mentoras99 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Συζητούσα με φίλο και του ελεγα οτι με κουράζει η οδήγηση την νύχτα, και μου ειπε οτι μπορω να δοκιμάσω με γυαλια 'polarized' για πιο ξεκούραστη οδήγηση. Καθως δεν εχει νοημα να φορα τα 'γυαλια ηλιου' ημέρας, και να μην βλεπεις την τύφλα σου. Ούτε ειναι καλό να σε 'στραβωνουν' απο το αντιθετο ρευμα ή ο κάθε άσχετος με μεγάλη/μικρή σκάλα από πίσω σου, και να ερχεται το φως στα ματια μεσω του καθρεφτη. Ξέρει κανεις κατι παραπανω γι'αυτο το θεμα; Χρησιμοποιεί κανείς; Άν καποιος εχει εμπειρία πανω σε αυτό, και κανενα λινκ αξιολογο στο ebay με προσιτη τιμη, θα ηταν χρησιμο να τα πει και να τα συζητησουμε.
panos2171 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Tι σε κουράζει τη νύχτα, τα φώτα των άλλων ή η χαμηλή φωτεινότητα;
zio10 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Η περιορισμένη ορατότητα νομίζω κουράζει πιο πολύ. Αν έχω επιλογή αποφεύγω να ταξιδεύω βράδυ...
qsis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 εμένα μου αρέσει πιο πολύ η νυχτερινή οδήγηση πάντως τη θεωρώ πολύ πιο ξεκούραστη, αλλά αυτό είναι άσχετο με το πρόβλημά σου στο πρόβλημά σου νομίζω ότι τα polarized δεν έχουν να σου προσφέρουν απολύτως τίποτα μόνο όταν έχει ήλιο έχει νόημα αυτή η τεχνολογία (και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις κιόλας) , στο σκοτάδι ο,τι γυαλιά ηλίου και να βάλεις απλά θα βλέπεις χειρότερα polarized θα σου πρότεινα αν ήσουν πολύ στη θάλασα και σε τίποτα χιόνια και λίγότερο σε οδήγηση μέρα (βέβαια κι εκεί βοηθούν αλλά λιγότερο από ότι στις άλλες δυο περιπτώσεις) διαφορετικά δεν αξίζουν το κόστος ΥΓ μιλάω για γυαλιά ηλίου γιατί αυτό κατάλαβα ότι εννοεί, είναι εξ'ορισμού άκυρο να τα φοράς στο σκοτάδι τώρα αν εννοεί άλλου τύπου γυαλιά ας μας πει, δε ξέρω αν υπάρχουν polarized για μυωπία πχ.. YΓ2 βρήκα και αυτό το άρθρο.. http://www.laramyk.com/resources/education/dispensing/the-dangers-of-night-driving-glasses/
Dare-Devil Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Η περιορισμένη ορατότητα νομίζω κουράζει πιο πολύ. Αν έχω επιλογή αποφεύγω να ταξιδεύω βράδυ... Είναι όντως κουραστική η νυχτερινή οδήγηση πόσο μάλλον σε οδικό δίκτυο χωρίς φωτισμό. Βέβαια προτιμώ να οδηγάω νυχτα ή να ταξιδεύω νυχτα γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι. Polarized γυαλιά ηλίου φοράω εγώ. Αλλά ρε φίλε γυαλί ηλίου το βράδυ; Θα έχεις μειωμένη ορατότητα και θα είναι επικίνδυνο . 1
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Τα polarized δεν υπάρχουν μόνο σε γυαλιά ηλίου ρε παίδες. Υπάρχουν κ σε διάφανο φακό με ή χωρίς βαθμούς. Για νυχτερινή οδήγηση μόνο κίτρινα ή διάφανα γυαλιά Polarized. Η μόνη άμυνα εναντίον των μουφωxenon μετά τους προβολείς αεροπλάνου 3
mentoras99 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Η περιορισμένη ορατότητα νομίζω κουράζει πιο πολύ. Αν έχω επιλογή αποφεύγω να ταξιδεύω βράδυ... Κι εγω αποφευγω. Αλλα ειναι φορες που δεν μπορω να το αποφυγω. Και δεν μιλω εντος πολης, εκει δεν υπαρχει θεμα. Μιλω για εθνικη οδο και επαρχιακο οδικο δικτυο. Τα polarized δεν υπάρχουν μόνο σε γυαλιά ηλίου ρε παίδες. Υπάρχουν κ σε διάφανο φακό με ή χωρίς βαθμούς. Για νυχτερινή οδήγηση μόνο κίτρινα ή διάφανα γυαλιά Polarized. Η μόνη άμυνα εναντίον των μουφωxenon μετά τους προβολείς αεροπλάνου Α γεια σου. Εχεις κανενα λινκ σε ebay ή κατι πιο στοχευμενο σαν προταση να μου ελεγες, μην ψαχνω εντελως στα τυφλα; 1
David20 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Είναι όντως κουραστική η νυχτερινή οδήγηση πόσο μάλλον σε οδικό δίκτυο χωρίς φωτισμό. Βέβαια προτιμώ να οδηγάω νυχτα ή να ταξιδεύω νυχτα γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι. Polarized γυαλιά ηλίου φοράω εγώ. Αλλά ρε φίλε γυαλί ηλίου το βράδυ; Θα έχεις μειωμένη ορατότητα και θα είναι επικίνδυνο . Μα,ρε συ Dare Devil , δεν ειπε ( o ts)οτι θελει να βαλει γυαλι ηλιου το βραδυ.......Αντιθετα ειπε οτι ειναι ατοπο να τα βαλει γιατι δεν θα βλεπει την τυφλα του !! Anyway θα προτεινα να μιλησει με οφθαλμιατρο ή οπτικό ,δεν μπορει,καποια λυση θα υπαρχει. Τι στο κερατο, στο 2015 ειμαστε ,δεν θα υπαρχει κατι;
cuspid Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Τα polarized δεν υπάρχουν μόνο σε γυαλιά ηλίου ρε παίδες. Υπάρχουν κ σε διάφανο φακό με ή χωρίς βαθμούς. Για νυχτερινή οδήγηση μόνο κίτρινα ή διάφανα γυαλιά Polarized. Η μόνη άμυνα εναντίον των μουφωxenon μετά τους προβολείς αεροπλάνου Sorry, αλλά εδώ μάλλον είσαι λάθος... Τα πραγματικά polarized γυαλιά δεν είναι δυνατόν να μην μειώνουν την ένταση του εισερχόμενου φωτός, για αυτόν τον λόγο και πάντα κατατάσσονται στην κατηγορία "γυαλιά Ηλίου". Λόγω των πολλών ταξιδιών που κάνω με αυτοκίνητο, έψαχνα χρόνια για γυαλιά που να σε ξεκουράζουν στην νυχτερινή οδήγηση. Για την διάρκεια της ημέρας βρήκα εύκολα polarized γυαλιά ηλίου (Oakley ...απλά άπαικτα), αλλά ότι και να δοκίμασα σε κίτρινα γυαλιά νυχτερινής (...και καλά) οδήγησης, με απογοήτευσαν για έναν απλό λόγο: Απλά δεν ήταν polarized!! Και εξηγούμαι: Σε αντίθεση με αυτά του Ηλίου, δεν πόλωναν το φως του ηλίου, δεν φίλτράριζαν τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, απλά μείωναν ελάχιστα την ένταση τους (μάλλον λόγω αυθυποβολής). Έχοντας κόλλημα με το χόμπυ της φωτογραφίας, για κάποιους από τους φακούς μου, έχω αγοράσει polarized φίλτρα (ανάλογα με τον φακό από 140 έως 180 ευρώ το καθένα) οπότε γνωρίζω ακριβώς τι κάνουν και πως λειτουργούν. Ε λοιπόν, τα Oakley σχεδόν έφταναν τις επιδόσεις των φωτογραφικών φίλτρων στην πόλωση, τα κίτρινα νυχτερινής οδήγησης... απλά τίποτα! Υπόψιν δοκίμασα τρείς διαφορετικές μάρκες (κόστους από 30 εως 85 ευρώ). Αργότερα έψαξα περισσότερο και ρώτησα κάποιους οπτικούς οπότε έμαθα ότι δεν υπάρχουν διάφανα polarized γυαλιά. Νά και ένα ευκολόπεπτο αρθράκι που βρήκα, και τα εξηγεί μία χαρά: http://www.polarization.com/water/water.html
qsis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 και τα polarized στον ήλιο δε δουλεύουν πάντα, πρέπει να σου έρχεται η αντανάκλαση από συγκεκριμένη γωνία για να εξουδετερωθεί στη θάλασσα για παράδειγμα δεν εξουδετερώνει τις αντανακλάσεις όλες τις ώρες το ίδιο αποτελεσματικά, παίζει ρόλο και η θέση του ήλιου σε νυκτερινή οδήγηση συνεχίζω και τα θεωρώ άχρηστα και ίσως επικίνδυνα αν τελικά μειώνουν τη φωτεινότητα
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Sorry, αλλά εδώ μάλλον είσαι λάθος... Τα πραγματικά polarized γυαλιά δεν είναι δυνατόν να μην μειώνουν την ένταση του εισερχόμενου φωτός, για αυτόν τον λόγο και πάντα κατατάσσονται στην κατηγορία "γυαλιά Ηλίου". Λόγω των πολλών ταξιδιών που κάνω με αυτοκίνητο, έψαχνα χρόνια για γυαλιά που να σε ξεκουράζουν στην νυχτερινή οδήγηση. Για την διάρκεια της ημέρας βρήκα εύκολα polarized γυαλιά ηλίου (Oakley ...απλά άπαικτα), αλλά ότι και να δοκίμασα σε κίτρινα γυαλιά νυχτερινής (...και καλά) οδήγησης, με απογοήτευσαν για έναν απλό λόγο: Απλά δεν ήταν polarized!! Και εξηγούμαι: Σε αντίθεση με αυτά του Ηλίου, δεν πόλωναν το φως του ηλίου, δεν φίλτράριζαν τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις, απλά μείωναν ελάχιστα την ένταση τους (μάλλον λόγω αυθυποβολής). Έχοντας κόλλημα με το χόμπυ της φωτογραφίας, για κάποιους από τους φακούς μου, έχω αγοράσει polarized φίλτρα (ανάλογα με τον φακό από 140 έως 180 ευρώ το καθένα) οπότε γνωρίζω ακριβώς τι κάνουν και πως λειτουργούν. Ε λοιπόν, τα Oakley σχεδόν έφταναν τις επιδόσεις των φωτογραφικών φίλτρων στην πόλωση, τα κίτρινα νυχτερινής οδήγησης... απλά τίποτα! Υπόψιν δοκίμασα τρείς διαφορετικές μάρκες (κόστους από 30 εως 85 ευρώ). Αργότερα έψαξα περισσότερο και ρώτησα κάποιους οπτικούς οπότε έμαθα ότι δεν υπάρχουν διάφανα polarized γυαλιά. Νά και ένα ευκολόπεπτο αρθράκι που βρήκα, και τα εξηγεί μία χαρά: http://www.polarization.com/water/water.html Έχω κίτρινα γυαλιά polarized των 10 ευρώ. Είναι Polarized. Πως το βλέπω; Κόβουν τις ανακλάσεις των φώτων στο βρεγμένο οδόστρωμα, βλέπεις τα παρπρίζ των άλλων αυτοκινήτων σε mat κίτρινο (μέρα με συννεφιά) επειδή και τα παρπρίζ είναι πολωμένα (polarized) στα συγχρονα αυτοκίνητα.Aπλά μάλλον αυτά που σου πούλησαν έτυχε να μην είναι. Αν γυρίσεις τα γυαλιά κατά 90 μοίρες (εννοείτε χωρίς να τα φοράς στο κεφάλι) το φαινόμενο αυτό μειώνεται μέχρι που εξαφανίζεται. Υπάρχουν μάρκες κ μάρκες όμως. Αυτά που έχω εγώ τα πήρα δοκιμαστικά και αντοχή τους στο χρόνο θα είναι μειωμένη. Αν ήθελα κάτι καλύτερο που να μην διαλυθεί ο σκελετός ή να γρατσουνιστεί ο φακός με το παραμικρό θα πήγαινα σε aviatοr. Και εντάξει ναι διάφανο τελείως δε θα είναι λάθος έκφραση, όπως γράφει και στο άρθρο (αν και υπερβάλει με το 50% μείωση) υπάρχουν σε γκρί αποχρώσεις πολύ ανοικτές που δε δημιουργούν πρόβλημα τη νύχτα εκτός κι αν προϋπάρχουν άλλα προβλήματα όρασης.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 ποτε δεν θα καταλαβω γιατι καποιος να δωσει 10€ για φακο γυαλιων! ειναι το πιο σημαντικο πανω στο γυαλι και το μονο που προστατευει το ματι σου! γιατι να το καταστρεψεις?
De@th L0rd Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 ποτε δεν θα καταλαβω γιατι καποιος να δωσει 10€ για φακο γυαλιων! ειναι το πιο σημαντικο πανω στο γυαλι και το μονο που προστατευει το ματι σου! γιατι να το καταστρεψεις? Υπερβάλλεις. Νομίζω πως είπα για την χρήση τους, είδες να αναφέρω πουθενά ότι τα πήρα για τον ήλιο; Είναι σαν να λες μη κοιτάς την οθόνη από κοντά θα χαλάσουν τα μάτια σου. Κι αν πιστέυεις πως θα χαλάσει το μάτι από τον φακό των 10 ευρώ τη νύχτα, περιμένω να ακούσω επιχειρήματα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 νομιζα οτι τα ειχες γενικα (γιατι ειναι πολυ αυτοι που τα φορανε γενικα τετοια γυαλια)
qsis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Υπερβάλλεις. Νομίζω πως είπα για την χρήση τους, είδες να αναφέρω πουθενά ότι τα πήρα για τον ήλιο; Είναι σαν να λες μη κοιτάς την οθόνη από κοντά θα χαλάσουν τα μάτια σου. Κι αν πιστέυεις πως θα χαλάσει το μάτι από τον φακό των 10 ευρώ τη νύχτα, περιμένω να ακούσω επιχειρήματα. αλήθεια είναι όντως polarized με 10€ ? το test με την lcd το "περνάει";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα