liopyr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πήγαινε ρώτα κάποιον διατροφολόγο ή ειδικό or something. Αν και άμα είναι θέμα μεταβολισμού, δεν το σώζεις. Εγώ μέχρι τα 30 με άπειρες καταχρήσεις σε αλκοόλ και junk food δεν έβαζα γραμμάριο. 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πάνε τρέξε γύρο από το τετράγωνο σου για κάνα 20λεπτό και αν γυρίσεις σπίτι και είσαι πεινασμένος τότε είσαι οκ με την λογική σου,διαφορετικά μην ξανά κάνεις γυμναστική. Αν ήταν να σου ανοίξει την όρεξη η γυμναστική θα είχες όρεξη και χωρίς γυμναστική. Και εγώ ψιλός είμαι,και ήμουν και πάντα αρκετά αδύνατος,αλλά όχι και τόσο, πάντα είχα μερικά κιλάκια παραπάνω. Ε,Bodybuilding λέγεται αυτό,δεν χρειάζεται να θες να γίνεις τέρας για να είναι bodybuilding. Αρχικα το οτι λες σε καποιο να μην γυμναζεται ειναι απο τα μεγαλυτερα λαθη! Κανονικα ολοι θα επρεπε να γυμναζονται οχι για το σωμα αλλα για την υγεια (δεν λεμε να ειναι ολη μερα να χτυπιεται σε ενα γυμναστηριο κτλ αλλα να κανει 2-3 ωρες της βδομαδας τουλαχιστον κατι που τον ευχαριστει, Βαρη , τρεξιμο, πολεμικη τεχνη κτλ. Το τρεξιμο δεν σου ανοιγει την ορεξη οποτε Αυτο που λες ειναι ακυρο οσο δεν παει. φιλε κακα τα ψεμματα....απο την γυμναστικη ποτε κανεις δεν πηρε κιλα!μπορεις να δοκιμασεις συμπληρωματα πρωτεινες κτλπ αλλα θα πρεπει να τρως καλα και να γυμναζεσαι παραλληλα!καποιο "μαγικο" κολπο δυστυχως δεν υπαρχει! Ποιος στο ειπε οτι απο τη γυμναστικη δεν πηρε κιλα? ΓΙα ποιο λογο προτεινεις σε καποιον συμπληρωματα? Αφηστε τις "ευκολες" λυσεις και προτεινετε φαγητο. Αφηστετα αυτα για πιο εξτριμ περιπτωσεις. Αν πας να κάνεις bodybuilding(αυτό κατάλαβα) για να βάλεις κιλά είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις,οι μυς καίνε ακόμα παραπάνω θερμίδες,οπότε αν δεν παίρνεις εύκολα κιλά με το φαΐ θα χάσεις ακόμα ποιο πολλά κιλά. Μεχρι ενα σημειο το πηγες καλα. Ναι οι μυες καινε θερμιδες αλλα χρειαζεται ειτε θες να βαλεις ειτε θες να χασεις κιλα. Η αυξημενη μυικοτητα θα σε φοηθησει να εχεις αυξημενες καυσεις το οποιο σημαινει αν θες να χασεις φτιαχνεις ενα υποθερμιδικο πλανο και αδυνατιζεις αν θες να βαλεις κιλα επειδη ο οργανισμος σου εχει αρχισει να εχει περισοτερες ενεργειακες αναγκες αρχιζεις και τρως περισσσοτερο γιατι πονας πιο συχνα, οποτε φτανεις ενα υπερθερμιδικο πλανο και βαεις κιλα. Γενικα τα βαρη χρειαζονται ειτε οταν θες να βαλεις ειτε οταν θες να χασεις γιατι αλλαζουν το μεταβολισμο. Σκευασματα με πρωτεινες με μπολικους υδατανθρακες. Αμεσως μετα την γυμναστικη σου. Νομιμα ειναι. Θα ρωτησω και εσενα. ΤΙ θα του προσφερουν οι πρωτεινες ακριβως? Υπαρχουν τοσες τροφες. Συμπληρωματα δεν χρειαζομαστε εμεις που κανουμε χρονια γυμναστικη και ειμαστε και μερικα επιπεδα παρπανω. Με λιγα λογια. Ξεκινας γυμναστικη με βαρη , χρειαζεται το αεροβιο αλλα το αεροβιο σε στιβει και λιπος-μυς τα παντα. Αυξανοντας τη μυικοτητα θα αλλαξει και ο μεταβολισμος σου. Θα πρεπει να μετρησεις τις θερμιδικες σου ημερισιες αναγκες και θα φτιαξεις μια διατροφη υπερθερμιδικη. Σιγουρα στην αρχη θα πρεπει να πιεστεις για να φας παραπανω αλλα αν δεν το κανεις δεν θα βαλεις ποτε κιλα. Δοκιμασε τροφες με πολλες θερμιδες οπως ταχινι,φυστικοβουτυρο,ξηρους καρπους. Μακαρονια,ρυζια,γλυκοπατατες,γιαουρτια,κοτοπουλα,ψαρια,σαλατες και φρουτα. Εν κατα κλειδι, αν δεν φτιαξεις πλανο και δεν πιεστεις δεν θα αλλαξεις τιποτα. Ρωτα εδω οτι θες http://www.insomnia.gr/topic/251324-das-fitness-thread/page-1623 ΥΓ: μερικοι προσεχετε τι προτεινετε ειδικα οταν δεν εχετε ιδεα, μην παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας 7
Moderators Malthador Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Πήγαινε ρώτα κάποιον διατροφολόγο ή ειδικό or something. Αν και άμα είναι θέμα μεταβολισμού, δεν το σώζεις. Εγώ μέχρι τα 30 με άπειρες καταχρήσεις σε αλκοόλ και junk food δεν έβαζα γραμμάριο. ^^ Αυτό βασικά, τράβα σε διατροφολόγο. Χωρίς διαιτολόγο, κιλά δεν βάζεις. Kαι ειδικά τα κιλά που θες εσύ συγκεκριμένα, OP. Με πρόχειρο υπολογισμό πρέπει να αυξήσεις το σωματικό σου βάρος σχεδόν κατά 40%. Δεν πρόκειται να το καταφέρεις μόνος σου με τίποτα. Και μη λάβεις καν υπόψιν σου τις λύσεις τύπου συμπληρώματα, σκευάσματα κλπ που σου πρότειναν. 1
margaritagr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Μια χαρα βαζεις κιλα χωρις διαιτολογο αρκει να κατσεις ν ασχοληθεις. Φυσικα και ν αρχισεις γυμναστηριο topic starter!!! Παραλληλα ομως θα πρεπει να αρχισεις και διατροφη, υπερθερμιδικη οπως σου ειπε ο spect. Το θεμα δεν ειναι απλα να βαλεις κιλα και να γινεις ενας χοντρος, αλλα να βαλεις ποιοτικα κιλα απο σωστες τροφες.
nicoc89 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 δεν τρως γιαυτό δεν βάζεις κιλά , νομιζεις οτι τρως (99,9% των περιπτώσεων σαν την δική σου , πήγαινε σε γιατρούς αν θες να ανακαλύψεις αν είσαι στο 0,01% που έχουν πρόβλημα).όλοι πρέπει να γυμνάζονται για λόγους υγείας. Το θα βάλεις μυς και θα ανεβάσεις μεταβολισμό κ αυτό δε το θες ειναι η μεγαλύτερη φλόμπα που άκουσα στη ζωή μου , την παλευεται ρε ? τι νομίζεται οτι ειναι ο ανθρώπινος μεταβολισμός? ξυλόσομπα ? θα τραβήξεις το μοχλό να τη ρυθμίσεις στο σιγανό να μη καίει ? η ανάπτυξη μας και η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών απο το σώμα έχει άμεση σχέση με το μεταβολισμό όπως και η συνολική υγεία , στην παραγωγή ορμονών επίσης και συνδέεται άμεσα με οποιαδήποτε διαδικασία συμβαίνει μέσα στο σώμα. Ακόμα και αν χτυπήσεις θα επιδιορθωθεί η πληγή γρηγορότερα σε σχέση με κάποιον που το σώμα του δουλευει σε ρυθμούς γέρου . το συμπλήρωμα που λέτε για να κάνει κάτι ή θα το πίνει 5-6 φορές την ημέρα να συμπληρώσει την πρωτεΐνη που δεν τρώει πράγμα ηλίθιο γιατι ειναι λες και προσπαθείς να ζήσεις με πασατέμπο με συνέπεια να γαμήσει τα νεφρά του ή να μη το πάρει καν και να αρχίσει να τρωει φαγητό γιατι οποιος δεν τρώει/γυμνάζεται και παίρνει συμπληρώματα ειναι σαν μια χοντρή που παίρνει και τρώει σαν έξτρα το γιαούρτι που διαφημίζει η χ μοντέλα γιατι όπως λέει στη διαφήμιση ειναι το μυστικό για να κρατάει την γραμμή της, λες και πίνεις redbull για να βγάλεις φτερά νόημα 0όποιος δεν έχει ιδέα απο θέματα γυμναστικής και διατροφής, no offence but just stfu , μη γράφετε για να γράφετε , ειναι ενοχλητικό και τους κάνετε κακό. 3
4saken Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 ή θα το πίνει 5-6 φορές την ημέρα να συμπληρώσει την πρωτεΐνη που δεν τρώει πράγμα ηλίθιο γιατι ειναι λες και προσπαθείς να ζήσεις με πασατέμπο με συνέπεια να γαμήσει τα νεφρά του Δεν το καταλαβα, τι εννοεις?
Aztec Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Θα σου πω τι έκανα εγω . Κάποια περίοδο ήμουν 70 κιλά με 1.84 ύψος . Αρα λιγο πιο χαλαρή φάση απο σένα και πάλι πολυ αδύνατος . Μέχρι τότε νόμιζα οτι έτρωγα. Πολλοι νομίζουν οτι τρώνε αρκετά μέχρι να ξεκινήσουν τον αγώνα που σου λέω . Να πω πως ο μεταβολισμός μου ειναι πολυ γρήγορος . Δηλαδη μπορώ να φάω το βραδυ μακαρόνια και ενα κουτί λουκουμάδες και να πέσω για ύπνο χωρίς πρόβλημα . Τι έκανα λοιπόν . Πήρα ενα συμπλήρωμα όγκου με πολλούς υδατάνθρακες και... 8.00 Δυο πιάτα της σούπας Quaker φτιαγμένα σαν ρυζόγαλο . 11.00 Μιση μπαγκέτα με τριπλή γαλοπουλα και τα περαιτέρω . 2.00 Μεσημεριανό 5.00 Την υπόλοιπη μισή μπαγκέτα 6.00 Συμπλήρωμα 7.00 Γυμναστική 8.00 Συμπλήρωμα με μπανάνα , φυστικοβουτυρο , αμύγδαλα , quaker 9. Βράδυνο 11. Γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού η γάλα η cottage cheese ktl Στο περίπου. Πάντα κρατώντας τα ωράρια και πολύ άσπρο κρέας , ρύζι , μακαρόνια για μεσημεριανό, με φρούτα, σαλατα κτλ . Γενικώς λόγω του πολυ φαγητού κτλ καλο είναι να κρατήσεις την ποιότητα στην διατροφή σου υψηλά . Μέσα σε ενα χρόνο ειχα φτάσει 86 κιλά που τα έριξα στα 83 στη συνέχεια . Απλα για να μην υπάρχει παραξηγηση το συμπλήρωμα δεν το έπαιρνα ενα χρόνο συνεχόμενα . Χρειάστηκε μόνο στην αρχή για να μου δώσει την πνευματική κυρίως θέληση οτι πάμε γερά .
xristos97 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Άμα δεν μπορείς να φας πολύ, βάλε στη διατροφή σου λίπος (πχ φυστικοβουτυρο) επειδή έχει περισσότερες θερμίδες απ'οτι πρωτεινες-υδατάνθρακες. Και επίσης να θυμάσαι να τρως πρωτεΐνη γιατί με αυτήν χτίζεις μυς (λένε χρειάζεται 1,5-2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους). Αλλα δεν καταλαβαίνω τι δύσκολο έχει να φας πολύ. Να τρως ανά τρεις ώρες και να υπολογίσεις πόσες θερμίδες χρειάζεσαι να τρως ημερησίως. Και για τον υπολογισμό θερμιδων: Εξίσωση : Harris-Benedict Άνδρες: BMR = 66+ (13.7xΒάρος(kg)) + (5xΎψος(cm)) - (6.8 x Ηλικία(έτη))
leftis95 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Το ίδιο θέμα με εσένα είχα όταν άρχισα γυμναστήριο στα 15 μου. Ήμουν 1.83 60 κιλά και καθόλου όρεξη για φαί. Ο μόνος τρόπος για να παρεις κιλά, είναι να τρώς πέρα από το σημείο κορεσμού, μέχρι να σου έρθει αναγούλα και να φτιάχνεις και shake με παρα πολλες θερμίδες. Το υγρό φαγητό κατεβαίνει πολύ πιο εύκολα. Τώρα πλέον στα 20 μου είμαι 1.91 και 104 κιλά χαχαχ το γάμησα λιγό αλλά κλαιν, τα κιλά εύκολα χάνονται.
GreyHorse Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Το ίδιο θέμα με εσένα είχα όταν άρχισα γυμναστήριο στα 15 μου. Ήμουν 1.83 60 κιλά και καθόλου όρεξη για φαί. Ο μόνος τρόπος για να παρεις κιλά, είναι να τρώς πέρα από το σημείο κορεσμού, μέχρι να σου έρθει αναγούλα και να φτιάχνεις και shake με παρα πολλες θερμίδες. Το υγρό φαγητό κατεβαίνει πολύ πιο εύκολα. Τώρα πλέον στα 20 μου είμαι 1.91 και 104 κιλά χαχαχ το γάμησα λιγό αλλά κλαιν, τα κιλά εύκολα χάνονται. Χάνονται εύκολα τα κιλά; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις να μετακομίσω; 4
nicoc89 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δεν το καταλαβα, τι εννοεις? εννοώ οτι για να κερδίσει απο την πρωτεΐνη σε συμπλήρωμα κάποιος που δεν τρώει οτι χρειάζεται, θα χρειαστεί να πίνει 5-6 τη μέρα να καλύψει τις ανάγκες του και να πει οτι "είδε" διαφορά . Αυτές οι ανάγκες καλύπτονται και με μισό κιλό κρέας , μερικά αυγά , γιαούρτι και γάλα για να καταλαβαίνουμε πόσο γελοίο ειναι να πετάει ο καθένας μια συμβουλή τύπου πρωτεΐνη και τρίχες κατσαρές οταν ο άλλος ειναι ξεκάθαρο οτι πάσχει απο διατροφική διαταραχή ,ειναι λες και έχει ακρωτηριαστεί το πόδι κάποιου και του λένε βάλε επάνω τσιρότο να σωθείς. γιαυτό όποιος κοροϊδεύει τον εαυτό του οτι θα κάνει κάτι με συμπληρώματα κάθε φορά που πίνει ενα shaker πρωτείνης να σκέφτεται οτι έφαγε 5-6 ασπράδια ή 100-150γρ κοτόπουλο (ποσότητα μεζε) γιατι αυτό έκανε Ο μόνος λόγος ύπαρξης των συμπληρωμάτων ειναι για να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των αθλητών, όποιος δεν έχει σχέση με άθληση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του με το φαγητό και αφού τις καλύψει να πεινάει κ άλλο. Χάνονται εύκολα τα κιλά; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζεις να μετακομίσω; πιθανόν να μιλάει για άτομα με βασικές γνώσεις διατροφής, άσκησης και αυτοέλεγχο όταν κάποιος έχει αυτά δεν ειναι καθόλου δύσκολο να χάσει λίπος αλλα η δυσκολία ανεβαίνει όσο κατεβαίνει σε ποσοστά κάτω του φυσιολογικού για το ανθρώπινο σώμα.
johnbond Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 hardgainers δεν υπάρχουν..Μεγάλος μύθος. hardeaters υπάρχουν Το θέμα όμως είναι τι κάνεις αν δε μπορείς να φας παραπάνω; Και δεν είναι μόνο η όρεξη για να φας παραπάνω.Πολλές φορές το κοινωνικό περιβάλλον δε βοηθάει,όταν πρόκειται για άτομα που δεν τρώνε πολύ. Άλλη ποσότητα θα φας αν ζεις ξερωγω με γυναίκες μοντέλα που τρώνε 1000 θερμίδες και αλλιώς αμα πας να ζήσεις με σούμο που τρώνε 10.000-20.000 θερμίδες. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και πόσο υγιεινά θα τρως..Αν είναι να ρίξεις την ποιότητα της υγείας σου δεν αξίζει. Και δε γίνεται να παχύνεις τρώγωντας κοτόπουλο και ρύζι..Αυτά τα τρώνε οι χοντροί για να αδυνατίσουν.
johnbond Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δεν παχαινει το ρυζι?Και τι παχαινει δηλαδη?Αν δεν παχαινει ο υδατανθρακας τι παχαινει?Η προτεινη? Πόσο ρύζι μπορείς να φας με κοτόπουλο; Ειδικά αν είναι υγιεινά μαγειρεμένα. Μην παίζετε με τις λέξεις..Όλες οι υπερθερμιδικές δίαιτες παχαίνουν,και όλες οι υποθερμιδικές αδυνατίζουν.. Οι τροφές παίζουν το ρόλο πόσο νόστιμες είναι για να φας πολύ ή λίγο..Καμία τροφή δεν παχαίνει απο μόνη της,ούτε οι υδατάνθρακες φυσικά.
The_Judas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Τι είναι αυτά που γράφετε; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν έχουν όλοι οι τον ίδιο μεταβολισμό. Κάποιοι παχαίνουν πιο εύκολα και άλλοι όχι.
johnbond Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2015 Τι είναι αυτά που γράφετε; Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν έχουν όλοι οι τον ίδιο μεταβολισμό. Κάποιοι παχαίνουν πιο εύκολα και άλλοι όχι. Ψιλομύθος είναι αυτό με το μεταβολισμό για να δικαιολογούνται οι τεμπέληδες και οι αδύναμοι χαρακτήρες..υγιείς άνθρωποι ίδιου βάρους(κ μυικού βάρους) και ύψους και με ιδια δραστηριότητα το πολύ να έχουν 20% διαφορά στο μεταβολισμό. Εκτός και αν μιλάμε για άτομα με προβλήματα υγείας,πχ διαβητικοί,προβλήματα θυροειδούς κτλ.. Η μεγάλη διαφορά είναι στον τρόπο που τρώνε και στις συνήθειες που έχουν πάρει απο την οικογένεια τους.(πόσο θα φάνε,πως θα μαγειρεύουν κτλ),όπως επίσης μεγάλο ρόλο παίζει και πόσο όρεξη για φαί έχει κάποιος και πόσο λαίμαργος είναι. Γι'αυτό βλέπεις κάποιες οικογένειες και είναι πχ όλοι παχύσαρκοι ,ειδικά στην αμερική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα