Zein Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Για χαρα μεγκιεχ! Στην εταιρεια που ειμαι τωρα θα χρειαστουμε εναν επιπλεον junior web designer/developer (περισσοτερο front και λιγο βασικο back) να βοηθαει , οποτε εχουμε πεσει στο ψαξιμο! Εχουν λοιπον αρχισει να απαντανε στην αγγελια μερικοι σχετικοι με το αθλημα (το τι εχουν δει τα ματακια μου δεν περιγραφεται απο βιογραφικα) και συντομα θα αρχισουν απο βδομαδα και οι πρωτες συνεντευξεις τις οποιες μολις εμαθα απο τα κεντρικα πως θα πρεπει να τις κανω εγω... νταμνεσιον! το προβλημα ειναι πως δεν εχω ξαναβρεθει σε αυτη την θεση του να προσλαμβανω ατομα και πως να το πω, δε ξερω τι να τους ρωταω στην συνεντευξη ωστε και να μαθω τι γνωριζουν αλλα και χωρις να τους κομπλαρω αμα δε ξερουν κατι! Μιλαμε για junior επιπεδο , οποτε ειναι δυσκολο να βασιστεις μονο στο Portfolio τους, το οποιο ζητημα ειναι αμα θα ειναι και responsive ωστε να το δεις μεσα απο κανενα ταμπλετ και να συζητησεις μαζι τους, χωρις να τους φερεις σε δυσκολη θεση. (την εχω πατησει ετσι στο παρελθον, ρεζιλι ) Τι κανουμε λοιπον σε τετοιες περιπτωσεις? Ρωταμε πχ απλα αμα γνωριζουν html5/css3 κτλ? Πως ξερουμε αμα δεν θα ειναι μονο λογια και δε θα μας καψουν μετα την προσληψη?? Επισης τι θεωρειται "προχωρημενη" ερωτηση και τι οχι? πχ θυμαμαι πριν απο καμποσα φεγγαρια ημουν σε μια συνεντευξη και με ρωτησαν αμα γνωριζω τι ειναι τα W3C standards και μετα με ρωταγαν συγκεκριμενες ερωτησεις μεσα απο αυτα και εχασα τον μπουσουλα (και την θεση προφανως!). Σε junior επιπεδα τι ρωταμε?
Hambos19 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Μπορείς να τσεκάρεις αυτό. Είναι μια λίστα με front-end interview ερωτήσεις Όπως επίσης μπορείς να τους βάλεις να codarουν μπροστά σου. Το ότι έχουν portfolio δεν σημαίνει τίποτα. Πόσοι "developers" και "designers" λένε ότι γνωρίζουν Front-End και Back, και όλο το portfolio τους είναι απο το Themeforest. Τραγίλα 1
KenJiNx Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σίγουρα, το να γράψουν κώδικα μπροστά σου είναι μια πολύ καλή "άσκηση" που θα καταλάβεις κατευθείαν και απ τον τρόπο που γράφουν αν κάνουν για την θέση.. 1
paparovic Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Θεωρώ το "γράψε κώδικα" αντιπαραγωγικό στο interview ακόμα και για junior θέσεις. Ειδικά τώρα στην περίπτωσή που μας περιγράφεις, ένα παραπάνω - η εταιρία σου δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ποιότητα της πλήρωσης της θέσης αφού βάζει ένα junior dev να κάνει το interview, οπότε τι να λέμε. Πρακτικά τώρα, όσον αφορά την μεριά σου, θα σου πρότεινα να δεις ποιοί έχουν open source κώδικα (π.χ. στο github) και να δεις αν κάποιου το project έχει μπόλικα "stars" και followers το προφιλ του. Αυτό είναι ένα απλό και έυπεπτο κριτήριο για να χρησιμοποιήσεις ώστε να "πουλήσεις" την επιλογή σου με όρους που μπορεί να καταλάβει ένας non-coder ("ωωωωωωω, γέροντα, τα αστέρια!"). Γιατί αν πάει στραβά η υπόθεση και δεν έχεις "πουλήσει" την επιλογή, μάντεψε ποιόν θα κατηγορήσουν άμεσα.
leukonas Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Σίγουρα, το να γράψουν κώδικα μπροστά σου είναι μια πολύ καλή "άσκηση" που θα καταλάβεις κατευθείαν και απ τον τρόπο που γράφουν αν κάνουν για την θέση.. Κατα τη γνωμη μου ειναι οτι χειροτερο, και τα αποτελέσματα που θα πάρεις μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις δυνατότητες του υποψηφίου. 1
Hambos19 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα είναι πόσο στροφάρει ο υποψήφιος. Πχ μια από τις πιο καλές interview ερωτησεις που έχω δει ήταν αυτή: Write a program that uses console.log to print all the numbers from 1 to 100, with two exceptions. For numbers divisible by 3, print "Fizz" instead of the number, and for numbers divisible by 5 (and not 3), print "Buzz" instead. When you have that working, modify your program to print "FizzBuzz", for numbers that are divisible by both 3 and 5 (and still print "Fizz" or "Buzz" for numbers divisible by only one of those). Βλέπεις πως την λύνει ο καθένας και με τι τρόπο την λύνει. Η FizzBuzz ερώτηση έχει βγάλει πολλά skills. Αυτή είναι να γίνει με js.
defacer Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2015 Live κώδικα μόνο σε δύο πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις Είτε δε σ' ενδιαφέρει τι κώδικα θα γράψει αλλά το πώς θα προσεγγίσει το πρόβλημα (φάση ασπροπίνακα), Είτε του δίνεις άπλετο χρόνο (1 ώρα+) χωρίς να είσαι από πάνω του αλλά πάντα διαθέσιμος αν χρειαστεί βοήθεια και με πρόσβαση στο internet (τουλάχιστον σε reference material αν όχι τελείως ελεύθερη) Αν κάνεις οτιδήποτε άλλο τότε πλέον δε μιλάμε για ποιός ξέρει καλύτερα αλλά για ποιός διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος. Φυσικά κάποιος που είναι έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους υποψηφίους θα φανεί αμέσως, αλλά αυτός θα φαινόταν έτσι κι αλλιώς ο,τι κι αν έκανες. Το "αν γνωρίζεις HTML5" κλπ δεν έχει κανένα νόημα σαν ερώτηση. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι ερωτήσεις μέσα από τις οποίες αν γνωρίζουν θα φανεί. Τι ερωτήσεις; Κάνε μια λίστα με πράγματα που πιστεύεις ότι θα ήθελες να ξέρει ο junior υποψήφιος και μετά μετέτρεψέ τα σε ερωτήσεις διαφορετικού βαθμού δυσκολίας. Στη συνέντευξη ξεκινάς από τα εύκολα και όταν δεις ότι πιάσαμε τοίχο αλλάζεις θέμα και περνάς στο επόμενο, πάλι από τα εύκολα. Ιδανικά αυτό που θέλεις είναι να φτάσεις τον υποψήφιο να σου πει "δεν ξέρω δεν έχω ιδέα" για κάτι, πράγμα που δεν είναι κακό γιατί κανείς δεν ξέρει τα πάντα αλλά σου επιτρέπει να έχεις καλή άποψη για το πού φτάνουν οι γνώσεις του. Προσοχή: Η τεχνική συνέντευξη δεν είναι ούτε δοκιμασία, ούτε pissing contest, ούτε φροντιστήριο. Μη κάνεις ερωτήσεις που έχουν μία και μόνο σωστή απάντηση εκτός αν πρόκειται να κόψεις όσους δεν την ξέρουν. Αν κάποιος φαίνεται πως δεν ξέρει, μπορεί ίσως να μην έχει καταλάβει. Ρόλος σου είναι να προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη μέχρι είτε να τα καταφέρεις να συνεννοηθείς είτε να σιγουρευτείς πως δεν ξέρει. Εκτός από το τεχνικό τμήμα παίζει ρόλο και αν ο υποψήφιος θα ταιριάξει με το περιβάλλον. Για junior είναι ψιλοδεδομένο πως δε θα ξέρει "τίποτα". Άρα δεν ψάχνεις τόσο γνώσεις όσο νοοτροπία. Ρώτησέ τους κάτι που δε θα ξέρουν σίγουρα να απαντήσουν απέξω για να δεις τι θα κάνουν. Πως ξερουμε αμα δεν θα ειναι μονο λογια και δε θα μας καψουν μετα την προσληψη?? Αυτό δεν το ξέρεις ποτέ. 2
paparovic Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2015 Το θέμα είναι πόσο στροφάρει ο υποψήφιος. Πχ μια από τις πιο καλές interview ερωτησεις που έχω δει ήταν αυτή: Βλέπεις πως την λύνει ο καθένας και με τι τρόπο την λύνει. Η FizzBuzz ερώτηση έχει βγάλει πολλά skills. Όπως; Το να ξέρεις τι είναι το modulo και πως να κάνεις loop με όσο πιο fancy τρόπο γίνεται;
Zein Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστω για τις απαντησεις!! Ξεκινησαν να ερχονται οι υποψηφιοι σιγα σιγα χεχε Aκολουθησα τις συμβουλες σχεδον ολων σας! Ξεκινησα με ερωτησεις απο το λινκ του Hambos19 (ευχαριστω για αυτο!) αλλα πρεπει να λυσω το θεμα με το τεστ του κωδικα. Σκεφτηκα μηπως ειναι καλη ιδεα να βαλω ενα βημα πριν απο την συνεντευξη, μια ασκηση (απλη) την οποια θα πρεπει να λυσουν και να στειλουν. πχ να βρουνε τα λαθη μιας σελιδας , να προτεινουν μια λυση για ενα πολυ συγκεκριμενο προβλημα κτλ κτλ Το αν θα "κλεψουν" και ψαξουν στο stack overflow για την απαντηση το βρισκω πολυ θετικο εξισου για προφανεις λογους. Ο λογος που θελω να αποφυγω ενα live test με κωδικα ειναι επειδη σκεφτομαι μην λογω νευρικοτητας τα κανουν μανταρα. Οχι δηλαδη να μη γνωριζουν την απαντηση, αλλα απο το αγχος να την ξεχασουν και αντε να αποδειξουν το αντιθετο μετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα