Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω τελειώσει μαθηματικο 2 χρόνια τώρα.Εργάζομαι αυτή τη στιγμη σε ενα φροντιστήριο σαν καθηγητης.Δυστυχώς δεν ξέρω αν αυτό θέλω να είναι το επάγγελμα που θα κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου γιαυτό και σκέφτομαι να κάνω ενα μεταπτυχιακό. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω τι να επιλεξω και τι μεταπτυχιακά παιζουν εκεί εξω.Έχει να κανει κανεις καμια προταση?Πως μπορω να κινηθω ώστε να βρω ποιο μεταπτυχιακό μου ταιριάζει?

Δημοσ.

Ε τώρα.... αυτά θα τα ψάξεις μόνος σου. Ψάξε τι μεταπτυχιακό είναι διαθέσιμο και τι όχι, σκέφτεσαι για Ελλάδα ή εξωτερικό; Θες να είναι σχετικό με μαθηματικά ή πληροφορική και κάτι παρεμφερές; Εμείς δεν μπορούμε να σου πούμε τι σου ταιριάζει. Είναι σαν να πάω εγώ σε ένα παπουτσάδικο και να δοκιμάσω παπούτσια για εσένα.

Δημοσ.

Σκέφτομαι για Ελλάδα.Εχεις δίκιο απλα το πρόβλημα μου είναι οτι δεν ξέρω πως να βρω ποιο μεταπτυχιακό μου ταιριάζει...Μακάρι να υπήρχε κάποιος αρμοδιος -γνωστής πανω στον τομέα να με βοηθούσε.Όχι δεν θέλω πληροφορική.Νομιζω μου αρέσουν χρηματοοικονομικά,επενδυσεις κάτι τέτοιο...κάποια καλη πρόταση?Ευχαριστώ για την άμεση απαντηση bill

Δημοσ.

Άρα λοιπόν θα κοιτάξεις μεταπτυχιακά οικονομικών σχολών. Πάρε σβάρνα τις ιστοσελίδες του ΠΑΠΕΙ, οικονομικό πανεπιστήμιο καθώς και αντίστοιχων σχολών ΑΠΘ επαρχία κτλ και οτι άλλο μεταπτυχιακό εντοπίσεις που να σχετίζεται με οικονομικά.

Δημοσ.

μαθηματικος που δεν θελει να διδαξει...  δυσκολο..

δηλαδη ερευνα? κατι σαν στατιστικη ας πουμε? για γκαλοπ ερευνες 

ή εννοεις αλλον κλαδο?

αν εισαι απο τους αριστουχους πας με την μια εξωτερικο..  βρες κανεναν καθηγητη για συστατικη να εχει και κανα κονε εξω..

Δημοσ.

Θα έλεγα και εγώ να πας εξωτερικό, εάν το βαστά η τσέπη σου.Δεν χρειάζεται να είσαι σε πανεπιστήμιο που έχει δίδακτρα,μια χαρά πανεπιστήμια τζαμπέ έχει η Γερμανία-Σκανδιναβία,εξαιρετικής ποιότητας και βοηθάνε και τους φοιτητές οικονομικά(σε Δανία που ξέρω).

Τώρα το τι θα κάμεις εκεί.

Θα έλεγα να δεις για software engineer ή κάτι παρόμοιο διότι τους κυνηγάν με το ντουφέκι,αλλά επειδή δεν σου αρέσει θα σε συμβούλευα να μείνει στον engineering κλάδο διότι γενικά έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση και απορρόφηση(μετά τους γιατρούς).

Τα χρηματοοικονομικά να πούμε την αλήθεια δεν τα ξέρω,έτσι δεν μπορώ να πω τι είναι καλό ή κακό.

Δημοσ.

Στη περίπτωση που σε ενδιαφέρουν αποκλειστικά τα χρηματοοικονομικά θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με το CFA.

Δεν είναι μεταπτυχιακό, είναι επαγγελματική πιστοποίηση, και πίστεψε με, αυτά που θα σου προσφέρει ενα τέτοιο "χαρτί" δεν υπάρχει περίπτωση να σου τα προσφέρει ενα μεταπτυχιακό της σειρας.

Εκτός εαν έχεις τη δυνατότητα να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε top tier uni του εξωτερικού. Βασικά, ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση, η επαγγελματική πιστοποίηση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην αγορά.

Δημοσ.

Με μια μικρή έρευνα για το cfa δεν είδα να έχει γραφεία εδώ στην Ελλάδα.Τι ακριβως είναι το cfa?το έχει κανει κανένας?φαίνεται ενδιαφέρον αλλά χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες και αν δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα ώστε να με ενημερώσουν δεν μπορω να αποφασισω...

Δημοσ.

Με μια μικρή έρευνα για το cfa δεν είδα να έχει γραφεία εδώ στην Ελλάδα.Τι ακριβως είναι το cfa?το έχει κανει κανένας?φαίνεται ενδιαφέρον αλλά χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες και αν δεν έχει γραφεία στην Ελλάδα ώστε να με ενημερώσουν δεν μπορω να αποφασισω...

To CFA δεν έχει "γραφεία" μαθήματα κλπ

είναι επαγγελματική πιστοποίηση. Δηλαδή έγγράφεσε, υπάρχει η ύλη και πας και δίνεις εξετάσεις

Έχει τρία Level , I, II και ΙΙΙ

Το Ι μπορείς να το δώσεις Ιούνη και Δεκέμβρη τα ΙΙ και ΙΙΙ μόνο Ιούνη. 

Η μαλακία είναι ότι στην Ελλάδα λόγο της μικρής συμμετοχής δεν γίνεται εξέταση Δεκέμβρη μόνο για το Level I (μπορείς βέβαια να δώσεις σε άλλη χώρα/πόλη).

Εννοείται τγια να δώσεις το καθένα πρέπει να έχεις περάσει τα προηγούμενα.

περισσότερα  στο παρακάτω link

http://www.cfainstitute.org/programs/cfaprogram/Pages/index.aspx

Αν έχεις ερωτήσεις στείλε pm

Υπάρχουν αντίστοιχες επαγγελματικές πιστοποιήσεις και σε άλλα αντικείμενα.

Αφού είσαι μαθηματικός φαντάζομαι κάποια Actuary πιστοποίηση θα ήταν αρκετά κοντά στις γνώσεις σου επίσης.

Δημοσ.

Επειδη και εγω ενδιαφερομαι μολις τελειωσω τη σχολη για μεταπτυχιακο  στα Χρηματοοικονομικα και επειδη δυστυχως στα Ελληνικα πανεπιστημια δεν υπαρχει συνδεση  με την αγορα εργασιας(τουλαχιστων οπως τις αλλες χωρες),εμεις οι φοιτητες ειμαστε ολιγον "χαμενοι".Ετσι βασιζομαστε στην διαθεση του καθε καθηγητη να μας καθοδηγησει επαγγελματικα.Εγω προσωπικα το CFA πρωτη φορα το ακουω και εχω καποιες αποριες. 

1)Γιατι ακριβως αξιζει περισσοτερο απο ενα αντιστοιχο μεταπτυχιακο στην Ελλαδα?

2)Σαν πιστοποιητικο που ειναι δεν θελει καποιου ειδους ανανεωση μετα απο χρονια?

Απο ενα γρηγορο search παντως καταλαβα οτι ειναι πιο εξειδικευμενο απο τα αντιστοιχα μεταπτυχιακα προγραμματα.

Δημοσ.

2)Σαν πιστοποιητικο που ειναι δεν θελει καποιου ειδους ανανεωση μετα απο χρονια?

@hashashin : Τι σχολή είσαι και τι έτος ?

Δεν είναι πιστοποιητικό. Είναι πιστοποίηση ας πούμε "τίπτλος επαγγελματικής εκπαίδευσης".

Δεν λήγει αλλά έχει κάποιους περιορισμούς. Όπως όλα τα αντίστοιχα qualifications , σε όλα τα αντικείμενα από χρηματοοικονομικά μέχρι οδηγών βυτιοφόρων πχ.

Πολλές αντίστοιχες πιστοποιήσεις πχ απαιτούν προκειμένου να "διατηρείται" η πιστοποίηση να υπάρχει τακτική "τριβή" με το αντικείμενο πχ μέσω παρακολούθησης webinars, σεμιναρίων, in-house training etc. Δε θυμάμαι αν ισχύει κάτι τέτοιο για το CFA Prorgram.

Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι ότι δε δίνεις της εξετάσεις και ... τέλος είσαι CFA Charter holder.

Όπως και με το ACCA πχ πρέπει να έχεις κάποιο διάστημα επαγγελματικής εμπειρίας πάνω στο αντικείμενο. Έτσι ακόμα και αν περάσεις τα 3  level αν δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με το αντικείμενο (ή το διδάσκεις) δε θα πάρεις το charter απλά θα μπορείς να λες ότι πέρασες τις εξετάσεις και ότι αξίζει αυτό. Νομίζω απαιτούνται 3 χρόνια με "προθεσμία" 5 χρόνια αφού τελειώσεις το level III. (λεπτομέρεις στο site του CFA institute).

Νομίζω επίσης ότι το CFA Program μπορεί να οδηγήσει σε απαλλαγή κάποιων ελληνικών εξετάσεων (πχ για τοΧρηματιστήριο) αλλά δε θυμα΄μαι λεπρομέρεις (δηλ. αν απαιτέιται κάποιο Level ή το charter). Αντίστοιχα αν έχεις περάσει κάποια level στο CFA Program μπορείς να πάρεις απαλλαγή από τις μερικές εξετάσεις άλλων επαγγελματικών qualifications (πχ Actuarial).

Το όλο θέμα είναι ότι το CFA είναι όντως πολύ χρήσιμο εφόδιο για την επαγγελματική εξέλιξη κάποιου που είναι ήδη στο χώρο (ή είναι φρέσκος απόφοιτος ή τελειόφοιτος), είναι λιγότερο χρήσιμο για κάποιον καθηγητή φροντιστηρίου που θα το κάνει παράλληλα με την δουλειά του ως καθηγητής φροντιστηρίου και δε θα ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό μέχρι να το τελειώσει.

Δημοσ.

1)Γιατι ακριβως αξιζει περισσοτερο απο ενα αντιστοιχο μεταπτυχιακο στην Ελλαδα?

Δεν ξέρω κάτι για το συγκεκριμένο αλλά προφανώς από τις γνώσεις που θα αποκομίσεις από την πιστοποίηση αυτή θα έχεις μεγαλύτερη σύνδεση πρακτικά και ανταπόκριση με την αγορά εργασίας έναντι ενός μεταπτυχιακού, αυτό έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Δεν ξέρω κάτι για το συγκεκριμένο αλλά προφανώς από τις γνώσεις που θα αποκομίσεις από την πιστοποίηση αυτή θα έχεις μεγαλύτερη σύνδεση πρακτικά και ανταπόκριση με την αγορά εργασίας έναντι ενός μεταπτυχιακού, αυτό έχω καταλάβει.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος αν είναι οι γνώσεις τόσο όσο η διεθνεής αναγνώριση.

πχ στην Αγγλία όταν λες CFA ξέρει ο άλλος ΑΚΡΙΒΩΣ τι και πόσο ξέρεις. Δεν μπορεί να το ξέρει για κάθε uni σε όλο το κόσμο.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το θέμα "κύρους" που δίνει ο τίλος, καλώς ή κακώς. Γι αυτό άλλωστε συχνά τη παρακολούθηση τέτοιων πιστοποιήσεων την πριμοδοτούν οι εργοδότες.

επίσης είναι μία αρκετά "απαιτητική" εξέταση (ή μάλλον 3) με σημαντικό fail rate ... που σημαίνει ότι αν τις περάσεις (πολύ περισσότερο ενώ δουλεύεις ταυτόχρονα) ... μπορεί να εκληφθεί ως απόδειξη αποφασιστικότητας, ικανότητας και "work under pressure" δυαντότητας ... δε μπορεί να το κρίνει ο άλλος το ίδιο ευκολα για ο ότι τελείωσες το Χ,Υ μεταπτυχιακό που δε ξέρει πόσο απαιτητικό είναι (δε μιλάμε για πασύγνωστα ιδρύματα)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη τα μεταπτυχιακά δεν φτουρανε τα πανεπιστήμια αποφάσισαν να πάρουν δυο δρόμους:

1ος ειναι να αρχίζουν να εκπαιδεύουν τους φοιτητές για πιστοποιήσεις πχ ACCA training απο London school of economics και τα σχετικά.

2ος ειναι να κάνουν μεταπτυχιακά που παίρνουν κομμάτια απο άλλες επιστήμες επειδη η θεωρία ειναι οτι άμα ειναι πιο δημιουργική η θέση σου (ακομα και αν ειναι σε excelοχαρτα) τότε εχει λιγότερες πιθανότητες να την στείλουν Asia.

Διαλεγετε και παίρνετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...