Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φετος τελειωνω το λυκειο και εχω αποφασισει να μην δωσω πανελληνιες καθως δεν εχω τις δυνατοτητες να γραψω καλα,ομως αφου τελειωσει το σχολειο μετα πρεπει να σπουδασω κατι εφοσον με πιεζουν και οι δικοι μου δεν εχω αλλη επιλογη.

Δεν ξερω ομως τι να κανω,εχω μερικους μηνες τωρα που ψαχνομαι στο ιντερνετ για το που να σπουδασω νομιζω πως καλυτερα θα ηταν να σπουδασω στο εξωτερικο καπου που να ειναι δωρεαν χωρις διδακτρα η εστω με διδακτρα ομως να μην ξεπερνανε τα 2000(και πολλα λεω) ετησιως.

Μεχρι στιγμης εχω καταληξει σε 1.σουηδια,2.νορβηγια,3.ιταλια,4.βουλγαρια , για την σουηδια ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις μεχρι που διαβασα πως τελευταια κατρακυλαει παρα πολυ.Να αναφερω πως θα ηθελα να παω σουηδια/νορβηγια και για μονιμος μεταναστης εσεις τι αποψη εχετε για αυτες τις χωρες ;

Καπου διαβασα πως για να περασεις εξωτερικο πρεπει να δωσεις πανελληνιες αλλιως δεν...ισχυει;

Και τελευταιο και πιο σημαντικο ερωτημα ειναι τι να σπουδασω; Ειλικρινα δεν μπορω να διαλεξω κατι,θα μου αρεσε να πηγαινα τεχνικος υπολογιστων γιατι ειναι κατι που αγαπαω ομως ειναι ενα νεκρο επαγγελμα πλεον,τα συγγενικα μου προσωπα λενε πως καλυτερο θα ηταν να σπουδασω μαγειρικη επειδη ασχολουμαι λιγο ομως ξερω πολυ γενικα πραγματα πανω στον τομεα αυτο και ειναι κατι που δεν με γεμιζει ιδιαιτερως οποτε δεν ψηνομαι πολυ ομως δεν λεω οχι. Μου αρεσουν και τα οικονομικα ομως εκει φανταζομαι προυποθετει πολλη μαθηματικη εμπειρια οποτε και αυτο λιγακι εως πολυ δυσκολο.

Εσεις αν ησασταν στην θεση μου τι θα κανατε ; τι θα σπουδαζατε ;

υγ:σημερα μιλησα με 2 καθηγητες και μου ειπαν πως το καλυτερο θα ηταν να δωσω πανελληνιες καθως υπαρχουν σχολες με 4000-5000 μορια ομως αξιζει ;

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

''καλυτερα θα ηταν να σπουδασω στο εξωτερικο καπου που να ειναι δωρεαν χωρις διδακτρα η εστω με διδακτρα ομως να μην ξεπερνανε τα 2000(και πολλα λεω) ετησιως.''

Σε ποιες χωρες εννοεις ?

Δημοσ.

Θελεις κάτι χωρίς δίδακτρα επειδή δεν βγαίνεις οικονομικά? Γιατί ναι μεν οι σκανδιναβικές χώρες έχουν κάποια free προγραματα (κυρίως για μαστερ) αλλά το κόστος διαβίωσης είναι στον Θεό.

• Like 6
Δημοσ.

Φετος τελειωνω το λυκειο και εχω αποφασισει να μην δωσω πανελληνιες καθως δεν εχω τις δυνατοτητες να γραψω καλα,

τώρα σοβαρά για να σου λένε ότι πιάνεις 4.000 μόρια μαλον τα χεις παρατησει ολα στο κόκορα και δεν θες να προσπαθήσεις κάτι. για μένα και έξω να πας καμένο χαρτί θα εισαι.

μπαινεις σε ιντερνετικό φόρουμ γιατί βαριέσαι ακόμα να σκευτεις η να κατασταλάξεις τι θες να κάνεις; 

συγκεντρώσου

ξαναζύγησε τα πράγματα (ιδιώς το κομμάτι κάνω θυσίες)

και μετά πάρε ξανά σβάρνα κάθε λογής χώρα και κάθε ακαδημαικό ίδρυμα που μπορεί να σε "φιλοξενήσει".

• Like 5
Δημοσ.

Θελεις κάτι χωρίς δίδακτρα επειδή δεν βγαίνεις οικονομικά? Γιατί ναι μεν οι σκανδιναβικές χώρες έχουν κάποια free προγραματα (κυρίως για μαστερ) αλλά το κόστος διαβίωσης είναι στον Θεό.

ακριβως δεν ειναι τιποτα πλουσιοι οι δικοι μου να με υποστηριζουν πληρως,το κοστος διαβιωσης γνωριζω πως ειναι υψηλο ομως δεν εχει εκει φοιτητικη εστια η κατι παρομοιο για να γλιτωνω νοικια κτλ ;

Δημοσ.

ακριβως δεν ειναι τιποτα πλουσιοι οι δικοι μου να με υποστηριζουν πληρως,το κοστος διαβιωσης γνωριζω πως ειναι υψηλο ομως δεν εχει εκει φοιτητικη εστια η κατι παρομοιο για να γλιτωνω νοικια κτλ ;

τύπε στρώσε το κώλο σου και διάβασε η ξεκίνα καμια χειροτεχνική εργασία. δεν ειναι ανάγκη όλοι σπουδαγμένοι.

επίσης κύριο ερώτημα εδώ μου λες βγάζεις 4.000 μορια και εισαι εν μέρη "ανίκανος" για παραπάνω ποιος σου λέει ότι θα τα πας καλά σε ένα ακαδημαικό περιβάλον χωρίς γνώσεις, πειθαρχία και άλλα τέτοια ωραια?

• Like 8
Δημοσ.

τώρα σοβαρά για να σου λένε ότι πιάνεις 4.000 μόρια μαλον τα χεις παρατησει ολα στο κόκορα και δεν θες να προσπαθήσεις κάτι. για μένα και έξω να πας καμένο χαρτί θα εισαι.

μπαινεις σε ιντερνετικό φόρουμ γιατί βαριέσαι ακόμα να σκευτεις η να κατασταλάξεις τι θες να κάνεις; 

συγκεντρώσου

ξαναζύγησε τα πράγματα (ιδιώς το κομμάτι κάνω θυσίες)

και μετά πάρε ξανά σβάρνα κάθε λογής χώρα και κάθε ακαδημαικό ίδρυμα που μπορεί να σε "φιλοξενήσει".

φιλε μου ποτε δεν ημουν βαρεμαρας μαθητης του14-15 ειμαι,ομως μετανιωνω μεχρι και σημερα που αποφασισα να ριξω ολο το βαρος στα πτυχια των αγγλικων και αφησα στην ακρη τα σημαντικα μαθηματα του σχολειου.προσωπικα αν ειχα την ευκαιρια  θα ξεκινουσα φροντιστηριο απο 1η γυμνασιου και το πληρωνω τωρα αυτο,απο την αλλη επισης βλεπω ατομα του 17+ να μην μπορουν να αντεπεξελθουν κανοντας ολοημερα φροντιστηρια δηλαδη εγω τι θα εγραφα..

τύπε στρώσε το κώλο σου και διάβασε η ξεκίνα καμια χειροτεχνική εργασία. δεν ειναι ανάγκη όλοι σπουδαγμένοι.

επίσης κύριο ερώτημα εδώ μου λες βγάζεις 4.000 μορια και εισαι εν μέρη "ανίκανος" για παραπάνω ποιος σου λέει ότι θα τα πας καλά σε ένα ακαδημαικό περιβάλον χωρίς γνώσεις, πειθαρχία και άλλα τέτοια ωραια?

γιατι θελω να κανω ενα καινουριο ξεκινημα,το παθημα μου εγινε μαθημα και σκοπευω να λιωσω στο διαβασμα εφοσον παω καπου

• Super Moderators
Δημοσ.

Την εποχή που έκανα μεταπτυχιακά στην Αγγλία, βρέθηκα να συγκατοικώ με παιδιά που είχαν έρθει για να κάνουν foundation, μια προετοιμασία δηλαδή ώστε να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά σε κάποιο πανεπιστήμιο -όχι σε Κέιμπριτζ και Οξφόρδη, βέβαια, αλλά ούτε και του πεταματού ιδρύματα.

Αν εξαιρέσω ένα συγκάτοικο που είχε ψαχτεί, στην Ελλάδα είχε συμπαθητικούς βαθμούς και απλά είχε φάει κόλλημα για μεσαιωνική/Βυζαντινή ιστορία στο Γιόρκ, οι υπόλοιποι απλά έτρωγαν τα λεφτά των γονιών τους. Όχι γιατί ήταν κακά παιδιά (εντάξει, πέτυχα και κάτι τσόγλανους, αλλά στατιστικά δεν αποφεύγεται αυτό) αλλά γιατί όταν τρία χρόνια πάσχιζαν για ένα 12-13-14 στο Ελληνικό σχολείο και ορισμένοι ήταν ακόμη παρακάτω, το να λες πως ξαφνικά θα σπουδάσεις σε ξένη χώρα, είναι τεράστιο άλμα.

Δε λέω ότι δε γίνεται, ούτε βέβαια έμεινα αρκετά εκεί για να μάθω τι απέγιναν όλα αυτά τα παιδιά (9/10 αγόρια πήγαιναν την εποχή εκείνη για "διοίκηση επιχειρήσεων" και 9/10 κοπέλες για αρχιτεκτονική...) αλλά με αυτά που έβλεπα, με την αδυναμία τους στο γραπτό λόγο (πόσω μάλλον στη διατύπωση σκέψης σε ξένη γλώσσα -ακόμη θυμάμαι εκθέσεις που κάθε δεύτερο επίθετο ήταν το "nice", as in "England is nice", "this is a nice experience", κτλ.) δύσκολα ήταν τα πράγματα.

Δηλαδή, εντάξει, στρώνονταν, αλλά είχαν τεράστια κενά, τα οποία έπρεπε να καλύψουν εκεί. Αυτή ήταν η βασική δυσκολία και γι' αυτό αρκετοί τα παράτησαν πριν καν τη συμπλήρωση του προγράμματος. Σε ξένο περιβάλλον, με τον παράγοντα προσαρμογής στον καιρό, στη νοοτροπία, στις απαιτήσεις των σχολών εκτός έδρας, ένας άνθρωπος με μεγάλα κενά να στρωθεί τρελά και να αποδώσει... γίνεται, αλλά αν λες ότι "πρέπει" να σπουδάσεις επειδή σε "πιέζουν" οι δικοί σου, από λάθος αφετηρία ξεκινάς.

Και βασικά το λάθος είναι των γονιών σου, που ένα παιδί που φοβάται πως δε θα πιάσει 5.000 μόρια εδώ (υποθέτω πως αυτό είναι το 5αρι της εποχής μου; Δεν ξέρω, έχει αλλάξει εκατό φορές το σύστημα από τότε) το πιέζουν να πάει εξωτερικό, λάθος το σκέφτονται.

Φιλικά.

• Like 9
Δημοσ.

Και βασικά το λάθος είναι των γονιών σου, που ένα παιδί που φοβάται πως δε θα πιάσει 5.000 μόρια εδώ (υποθέτω πως αυτό είναι το 5αρι της εποχής μου; Δεν ξέρω, έχει αλλάξει εκατό φορές το σύστημα από τότε) το πιέζουν να πάει εξωτερικό, λάθος το σκέφτονται.

Φιλικά.

ακριβώς αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...