evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα... Πριν 6 περίπου μήνες άλλαξα λάδια στο αμάξι (Kia Clarus '96 1.8) και έβαλα Castrol Edge Fluid Strength Technology 5W-30, είναι για turbo κινητήρες. Όταν πήγα να το αλλάξω όπως και ήταν προφανές μου είπε πως θα το ρουφήξει πολύ γρήγορα. Το ρούφηξε όντως, τώρα όμως που πρέπει να συμπληρώσω μπορώ να βάλω ποιο χοντρό? ίδια μάρκα με άλλη ρευστότητα?
rafail1994 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέχρι τώρα τι λάδια έβαζες ; Εαν χρειαστεί να συμπληρώσουμε πάντα βάζουμε τον ίδιο τύπο ποτέ δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά λάδια . Γενικά είχες κατανάλωση λαδιού ;
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Όχι με τίποτα. Καλύτερα βάλε πιο φθηνό λάδι και κάνε αλλαγή κανονικά σε πιο χοντρό. Κακώς έβαλες πάντως αυτό το λάδι σε 17 χρόνων αυτοκίνητο...
evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέχρι τώρα τι λάδια έβαζες ; Εαν χρειαστεί να συμπληρώσουμε πάντα βάζουμε τον ίδιο τύπο ποτέ δεν αναμειγνύουμε διαφορετικά λάδια . Γενικά είχες κατανάλωση λαδιού ; Ναι είχα... Άσπρο καπνό έτσι? Όχι με τίποτα. Καλύτερα βάλε πιο φθηνό λάδι και κάνε αλλαγή κανονικά σε πιο χοντρό. Κακώς έβαλες πάντως αυτό το λάδι σε 17 χρόνων αυτοκίνητο... Απλά δεν είχα την οικονομική δυνατότητα, κανείς δεν τα έπαιρνε αυτά οπότε και τα έβαλα. Χρειαζόταν αλλαγή επειγόντως. Να βάλω καλύτερα 10w40? για ποιο χοντρό!
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Αν τα είχες ήδη αγορασμένα οκ. Εγω θα έβαζα και 15-40 εφόσον υπάρχει πρόβλημα... 1
evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Από 10w40 έλεγα αυτά και 15w40 αυτά... Εσείς τι λέτε?
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δε ξέρω αν αξίζει... Για 15-40 είναι μια χαρά και τα λάδια του lidl για παλιό αμάξι. Τα 5 λίτρα 11,99€ και είναι πραγματικά καλο λάδι... 10-40 μη βάλεις πάντως κατ εμε αν δεν υπάρχει λόγος (πχ μένεις στη Φλώρινα που έχει το μισό χρόνο <10οC)
evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Λάδι από τα lidl... Γιατί τι να το κάνεις το αμάξι όταν έχεις πόδια? τώρα μ ήρθε.. Τα έχεις δοκιμάσει? Αθηναίος είμαι βρε... 1
rafail1994 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εαν έχεις και άσπρο καπνό δύσκολα τα πράγματα .... πριν τι λάδια εβαζες ;
evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δεν θυμάμαι 15-40 πρέπει να ήταν... Ναι το ξέρω θα πάει σύντομα σε συνεργείο για ψαλίδια, τσιμουχάκια, ρύθμιση βαλβίδων. Ψαλίδια και φλάντζες τα έχω...
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Λάδι από τα lidl... Γιατί τι να το κάνεις το αμάξι όταν έχεις πόδια? τώρα μ ήρθε.. Τα έχεις δοκιμάσει? Αθηναίος είμαι βρε... τα εχω δοκιμάσει σε 4 αυτοκίνητα (1995, 1998, 2003, 2005) και κανενα προβλημα... ασε που το πρωτο λόγω παλαιότητας εκαιγε τα κερατα του και με αυτό συμπληρώνει ο οδηγός του απλα 100-200 γραμμάρια ανα 2-3 χιλιαδες χιλιόμετρα (και συμπληρώνει απο το 1 λιτρο που περισσευει μιας και ειναι 5λιτρα)
rafail1994 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Απο την στιγμή που θα γίνει επισκευή βάζε αυτό που εβαζες τόσα χρονια μην αλλάζεις
SolicitedCrib4 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εαν έχεις και άσπρο καπνό δύσκολα τα πράγματα .... πριν τι λάδια εβαζες ;Δηλαδή όταν το αυτοκίνητο βγάζει άσπρο καπνό έχει κάποιο πρόβλημα; Το δικο μου το πρωί τώρα που έχει κρύο βγάζει άσπρο καπνό και αφού φτάσει στην κανονική θερμοκρασία λειτουργιας ο κινητήρας. Απλώς μετά απο περιπου 15 λεπτά οδήγησης σταματάει.
evoracing Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλά σε όλους βγάζει καπνό, έχουν και κάποια θερμοκρασία τα καυσαέρια! Σε εμένα πάει μαζί και ένας χτύπος που μάλλον είναι βαλβίδες... Πήγα πήρα το λάδι από τα lidl. 16.99 btw δεν είχε προσφορά αλλά δεν πειράζει! την δουλειά του να κάνει... 1
paylidis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Καλά σε όλους βγάζει καπνό, έχουν και κάποια θερμοκρασία τα καυσαέρια! Σε εμένα πάει μαζί και ένας χτύπος που μάλλον είναι βαλβίδες... Πήγα πήρα το λάδι από τα lidl. 16.99 btw δεν είχε προσφορά αλλά δεν πειράζει! την δουλειά του να κάνει... μια χαρα ειναι και θα το δείς... δες και τις προδιαγραφές του αλλα και την υφή/οφη/χρώμα του και θα δεις οτι δεν ειναι "φτηνιάρικο" και ας είναι φτηνό... κριμα που δε το πετυχες σε προσφορά, μια φορά το διμηνο το βγαζουν για καμια εβδομάδα και παντα παίρνουμε ενα μπετόνι γιατι ολο και καποια αλλαγη θα βγει... (μονο εγω δε το βαζω ελεω καινουργιου αυτοκινήτου και αυστηρών προδιαγραφών της εταιρείας σε συνδυασμο με "παραξενο" μοτερ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα