panos2171 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Κι εγώ έτσι την είχα πατήσει και πλήρωσα παραπάνω. Πάω την πρώτη φορά και στέλνω δέμα 1.8 κιλών αντικαταβολή, βγαίνει κάπου στα 3.6€, μια χαρά. Πάω την επόμενη φορά να στείλω ένα δέμα 800γρ χωρίς αντικαταβολή, με ρωτάει συστημένο; λέω εγώ ναι, να σου κάπου στα 5€ μεταφορικά. Λες και ξέρω εγώ ότι το δέμα μπορεί να σταλεί και σαν γραμμα... Έπρεπε εγώ να μπω στο site των ΕΛΤΑ για να δω τι παίζει με τις χρεώσεις. Συνοψίζοντας λοιπόν δε σε ενημερώνουν για τις διαφορές στο κόστος και φυσικά δε νομίζω να πηγαίνει το μυαλό κανενός ότι ένα δέμα μπορεί να σταλεί και σαν γράμμα.
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Πήγα στα ΕΛ.ΤΑ. να στείλω ένα δέμα με μέγεθος κουτιού 40Χ7Χ7cm, πακεταρισμένο με ταινίες και τέτοια. Το δίνω στην υπάλληλο και μου λέει 3,60 και κοπανάει κάτι σφραγίδες. Μα λέω 1,5 δεν κάνει το δέμα, είναι τόσο βαρύ? αααα λέει δεν μου είπατε ότι θέλετε να το στείλετε σαν δέμα και όχι σαν γράμμα. Μα λέω είναι δυνατόν να επιλέξω να δώσω 3,6 αντί για 1,5 και να μην έχω και tracking number? ε λέει έπρεπε να μου το πείτε, τώρα τα σφράγισα τα γραμματόσημα και δεν γίνεται. Όχι λέω εσείς έπρεπε να μου το πείτε απ την στιγμή που υπάρχουν και οι δύο δυνατότητες και πως δεν οφείλω να ξέρω τι συνηθίζεται στα ΕΛ.ΤΑ., ολόκληρο κουτί σας έδωσα όχι φάκελο. Τώρα λέει θα τα χρεωθώ εγώ τα γραμματόσημα επειδή τα σφράγισα και μετά μου μιλούσε με το ζόρι. Και αναρωτιέμαι τώρα εγώ: Ποιος έχει δίκιο? Γιατί να χρεωθεί τα γραμματόσημα? Δεν μπορεί να τα βάλει αλλού ή να τα ακυρώσει με κάποιον τρόπο? ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ μου συνέβη στα ΕΛΤΑ κουριερ Χαλάνδρι .. Της είπα μάλιστα να σταλεί το πακέτο Θυρίδα - Θυρίδα Και το έστειλε ΠΟΡΤΑ.. Μου λέει τώρα τελείωσε δεν μπορώ να κάνω κάτι για να εισπράξει παραπάνω χρήματα. Αρχισα να φωνάζω με τα νεύρα που είχα ζήτησα υπεύθυνο και το έλυσε ειρηνικά γιατι δεν ξέρω κι εγώ τι θα γινόταν. Είμαι ήρεμο άτομο αλλά οταν με κοροιδέψει καποιος καλύτερα να κρυφτεί. Δεν το ανέχομαι με τίποτα.
washcloud Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Σαφώς ο υπαλλήλος δεν ειναι υποσχόμενος να κανει σεμινάριο για το ποιες επιλογές εχει ο πελάτης.Βεβαίως η διαφορα ενός καλού και ενός κακου εργαζόμενου που συναλλάζεται με κοινό ειναι ακριβώς αυτή ,το ποσο καλα επικοινωνεί .Στην συγκεκριμένη περιπτωση έπρεπε να κανει την απλη ερώτηση ,πως θελετε να στείλω το δεμα, και οχι να παρει την πρωτοβουλία μονη της .Δικο της το λάθος άρα και το κόστος των γραμματοσήμων που επρεπε να το πληρωσει απο την τσεπη της και οχι o TS απο την δικια του,ετσι για το γαμώτο δηλαδη Κι αν ο πελάτης ήθελε να πάει με Β' προτεραιότητα, δεν έπρεπε να το ρωτήσει κι αυτό; Ή αν θα ήθελε να πάει συστημένο; Ή αν θα ήθελε εξασφαλισμένη παράδοση την επομένη; Αν δεν είναι πάνω από δύο κιλά, μπορεί να πάει άλλωστε και με το επιστολικό. Δεν είναι θέμα "λάθους". Θέμα "αναισθησίας" είναι, ή μάλλον "έλλειψης ευαισθησίας". Σε "δικαιολογημένα" όμως πλαίσια, καθώς η διαφορά στο κόστος είναι "αμελητέα", κι όπως είπα και πριν, ο περισσότερος κόσμος είτε δεν νοιάζεται, είτε κι όταν ακόμη του λένε "αργά και φθηνότερα ή γρηγορότερα και ελάχιστα ακριβότερα", επιλέγει το 2ο κατά κόρο ούτως ή άλλως... ...Κι αν τυχόν τελικά υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γκισέ στο περί ου ο λόγος γραφείο για τα δέματα, τότε ούτε καν αυτό ισχύει και είναι αποκλειστικά θέμα του πελάτη το "λάθος". ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ μου συνέβη στα ΕΛΤΑ κουριερ Χαλάνδρι .. Της είπα μάλιστα να σταλεί το πακέτο Θυρίδα - Θυρίδα Και το έστειλε ΠΟΡΤΑ.. Μου λέει τώρα τελείωσε δεν μπορώ να κάνω κάτι για να εισπράξει παραπάνω χρήματα. Αρχισα να φωνάζω με τα νεύρα που είχα ζήτησα υπεύθυνο και το έλυσε ειρηνικά γιατι δεν ξέρω κι εγώ τι θα γινόταν. Είμαι ήρεμο άτομο αλλά οταν με κοροιδέψει καποιος καλύτερα να κρυφτεί. Δεν το ανέχομαι με τίποτα. Καμμία απολύτως σχέση με το θέμα - και όχι "σχεδόν το ίδιο"...
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Κι αν ο πελάτης ήθελε να πάει με Β' προτεραιότητα, δεν έπρεπε να το ρωτήσει κι αυτό; Ή αν θα ήθελε να πάει συστημένο; Ή αν θα ήθελε εξασφαλισμένη παράδοση την επομένη; Αν δεν είναι πάνω από δύο κιλά, μπορεί να πάει άλλωστε και με το επιστολικό. Δεν είναι θέμα "λάθους". Θέμα "αναισθησίας" είναι, ή μάλλον "έλλειψης ευαισθησίας". Σε "δικαιολογημένα" όμως πλαίσια, καθώς η διαφορά στο κόστος είναι "αμελητέα", κι όπως είπα και πριν, ο περισσότερος κόσμος είτε δεν νοιάζεται, είτε κι όταν ακόμη του λένε "αργά και φθηνότερα ή γρηγορότερα και ελάχιστα ακριβότερα", επιλέγει το 2ο κατά κόρο ούτως ή άλλως... ...Κι αν τυχόν τελικά υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ γκισέ στο περί ου ο λόγος γραφείο για τα δέματα, τότε ούτε καν αυτό ισχύει και είναι αποκλειστικά θέμα του πελάτη το "λάθος". Καμμία απολύτως σχέση με το θέμα - και όχι "σχεδόν το ίδιο"... οχι φίλε μου το γεγονος οτι εκανε ενα λάθος ο πελάτης και δεν αλλάζει με τίποτα γιατι μπήκαν τα γραμματόσημα δεν το δέχομαι. Ειτε εχει γίνει λάθος απο τον πελάτη ειτε απο τον υπαλληλο όπως στην περίπτωση μου.
washcloud Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Συνοψίζοντας λοιπόν δε σε ενημερώνουν για τις διαφορές στο κόστος και φυσικά δε νομίζω να πηγαίνει το μυαλό κανενός ότι ένα δέμα μπορεί να σταλεί και σαν γράμμα. Όντως, αυτό είναι ένα ακόμη ζήτημα : η ύπαρξη δύο διαφορετικών υπηρεσιών, της "επιστολικής" αλλά ΚΑΙ της των "δεμάτων". Όπως όμως είπες, τα πάντα αναφέρονται αναλυτικότατα online, όπως και υπάρχουν σχετικοί κατάλογοι στα κατά τόπους γραφεία. Οπότε, καλό θα ήταν και ο ενδιαφερόμενος πελάτης να ενημερώνεται πρώτα είτε από το Web, είτε από τα έντυπα... οχι φίλε μου το γεγονος οτι εκανε ενα λάθος ο πελάτης και δεν αλλάζει με τίποτα γιατι μπήκαν τα γραμματόσημα δεν το δέχομαι. Ειτε εχει γίνει λάθος απο τον πελάτη ειτε απο τον υπαλληλο όπως στην περίπτωση μου. ...η δική σου περίπτωση ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ διαφορετική : άλλο ΖΗΤΗΣΕΣ, και άλλο κάνανε (ενώ ο Φαν άλλο...ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ...). Είχες ΚΑΘΕ δικαίωμα να μην πληρώσεις τα εξτρά γραμματόσημα. (...τα οποία πάντως δεν αποτελούν "μαλακισμένη δικιολογία" των υπαλλήλων : όντως τα χρεώνονται. Τώρα αν έχουν άλλους τρόπους για να μην έχουν χασούρα, άλλο ζήτημα. Οπότε όταν είναι θέμα λάθους/παράλειψης κτλ από τον πελάτη, δεν είναι καθόλου ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να τα χρεωθούν. Άσχετα που σαν άνθρωπος εγώ στη θέση του υπαλλήλου θα είχα συνείδηση που θα μου υπαγόρευε να τα χρεωθώ, όποιου κι αν ήταν το λάθος.....)
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Εκεί ακριβώς θέλω να εστιάσω . Εξάλου στην δική μου περίπτωση η υπάλληλος είπε ακριβώς το ίδιο με του TS . Δηλαδή οτι ΔΕΝ της είπα τον τρόπο ακριβώς .. Ενω τον είχα πει ξεκάθαρα αλλά έκανε οτι δεν άκουσε. Το αποτέλεσμα και η απάντηση ωστόσο ηταν η ίδια και μάλιστα ηταν κατηγορηματική οτι δεν αλλάζει με τίποτα.. Λές και είχε παρθεί απόφαση απο το Διεθνές Δικαστήριο και ηταν αμετάκλητη ενα πράγμα. Οπως και να χει πρέπει να υπάρχει διερευνητική ερώτηση απο τον υπάλληλο προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών. Εξάλου 2 δυνατότηες υπήρχαν στην περίπτωση του. Οσον αφορά τον TS γιατι το έστειλε με την πιο ακριβή μέθοδο η υπάλληλος και όχι ως πακέτο με 1.5 ευρώ; Δεν είναι περίεργο αυτό; Κάκως το δέχτηκε ο φίλος εξ αρχής. (αν το δέχτηκε)
kabouras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 παιδια μιας και με ενδιαφερει και εμενα το θεμα... μπορειτε να μου πειτε τους χρονους παραδοσης στην ελλαδα για α) επιστολη και β) δεμα?? δεδομενου οτι αποτι βλεπω η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη... για επιστολες νομιζω η Α προταιρεοτητα ειναι 3 μερες αλλα δεν ειμαι και σιγουρος... επισης τα δεματα ειναι εξ ορισμου συστημενα?/ ευχαριστω εκ των προτερων
Prof_Chaos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 παιδια μιας και με ενδιαφερει και εμενα το θεμα... μπορειτε να μου πειτε τους χρονους παραδοσης στην ελλαδα για α) επιστολη και β) δεμα?? δεδομενου οτι αποτι βλεπω η διαφορα ειναι αρκετα μεγαλη... για επιστολες νομιζω η Α προταιρεοτητα ειναι 3 μερες αλλα δεν ειμαι και σιγουρος... επισης τα δεματα ειναι εξ ορισμου συστημενα?/ ευχαριστω εκ των προτερων 1-2 μέρες κάνουν.. Τουλάχιστον αυτο μου είπαν στα ΕΛΤΑ. Εδω έστειλα Αγγλία συστημένο Α προτεραιότητα το παρέλαβε στα χέρια του σε 2ημέρες ακριβώς. Αυτο εγινε 2 φορές.
kabouras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστω.. συστημενο Α προταιρεοτητας, μαλλον εννοεις οτι το εστειλες σαν επιστολη εγω ρωταω για ΔΕΜΑ και ειδικοτερα εσωτερικου... επισης αυτο παραδιδεται κατ οικον η παει ο αλλος και το μαζευει απο το ταχυδρομιο? γενικα με ενδιαφερει να στειλω καποια δεματα (κατω των 2 κιλων) αλλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι ο παραληπτης θα παραλαβει... μια λυση ειναι συστημενη επιστολη... αλλα ειναι ακριβο.. για αυτο και κοιταω το δεμα.. γνωμες ευπροσδεκτες!!!!
funbreaker Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Κι εγώ έτσι την είχα πατήσει και πλήρωσα παραπάνω. [...] ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ μου συνέβη στα ΕΛΤΑ κουριερ Χαλάνδρι ... [...] παιδια μιας και με ενδιαφερει και εμενα το θεμα... [...] Αυτά γι αυτούς που μου την λένε που άνοιξα το θέμα. ΟΚ καλά όλα αυτά σχετικά με το ότι δεν είχε τυπικά την υποχρέωση να με ρωτήσει, το καταλαβαίνω. Τα γραμματόσημα γιατί να τα χρεωθεί? Δεν μπαίνουν σε άλλο γράμμα? Υποθέτω πως επειδή σφραγίστηκαν θεωρούνται άκυρα αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρχει εσωτερικά στα ΕΛΤΑ πρόβλεψη για ακύρωση γραμματοσήμων? Άν δηλαδή τα σφράγιζε κι εγώ ήμουν τρελός και δεν πλήρωνα και έφευγα πάλι θα τα χρεωνόταν η υπάλληλος?
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Kabouras δέμα εντός Ελλάδας γύρω στις 3 μέρες κάνει (με τη φτηνή αποστολή)
kabouras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Kabouras δέμα εντός Ελλάδας γύρω στις 3 μέρες κάνει (με τη φτηνή αποστολή) ευχαριστω!!! γνωριζεις αν επιδιδεται στη διευθυνση παραληπτη η πρεπει ο παραληπτης να παει να το παρει απο το ταχυδρομιο? η αν υπαρχει η επιλογη επιδοσης στη διευθυνση παραληπτη? η αυτο χρεωνεται ως κουριερ?
zio10 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 ευχαριστω!!! γνωριζεις αν επιδιδεται στη διευθυνση παραληπτη η πρεπει ο παραληπτης να παει να το παρει απο το ταχυδρομιο? Νομίζω πάει με το μέγεθος, αν είναι σχετικά μεγάλο θα πάει ειδοποίηση για να πάει να το πάρει
kabouras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 τοτε τι διαφορα εχει η επιστολη με το δεμα? θελω να πω και οι επιστολες σε 3 εργασιμες επιδιδονται (Α προταιρεοτητα)
MikeJ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2015 Κι εμένα έτσι με έκαναν. Παραλογισμός. Οπότε και φάκελο να θες να στείλεις βάλτο σε ενα κουτί με μια πέτρα.πιο φτηνό θα σου βγει. Ισχύει αυτό αλήθεια ; Εϊναι πιο φτηνό να στείλεις βαρύ δέμα αντί για ένα φάκελο με χαρτιά (πούπουλο δλδ) και μάλιστα στο δέμα δίνουν και τράκινγκ ; Πως γίνεται αυτό ; Εγώ νόμιζα (βάσει λογικής απλά) όσο πιο μεγάλο και πιο βαρύ τόσο πιο ακριβό ανεξαρτήτως αν μιλάμε για φάκελο ή δέμα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα