Apoll Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 ναι, καραμητρο, barista είναι. Δεν έχουν πλέον ένα γκαζάκι/μία χόβολη και ψήνουν ελληνικούς. Δουλεύουν εσπρεσσομηχανές και ο διεθνής ορισμός είναι barista και σε αρκετά καφέ παν γαμνιόντας κιολας. Αν και στην πιάτσα τους λένε "παραγωγη" Εξ ου και όντως θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός. Άλλος ο barista (roflmao) και άλλος ο καφετζής, που σου φτιάχνει με μεράκι και εμπειρία έναν διπλό ελληνικό το πρωί στον δρόμο για την δουλειά, και νιώθεις άνθρωπος. Οπότε μην βρίζετε τους καφετζήδες που τους συγκρίνεται με ό,τι ονομασία έχουν βγάλει σε αυτούς που χρησιμοποιούν μηχανή για ένα καφέ. Και τί μου θύμισες τώρα. Πηγαίναμε στην κυρά Θοδώρα την καφετζού κάθε πρωί στην Άμφισσα με το που κατεβαίναμε από το λεωφορείο. Ένα διπλό ελληνικό μέτριο, και έφτιαχνε τη μέρα μας, για 9 χρόνια. Εκ τον οποίων τα 3 χρόνια Λύκειο, και 6 χρόνια εργασίας αργότερα. Αυτός ήταν καφές. Και πάντα είχε ουρά, λογική τιμή (100δρχ), και χτυπούσαμε και μία τρομερή τυρόπιτα στον φούρνο δίπλα για άλλο ένα κατοστάρικο. Και το μεσημέρι, χτυπούσαμε ουζάκια ή τσιπουράκια στο ίδιο καφενείο, ενώ έφτιαχνε χταποδάκι και σαγανάκι να συγχωράς τα πεθαμένα της. Τώρα τί να συγχωρέσεις από τους ταλαίπωρους που δουλεύουν για 3 και 60 (ευρώ), και το μόνο που κάνουν είναι να πατάνε 2 κουμπιά; 5
tehAllantin Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 δεν αποκαλω καφετζη καποιον μειονεκτικά ρε συ! Το κάθε άλλο, οποιος ανθρωπος κανει αυτο που κανει με αγαπη και μερακι κ εγώ μαζί του. Αγαπη ρεμουνια, το μυστικο συστατικό για να είναι κάτι νόστιμο 1
nikolaos_ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Άμα θέλετε πάντως έναν ελληνικό όρο για τον μπάρμαν, μαρτυρείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. ο οἰνοχειριστής http://papyri.info/ddbdp/p.oxy;14;1752 2
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Άμα θέλετε πάντως έναν ελληνικό όρο για τον μπάρμαν, μαρτυρείται από τον 4ο αιώνα μ.Χ. ο οἰνοχειριστής http://papyri.info/ddbdp/p.oxy;14;1752 Ο Κατακουζηνός τον έλεγε οινοχόο 1
nikolaos_ Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ο Κατακουζηνός τον έλεγε οινοχόο Αν θυμάμαι από το έργο, έλεγε έτσι κάποιον μπάρμαν που δεν τον είχε σε εκτίμηση. Ο οινοχόος είναι ένας βοηθός, απλός βαστάζος, να κρατάει το μπουκάλι και να σερβίρει. 1
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα μπορεί να μάθουμε και τον μισθό πάντως, Δευτέρα! 2
Unabomber Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Ειπαμε δεν μας ενδιαφερει το χρηματικο…… Αλλα οι διακοπες 3 εβδομαδων το καλοκαιρι….. Οχι τιποτα αλλο, για τα ξαδερφια ρε γαμωτο…..
Adon1s Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 πού μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος/κάποια για να γίνει μπαρίστας / μπαρίστρια ;
Unabomber Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 πού μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος/κάποια για να γίνει μπαρίστας / μπαρίστρια ; Eνα που βρηκα για Ελλαδα http://baracademy.gr/index.php?instance=seminars&seminar_id=33 και εδω για σεμιναρια http://www.coffeelovers.gr/gr#
zio10 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 πού μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος/κάποια για να γίνει μπαρίστας / μπαρίστρια ; Γιατί δεν ακολουθείς το tutorial του Greyhorse ; Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο. Αν χρειάζεσαι αφρόγαλα, βάζεις γάλα και το χτυπάς κάτω από την πίεση, εκεί θέλει λίγο εξάσκηση, μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη φορά αλλά για να το πετυχαίνεις κάθε φορά θα το εξασκήσεις μια-δυο μέρες να μάθεις το κόλπο, και τέλειωσες. 3
deesnider Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα μπορεί να μάθουμε και τον μισθό πάντως, Δευτέρα! Μη βγαίνεις off-topic ρε!!! 7
Adon1s Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Γιατί δεν ακολουθείς το tutorial του Greyhorse ; Παίρνεις το μεταλλικό μαραφέτι, το τοποθετείς κάτω από την μηχανή που αλέθει τον καφέ, το γυρνάς μια φορά για να γεμίσει με καφέ, βγάζεις το μεταλλικό μαραφέτι και το στεριώνεις στη μηχανή, πατάς το 1ο κουμπί αν θέλεις εσπρέσο ή το δεύτερο αν θες 2πλό εσπρέσσο ή καπουτσίνο και έτοιμος ο εσπρέσο. Αν χρειάζεσαι αφρόγαλα, βάζεις γάλα και το χτυπάς κάτω από την πίεση, εκεί θέλει λίγο εξάσκηση, μπορεί να το πετύχεις με την πρώτη φορά αλλά για να το πετυχαίνεις κάθε φορά θα το εξασκήσεις μια-δυο μέρες να μάθεις το κόλπο, και τέλειωσες. Ε ναι γιατι ως γνωστο εχει σημασια αν ο καφες ειναι απο την νοτια Ινδοκινα ή απο μια ποικιλια που φυτρωνει στα συνορα Βραζιλιας-Χιλης .
GreyHorse Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2015 πού μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος/κάποια για να γίνει μπαρίστας / μπαρίστρια ; Μας δουλεύεις; Τράβα να δουλέψεις σε μικέλ/starbucks παρεμφερή ή σε κανά καφέ της γειτονιάς και εξασκήσου. Δες και καμιά δεκαριά βιντεάκια στο youtube και έτοιμος. Σε λίγο θα ακούσουμε ότι περισσότερη εκπαίδευση θα θέλει ο καφεπώλης παρά ο φυσικός στο Cern...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα