Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

... δεν θα επρεπε να ξερει η τραπεζα και το κρατος τι εχει μεσα η θυριδα ?

εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.

Εγώ το βλέπω σαν το κράτος να έχει στη θυρίδα κάποιου ότι δικαιώματα έχει και στο κομοδίνο του.

Αν νομίζεις ότι το κράτος θα πρέπει να ξέρει τι έχεις στη θυρίδα σου θα πρέπει να δεχθείς να ξέρει τι έχεις και στο κομοδίνο σου (= στο σπίτι σου).

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εξαρτάται πως το βλέπει κανείς.

Εγώ το βλέπω σαν το κράτος να έχει στη θυρίδα κάποιου ότι δικαιώματα έχει και στο κομοδίνο του.

Αν νομίζεις ότι το κράτος θα πρέπει να ξέρει τι έχεις στη θυρίδα σου θα πρέπει να δεχθείς να ξέρει τι έχεις και στο κομοδίνο σου (= στο σπίτι σου).

αν εισαι εμπορος ναρκωτικων η εχεις μαυρο χρημα και φυσικα πρεπει να ξερει τι εχεις

4.δεν απαγορευεται να στειλεις χρηματα στο εξωτερικο φτανει να τα δικαιολογεις και να πληρωνεις ενα ποσοστο απο τους τοκους.(οι τοκοι εξω σε μικρα ποσα ειναι 0,κατι ).

9.με τις θυριδες δεν ξερω τι εγινε σε πτωχευμενες τραπεζες...

4. νομιζω οτι τα λεφτα αν ειναι νομιμα πχ τζοκερ δεν εισαι υποχρεομενος να τα δηλωσεις αφου εχουν φορολογηθει, τωρα με τους τοκους πχ σε ελβετικες τραπεζες ακομα και πολλα λεφτα να εχεις νομιζω οτι ειναι 0.01% οποτε η φορολογια ειναι ελαχιστη σε σχεση με το κεφαλαιο.

9. Σε περιπτωση πτωχευσεις αν εχει λεφτα στην θυριδα δεν παθαινουν τιποτα ακομα και 1 τρις που λεει ο λογος να ειναι ΑΛΛΑ αν γινει ομως κανενα ριφιφι τα λεφτα καναν φτερα και η τραπεζα δεν πληρωνει τιποτα.

Δημοσ.

αυτό ποτέ δε μπόρεσα να το καταλάβω.

οκ είμαι άσχετος αν μπορεί κάποιος ας μου το εξηγήσει.

έστω ότι έχω ένα Χ χρηματικό ποσό. ποιός ο λόγος να κάνω κατάθεση σε τράπεζα απ΄τη στιγμή που δε θα έχω όφελος;

θα τους κάνω τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μου; πόσο μάλλον να τους πληρώνω κι απο πάνω. το θεωρώ αδιανόητο.

δε λέω να κρατάμε τα λεφτά στα σπίτια μας, μιας και σίγουρα αποτελεί κίνδυνο.

αλλά αν ήμουν σε αυτή την κατάσταση θα προτιμούσα να τα βάλω όλα σε έναν τενεκέ αεροστεγώς και να τα θάψω σε καμιά αυλή, ή να άνοιγα καμια λακούβα στο πάτωμα κάποιας αποθήκης, ή να ξηλώσω τα πλακάκια ενός δωματίου να τα θάψω και να τα ξαναπεράσω.

σίγουρα καλύτερη ασφάλεια απο το να τα δώσω στην οποιαδήποτε τράπεζα για τον απλούσατο λόγο ότι τα έχω εγώ.

πως μπορεί κάτι να θεωρηθεί ασφαλές απο τη στιγμή που δεν είναι στον έλεγχο μου;

πάλι καλά που δεν έχω καταθέσεις για να αντιμετωπίζω τέτοια προβλήματα.

Ούτε η άλλως πλέον απαγορεύονται οι συναλλαγές με μετρητά για ποσά άνω των 300 ευρώ και πρέπει να γίνονται μέσω τράπεζας.

Αυτό έχει ως σκοπό να μειώσει την κίνηση του μαύρου χρήματος.

πως μπορεί κάτι να θεωρηθεί ασφαλές απο τη στιγμή που δεν είναι στον έλεγχο μου;

Αυτό είναι απλά ψευδαίσθηση. Πιστεύεις ότι είσαι πιο ισχυρός από τις τράπεζες; 

Ασε που αν έχεις σάκους με χρήματα στο σπίτι δεν θα μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ από το άγχος.

Δημοσ.

Δηλαδή θα πληρώσεις τον έμπορο ουσιών ή τον προαγωγό μέσω τράπεζας αν το ποσόν είναι 1000 ευρω, το μαύρο χρήμα δεν πιάνετε με τέτοια παραμύθια

Δημοσ.

έστω ότι έχω ένα Χ χρηματικό ποσό. ποιός ο λόγος να κάνω κατάθεση σε τράπεζα απ΄τη στιγμή που δε θα έχω όφελος;

θα τους κάνω τσάμπα μάγκες με τα λεφτά μου; πόσο μάλλον να τους πληρώνω κι απο πάνω. το θεωρώ αδιανόητο.

δε λέω να κρατάμε τα λεφτά στα σπίτια μας, μιας και σίγουρα αποτελεί κίνδυνο.

αλλά αν ήμουν σε αυτή την κατάσταση θα προτιμούσα να τα βάλω όλα σε έναν τενεκέ αεροστεγώς και να τα θάψω σε καμιά αυλή, ή να άνοιγα καμια λακούβα στο πάτωμα κάποιας αποθήκης, ή να ξηλώσω τα πλακάκια ενός δωματίου να τα θάψω και να τα ξαναπεράσω.

σίγουρα καλύτερη ασφάλεια απο το να τα δώσω στην οποιαδήποτε τράπεζα για τον απλούσατο λόγο ότι τα έχω εγώ.

1. Το θεωρείς αδιανόητο γιατί σου είναι επίσης αδιανόητο το πρόβλημα της διαχείρισης τόσο μεγάλου κεφαλαίου (εκατομμύρια τουλάχιστον). By the way το ξέρεις ότι σε μεγαλοτράπεζες (ελβετικές πχ) οι καταθέσεις σου έχουν αρκετές φορές αρνητικό επιτόκιο; Τους πληρώνεις δηλαδή για να σου κάνουν τη χάρη να τους δανείσεις, αν θες να το δεις έτσι.

2. Θα χρειαστείς πολλούς τενεκέδες. Και μεγάλο χωράφι. Και φύλακες. Και μετά μη ξεχάσεις να σκοτώσεις αυτούς που σε βοήθησαν.

3. Κάνε τον παραλληλισμό ανάμεσα στο να κρατάς τα σημαντικά σου δεδομένα σε σκληρό η δεν ξέρω τι άλλο που "έχεις εσύ" και στο να τα έχεις σε κάποια υπηρεσία αποθήκευσης. Πόσους ξέρεις που έκλαιγαν για το σκληρό και πόσους που έκλαιγαν για το cloud?

Δημοσ.

Δηλαδή θα πληρώσεις τον έμπορο ουσιών ή τον προαγωγό μέσω τράπεζας αν το ποσόν είναι 1000 ευρω, το μαύρο χρήμα δεν πιάνετε με τέτοια παραμύθια

Δηλαδή το προηγούμενο καθεστώς της πλήρους απουσίας ελέγχου και μηχανοργάνωσης ήταν καλύτερο; Ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Εστω και 1% να μειωθεί είναι κέρδος. Με την ίδια λογική ας μην κάνουμε τίποτα γιατί πάντα θα βρίσκονται παραθυράκια στους νόμους.

• Like 1
Δημοσ.

όταν αποκτήσω μεγάλη περιουσία ίσως αλλάξω γνώμη.

όλα σχετικά είναι.

βασικά το σχόλιο μου έχει να κάνει με το αρνητικό επιτόκιο.

δε λέω ότι δε θα έκανα κατάθεση τα λεφτά μου στην τράπεζα.

λέω ότι δε θα έκανα κατάθεση με αρνητικό επιτόκιο.

όσο για τα σημαντικά δεδομένα... τα κρατάω σε 2ο σκληρό, κάποια τα έχω και σε cloud. με τρελό κωδικό όμως.

οπότε το παράδειγμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

σε καμια περίπτωση δε θα άφηνα σημαντικά για μένα δεδομένα μόνο στο cloud.

Δημοσ.

Τους πληρώνεις δηλαδή για να σου κάνουν τη χάρη να τους δανείσεις, αν θες να το δεις έτσι.

βασικά το σχόλιο μου έχει να κάνει με το αρνητικό επιτόκιο.

Αρνητικό επιτόκιο έχουν σχεδόν πάντα (α) ισχυρές τράπεζες σε (β) ισχυρές χώρες.

Δεν τους πληρώνεις για να τους δανείσεις, γιατί η τράπεζα σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ενδιαφέρεται να τη δανείσεις. Αντιθέτως "πληρώνεις" στην τράπεζα την υπηρεσία πλέον να σου φυλάξει/διαχειριστεί τα χρήματα και την ασφάλεια/αξιοπιστία που έχει η τράπεζα αυτή, ότι θα υπάρχει και αύριο για να σου επιστρέψει τα χρήματα.

Σκέψου, σαν να πληρώνεις ένα security να σου προσέχει το χρηματοκιβώτιο.

• Like 1
Δημοσ.

Τι ακριβως εννοεις "δεν ειναι υπο τον ελεγχο σου" εχεις ebanking και καρτα μετρητων να κανεις ανα πασα στιγμη πληρωμες/αγορες η οτιδηποτε.

Εκτος αν δεν καταλαβα τι εννοεις.

Δημοσ.

πολλοι εχουν κλαψει πολυ πικρα και για το cloud (fapenings). φυσιολογικα ψαχνεται ο chris, η ασφαλεια ειναι εξαιρετικα περιπλοκη υποθεση

Δημοσ.

Τι ακριβως εννοεις "δεν ειναι υπο τον ελεγχο σου" εχεις ebanking και καρτα μετρητων να κανεις ανα πασα στιγμη πληρωμες/αγορες η οτιδηποτε.

μαλλον εννωει οτι δεν εχεις την αμεση δυνατοτητα που εχεις αν πηγαινες σε ενα φυσικο καταστημα 

Δημοσ.

Αντιθέτως "πληρώνεις" στην τράπεζα την υπηρεσία πλέον να σου φυλάξει/διαχειριστεί τα χρήματα και την ασφάλεια/αξιοπιστία που έχει η τράπεζα αυτή,

Quarterly account management costs: 90 CHF

Δημοσ.

Την στιγμή που καταθέτεις στην τράπεζα, πάει και τελείωσε, τα λεφτά σου ανήκουν πια στην τράπεζα.

Αυτό που ανήκει σε εσένα είναι η υπόσχεση της τράπεζας να σε αποζημιώσει μελλοντικά για την κατάθεσή σου (δηλαδή να στα δώσει πίσω με τον όποιο τόκο, αν υπάρχει)

Ένα απλούστατο παράδειγμα, αν έχεις το χρήμα να το δοκιμάσεις βέβαια, τράβα με ζεστό ρευστό και κατάθεσε 1.000.000 σε οποιαδήποτε τράπεζα. Και ξαναγύρνα μετά από μισή ώρα να τα κάνεις ανάληψη. Αν στα δώσουν, σφύρα μου κλέφτικα.

Μόνο μετά από προειδοποίηση, κάποιων ημερών πριν, θα τα ξαναπάρεις.

Δημοσ.

Δηλαδή το προηγούμενο καθεστώς της πλήρους απουσίας ελέγχου και μηχανοργάνωσης ήταν καλύτερο; Ας μην τα μηδενίζουμε όλα. Εστω και 1% να μειωθεί είναι κέρδος. Με την ίδια λογική ας μην κάνουμε τίποτα γιατί πάντα θα βρίσκονται παραθυράκια στους νόμους.

Συμφωνώ εν μέρη, δηλαδή η οργάνωση του κράτους και ο έλεγχος πολλές φορές αν οχι όλες στρέφεται τελικά και πάλι κατά του αδύναμου και του μικρομεσαίου, το ειδαμε άλλωστε τα προηγούμενα χρόνια να πιάνουν δήθεν για φοροφυγάδες τους ανέργους που είχαν στην κατοχή τους ενα αυτοκίνητο ή ενα σπίτι

Αστα φιλε μου το κεφάλαιο και το μαύρο χρήμα είναι δύσκολο εως αδύνατον να το εντοπίσεις και ακόμα πιο δύσκολο να έχεις απο αυτό οικονομικά οφέλη σαν κράτος.

Αυτός είναι και ο λόγος που τόσα χρόνια ολα τα μέτρα τα πληρώνουμε εμείς που δεν μπορούμε να κρύψουμε τίποτα

Δημοσ.

Την στιγμή που καταθέτεις στην τράπεζα, πάει και τελείωσε, τα λεφτά σου ανήκουν πια στην τράπεζα.

Αυτό που ανήκει σε εσένα είναι η υπόσχεση της τράπεζας να σε αποζημιώσει μελλοντικά για την κατάθεσή σου (δηλαδή να στα δώσει πίσω με τον όποιο τόκο, αν υπάρχει)

Ένα απλούστατο παράδειγμα, αν έχεις το χρήμα να το δοκιμάσεις βέβαια, τράβα με ζεστό ρευστό και κατάθεσε 1.000.000 σε οποιαδήποτε τράπεζα. Και ξαναγύρνα μετά από μισή ώρα να τα κάνεις ανάληψη. Αν στα δώσουν, σφύρα μου κλέφτικα.

Μόνο μετά από προειδοποίηση, κάποιων ημερών πριν, θα τα ξαναπάρεις.

Γνωριζω ακριβως πως λειτουργει το τραπεζικο συστημα η τραπεζα σου "αγοραζει" τα λεφτα με Χ επιτοκιο και τα πουλαει με τη μορφη δανειων κτλπ με Υ επιτοκιο, προφανως εσυ δεν μπορεις να μεταφερεις εκατομυρια ευρω οποτε σου καπνισει και η τραπεζα δεν μπορει να κραταει διαθεσιμα τα λεφτα σου ανα πασα στιγμη. Το ερωτημα μου ομως ηταν γιατι δεν εξυπηρετει ενα "φυσιολογικο" ανθρωπο το υπάρχον τραπεζικο συστημα με τη σημερινη μορφη του.

(Σε κανα μηνα τα ξαναλεμε εγω για τωρα λεω.. :P)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...