dkoum Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπερα Σε μια συνετευξη που πηγα σχετικα με προγραμματισμο σε php μου ζητησε ο εργοδοτης οτι θελει να εχω μπλοκακι για να με παρει επισης δεν μου ειπε για χρηματα , μου ειπε οτι εγω θα του πω ποσα θελω και αν συμφωνει θα προχωρησουμε θα ηθελα να ρωτησω στην αγορα εργασιας στους ελευθερους επαγγελματιες σε ποια επιπεδα κυμαινεται η αμοιβη με μπλοκακι τι κινησεις πρεπει να κανω ;
The_Judas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μάλλον δεν θα είσαι υπάλληλος αλλά εξωτερικός συνεργάτης. Συμφέρει μόνο αν συνεργάζεσαι με πολλές εταιρείες... ή αν σου δίνει 1300+ το μήνα. 1
albNik Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Βγαλε 23% φπα, 225 τεβε το μηνα (για αρχή), τελος επιτηδευματος 500-600 το χρονο, απ αυτα που μενουν φορολογουνται 26% απο το πρωτο ευρώ (εκτός και αν φορολογηθείς ως μισθωτός) Δώρα πασχα χριστουγεννα μαλλον δε θα παρεις Αν σου δωσει 1500 θα ειναι σαν να περνεις 700. 1
we_will_rise Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 <p>Βγαλε 23% φπα,</p> <p>225 τεβε το μηνα (για αρχή),</p> <p>τελος επιτηδευματος 500-600 το χρονο,</p> <p>απ αυτα που μενουν φορολογουνται 26% απο το πρωτο ευρώ (εκτός και αν φορολογηθείς ως μισθωτός)</p> <p>Δώρα πασχα χριστουγεννα μαλλον δε θα παρεις</p> <p>Αν σου δωσει 1500 θα ειναι σαν να περνεις 700.</p> Και μετά λέμε γιατί κλείνουν οι επιχειρήσεις Sent from my iPhone using Insomnia 1
dkoum Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 τελικα για μπλοκακι για να πας σε μια εταιρια δεν αξιζει μονο αν εχεις 2-3 projects
NikosKallithea Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Πανω απο 850 δύσκολα θα σου δώσει Εδιτ τι projects ρε παιδιά υπάλληλο χωρίς ικα ψάχνει ο άνθρωπος 2
dkoum Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 ε καλα στα 850 ευρω τι σου μενει καθαρα αμα πρεπει να βαζεις στην ακρια για τις εισφορες και το φπα
anon667 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Φίλε μου, Όπως τα γράφει ο albNik έχουν τα πράγματα. Ο μόνος τρόπος που συμφέρει να πας με μπλοκάκι (από την στιγμή που δεν έχεις) είναι μόνο αν η εταιρεία σου πληρώνει τις υποχρεώσεις του ελεύθερου επαγγελματία. Δηλαδή κάθε μήνα να παίρνεις τον μισθό σου + ότι έξτρα χρειάζεται για τις ανάγκες της ατομικής επιχείρησης σου. Στην ουσία βγαίνει κάπου ~10% πιο φτηνά για τον εργοδότη (αντί να σε είχε μέσω ΙΚΑ) με αυτό τον τρόπο. For the record, αυτή την συμφωνία έχουμε κάνει στην εταιρεία που εργάζομαι (με συμβόλαιο).
dkoum Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Επειδη προσπαθω να φτιαξω εναν τυπο με ολα αυτα που μου ειπατε και σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας εαν υποθεσουμε οτι το μικτο ποσο ειναι 1250 ευρω εχω 0,2*1250(παρακρατηση φορου) =250 23*1250/100 (φπα) = 287,5 250 τεβε τον μηνα αρα το καθαρο στα 1250 ευρω τον μηνα ειναι 462,5 καπως ετσι ειναι ;
Apoll Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Το ΦΠΑ το προσθέτεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ του δικού σου κόστους. ΠΟΤΕ μην το υπολογίσεις στα λεφτα "που θα σου δώσει". Τον ΦΠΑ δεν τον πληρώνει από την τσέπη του ούτως ή άλλως, θα πάρει πίσω από την εφορία τον ΦΠΑ που θα πληρώσει σε εσένα. (βασικά θα κάνει αντιστάθμηση τον ΦΠΑ που πληρώνει με τον ΦΠΑ που εισπράτει) Το ίδιο και εσύ βέβαια. Έξοδα μετακίνησης τα βάζεις στην εταιρία ΣΟΥ, θα σου επιστραφεί ο σχετικός ΦΠΑ. Το ίδιο υσχήει για πολλά άλλα και δεν έχω ιδέα τί μπορείς να δικαιολογήσεις στην Ελλάδα. -------------------- Αγγλία που είμαι contractor κάμποσα χρόνια τώρα που το γύρισα από μόνιμος υπάλληλος (μιας και βγάζω πάνω από τα διπλά συγκριτικά και βγάζω επιπλέον λόγο του flat rate vat scheme), ανεξάρτητα και της δικής μου εταιρίας. Βάζω στα έξοδα της εταιρίας μου, και για επιστροφή ΦΠΑ, μέχρι και την γραμμή internet του σπιτιού, το 1/3 του στεγαστικού δάνειου, κινητό τηλέφωνο, 1/3 των utility bulls (ρεύμα, νερό, αέριο) το αμάξι που έχω για commuting, ασφάλειες, συνεργεία, τα καύσημα, ό,τι αγοράζω για τον υπολογιστή και κάμποσους λογαριασμούς από εστιατόρια. (1/3 του στεγαστικού γιατί έχω δηλώσει ως γραφείο δύο υπνοδωμάτια, μία τουαλέτα και το μισό γκαράζ για το επαγγελματικό αμάξι, από τα 6 υπνοδωμάτια και 5 μπάνια/τουαλέτες που έχει το σπίτι μιας και οι κοινοί χώροι δεν μετράνε - κουζίνα, τραπεζαρία, σαλόνι - κήποι). 1
SouLSLayeR Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Ένας φίλος χωρίς account εδώ ήθελε να κάνει μια σημείωση, μπας και σε πιάνει: Αν τα λεφτά προορίζονται από την ευρωπαϊκή ένωση, αν για παράδειγμα δουλεύεις σε κάποιο πανεπιστήμιο στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, απαλλάσσεσαι από το ΦΠΑ.Επίσης αν δουλεύεις για λιγότερο από Χ (δε θυμάμαι αριθμό) εργοδότες φορολογείσαι ως μισθωτός και υπήρχε την τελευταία φορά που το κοίταξα μια έκπτωση στο φόρο εισοδήματος.Ρώτησε ένα λογιστή που να ασχολείται με το θέμα γιατί είναι αρκετά μπερδεμένη η νομοθεσία και αλλάζει συνεχώς.
Technology fan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν είναι έτσι όπως αναφέρθηκαν: Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, είτε τα χρήματα είναι ευρωπαικά είτε όχι, αυτό σημαίνει οτι θα έχεις απαλλαγή φπα είτε όχι αντίστοιχα. Ύστερα μπορείς να δουλεύεις σε πολλές εταιρείες παράλληλα, αυτό σημαίνει οτι θα πληρώνεις 26% φόρο + τέλος επιτιδεύματος. Εφόσον όμως σε θέλει 8ωρο, σημαίνει οτι θα μπορείς να φορολογηθείς σαν μισθωτός 20% και να μην λέγεσαι επιτηδευματίας. Κατα πάσα πιθανότητα τα χρήματα δεν ειναι ευρωπαικά, οπότε υποθέτοντας οτι σου δίνει 1000. Πρέπει να δώσεις 1) Απο την αποφορολόγηση σου μένουν : 1000/1.23= 813 2) Αφαιρείς την ασφάλεια ΟΑΕΕ, 226 (Βασικά 452 το δίμηνο είναι) : 587 3) Και αφαιρείς και το 20% παρακράτηση, 200 = 387, Αυτό το 200ρικο μην το φοβάσαι γιατί συμψηφίζεται με τη φορολογική σου δήλωση και παίρνεις επιστροφή του χρόνου αν χρειαστεί. Είναι δηλαδή σαν να προπληρώνεις τον φόρο εισοδήματος. (αν το έργο ειναι ευρωπαικό απλά γλιτώνεις τα χρήματα του 1ου βήματος ) Επίσης όσοι ασφαλίζονται μετά το Γενάρη του 14 θεωρούνται νέοι ελέυθεροι επαγγελματίες και πληρώνουν 13% φόρο, αλλά αυτό συνέχεια αλλάζει δεν ξέρω τι θα ισχύει για το 15. Καλό ειναι να ρωτήσεις έναν λογιστή. Γνώμη μου: Αν σου αρέσει αυτό που θα κάνεις σαν δουλειά κάντο και μην κοιτάς τόσο τα χρήματα. Αν δεν σου αρέσει μην το κάνεις εκτός αν ειναι καλά τα χρήματα.
Apoll Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν είναι έτσι όπως αναφέρθηκαν: Υπάρχουν δύο περιπτώσεις, είτε τα χρήματα είναι ευρωπαικά είτε όχι, αυτό σημαίνει οτι θα έχεις απαλλαγή φπα είτε όχι αντίστοιχα. Ύστερα μπορείς να δουλεύεις σε πολλές εταιρείες παράλληλα, αυτό σημαίνει οτι θα πληρώνεις 26% φόρο + τέλος επιτιδεύματος. Εφόσον όμως σε θέλει 8ωρο, σημαίνει οτι θα μπορείς να φορολογηθείς σαν μισθωτός 20% και να μην λέγεσαι επιτηδευματίας. Κατα πάσα πιθανότητα τα χρήματα δεν ειναι ευρωπαικά, οπότε υποθέτοντας οτι σου δίνει 1000. Πρέπει να δώσεις 1) Απο την αποφορολόγηση σου μένουν : 1000/1.23= 813 2) Αφαιρείς την ασφάλεια ΟΑΕΕ, 226 (Βασικά 452 το δίμηνο είναι) : 587 3) Και αφαιρείς και το 20% παρακράτηση, 200 = 387, Αυτό το 200ρικο μην το φοβάσαι γιατί συμψηφίζεται με τη φορολογική σου δήλωση και παίρνεις επιστροφή του χρόνου αν χρειαστεί. Είναι δηλαδή σαν να προπληρώνεις τον φόρο εισοδήματος. (αν το έργο ειναι ευρωπαικό απλά γλιτώνεις τα χρήματα του 1ου βήματος ) Επίσης όσοι ασφαλίζονται μετά το Γενάρη του 14 θεωρούνται νέοι ελέυθεροι επαγγελματίες και πληρώνουν 13% φόρο, αλλά αυτό συνέχεια αλλάζει δεν ξέρω τι θα ισχύει για το 15. Καλό ειναι να ρωτήσεις έναν λογιστή. Γνώμη μου: Αν σου αρέσει αυτό που θα κάνεις σαν δουλειά κάντο και μην κοιτάς τόσο τα χρήματα. Αν δεν σου αρέσει μην το κάνεις εκτός αν ειναι καλά τα χρήματα. Λάθος. Θα χρεώσει 1000+ΦΠΑ και όχι 1000 με το ΦΠΑ. Ποτέ μα ποτέ μην υπολογίζεις το ΦΠΑ στα λεφτά που θα εισπράξεις για την εργασία. Είναι rule of thumb. Πάντα κόστος εργασίας + ΦΠΑ
Technology fan Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2015 Τι να σου πω, πρόσφατα έκοβα τιμολογιο στον ΕΛΚΕ, Χ χρήματα και έγραφα στο πεδίο που έλεγε ΦΠΑ το ποσό: Χ-Χ/1.23 . Δεν ξέρω αν διαφέρουν τα ερευνητικά προγράμματα από την ελεύθερη αγορά, πάντως εκεί κατευθείαν πληρώναμε το ΦΠΑ. Edit: Βασίκά σίγουρα διαφέρουν τώρα που το σκέφτομαι, αλλά όταν λέει ο εργοδότης θα σου δίνω 1000, δεν σημαίνει οτι θα δίνει επιπλέον χρήματα για πληρώνεις το ΦΠΑ σου. Κατα μία έννοια είναι εργοδότης και όχι πελάτης. Εσύ υποτίθεται τα παίρνεις όλα και αφαιρείς το ΦΠΑ, με την έννοια οτι αυτά σου μένουν για να ξοδέψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα