Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι φοιτητες...σε καθε πολη της ελλαδας υπαρχει και ενα κινεζικο μαγαζι που το δουλευουν κινεζοι..στην αθηνα και την σαλονικη υπαρχουν αρκετα...απλα θα φευγουν με κανονικες βιζες απτις χωρες τους φανταζομαι.Και έχουν αδειες παραμονης στην Ελλαδα.

• Like 1
  • Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οντως, στην Θεσσαλονικη κατω απο τον Σταθμο των τρενων υπαρχει μια μικρη ''Chinatown'' :-D

Λογικο ειναι, οπως παμε εμεις σε Αμερικες και Αυστραλιες για εργασια, το ιδιο κανουν και αυτοι.

Παντως σπανια θα ακουσεις καποιον κακο λογο για τους κινεζους και τις κινεζες. Σε συγκριση με αλλους λαους παντα.

Δημοσ.

εγώ απο φοιτική ζωή (μεταπτυχιακό) κινέζες τις έριχνα τρελό άκυρο. μαγκώνανε άσχημα. ούτε καλημερα δεν μπορούσαν να πουνε.
καλά οι δε κινέζοι αφηστε με να ζησω το ονειρό μου.

στα σεμινάρια και αυτά κανείς κουβέντα, απρώσοποι και αν είχαν να πούνε κάτι ήταν τετριμένο και αδιάφορο. Πάντα την είχανε την απορία και τους ρωτούσα και ευθέως γιατί ηρθες σε Δυτικό Περιβάλον να σπουδάσεις Πολιτικές επιστήμες. Με κοιτούσαν με γουρλωμενα τα μάτια. 

Ένα κινεζάκι με έκανε χάζι έμαθα μετά απο καιρό (πολύ απλησίαστη) και μετά που εκμηστηρεύτηκε ότι με φοβότανε γιατί "ψιλο-ουρλιαζα" στο μάθημα.

περιεργος λαός. με πολλά πρέπει και δε. οι δε άντρες βλέπανε τρύπα και ψάχνανε τα ψιλά στις τσέπες τους.

τα καλύτερα ηταν με 2 γιαπονεζουλες (η μια μισή Ται) που καθε φορά που έσκαγα μυτη σκύβαν μέση. 
τους έκανα τρελά καλαμπούρια και με κοιτούσαν λες και ήρθα παο outter space. 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι απο φοιτητες εχω ακουσει και εγω οτι ειναι καπως περιεργοι. Μου ελεγε ενας φιλος μου που κανει μεταπτυχιακο στη Σουηδια οι κινεζοι ειναι μαζεμενοι και πιο πολυ ειναι μεταξυ τους (καπως σαν αυτο που κανουν οι Κυπριοι στην ελλαδα -δεν εχω προβλημα με τους κυπριους και δεν το λεω με κακια).

Το κορυφαιο που μου ειπε αυτος ειναι οτι μια μερα για να ζεσταθουν ειχαν αναψει το φουρνακι :P

Το ιδιο κανουν και οι Ελληνες φοιτητες στο εξωτερικο.
Δημοσ.

στις εστίες συνήθως τα κάνουνε "μαχαλά" με μια αξεπέραστη μπόχα λες και τους άνηκε το μέρος.
Κουτάκια παρα κουτάκια, σύνεργα μαγειρικής και δεν συμαζεύεται.

Μετά το πρώτο μπινελίκι συνέρχονται και τρέχουν σαν τα ποντίκια να βάλουν τάξη οι κιτρινιάρηδες.

Δημοσ.

στις εστίες συνήθως τα κάνουνε "μαχαλά" με μια αξεπέραστη μπόχα λες και τους άνηκε το μέρος.

Κουτάκια παρα κουτάκια, σύνεργα μαγειρικής και δεν συμαζεύεται.

Μετά το πρώτο μπινελίκι συνέρχονται και τρέχουν σαν τα ποντίκια να βάλουν τάξη οι κιτρινιάρηδες.

"Περίεργος λαός" ειπε ο άνθρωπος που "ψιλό-ουρλιαζε" στο μαθημα και που τους λέει κιτρινιάρηδες. Seems legit. Οι αράπηδες πως σου φαίνονται νορμάλ ή περίεργοι? #fail

• Like 11
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μ' αρέσει που ο starter ζήτησε 'πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, οικονομικά στοιχεία, βιοτικό επίπεδο, κοσμοθεωρία' και οι καφροαυνάνες έσπευσαν να μας ενημερώσουν για το εάν οι Κινέζες το ξυρίζουν ικανοποιητικά και εάν το δίνουν εύκολα ή το παίζουν ΄φεμινίστριες΄ σαν τις Ελληνίδες.

Για να καταλάβουμε τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι Κινέζοι στη Δύση θα πρέπει να συνειδητοποίησουμε τις συνθήκες ζωής τους στην Κίνα. Με τεράστεια προβλήματα λόγω υπερπληθυσμού (μόλυνση ατμόσφαιρας και υδάτων, μολυσμένες τροφές, μεγάλο πρόβλημα χώρου στις πόλεις), αλλά και κονωνικά προβλήματα όπως τις φοβερές ανισότητες μεταξύ κοινωνικών τάξεων και το one-child policy που εφαρμόζεται από το 1979. Και όλα αυτά κάτω από το αυταρχικό κομμουνιστικό κράτος που δεν διστάζει να παραβιάσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα (Tiananmen massacre) κάτι για το οποίο οι Κινέζοι μέχρι και σήμερα απαγορεύεται να μιλήσουν. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον η Δύση φαντάζει ένας παράδεισος για τον Κινέζο ο οποίος προσπαθεί με νύχια και με δόντια να σταθεί σε μια χώρα της ΕΕ χωρίς καν να μιλά ιδιαίτερα Αγγλικά, και έχοντας πάντα στο μυαλό του οτι είναι απλά ένας στα 1,3 δισεκατομμύρια Κινέζων στον κόσμο που λίγο πολύ ζητάνε το ίδιο πράγμα.

Σοκαριστικό VICE docu:

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Θα θελα να ξερω πόση, και τι είδους διάδοση έχει το internet στην Κινα. Περα απο οσα ξερουμε ολοι περι λογοκρισιας.

Εννοω αν εχουν στα σπιτια, αν ειναι ακριβο, αν εχουν στις αχανεις επαρχιες τους κλπ

Δημοσ.

Αληθευει οτι σε παραθαλάσσιες περιοχες, πολλοι μενουν μονιμα μεσα σε πλοιάρια;

Κι όχι μόνο στις παραθαλάσσιες ακόμα και στην πόλη
Δημοσ.

Θα θελα να ξερω πόση, και τι είδους διάδοση έχει το internet στην Κινα. Περα απο οσα ξερουμε ολοι περι λογοκρισιας.

Εννοω αν εχουν στα σπιτια, αν ειναι ακριβο, αν εχουν στις αχανεις επαρχιες τους κλπ

Οταν λεμε Κινα δεν αναφερομαστε σε μια ομοιογενη χωρα, εχουν τεραστιες ανισοτητες και δεν γινεται αλλοιως γιατι ειναι 1.5 δις..Απο αυτους καμια 300ρια εκ. ειναι αστοι , ζουνε σε μεγαλες πολεις , εχουν λογικα εισοδηματα για το δεδομένα τους και το iphone παει συνεφο σε νεους και μεγαλύτερους, όπως και το ιντερνετ. Παιζει πολυ χρημα, παρα πολυ , απλα ειναι συγκεντρωμένο στα παράλια. Η Σαγκαη δεν εχει να ζηλέψει τιποτα απο Νεα Υορκη, μη πω πως ειναι και καλυτερη.

Σαν λαος ειναι βρωμίαρηδες σε σχεση με τους δυτικούς, φτηνουν κατω συνέχει, βρωμάνε σκορδο, φωνάζουν συνέχεια και οδηγάνε σαν ανώμαλοι. Το κράτος προσπαθεί να τους δυτικοποιήσει και να κάνει τις πόλεις τους συγχρονες και καθαρες, αλλα δύσκολο να αλλάξεις τον Κινεζο.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμεις βεβαια εκ του μακροθεν, θεωρουμε λιγο-πολυ οτι οι ασιατικοι λαοι εχουν πολλα κοινά μεταξύ τους. Αλλά φυσικά έχουν και αρκετες διαφορες, παροτι ειναι κοντινες χωρες και στην ιδια γεωγραφικη γειτονια. Θα με ενδιεφερε μια μικρη συγκριση του κινεζικου λαου με τους διπλανους του.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...