Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα των ποντικιών, φανερώνει έρευνα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν στην αγορά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ως εναλλακτική των κλασικών τσιγάρων, αλλά νέες έρευνες δείχνουν πως η χρήση τους δεν είναι τόσο αθώα όσο νομίζαμε.Η έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, επικεντρώθηκε στη δοκιμή των ηλεκτρονικών τσιγάρων σε ποντίκια, και βρήκε πως η έκθεση τους στους ατμούς αυτών των τσιγάρων εξασθενούσε το ανοσοποιητικό σύστημα και τους πνεύμονες τους με αποτέλεσμα να μη μπορούν να καταπολεμήσουν τις λοιμώξεις από τους ιούς και τα βακτήρια. Τα αποτελέσματα των δοκιμών, τα οποία δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο journals.plos.org, έδειξαν επίσης πως οι ατμοί των ηλεκτρονικών τσιγάρων περιείχαν επιβλαβή μόρια, γνωστά ως (ελεύθερες) χημικές ρίζες.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα ποντίκια έκαναν χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου Njoy για δυο βδομάδες. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να προσομοιάσουν τις ανθρώπινες συνθήκες μετρώντας τα επίπεδα της νικοτίνης στο αίμα των ποντικιών και αντιστοιχώντας τα με τα επίπεδα ενός καπνιστή. Δυο βδομάδες μετά, μερικά ποντίκια εκτέθηκαν σε ιούς της γρίπης και της πνευμονίας και άλλα αφέθηκαν στον καθαρό αέρα. Τα αποτελέσματα μόνο αισιόδοξα δεν ήταν, καθώς μερικά δυσκολεύτηκαν να καταπολεμήσουν τη πνευμονία, όσα προσβλήθηκαν από τη γρίπη αδυνάτησαν, ενώ μερικά πέθαναν.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ατμοί των ηλεκτρονικών τσιγάρων κατέστειλαν το ανοσοποιητικό σύστημα στους πνεύμονες των ποντικιών, αν και η αιτία παραμένει άγνωστη, τα συγκεκριμένα μόρια κατέστρεφαν τα κύτταρα και το DNA ενώ εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα καπνού.

 

Η διαφωνία σχετικά με τις επιδράσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων δε πρόκειται να ξεχαστεί σύντομα, ενώ όποια έρευνα εμφανίσει αποτελέσματα από ανθρώπινες δοκιμές θα ληφθεί υπόψιν πολύ πιο σοβαρά. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη δοκιμή, με τον David Peyton, χημικό του Πανεπιστημίου Portland State, να δηλώνει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα συστήματα τα οποία θα μπορούσαν να δοκιμαστούν.

 

Link.png Site: TheVerge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με κανονικο τσιγαρο κανανε κανενα τετοιο πειραμα να δουν τι παιζει?

 

Γιατι καλα ολα αυτα, δεν ειπε και κανεις οτι θα κανει καλο στην υγεια αλλα το θεμα ειναι πως συγκρινεται με το κανονικο, τοσο για τους ενεργητικους καπνιστες οσο και για τους παθητικους

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ώπα ώπα ατμός από οργανικές ενώσεις αντί για προιόν καύσεως οργανικών ενώσεων κάνει κακό όταν εισπνέεται; Κ με προσθήκη νικοτίνης; ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ; Κι εγώ που τους είχα για υγιεινιστές τους ατμιστές...

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλη μια χαζη ερευνα που δεν λεει τιποτα.

Εγω ξερω οτι μετα απο 2 χρονια ηλεκτρονικο τσιγαρο το έκοψα αβιαστα πριν απο 1 χρονο.

Αυτα τα 2 χρονια δεν ειδα καμια διαφορα στο θεμα ιωσεων.

Οπως κολλαγα και πριν, ετσι κολλάω και τωρα.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μας είπαν κάτι νέο. Δεν είπε ποτέ κανείς ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δε προκαλεί προβλήματα. Απλά είναι κατιτίς καλύτερο απ'το κλασικό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

marlboro έκανα και τώρα στριφτά καρέλια,αλλά αυτό όχι δεν το κάνω γιατί δεν είναι τσιγάρο.όχι γιατί πιστεύω ότι κάνει κακό αλλά γιατί δεν μου δίνει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντικαταστειστε την ηδονη του πιπιλισματος με κατι αλλο,

μουσικη,διαβασμα,θεατρο,κινηματογραφο,κλπ

υπαρχουν τοσα πολλα σημερα

we do it both :P

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...