Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο ΕΣΠΑ ισχύει η βασική αρχή, πρώτα πληρώνεις και μετά σου επιστρέφουν μέρος ορισμένων δαπανών. Λεφτά στο χέρι για δαπάνες μόνο αυτό για τους Νέους Αγρότες έδινε.

Για προγράμματα είναι αναλόγως τι θα πετύχεις. Έχουν βγει κατά καιρούς προγράμματα που απευθύνονταν σε ευρύ κοινό και είχαν μικρές απαιτήσεις.

Δημοσ.

το βλέπουμε καθημερινά..μπροστά πάνε μόνο όσοι έχουν χρήμα και πολύ προϋπηρεσία..οι υπόλοιποι είμαστε για "πέταμα"..παρόλο που έχουμε πτυχία στα χέρια. το εσπα όμως που θα βγει θα απευθύνεται σε ανέργους που θα θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση. όμως πως γίνεται ένας άνεργος να έχει κεφάλαιο πίσω του ποτέ δεν κατάλαβα..

• Like 1
Δημοσ.

το βλέπουμε καθημερινά..μπροστά πάνε μόνο όσοι έχουν χρήμα και πολύ προϋπηρεσία..οι υπόλοιποι είμαστε για "πέταμα"..παρόλο που έχουμε πτυχία στα χέρια. το εσπα όμως που θα βγει θα απευθύνεται σε ανέργους που θα θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση. όμως πως γίνεται ένας άνεργος να έχει κεφάλαιο πίσω του ποτέ δεν κατάλαβα..

Ετσι ειναι...Ενας ανεργος που πριν δουλευε παιρνει και επιδομα ανεργιας.Ενας που απο τα 18 ειναι ανεργος και δεν βρισκει δουλεια τον τιμωρει και δεν παιρνει τιποτα.
Δημοσ.

Αν έχεις μια ιδέα η οποία καινοτομεί και δεν έχει ξαναματαγίνει θα σου έλεγα να αναζητήσεις χορηγίες για να την κανεις πράξη μέσω προγραμμάτων crowdfunding.

Δημοσ.

Σορι παιδιά αλλά μην λέτε ό,τι θέλετε.

Πουθενά και ποτέ κανείς δεν χάρισε λεφτά. Πως γίνεται να χρηματοδοτήσει κάποιος χωρίς εγγυήσεις;

Τα επαγγελματικά δάνεια γι'αυτόν τον λόγο υπάρχουν.

Επίσης θα έλεγα και ο επαγγελματικός προσανατολισμός που θα έπρεπε να υπάρχει και είναι για τα γέλια στην Ελλάδα.

Παίρνω την εδώ περίπτωση, μην το πάρετε προσωπικά. Όταν κάποιος διάλεξε να γίνει νηπιαγωγός στην Ελλάδα του 2008, ποιες ήταν οι επιλογές του γνωρίζοντας ότι δεν έχει κεφάλαιο για δική του επιχείριση; Είτε δημόσιο, υπερκορεσμένο από ήδη πτυχιούχους στην αναμονή, είτε βασικός μισθός και υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδιωτικά σχολεία, ξανά μιλούνια οι της αναμονής στην ανεργία.

Και σας φταίνε τώρα οι χρηματοδοτήσεις της ΕΣΠΑ; Όταν επιλέγατε σπουδές δεν γνωρίζατε τα υπέρ και τα κατά;

Με μια πολύ καλή επαγγελματική ιδέα, παρουσιασμένη κατάλληλα και με έναν εγγυητή, κάποια τράπεζα θα βρεθεί να δώσει επαγγελματικό δάνειο. Πάρε το δάνειο και ζήτησε και εσπα μετά (δεν ξέρω αν γίνεται, αλλά πρέπει).

• Like 1
Δημοσ.

Αγαπητέ GreyHorse..to 2008 δεν ήταν έτσι η κατάσταση..τις σπουδές τις επιλέγεις και με βάση τι γουστάρεις να κάνεις για μια ζωή. Δυστυχώς όμως δε είμαστε όλοι τυχεροί..και τώρα το πληρώνουμε..

Δημοσ.

Αγαπητέ GreyHorse..to 2008 δεν ήταν έτσι η κατάσταση..τις σπουδές τις επιλέγεις και με βάση τι γουστάρεις να κάνεις για μια ζωή. Δυστυχώς όμως δε είμαστε όλοι τυχεροί..και τώρα το πληρώνουμε..

Έτσι ήταν η κατάσταση το 2008. Η διαφορά με το σήμερα είναι ότι το πολιτικό μέσο για διορισμό κάπου έπαιζε τότε, σήμερα ελάχιστα. Και όχι, σπουδές δεν επιλέγεις με βάση τι γουστάρεις, αλλά τι σ'αρέσει που θα μπορέσεις στα 23 σου να το κάνεις επάγγελμα. Κι εγώ να γίνω αστροναύτης γούσταρα, γιατί δεν με κάνει δεκτό η NASA; Σπουδάζεις ό,τι γουστάρεις αν έχεις την οικονομική άνεση και μπαμπά να τσοντάρει. Όταν απουσιάζουν αυτά, σπουδάζεις αυτό που σ'αρέσει να εξασκήσεις ως επάγγελμα. Αν σ'αρέσει η γλώσσα των ζουλού και σπουδάσεις αφρικάνικες γλώσσες ετοιμάσου για πολύ πείνα προσπαθώντας να βρεις ανάλογη δουλειά στην Ελλάδα, πχ.

• Like 1
Δημοσ.

Μην το λες. Ειδικά στους τομείς που έχουν να κάνουν με σπουδές για δασκάλους , καθηγητές κλπ κλπ υπήρχε πάντα μεγάλη αναμονή.

Τώρα λέμε ότι οι Έλληνες είναι άνεργοι και είναι σωστό αυτό

Παλαιότερα όμως αρκετοί έλληνες ήταν επιλεκτικά άνεργοι.

Γενικότερα σε αυτή τη χώρα πάντα το μυαλό του έλληνα σκεφτόταν ότι θα δουλέψω πάνω σε αυτό που έχω σπουδάσει. Καθόντουσαν πολλοί και έλεγαν είμαι άνεργος γιατί δεν βρίσκω δουλειά η γιατί περιμένω στην σειρά μου να διοριστώ.

Δημοσ.

Ναι παλίότερα το λέγανε κάποιοι αυτό και τώρα το λένε όμως.. Έχει διαφορά όμως από όσους προσπαθούν να κάνουν ακόμα και κάτι άλλο από αυτό που γνωρίζουν αλλά ούτε αυτό να το βρίσκουν..εκεί είναι το θέμα.Επίσης, πολλοί νέοι έχουν όνειρα και φιλοφοξίες, αυτό όμως δεν αρκεί για να πάνε παρακάτω, όπως και στη δική μου περίπτωση.

Δημοσ.

Επίσης, πολλοί νέοι έχουν όνειρα και φιλοφοξίες, αυτό όμως δεν αρκεί για να πάνε παρακάτω, όπως και στη δική μου περίπτωση.

Κάποτε όμως πρέπει να αλλάξει αυτό σε αυτή τη χώρα.

Αν πάρεις για παράδειγμα δάνειο από την τράπεζα για να φτιάξεις δική σου επιχείρηση θα πρέπει να δώσεις εγγυήσεις. Έστω ότι φτιάχνεις την επιχείρηση και δεν πάει καθόλου καλά παρόλα τα όνειρα που είχες. Αυτομάτως έχεις βρεθεί χωρίς δουλειά , με ένα σωρό χρωστούμενα σε προμηθευτές , ενοίκια , και φυσικά στην τράπεζα η οποία δεν χαρίζει κάστανα.

Δυστυχως στις μέρες μας για κάθε επιχείρηση που ανοίγει κλείνουν 10.

Εσύ για παράδειγμα

Θα πρέπει να βρεις χώρο μεγάλο , ψηλοτάβανο κλπ κλπ. Μιλαμε για ένα ενοίκιο πάνω από 700-800 το λιγότερο.

Θα πρέπει να τον διαμορφώσεις. Σίγουρα 15000 ευρώ για βαψίματα , γυψοσανίδες , υδραυλικά , τεχνοτροπίες, αγορά εξοπλισμού (καρέκλες , τραπέζια , μηχανήματα , ψυγεία )

Αναζήτηση προμηθευτών για καφέδες , αναψυκτικά ,ποτά (για τους μεγάλους), σνακ

Ενοικίαση παιχνιδιών φουσκωτών και αγορά παιχνιδιών γενικότερα.

Το τέβε που το πας...500 ευρώ το δίμηνο

Θες δηλαδή μόνο το μήνα πάνω από 1500 ευρώ για ενοίκιο , ασφάλεια, ρεύμα , αγορές καφέδων -αναψυκτικών -σνακ.

Και Όπως τα υπολογίζω θες πάνω από 30.000 για να μπορείς να πεις σήμερα το ανοίγω και είναι όλα έτοιμα.

Ρίσκο , ρίσκο , ρίσκο

Αν όμως είναι το όνειρο σου...

1) Βρες την περιοχή

2) Βρες τον κατάλληλο χώρο και ρώτα για το ενοίκιο

3) Κάνε ένα πλάνο για το πως θα είναι ο χώρος και πάρε καμιά προσφορά από εταιρείες που ασχολούνται με διαμόρφωση παιδότοπων

4) Μίλα με κάποια εταιρεία που νοικιάζει αυτές τις παιχνιδοκατασκευές για τους παιδότοπους

5) Πάρε προσφορές για εξοπλισμό (πάγκο , ψυγεία , τραπέζια , καρέκλες )

Εδώ εγώ 300 ευρώ ψάχνω για να κάνω έναρξη και δεν ξέρω από που να τα κόψω. Και υπόψιν

1) Εγώ έχω σταθερή δουλειά με ΙΚΑ

2) Μπορώ να χρησιμοποιήσω το σπίτι που νοικιάζω σαν επαγγελματική έδρα

3) Δεν θέλω εξοπλισμό

4) Δεν θα πληρώνω ΤΕΒΕ γιατί είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ

5) Το ρίσκο μου είναι 300 ευρώ

Δημοσ.

Nova και ότε TV να προσθέσω στα έξοδά γιατι

πολλοί συνδιάζουν το να δουν Μπαλίτσα με το

να παρκάρουν το παιδί στον παιδότοπο.

Άσέ που αν κάτσει να δει μπάλα μια δυο μπυριτσες

θα τις πιει.

Το μονό που δεν ξέρω είναί αν αυτοί χρεωνουν

έξτρα πάγιο για όχί οικιακό πακέτο.

Δημοσ.

Nova και ότε TV να προσθέσω στα έξοδά γιατι

πολλοί συνδιάζουν το να δουν Μπαλίτσα με το

να παρκάρουν το παιδί στον παιδότοπο.

Άσέ που αν κάτσει να δει μπάλα μια δυο μπυριτσες

θα τις πιει.

Το μονό που δεν ξέρω είναί αν αυτοί χρεωνουν

έξτρα πάγιο για όχί οικιακό πακέτο.

Ανάλογα τα τραπεζοκαθίσματα . Είναι 167 ευρώ το λιγότερο το μήνα για την Nova (για επαγγελματικό χώρο)

και 66 είναι περίπου ο ΟΤΕ

Δημοσ.

Πάρα πολλά λεφτά.....πολύ μεγάλο ρίσκο..όσο το σκέφτομαι..και το δάνειο από την τράπεζα..πρέπει να βάλω εγγυητές..δεν θέλω να πάρω και άλλους στο λαιμό μου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...