Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Παντα μου άρεσε να τρώω γλυκά, το κρατούσα όμως σε ομαλά επίπεδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλεύω πολύ σκληρά,σπουδές, καθημερινότητα και τρία projects με έχουν τρελάνει τόσο που προσπαθώ να καλύψω το άγχος μου με γλυκα. Κυρίως τις τελευταίες 15 μέρες έχω λιώσει στις σοκολάτες, ενώ έχει τύχει να πιάσω τον εαυτό μου να τρώει δύο και τρεις μεγάλες σοκολάτες σε μια μέρα. Δεν αντεχω άλλο,μου έχει γίνει έμμονη και η έλλειψη χρημάτων μου κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση αφού έχω κόψει το γυμναστήριο και την κολύμβηση από τα Χριστούγεννα και μετά. Νιώθω να καταρρεω και πως έχω κατακλυστεί από την καθηστικη ζωη, χρειάζομαι κάτι να με φέρει σε νορμάλ επίπεδα γιατί δεν βλέπω καλά ούτε την ψυχολογοκη ούτε την σωματική μου υγεία αν συνεχίσω έτσι.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Καλησπέρα. Παντα μου άρεσε να τρώω γλυκά, το κρατούσα όμως σε ομαλά επίπεδα. Τους τελευταίους έξι μήνες δουλεύω πολύ σκληρά,σπουδές, καθημερινότητα και τρία projects με έχουν τρελάνει τόσο που προσπαθώ να καλύψω το άγχος μου με γλυκα. Κυρίως τις τελευταίες 15 μέρες έχω λιώσει στις σοκολάτες, ενώ έχει τύχει να πιάσω τον εαυτό μου να τρώει δύο και τρεις μεγάλες σοκολάτες σε μια μέρα. Δεν αντεχω άλλο,μου έχει γίνει έμμονη και η έλλειψη χρημάτων μου κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση αφού έχω κόψει το γυμναστήριο και την κολύμβηση από τα Χριστούγεννα και μετά. Νιώθω να καταρρεω και πως έχω κατακλυστεί από την καθηστικη ζωη, χρειάζομαι κάτι να με φέρει σε νορμάλ επίπεδα γιατί δεν βλέπω καλά ούτε την ψυχολογοκη ούτε την σωματική μου υγεία αν συνεχίσω έτσι.

μηπως να αφησεις κατι;

Δημοσ.

Γιατι δεν κανεις γυμναστικη μονος σου? (τρεξιμο, καμψεις, ελξεις, κοιλιακους) Ειδικα το τρεξιμο θα σε βοηθησει και θα σου καθαρισει το μυαλο.Επισης, αν εχεις κανα φιλο που γυμναζεται να τον ψησεις να πηγαινετε μαζι για τρεξιμο.

Και βαλε περιορισμους στις "κακες" συνηθειες.Πες π.χ οτι θα τρως σοκολατες 1-2 φορες τη βδομαδα.

• Like 3
Δημοσ.

Έχεις πάθει κόλλημα. Προσπάθησε να κόψεις το stress eating. Άρχισε με σοκολάτα υγείας .Οπότε έχεις τάση για να τσιμπήσεις φάε ένα πτιμπερ.σιγα σιγά θα ξεκολλήσεις α και το σημαντικοτερο προσπάθησε να βρεις ηρεμία και να ξεκινήσεις λίγη άσκηση.

Δημοσ.

Μην σε πάρω και στον λαιμό μου, αλλά όχι μην πας σε γιατρό για αυτά που γράφεις. Όσο για τα γυμναστήρια και την κολύμβηση, βρες άλλον φθηνότερο τρόπο να εξασκηθείς και να κάνεις και οικονομία χρημάτων, το 80% στα είπε ο Mikesdf. Για τις δουλειές που έχεις δες μόνος σου πως μπορείς να τις διαχειριστείς για να μην σε ταλαιπωρούν, στην θέση σου είτε θα άφηνα κάτι είτε θα το έκανα με πιο αργό ρυθμό αν γίνεται μειώνοντας τις ώρες ενασχόλησής μου με αυτό..

Δημοσ.

μηπως να αφησεις κατι;

Το σκέφτηκα. Το θέμα είναι ότι όλα είναι πολύ σημαντικά για να παρατήσω κάτι

Γιατι δεν κανεις γυμναστικη μονος σου? (τρεξιμο, καμψεις, ελξεις, κοιλιακους) Ειδικα το τρεξιμο θα σε βοηθησει και θα σου καθαρισει το μυαλο.Επισης, αν εχεις κανα φιλο που γυμναζεται να τον ψησεις να πηγαινετε μαζι για τρεξιμο.

Και βαλε περιορισμους στις "κακες" συνηθειες.Πες π.χ οτι θα τρως σοκολατες 1-2 φορες τη βδομαδα.

Θα προσπαθήσω να το κάνω, δυστυχώς ο κολλητός μου είναι στρατό και δεν έχω παρέα, θα δοκιμάσω τρέξιμο και κοιλιακούς - ραχιαίους κάθε πρωί, θα σηκώνομαι λίγο νωρίτερα. Να σημειώσω ότι η μόνη κακή συνήθεια είναι τα γλυκά, κάπνισμα και ποτό δεν παίζουν, θα βάλω στόχο 2 την εβδομάδα και βλέπουμε πως θα πάει

Μην σε πάρω και στον λαιμό μου, αλλά όχι μην πας σε γιατρό για αυτά που γράφεις. Όσο για τα γυμναστήρια και την κολύμβηση, βρες άλλον φθηνότερο τρόπο να εξασκηθείς και να κάνεις και οικονομία χρημάτων, το 80% στα είπε ο Mikesdf. Για τις δουλειές που έχεις δες μόνος σου πως μπορείς να τις διαχειριστείς για να μην σε ταλαιπωρούν, στην θέση σου είτε θα άφηνα κάτι είτε θα το έκανα με πιο αργό ρυθμό αν γίνεται μειώνοντας τις ώρες ενασχόλησής μου με αυτό..

Θα προσπαθήσω να αυξήσω τα χρονοδιαγράμματα για να χαλαρώσω λίγο. Εχεις να προτείνεις κάτι ; Εμένα μου έρχεται στο μυαλό να ξεκινήσω κολύμβηση σε θαλασσα ακόμα και τώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει στην Αθήνα αλλά στην πόλη μου στο γήπεδο υπάρχει γυμναστήριο που είναι free, λιγότερο εξοπλισμό μεν, δεν έχει όμως χρέωση.

Ευχαριστω όλους για τις απαντήσεις σας

• Like 1
Δημοσ.

Ο γιατρός τι να σου κάνει; Δε φαίνεται να έχεις κάποια σωματική πάθηση..

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου γράψει κάποιες εξετάσεις αίματος που καλό είναι να κάνει ο οποιοσδήποτε.

Ίσως σε στείλει σε ψυχίατρο/ψυχολόγο αλλά είναι κρίμα να μπλέξεις με αυτούς.

Εγώ λέω να αρχίσεις λίγη γυμναστική όπως είπαν και οι άλλοι,και να προσέξεις τη διατροφή σου όσο μπορείς.

Άρχισε να τρως και μερικά φρούτα..πχ αν θες γλυκό φάε μια μπανάνα,μη τρως συνέχεια σοκολάτες.

Και να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες..Πάω στοίχημα οτι έχεις παραμελήσει τον ύπνο.

Δημοσ.

Ο γιατρός τι να σου κάνει; Δε φαίνεται να έχεις κάποια σωματική πάθηση..

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου γράψει κάποιες εξετάσεις αίματος που καλό είναι να κάνει ο οποιοσδήποτε.

Ίσως σε στείλει σε ψυχίατρο/ψυχολόγο αλλά είναι κρίμα να μπλέξεις με αυτούς.

Εγώ λέω να αρχίσεις λίγη γυμναστική όπως είπαν και οι άλλοι,και να προσέξεις τη διατροφή σου όσο μπορείς.

Άρχισε να τρως και μερικά φρούτα..πχ αν θες γλυκό φάε μια μπανάνα,μη τρως συνέχεια σοκολάτες.

Και να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες..Πάω στοίχημα οτι έχεις παραμελήσει τον ύπνο.

Και εγώ σε ψυχολόγο αναφερομουν. Ναι η αλήθεια είναι ότι χτυπάω πενταωρα και τετράωρα στον ύπνο, θα ακολουθήσω τις συμβουλές που μου δώσατε και θα δω πως θα πάει. Αυτό με τα φρούτα δεν το είχα σκεφτεί
Δημοσ.

Ξεκίνα πάλι γυμναστική, μείωσε τα γλυκά και αύξησε τον ύπνο.

Αν η παρόρμηση και το άγχος σου είναι τόσο δυνατά που βλέπεις ότι δεν μπορείς να επιτύχεις τα παραπάνω, προχωράς σε ψυχίατρο.

Δημοσ.

καμια γκομενα για ''γυμναστικη'' δεν παιζει;θα κοψεις σοκολατες κτλ...και θα κοιμασε σαν πουλακι :devil: ;)

• Like 2
Δημοσ.

Αρχικα θα παρεις σοκολατες για διαβητικους ειναι μια φοβερη σοκολατα που παιρνω απο τον Σκλαβενιτη MILK HAZENLNUT μετα θα αρχισεις τις 3 να τις κανεις 2 και μετα μια και στο τελος ενα κομματακι την ημερα(εκτος απο οσα ειπες ο χειμωνας τραβαει την σοκολατα).Προσεξε γιατι δεν αρκει να καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα αλλα πρεπει να προσπαθησεις γιατι τα 2 παραπανω κιλα γινονται 5 μετα 10 και μετα εχεις πεσει σε ενα πηγαδι και δεν θα μπορεις να βγεις.Αντεδρασε....!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...