στο χέρι ασφαλίζεται για πολύ μεγαλύτερο ποσό) και μου έβγαλε επιτόπου 0,45 ευρώ πρόστιμο για τη συμπληρωματική. Είναι το 3% επί των εισφορών. Μιλάμε για αστείο ποσό. Πιο πολλά θα κάψεις στη βενζίνη ή θα δώσεις στο εισιτήριο για να πας. Το θέμα είναι αν θα δεχτεί το αφεντικό σου να τρέξει τη διαδικασία. 

Δημοσ.

Θα το δεκτει πηρα εναν λογιστη φιλο μου, να ρωτησει μια που δουλευουν μαζι, και ειπε θα με παρει.

Το ειπα στην αφεντικινα και μου ειπε αμε να στο κανω και ας μην μου τα πληρωσεις, κριμα ειναι απλα ρωτα εσυ τον λογιστη σου, γιατι ο δικος μου ειναι μ@...

Και οντως επειδη ειχε κανει λαθος καθυστερησα την απολυση 3 μερες και τον οαεδ 3 ημερες.

• Like 1
Δημοσ.

Τότε είσαι οκ. Επίσης μπες εδώ, ολοκλήρωσε τη διαδικασία της πιστοποίησης και μετά θα μπορείς να βλέπεις τα ένσημά σου (με κάποια καθυστέρηση φυσικά). Αυτό πρέπει να το κάνουν όλοι για να ξέρουν τι και πόσα παίρνουν. 

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα. Εχουμε τα εξης: 2015 --> 79 ενσημα, 2016---> 125 ενσημα 
Δεν μπορεσα να παρω επιδομα τακτικής ανεργίας, απολυθηκα 31/12/16, εκανα εναρξη καρτας ανεργιας στις 3/1/17 και αιτηση για επιδομα, απορριφθηκε η αιτηση μου οπως ειδα στην ιστοσελιδα του ΟΑΕΔ με το log in pass μου στις 18/1/17 (Σημερα το ειδα)
Γινεται κατι/ενσταση για ενα ενσημο του 2015?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...