Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Έχω το εξής θέμα: Έκανα format στον υπολογιστή ενός φίλου μου και του έβαλα windows xp (δεν είχε αρκετή μνήμη ώστε να σηκώσει νεότερη έκδοση). Του πέρασα και τα προγράμματα, έκανα και τις απαραίτητες ρυθμίσεις, όλα κομπλέ.

Για να κάνω όμως το format, επειδή δεν μου εμφάνιζε επιλογή για boot devise priority στο bios, για να το καταφέρω να bootάρει απ'το cd, απενεργοποίησα τον σκληρό. Όταν τελείωσα το format ξέχασα να μπω bios και να τον ξαναενεργοποιήσω.

Του έδωσα οδηγίες πως να το κάνει αλλά μου λέει ότι η οθόνη ανοίγει για 5-10 δευτερόλεπτα και σβήνει. Έχω κάνει καμιά πατάτα ή είναι αλλού το πρόβλημα;

Δημοσ.

ας το ξαναπάρουμε απ την αρχή.

Δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις απο την μητρική κάποιον δίσκο,δεν το εχω δει ποτέ να γίνεται-δεν υπάρχει ΚΑΝ τέτοια επιλογή.

απο κει και πέρα,αν τον ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΣΕΣ όπως λες,που περάστηκαν τα xp μας λες;

πιθανότατα άλλαξες το BOOT ORDER και όρισες ως πρώτη συσκευή το cd.

για την περίπτωση του φίλου σου τώρα,προφανώς κάτι άλλο θα πείραξε και δεν ανοίγει το σύστημα.Πες του να αφαιρέσει την μπαταρία της μητρικής για λίγο(5-10 λεπτά)και να κλείσει το τροφοδοτικό ώστε να γίνει reset το Bios στα default.

Δημοσ.

Αυτό εννοούσα (μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά, sorry).

Τώρα, όσον αφορά για την μπαταρία κλπ., υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ώστε να μην μπλέξω με hardware;

Δημοσ.

όχι.

για να γίνει reset το Bios δεν υπάρχει άλλος τρόπος.Αν ο φίλος έχει πρόσβαση στο bios όμως πατάει ένα Load defaults(σε κάθε μητρική διαφέρει η ονομασία/τοποθεσία κλπ)και βλέπει πως πάει.

Μου φαίνεται παράξενο πάντως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...