Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες εδώ http://www.travelstories.gr/community/threads/2500%CF%87%CE%BB%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%93%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1.21286/την ιστορία που έγραψα για το ταξίδι που έκανα με αυτοκίνητο στην νότια Γαλλία.

ΥΓ. Ελπίζω να μην πάτε Αύγουστο γιατί θα ΠΗΞΕΤΕ στην κίνηση.

ΥΓ2 Στην Γαλλία δεν υπάρχουν παραθαλάσσια χωριουδάκια όπως τα έχεις στο μυαλό σου, ούτε μπορείς να σταματήσεις πουθενά για μπάνιο όπως στην Ελλάδα. 

Ότι άλλο θέλεις ρώτα εδώ ή με ΠΜ.

Δημοσ.

Ναι, έχεις δίκιο πως χάνεται η ιδέα του roadtrip αλλά εγώ ρίχνω την ιδέα του μη roadtrip αν θέλεις να πας στο συγκεκριμένο μέρος οπωσδήποτε. Την άποψη μου τη βασίζω σε πολλές παραμέτρους. Καταρχήν επειδή έκανα την διαδρομή με τρένο Αυγουστιάτικα, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτό. Και εμείς πήγαμε με το σκεπτικό να πάρουμε αμάξι από το αεροδρόμιο του Bergamo αλλά έτυχαν κάποιες αναποδιές και καταλήξαμε στο τρένο. Στην αρχή είχαμε ξενερώσει γιατί θα χάναμε το roadtrip αλλά στο τέλος του ταξιδιού, όταν επιστρέφεις και κάνεις τη σούμα, λέγαμε πως όλα για καλό έγιναν καθώς το υπερευχαριστηθήκαμε. Είναι άλλη φάση να έχεις τις ευθύνες ενός αμαξιού στο κεφάλι σου, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει και κάποιος σπουδαίος λόγος για να το έχεις μαζί σου και άλλη φάση να έχεις μαι βάση σε μια πόλη και να τριγυρίζεις σε ότι πόλη/χωριό υπάρχει σε ακτίνα 200 χλμ. 

Ένας άλλος λόγος είναι αυτός που ανέφερε  ένας φίλος σε προηγούμενο post. Κίνηση, αν πας σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Τρώμε την κίνηση εδώ, δεν λέει να την φάμε και εκεί. Μετά βάζω το οικονομικό. Με το τρένο θα σας βγει κανα 200αρι το άτομο φαντάζομαι. Υπολογίζω όλες τις κινήσεις μέσα, χωρίς να έχω ψάξει αν υπάρχουν προσφορές ή εκπτώσεις σε διάφορες διαδρομές. Με το αμάξι φαντάζομαι θα σπαταλήσεις περισσότερα. Τη διαφορά μπορείς να τη κάνεις upgrade σε δωμάτιο του ξενοδοχείου ή αεροπορικά εισιτήρια από Βαρκελώνη για Ίμπιζα. Τρελό μέρος. Δεν λέει να πας με τη γυναίκα αλλά για 1-2 μέρες είναι οκ. Βασικά άστο γιατί παίζει να χωρίσεις ακόμη δεν παντρεύτηκες. 

Τέλος, εικάζω πως αφού θα φύγεις από το κλαμπ των εργένηδων θα μαζέψετε το κατιτίς σας από τον γάμο και θα υπάρχει ένα καλό budget για το ταξίδι. Προσωπικά θα πήγαινα κάπου που υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσα. Με 10 ευρώ που έχει η ryanair το εισιτήριο για Μιλάνο πας για καφεδάκι το πρωί και επιστρέφεις το βράδυ. 

Ταπεινή μου άποψη η παραπάνω. Ο καθείς έχει τις απόψεις του, τα βιώματά του και ανάλογα με την προσωπικότητα, τα γούστα και τα κέφια του κανονίζει. Εγώ σου εύχομαι να περάσεις υπέροχα όπου και όπως και αν πας. Εξάλλου και μόνο που θα βρίσκεσαι στο εξωτερικό, θα δεις νέα μέρη και θα τριφτείς για λίγο με τους εκεί ανθρώπους είναι από μόνο του ένας πολύ καλός λόγος να πας. 

Δημοσ.

Επίσης να περάσεις και απο Figueres - Cadaques. Η διαδρομή απο Figueres σε Cadaques είναι όλα τα λεφτά. Θα σε αποζημιώσουν η θέα και τα τοπία.

• Like 2
Δημοσ.

@greyhorse φιλε η χλιδα ειναι το τελευταιο που με απασχολει για να ειμαι ειλικρινεις! Περισσοτερο θελω να δω μικρα παραθαλασια χωριουδακια, να κανω τα μπανακια μου κλπ

@haris μακαρι να ειχα την ανεση χρονου φιλε μου να το κανω το ταξιδι 30 ημερες με το τροχοσπιτο πισω και να το απολαυσω οσο δεν παει. Δυστυχως ομως ο χρονος θα ειναι περιορισμενος αρκετα, σκεψου Κυριακη βραδυ επιστρεφω Chicago και δευτερα πρωι στις 7 πρεπει να ειμαι δουλεια.

Το μέγα ερώτημα είναι το εξής.Το αίσθημα σκοπεύοντας να επισκεφτεί Βαρκελώνη,Γαλλία κτλ έχει σκοπό να την βγάλει σε χωριουδάκι ή γουστάρει Παρίσι,Μονακό φάση.Αν γουστάρει τα ίδια είσαι κομπλέ.Ο χρόνος είναι λίγος...θα αρκούσε για μια περιοχή μόνο.... τι να πρωτο δείς....θα φας και χρόνο οδικώς.Εγώ στην θέση σου θα πήγαινα μόνο Γαλλία γύρω γύρω και αν προλάβαινα και άλλου.

Όπως και να χει καλό ταξίδι και υπομονή με τον γάμο.

• Like 1
Δημοσ.

Αλλαξανε τα πλανα μας τελικα. Ζυγισαμε τα + και τα - του εν λογω road trip που ειχαμε κατα νου και ειπαμε πως καλυτερα να κανουμε κατι πιο χαλαρο, ιδιαιτερα υστερα απο 2 βδομαδες τρελας (γυρω απο τον γαμο) στην Ελλαδα. Αποτελεσμα? 5 μερες Μαγιορκα και αλλες 4 Βαρκελωνη και τριγυρω.

Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο και την συνεισφορα σας στο θεμα (ναι και εσενα κουφαλα τριλοβιτη)!

• Like 1
Δημοσ.

Μην πάτε 5 μέρες στη Μαγιόρκα, 3 είναι υπεραρκετές εφόσον νοικιάσετε και τουτού και τις 2 μέρες που κερδίζετε τις κάνετε μεσογειακά παράλια ισπανίας.

Δημοσ.

Αλλαξανε τα πλανα μας τελικα. Ζυγισαμε τα + και τα - του εν λογω road trip που ειχαμε κατα νου και ειπαμε πως καλυτερα να κανουμε κατι πιο χαλαρο, ιδιαιτερα υστερα απο 2 βδομαδες τρελας (γυρω απο τον γαμο) στην Ελλαδα. Αποτελεσμα? 5 μερες Μαγιορκα και αλλες 4 Βαρκελωνη και τριγυρω.

Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο και την συνεισφορα σας στο θεμα (ναι και εσενα κουφαλα τριλοβιτη)!

:wub: :wub: :wub:

Mε το ''αλλάξανε τα πλάνα μας'' πίστεψα ότι εισακούστηκα... Τι θα γίνει με σένα?  Άνοιξε ένα θέμα να το συζητήσουμε, κάνε ένα poll να ψηφίσουμε να βγάλουμε μια κοινή απόφαση. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Δημοσ.

ΠΦΦΦ, ο ελληνας.

Κλασικος Ελληνας. Αναξιοπιστος εντελως!

Μην πάτε 5 μέρες στη Μαγιόρκα, 3 είναι υπεραρκετές εφόσον νοικιάσετε και τουτού και τις 2 μέρες που κερδίζετε τις κάνετε μεσογειακά παράλια ισπανίας.

Εχεις παει Μαγιορκα? Λιγο που το εψαξα ειναι τεραστιο νησι με πολλες και καλες παραλιες. Δεν νομιζω να βαρεθουμε. Θα δειξει!

:wub: :wub: :wub:

Mε το ''αλλάξανε τα πλάνα μας'' πίστεψα ότι εισακούστηκα... Τι θα γίνει με σένα?  Άνοιξε ένα θέμα να το συζητήσουμε, κάνε ένα poll να ψηφίσουμε να βγάλουμε μια κοινή απόφαση. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Δεν θελω poll TriLoBiTe, οτι μου πεις εσυ θα κανω! Να τον ακυρωσω τον γαμο? Τeach me Master.

Δημοσ.

Δεν θελω poll TriLoBiTe, οτι μου πεις εσυ θα κανω!

Με συγκινείς.(ΠΑΛΙ). Αν και ξέρουμε κι οι δυο πως έχω δίκιο, λέω να το πάμε δημοκρατικά.. προτείνω δημοψήφισμα. Ν' αποφασίσει ΟΛΑΟΣ.

Δημοσ.

Κλασικος Ελληνας. Αναξιοπιστος εντελως!

Εχεις παει Μαγιορκα? Λιγο που το εψαξα ειναι τεραστιο νησι με πολλες και καλες παραλιες. Δεν νομιζω να βαρεθουμε. Θα δειξει!

Δεν θελω poll TriLoBiTe, οτι μου πεις εσυ θα κανω! Να τον ακυρωσω τον γαμο? Τeach me Master.

Αν πάτε για τις παραλίες της, πηγαίνετε σκόπελο Σκιάθο Κεφαλονιά ιθάκη...

Αν τώρα επιμένετε να πάτε, το ωραιότερο μέρος του νησιού ειναι το βόριο αλλά η νυχτερινή ζωή ειναι στην παλμα.

Έχω πάει καναδυό φορές όταν έμενα αμβούργο με Ryanair, 7 euros το αεροπορικό. Δε θα έδινα και περισσότερα για να πάω...

Επίσης να πάρε στα σπήλαια, αλλα κι αυτά ειναι οκ όχι Ουάου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...