Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αποφάσησα  λοιπον να κανω φορματ τα windows 7 και να τα ξαναεγκαταστήσω.

Και εδω ξεκιναει ο γολγοθας μου.

Για καποιο λογο δεν μπορω να εγκαταστησω τα windows 7. Δοκίμασα και αλλα cd με τα 7 αλλά τζίφος. Δοκίμασα και τα XP αλλα τιποτα.

Ξεκιναει η εγκατασταση και μετα απο 1 λεπτο στο "windows is loading" κλεινει ο υπολογιστης.

Το κουλο της υποθεσης ειναι οτι μπορω να εγκαταστησω οποια εκδωση linux υπαρχει χωρις προβλημα (kubuntu , mint κτλπ).

Εβαλα τα windows σε usb και προσπαθησα να τα εγκαταστησω απο εκει αλλα τα ιδια.

Το pc μου ειναι ενας τετραπύτρινος του 2008 -9 intel motherboard , 4gb ram , 1 tera hd.

Δοκιμαασα να βαλω μονο 1 μνημη 2gb μηπως και εχει κρεμασει καποια αλλα τπτ.

Επειδη ειμαι ετοιμος να το πεταξω απο το μπαλκονι, μηπως εχει καποιος φιλος αντιμετωπίσει το ιδιο προβλημα με μενα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

καλησπερα,

δοκιμασε να εγκαταστησεις το λειτουργικο χωρις να εχεις συνδεδεμενο το δισκο σου να δεις αν θα περασεις το σταδιο που σβηνει και ξαναγραφεις τοτε..

Δημοσ.

καλησπερα,

δοκιμασε να εγκαταστησεις το λειτουργικο χωρις να εχεις συνδεδεμενο το δισκο σου να δεις αν θα περασεις το σταδιο που σβηνει και ξαναγραφεις τοτε..

Δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις, αμα βγαλω τον δισκο που θα εγκατασταθει? γινετε αυτό?

Ξεχασα να αναφερω οτι εβαλα ενα παλιο live xp cd και αυτο φορτωσε κανονικα στην ram.

Δημοσ.

εννοω να ξεκινησεις τη διαδικασια μεχρι να δεις την διαμεριση στους δισκους οποτε σταματας γιατι δεν θα εχεις δισκο...αλλα εφοσον το εχεις κανε με live διανομη τοτε σημαινει οτι το δισκακι σου επειδη ειναι μεγαλο σε ταλαιπωρει ποια μητρικη εχεις μηπως κανεις καποιο bios update kai προχωρησεις??

Δημοσ.

Το τσεκαρα και αυτο ρε φιλε, την τελευταία φοραει η βλακεια μου, μα πως ειναι δυνατον να μπορω να εγκαστησω τα linux και οχι τα windows?

Εχω κανει απειρα format σε πολλα pc, πρωτη φορα βλεπω τετοιο πραγμα.

Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (σχεδόν) φίλε μου.Από τον Μαίο το laptop μου τρέχει μόνο linux και δεν μπορώ να εγκατασήσω τα windows 7/8.1 δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λήθει ακόμα.

Αρχικά δεν μπούσα να μπω καν στο setup των windows.

Ύστερα από άπειρες δοκιμές ανακάλυψα ότι αν απεργοποίησω την κάρτα ήχου από το bios τα 8.1 εγκαθίστονται αλλά όχι τα 7.Βέβαια και τα 8.1 δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί στο πρώτο restart μετά το install τώνε μπλέ οθόνη με κωδικό power state driver failure.

Και μετά όταν μπαίνω παλί το pc δεν κάνει restart και shutdown ούτε πέφτει σε sleep.Και στο άκυρο σύνεχιζει να βγάζει που και που μπλε οθόνες πάντα με κωδικό power state driver failure.Δοκιμάσα update των windows,chipset drivers και γενικά όλων των drivers όπως επίσης και ξανάεγραψα το BIOS καθώς δεν υπάρχει νεότερη έκδοση αλλά τίποτα.

Μερικές προτάσεις έλεγχος δίσκου με το iso του κατασκευαστή και έλεγχος μνημών με το memtest iso,Δοκιμή κλεισίματος των περισσότερων συσκευών από το BIOS καθώς επίσης και επαναγορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο BIOS.

Αλλαγή του Sata controller από το bios από AHCI σε IDE και το ανάποδο.

Αποσύνδεση άχρηστων usb συσκευών όπως εξώτερικοί σκηροί άσε πάνω μόνο ένα mouse.

To ότι σού κλείνει το pc μπορεί να είναι κάποια πολή γρήγορη μπλε οθόνη  αν και κανονικά θα έπρεπε να κάνει restart....ίσως υπερθέρμανση αλλά χλωμό το κόβω.

Y.Γ Ακόμα τρέχω linux και ή καρτά ήχου παίζει τέλεια μάλλον έχω hardware problem με την motherboard...Βέβαια σε linux το laptop πάει σφάιρα χωρίς κολλήματα...Θ θέος και η ψυχή του πραγματικά...

Δημοσ.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (σχεδόν) φίλε μου.Από τον Μαίο το laptop μου τρέχει μόνο linux και δεν μπορώ να εγκατασήσω τα windows 7/8.1 δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λήθει ακόμα.

Αρχικά δεν μπούσα να μπω καν στο setup των windows.

Ύστερα από άπειρες δοκιμές ανακάλυψα ότι αν απεργοποίησω την κάρτα ήχου από το bios τα 8.1 εγκαθίστονται αλλά όχι τα 7.Βέβαια και τα 8.1 δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω γιατί στο πρώτο restart μετά το install τώνε μπλέ οθόνη με κωδικό power state driver failure.

Και μετά όταν μπαίνω παλί το pc δεν κάνει restart και shutdown ούτε πέφτει σε sleep.Και στο άκυρο σύνεχιζει να βγάζει που και που μπλε οθόνες πάντα με κωδικό power state driver failure.Δοκιμάσα update των windows,chipset drivers και γενικά όλων των drivers όπως επίσης και ξανάεγραψα το BIOS καθώς δεν υπάρχει νεότερη έκδοση αλλά τίποτα.

Μερικές προτάσεις έλεγχος δίσκου με το iso του κατασκευαστή και έλεγχος μνημών με το memtest iso,Δοκιμή κλεισίματος των περισσότερων συσκευών από το BIOS καθώς επίσης και επαναγορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο BIOS.

Αλλαγή του Sata controller από το bios από AHCI σε IDE και το ανάποδο.

Αποσύνδεση άχρηστων usb συσκευών όπως εξώτερικοί σκηροί άσε πάνω μόνο ένα mouse.

To ότι σού κλείνει το pc μπορεί να είναι κάποια πολή γρήγορη μπλε οθόνη  αν και κανονικά θα έπρεπε να κάνει restart....ίσως υπερθέρμανση αλλά χλωμό το κόβω.

Y.Γ Ακόμα τρέχω linux και ή καρτά ήχου παίζει τέλεια μάλλον έχω hardware problem με την motherboard...Βέβαια σε linux το laptop πάει σφάιρα χωρίς κολλήματα...Θ θέος και η ψυχή του πραγματικά...

Εγω τρεχω linux απο τον Νοεμβριο χωρις κανενα προβλημα, εχω κατασταλάξει ότι μάλλον η motherboard ειναι για τα πανηγύρια. Δεν πιστευω οτι αξιζει για αντικατάστασει motherboard ~ 100 αγορα. Με βλεπω να παίρνω καινουργιο pc ( i3 ή i5 θα καλύψουν τις αναγκες μου). 

Desktop εχω.

Εχω βαλει bios σε default mode εχω παιξει με τις μνημες, ειναι πιθανοτατα η motherboard βλαμενη.

Δημοσ.

Εγω τρεχω linux απο τον Νοεμβριο χωρις κανενα προβλημα, εχω κατασταλάξει ότι μάλλον η motherboard ειναι για τα πανηγύρια. Δεν πιστευω οτι αξιζει για αντικατάστασει motherboard ~ 100 αγορα. Με βλεπω να παίρνω καινουργιο pc ( i3 ή i5 θα καλύψουν τις αναγκες μου). 

Desktop εχω.

Εχω βαλει bios σε default mode εχω παιξει με τις μνημες, ειναι πιθανοτατα η motherboard βλαμενη.

Εφόσον έχεις πειραματιστεί και με μνήμες και τα λοιπά μαλλον θέμα με την motherboard πρέπει να είναι.

Εμένα το laptop είναι πέντε ετών οπότε δεν αξίζει με την καμιά να αλλάξω motherboard με την πρώτη ευκαιρία θα το αλλάξω...Σίγουρα εφόσον μπορείς και κρίνεις ότι δεν αξίζει καλύτερα να πας για αλλάγη.

Πάντως αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται στο ένα λειτουργικό να έχεις πρόβλημα ένω στο άλλο όχι απο την στιγμή που το hardware έχει πρόβλημα...μου φαίνεται παράξενο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...