Προς το περιεχόμενο

Εφαρμογή GPS για Πεζοπορία - Android


"Φώτης"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, αυτο που με ενδιαφέρει ουσιαστικά, έχοντας gps στο κινητό, είναι η χρήση ενός λογισμικού που να μπορώ να το δουλέψω με offline χάρτες (προφανώς θα είναι εγκατεστημένοι στην συσκευή, π.χ. χάρτης Πάρνηθας), με ενδιαφέρουν κατα κύριο λόγο δωρεαν εφαρμογες. Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από "Φώτης"
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο toponavigator μπορείς να δεις τους χάρτες offline (στην έκδοση για windows τουλάχιστον), όμως μόνο τους χάρτες των περιοχών που έχεις αγοράσει, δεν είναι δωρεάν...

Μικρή επιφύλαξη - έχω χρόνια να το χρησιμοποιήσω και μπορεί να έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.

 

Ρε φίλε φώτη να σε ρωτήσω όμως - χωρίς παρεξήγηση - κάτι:

Τι θα σου χρησιμεύσει ένας χάρτης που προβάλεται σε μία οθόνη 4 ιντσών?

Πας ορειβασία στην Πάρνηθα, στην Οίτη, στην Βάλλια Κάλντα, γιατί να μην έχεις μαζί σου έναν συμβατικό ορειβατικό χάρτη και μία αξιόπιστη πυξίδα?

Αν εξασκηθείς στο να κόβεις καλά αζιμούθια, θα μπορείς να πλοηγηθείς μια χαρά και να βρίσκεις τις συντεταγμένες σου, χωρίς GPS.

 

Αν πάλι γουστάρεις τεχνολογία (σαν εμένα) αγόρασε και ένα ορειβατικό GPS (που δεν μασάει από βροχές, πτώσεις κ.τ.λ.) για να κάνεις την ζωή σου πιο εύκολη.

Μην εμπιστεύεσαι τα κολοκυθο-android τηλέφωνα, αυτά είναι για να σε πλοηγήσουν στην πόλη (πως θα πάω στον οδοντίατρο - που είναι η οδός Λέσβου στο Παγκράτι κ.τ.λ.), όχι για το βουνό, το βουνό δεν συγχωρεί...

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κρίνοντας απ'τη λιγοστή εμπειρία μου, απ'το τίποτα (με το τιποτα εννοω καποιον που δε διαβάζει χάρτη,που δε θελει να κουβαλάει χαρτες,πυξίδες κτλ) ενα πρόγραμμα στο κινητό είναι υπερχρήσιμο.

Σίγουρα η ακρίβεια είναι σχετική, στη καλύτερη καμμια δεκαριά μέτρα, αλλά είναι βοηθητικό και όχι πανάκεια. Σε οτι πεζοπορία ειχα κάνει έγραφα την διαδρομή και μετά όταν τη ξανάκανα, το έβαζα να δουλεύει για να δώ πόσο αποκλίνω απ'την καταγεγραμμένη πορεία.

Ασφαλώς είχε κακή ακρίβεια, αλλά υποτίθεται οτι σε σε βοηθάει να εντοπίσεις τα σημάδια σήμανσης του μονοπατιού. Γι'αυτό είναι μια χαρά.

Μη ξεχνάμε, πως ολα αυτά είναι βοηθητικά...πρέπει να "γνωρίζεις" το πεδίο.

Το gps πάλι χειρός πρέπει να έχει μια ακρίβεια 1.5-2 μέτρων, απλα΄έχει καλύτερους χάρτες, τοπογραφικούς, με ισοϋψείς, πρανή, ρέματα πράματα θάματα.

Το toponavigator δε το πολυθυμάμαι να σας πω.

 

Εγώ εχω σαν μπακάλικη λύση το maverick.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει εφαρμογή που να χρησιμοποιεί χάρτες π.χ. της αναβασης; και να μπορεί να λειτουργήσει με gps μόνο.!; (και φυσικα να ειναι δωρεαν :) )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ !!

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει έκδοση του Toponavigator για Android, όπου με μόνο 40 ευρώ έχεις τους ηλεκτρονικούς χάρτες όλης της Ελλάδας (κατεβάζεις από το διαδίκτυο όποια περιοχής θέλεις μέχρι όποιο επίπεδο μεγένθυσης θέλεις) για 3 ξεχωριστές συσκευές (πχ κινητό, ταμπλέτα κλπ).

Επίσης αν θέλεις χάρτες μόνο για συγκεκριμένες περιοχές, υπάρχει στο market η εφαρμογή Topoguide όπου αγοράζεις με πολύ μικρό τίμημα τους ηλεκτρονικούς χάρτες μιας περιοχής (πχ Πάρνηθας) μαζί με πεζοπορικές, ποδηλατικές και τετρακίνητες έτοιμες διαδρομές...

Άρα, με το κινητό σου ή την ταμπλέτα σου και φορτωμένους τους χάρτες μιας περιοχής, μπορείς να σχεδιάσεις ή να ακολουθήσεις έτοιμες διαδρομές με ασφάλεια.

Όπως είναι γνωστό, οι ηλεκτρονικοί χάρτες του Topo είναι οι πληρέστεροι που υπάρχουν με διαφορά, τουλάχιστον για offroad διαδρομές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Το να χρησιμοποιείς smartphone για πεζοπορία δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Μπορεί να μείνεις από μπαταρία, να σου πέσει και να σπάσει, να μην έχεις καλή λήψη από το δορυφόρο κι ένα σωρό προβλήματα. Πάρε μια ειδική συσκευή GPS γι αυτό το σκοπό, ή ακόμα καλύτερα παρακολούθησε μερικά μαθήματα προσανατολισμού ώστε να μπορείς να βρεις το δρόμο σου με χάρτη και πυξίδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα για κάποιον που είναι φανατικός της πεζοπορίας (ειδικά αν μιλάμε για μεγάλες ή πολυήμερες διασχίσεις), μια αδιάβροχη και ανθεκτική συσκευή gps είναι καλύτερη για πρακτικούς λόγους, αλλά για κάποιον που ασχολείται περιστασιακά με το άθλημα είναι έξτρα κόστος χωρίς μεγάλη ανταπόδωση.

Με ένα καλό smartphone (προσωπικά έχω το Samsung XCover 2 το οποίο είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό σε πτώσεις), κάνεις τη δουλειά σου άνετα.

Όσο για το θέμα της λήψης, αν υποστηρίζει και Glonass είσαι άψογος, δεν υπάρχει καλύτερο... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...