Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αγοράσει διάφορες λάμπες led.

Παρατήρησα όμως ότι δεν ανάβουν σε όλα τα φωτιστικά. Σε κάποια δουλεύουν, σε άλλα όχι.

Που μπορεί να οφείλεται αυτό;

Κάτι διάβασα ότι έχουν συγκεκριμμένη πολικότητα για να δουλέψουν οι led.

Ισχύει αυτό; Δηλαδή θα πρέπει να αλλαχθεί η πολικότητα των καλωδίων στο ντουί του κάθε φωτιστικού;

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι να καταφέρεις να βρεις την κατάλληλη αντιστοιχία σε σχέση με τις παλιότερες λάμπες.

Είχα αγοράσει παλιότερα δύο led στα 5-6 watt που υποτίθεται θα αντικαθιστούσαν δύο σποτάκια των 50watt (εξοικονόμησης). Ηταν όμως υπερβολικά έντονα τα led, οπότε ακόμη και τα μισά watt θα αρκούσαν.

Δεν έχω όμως και μεγάλη εμπειρία στις led, τώρα πήρα κάποιες επιπλέον από το ebay για να δοκιμάσω.

Δημοσ.

Τα ... σκέτα LED σαν ηλεκτρονικά στοιχεία, ναι, έχουν πολικότητα, αφού είναι δίοδοι. Οι λάμπες LED από την άλλη, έχουν ενσωματωμένο κύκλωμα ανόρθωσης. Είναι σαν τις απλές λάμπες, δεν έχει σημασία πως θα τις βάλεις.

Μην κοιτάς watt. Κοίτα lumens. Τα watts είναι μονάδα μέτρησης ισχύος (ρεύμα), όχι φωτεινότητας. Τα χρησιμοποιούσαμε παλιά στις λάμπες επειδή υπήρχε ένας μόνο τύπος (πυρακτώσεως). Τώρα που υπάρχουν 15 διαφορετικοί, για να κάνεις σύγκριση πρέπει να ξέρεις τη φωτεινότητα, όχι την ισχύ. Δύο λάμπες στα 1000 lumens θα φέγουν το ίδιο, ανεξάρτητα από το πόσο ρεύμα (watt) τραβάνε.

Και για να σου ανάβουν κάποιες, και κάποιες όχι, να υποθέσω πήρες μπανάνες απ'το eBay;

• Like 3
Δημοσ.

Σε ορισμένα φωτιστικά ανάβει η μια λάμπα, σε ορισμένα δεν ανάβει η ίδια ακριβώς  :wacko:

Αν δεν άναβε πουθενά, το συμπέρασμα θα ήταν προφανές!

Δημοσ.

Ασχετο αλλα...εισαι ευχαριστημενος απο αυτες ? Ειναι ''ευχαριστο'' το φως τους ? Η φερνει σε νοσοκομειο ?

Εγώ που έχω πάρει μερικές απ'το Lidl, πολύ φτηνές, σε θερμό λευκό, είμαι απόλυτα ευχαριστημένη.  Δεν έχουν καμία διαφορά από τις Philips οικονομίας που είχα πριν (πάλι σε θερμό λευκό). 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρέθηκε η λύση. Η βάση του βιδώματος της λάμπας led ήταν 1 χιλιοστό πιο κοντή και δεν ακουμπούσε στο έλασμα!

Με μια μικρή μετακίνηση του ελάσματος (στο ντουί) λύθηκε το πρόβλημα.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

καποιες λαμπες πανω συνηθως περα απο Lumens γραφουν και αντιστοιχεια οτι πχ μια των 15 watt ειναι σαν μια απλη των 100 οποτε πανω κατω καταλαβαινεις λιγακι τι παιζει.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι να καταφέρεις να βρεις την κατάλληλη αντιστοιχία σε σχέση με τις παλιότερες λάμπες.

Είχα αγοράσει παλιότερα δύο led στα 5-6 watt που υποτίθεται θα αντικαθιστούσαν δύο σποτάκια των 50watt (εξοικονόμησης). Ηταν όμως υπερβολικά έντονα τα led, οπότε ακόμη και τα μισά watt θα αρκούσαν.

Δεν έχω όμως και μεγάλη εμπειρία στις led, τώρα πήρα κάποιες επιπλέον από το ebay για να δοκιμάσω.

Γιατί δεν δοκιμάζεις από τα ΙΚΕΑ? Έχουν πολύ καλή απόχρωση-θερμοκρασία-τιμή που θυμίζει τις πυρακτώσεως σε ποιότητα φωτισμού. Καμία σχέση πάντως με τις οικονομίας που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Κλάσεις ανώτερες οι Led των ΙΚΕΑ!

Το έψαχνα και εγώ από ebay...πηρα 2 για δοκιμή...τελικά ήταν κάτι κινεζιές με κίτρινο φώς και δεν φτάνει αυτό, η μία χάλασε. Έψαξα και σε κάτι γερμανικά καταστήματα για να κάνω μαζική παραγγελία (οι λέντ κρατάνε πολλά χρόνια όπότε το είδα σαν επένδυση) για το σπίτι αλλά δεν τόλμησα να παραγείλω κουτουρού από το ίντερνετ χωρίς να δώ ζωντανά την ποιότητα φωτός τους. Τελικά τυχαία έπεσα πάνω σε αυτές των ΙΚΕΑ και με ικανοποίησαν πλήρως. Έχω αντικαταστήσει όλες στο σπίτι μου και έχω μεγάλη εξοικονόμηση σε KWh (10% μείωση τουλάχιστον, στην κατανάλωση ρεύματος στο σύνολο των kwh/τετράμηνο).

Δημοσ.

έχω βρει πλέον τις καλλίτερες και πιο ξεκούραστες για το δικό μου μάτι. οι παλιότερες led είχαν κάποιο πρόβλημα με το θερμό λευκό. είχαν μία μουντάδα και ψιλοπρασίνιζαν-ψιλοκιτρίνιζαν . οι τελευταίες όμως που έχω πάρει είναι καλλίτερες σε απόχρωση και από τις παλιές πυρακτώσεως. μία καλής απόδοσης λάμπα πρέπει να έχει τα αντιστοιχα lumen σε watt επί 100 . δηλαδή μία ας πούμε 8 watt λάμπα πρέπει να σου βγάζει 800 lumen φωτεινότητα ή κάπου εκεί κοντά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...